Responsabilitatea socială a companiilor Peste 141.100 de elevi din Bucureşti şi alte 12 oraşe din Romania au beneficiat de: Programul educaţional pentru o nutriţie sănătoasă “Iniţiativa Şco

Programul educaţional în domeniul nutriţiei sănătoase „Iniţiativa Şcolară Kraft Foods România” a ajuns la a V-a ediţie. Derulat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, acest program comunitar a angrenat până astăzi peste 141.100 de elevi din Bucureşti şi alte 12 oraşe.
Obiectivul programului este educarea copiiilor de vârstă şcolară în spiritul unei alimentaţii sănătoase. La începutul fiecărui an scolar sunt distribuite în şcoli materiale educaţionale: fiecare elev primeşte o carte de poveşti intitulată “Şi eu mănânc sănătos!”, iar învăţătorii primesc un set de 14 fişe didactice. Alături de predarea unor lecţii vizând educarea elevilor pentru o nutriţie sănătoasă, se lansează anual un concurs şcolar de creaţie sub titlul „Si eu mănânc sănătos!”. Elevii sunt invitaţi să deseneze şi să scrie pe această temă, lucrările lor fiind jurizate la nivel de şcoală şi sector/oraş.

Şi în acest an elevii câştigători din fiecare oraş şi învăţătorii lor beneficiază de o tabară de o săptămână la Poiana Braşov, unde timp de 5 zile alături de un antrenor de sport şi de un regizor vor mânca sănătos, vor face sport şi vor monta o piesă având ca temă Lumea Nutriţiei.

Un nou instrument de diseminare la nivel naţionl a informaţiilor din program îl constituie şi lansarea în 2004, în premieră, a site-ului educaţional: www.lumeanutritiei.ro care atrage interactiv atât elevii cât şi familiile acestora. Jocurile educaţionale pe tema nutriţiei, posibilitatea de a citi „on-line” cartea de poveşti, regulamentul concursurilor, galeria premianţilor ediţiilor precedente, cântecul sunt doar câteva din atracţiile acestui site.

Asociaţia Internaţională de Relaţii Publice (IPRA) a acordat acestui program naţional de educare, în anul 1999, premiul “ Golden World Award” pentru programe comunitare şi cel mai prestigios premiu pentru excelenţă în relaţii publice “IPRA Grand Prize”.

Această ediţie a programului s-a desfăşurat cu sprijinul Fundaţiei SERA ROMÂNIA, care s-a ocupat de managementul financiar al „Iniţiativei Şcolare Kraft Foods România”. Fundaţia SERA ROMÂNIA este o organizaţie non-guvernamentală non-profit creată în 1996. SERA ROMÂNIA are o experienţă vastă în apărarea şi promovarea drepturilor copiilor. Scopul acestei fundaţii este crearea, organizarea şi implementarea de activităţi în favoarea copiilor aflaţi în dificultăţi – orfani, copii abandonaţi, copii neglijaţi şi copii cu nevoi speciale.
Kraft Foods este un bun cetăţean al societăţii în care îşi desfăşoară activitatea, dezvoltând în întreaga lume programe comunitare adaptate nevoilor locale specifice identificate. Pentru a veni în sprijinul celor în nevoie, Kraft Foods România a făcut de-a lungul anilor donaţii în produse de care au beneficiat zeci de mii de copii din centrele de plasament, de la asistenţii maternali, din familiile defavorizate, precum şi familiile afectate de inundaţii din diferite zone ale ţării.

Despre Prais Corporate Communications
Kraft Foods România este o filială a Kraft Foods Inc, care este a doua mare companie din lume din domeniul produselor alimentare. Kraft Foods comercializează, în peste 150 de ţări, multe dintre cele mai bune mărci de renume internaţional cum ar fi: cafeaua Jacobs şi Maxwell House, brânza Kraft, biscuţii Nabisco, crema de brânză Philadelphia, preparatele de carne Oscar Mayer, cerealele Post şi Ciocolata Milka.

Pentru informaţii suplimentare:
Prais Corporate Communications
Tel: +40 (21) 23139 29, 231 18 59, 231 71 73
Fax: +40 (21) 231 39 30

E-mail: prais@prais.ro
PRAIS CORPORATE COMMUNICATIONS
www.prais.ro
Contact PRAIS CORPORATE COMMUNICATIONS