UniCredit a organizat în România convenţia UPA, compania specializată a Grupului care asigură servicii operaţionale

UniCredit, cel mai mare grup bancar din Italia din punct de vedere al capitalizării bursiere, a ales România pentru dezvoltarea planului strategic de internaţionalizare UniCredit Produzioni Accentrate (UPA), companie specializată ce oferă servicii operaţionale. Noua sucursală UPA din România este cea mai recentă investiţie a grupului UniCredit pe piaţa locală şi va genera 500 de noi locuri de muncă în cadrul unui program care se va derula în perioada 2005 – 2007.
UPA a organizat în România o convenţie ce a reunit peste 250 de manageri din cadrul companiei, cât şi reprezentanţi din conducerea Grupului UniCredit care au dezbătut principalele aspecte ale strategiei pentru următorii 3 ani ce va fi implementată în atât în Europa, cât şi în România.

“Vom continua să ne concentrăm atenţia asupra României şi suntem încrezători că ne vom atinge obiectivele pe această piaţă. România este recunoscută pentru potenţialul uman cu un nivel înalt de calificare şi pregătire şi acesta a fost încă un argument pentru începerea internaţionalizării unor resurse şi servicii în această ţară” a declarat Anna Simioni, Director UPA.

“Alegerea României ca locaţie pentru furnizarea de servicii operaţionale către întregul Grup UniCredit, cu personal românesc, este încă o dovadă a angajamentului grupului faţă de piaţa românească. Acest angajament va deveni din ce în ce mai puternic şi se va materializa şi în alte proiecte importante” a menţionat Rasvan Radu, Preşedinte al băncii UniCredit Romania.

Sucursala locală UPA va deveni complet operaţională în viitorul apropiat şi va oferi o gamă diversificată de servicii operaţionale, susţinând astfel toate băncile din cadrul grupului. Obiectivul UPA pentru acest an în România este de a angaja aproximativ 230 de tineri absolventi cu specializare în domeniul ingineriei, economic şi juridic. De altfel, UPA a selectat deja primele 35 de tinere talente care vor începe în luna martie un program intens de pregătire profesională.

UniCredit Produzioni Accentrate s-a înfiinţat în anul 1999 în Italia, cu scopul de a oferi servicii operaţionale, de contabilitate şi administrative tuturor băncilor şi companiilor care fac parte din Grupul UniCredit, urmărind îmbunătăţirea eficienţei şi profitabilităţii. Una dintre misiunile UPA este aceea de a consolida sinergia dintre celelalte companii specializate ale Grupului UniCredit prin integrarea procedurilor operaţionale în scopul creşterii continue a calităţii serviciilor.

În prezent, UPA deţine active totale în valoare de circa 100 milioane EURO şi peste 2.500 profesionişti care activează într-un mediu multi-cultural, unde schimbul de experienţă şi creşterea profesională sunt încurajate.

Despre UniCredit Romania
Grupul UniCredit este unul din primele grupuri bancare din Europa din punct de vedere al eficienţei, profitabilităţii, având active totale de peste 245 miliarde EURO. UniCredit are o reţea de peste 4.600 de sucursale şi peste 70.000 de angajaţi în întreaga lume şi este lider în regiunea Europei Centrale şi de Est (“New Europe“) cu o reţea de peste 1.400 de unităţi bancare în cele 7 ţări din zonă în care este prezent.

Grupul UniCredit este prezent în România prin UniCredit Romania, una dintre cele mai dinamice bănci din sistem, UniCredit Leasing, una dintre primele companii de profil cu o experienţă de peste 10 ani pe piaţa locală, UniCredit Securities, ce oferă servicii de valori mobiliare, cât şi prin UniCredit Produzioni Accentrate (UPA), noua companie specializată în servicii operaţionale.

Valentin Petcu
PR Officer
UniCredit Romania
Tel: 0040 21 3015 107
Fax: 0040 21 3015 119
E-mail: valentin.petcu@unicredit.ro

UNICREDIT ROMANIA
www.unicredit.ro
Contact UNICREDIT ROMANIA