Mobilitatea angajaților a devenit, în prezent, unul dintre pilonii cei mai importanți de creștere a companiilor, în contextul în care toate procesele de business, indiferent de industrie, sunt din ce în ce mai tehnologizate și dinamice, potrivit studiului realizat de către producătorul de echipamente audio Plantronics.

Studiul a confirmat trendul global în ceea ce privește nevoia de mobilitate a forței de muncă, întrucât 49% dintre respondenți au confirmat că mobilitatea se identifică cu stilul lor de muncă, 40% călătoresc adesea în interes de serviciu, iar 73% sunt de părere că angajatorul încurajează mobilitatea și un program flexibil de muncă.

În ceea ce privește stilul de lucru, datele oferite de către respondenți au condus la creionarea a trei tipologii de angajați, fiecare particularitățile specifice, dar cu nevoia comună a echipamentelor care să le susțină activitatea.

Astfel, Executivul conectat este, de regulă, un membru al companiei care ia decizii importante pentru departamentul pe care îl conduce, o persoană care participă activ în soluționarea oricăror probleme întâmpinate de către echipă sau de către alți angajați din companie. Este mereu în mișcare, așadar are nevoie de echipamente audio care să îi susțină stilul activ și mobil de soluționare a problemelor.

A doua tipologie este reprezentată de Aventurier, cel care este mereu pe drumuri sau care jonglează cu orele petrecute la birou sau în business travel. El are cea mai mare nevoie să rămână conectat cu colegii de la sediu, atunci când se deplasează la client.

Angajatul dn birou este cel care are mai puțină nevoie de mobilitate, el ținând legătura cu colegii din teren sau direct cu clienții, în funcție de specificul companiei. Nevoile sale vin din zona de claritate și de izolare a sunetului, întrucât activitatea sa are loc în spațiile deschise de lucru, tip open space.

Studiul a fost realizat de către Plantronics International pentru a aprofunda mai bine nevoile specifice ale companiilor dintr-o arie extinsă de industrii. Soluțiile pentru segmentul de business de la Plantronics, reprezentate de gamele Voyager și EncorePro, sunt concepute pentru un stil activ și alert de lucru, acestea beneficiind de posibiltăți numeroase de conectivitate, precum și de o tehnologie care asigură un sunet clar și care izolează, la cerere, zgomotul de fundal.

 

Despre Plantronics:

 

Plantronics este prezent în România din anii 1990 prin intermediul unui parteneriat de lungă durată cu distribuitorul local ABN Systems.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.plantronics.com. Pentru a afla mai multe despre soluţiile disponibile în România, sunaţi la ABN Systems 021-233.09.95.

Plantronics este marcă înregistrată a Plantronics, Inc. Înregistrată în Statele Unite şi alte ţări.