CEC a redus dobanzile la credite

Incepand cu 1.03.2005, Casa de Economii si Consemnatiuni a modificat dobanzile la creditele acordate atat populatiei, cat si persoanelor juridice.
In cazul persoanelor fizice, creditele pentru cumpararea, construirea, modernizarea, consolidarea sau repararea locuintelor au acum o dobanda de 18%, in scadere cu un punct procentual. Creditele pentru achizitionarea de bunuri de folosinta indelungata au si ele o dobanda redusa cu un punct procentual, de 19%. Dobanda la creditele pentru cumpararea de autoturisme este in prezent de 19%, cea la creditele pentru nevoi personale a scazut la 18%, iar creditul pentru cumpararea de terenuri are si el o dobanda de 18%. Creditul Adolescent (conceput special pentru minorii intre 14-18 ani si acordat reprezentantilor sai legali, dar numai cu acordul si in beneficial minorului) se acorda cu o dobanda de 18%.
Persoanele juridice isi pot deschide acum linii de credit la CEC cu o dobanda de 20% sau pot obtine credite pentru facilitati de cont la o dobanda de 19%. Creditele de trezorerie si cele pentru investitii in echipamente acordate IMM-urilor au o dobanda de 19%. Si administratia publica locala beneficiaza de credite pentru achizitionarea de echipamente cu o dobanda redusa pana la 19%.
De asemenea, pentru a facilita si mai mult accesul publicului la creditele bancare, CEC a marit de la 1 februarie a.c. durata de acordare a creditelor, astfel: # pentru cumpararea si construirea de locuinte – de la 20 la 25 de ani; # pentru modernizarea, consolidarea sau repararea de locuinte – de la 5 la 7 ani; # pentru cumpararea de terenuri – de la 5 la 7 ani; pentru cumpararea de autoturisme – de la 5 la 7 ani; pentru achizitionarea bunurilor de folosinta indelungata – de la 3 la 5 ani.
De asemenea, CEC a eliminat plafonul maxim de creditare pentru cumpararea de terenuri, care pana acum era de 10.000 de euro (echivalent in lei), precum si obligativitatea de a executa lucrari de constructii pe terenul cumparat, in termen de trei ani de la data semnarii contractului.

Despre CEC
Casa de Economii si Consemnatiuni are un capital social de 1.497 miliarde de lei, o retea teritoriala de 1.408 unitati si un numar de aproximativ 9.200 de angajati.
Georgia Radu – Birou Relatii cu Mass Media
310.25.58
0724-100.302
georgiaradu@yahoo.com
CEC
www.rsb.ro
Contact CEC