Centrul Virtual de resurse in Asistenta Sociala asistentasociala.ro, la initiativa mai multor membri ai Comunitatii asistentasociala.ro, propune tuturor celor interesati infiintarea unei Asociatii Profesionale a persoanelor care lucreaza in domeniul serviciilor sociale.

Asociatia va colabora cu specialistii din domeniul serviciilor sociale, cu institutii publice si private din domeniu, cu alte organizatii si organisme profesionale similare.
Intr-o prima etapa Asociatia ar urma sa aiba filiale in judetele Iasi, Botosani, Suceava, Neamt, Bacau, Vaslui, Galati, Vrancea, Braila si Tulcea.
Asociatia va urmari promovarea profesionismului in domeniul serviciilor sociale, dezvoltarea de standarde profesionale ridicate pentru toti lucratorii implicati in oferirea de servicii sociale, dezvoltarea sociala si personala a acestora.
Denumirea acceptata de Ministerul de Justitie este Comunitatea Profesionala a Asistentilor Sociali.
Pentru a realiza un statut cat mai apropiat de optiunile profesionistilor, cei interesati, sunt rugati sa posteze propunerile pe forumul deschis in acest sens pe www.asistentasociala.ro

Despre Asociatia Lumen

Centrul Virtual de Resurse pentru Asistenta Sociala este un program realizat in parteneriat de Asociatia Lumen, Holt Romania Filiala Iasi, Expert Projects, Software Vision Bussines, si Departamentul de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii Alexandru Ioan Cuza Iasi.
Adresele de internet ale Centrului Virtual de Resurse pentru Asistenta Sociala sunt