Ne aflăm în plin sezon estival, iar bătălia între marketeri se dă în funcție de noutățile pe care le aduce fiecare pe piață. În materie de promovare outdoor, diferența este făcută de materialele cele mai rezistente pentru imprimare: poliplan , whiteback sau blueback.

În principiu, este vorba de un tip de hârtie specială pentru print outdoor, mai durabilă și mai groasă decât hârtia normală. Este folosită pentru afișe și panotaj exterior de mari dimensiuni.
Adrian Marinescu, reprezentant Cube Media Solutions

Dar care este diferența între print pe poliplan, whiteback și blueback? Când vine vorba de rezistență crescută la condiții meteo extreme, la umiditate și la razele puternice ale soarelui, fiecare dintre cele trei materiale se află în top. Haideți să descoperim împreună ce le diferențiază.

Print poliplan beneficiază de o suprafață special tratată pentru o aderare excelentă a cernelurilor folosite. Acest lucru garantează un print durabil și strălucitor. Print poliplan este executat pe un material dur, rezistent la zgârieturi și la rupere, cu cerneluri ecologice, pe bază de eco-solvent.

Același tip de cerneală folosim și pentru printurile whiteback și blueback. Așa cum le spune și numele, cele două materiale se diferențiază, în principal, prin culoarea hârtiei folosite pentru imprimare.

În principiu, este vorba de un tip de hârtie specială pentru print outdoor, mai durabilă și mai groasă decât hârtia normală. Este folosită pentru afișe și panotaj exterior de mari dimensiuni. Hârtia pentru whiteback și blueback se remarcă printr-o rezistență crescută la condiții meteo extreme, la umiditate și la razele puternice ale soarelui.

Practic, singura diferență este dată de tipul și culoarea hârtiei folosite pentru imprimare. Pentru printul whiteback, aceasta este albă, mată, cu verso total alb. În schimb, spatele hârtiei în cazul printului blueback este albastru. Acest lucru îi conferă afișajului outdoor vizibilitate sporită față de whiteback.

Printul whiteback, cât și cel blueback, se caracterizează, în primul rând, prin rezistența la umiditate, zgâriere sau rupere, dar și prin excelenta calitate a printului – culori vii, strălucitoare și contraste puternice. Dimensiunile la care putem imprima acest tip de hârtie sunt foarte variate, de la dimensiunile clasice – A4, A3, A2, A1 sau A0 – până la orice dimensiune, care să nu depășească lungimea de 50 de metri și lățimea de 1,5 metri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *