Casa de Economii si Consemnatiuni inaugureaza, la sfarsitul acestei saptamani, Muzeul CEC, deschis in Holul Mare al Palatului CEC.

In muzeu vor fi expuse obiecte inedite, martore ale evolutiei istorice si economice a Casei de Economii si Consemnatiuni: documente originale tranzactiilor financiar-bancare in anii de inceput ai bancii, documente financiare si civile din colectia Tezaur a CEC, produse bancare incepand din anii 1880 pana in zilele noastre, “pusculite” si seifuri din perioada interbelica, materiale de promovare a imaginii bancii de-a lungul timpului – timbre, medalii comemorative, insigne, ilustrate etc.
Situat in centrul istoric al Bucurestiului, Palatul CEC este unul dintre monumentele arhitecturale deosebite ale Capitalei, inchis publicului din 1999, odata cu desfiintarea activitatilor la ghiseele din holul central. Muzeul va fi deschis atat publicului larg, cat si pentru evenimente culturale speciale, de inalta tinuta artistica. Programul de vizitare este de luni pana vineri, intre orele 10 si 16.
Cu prilejul inaugurarii Muzeului CEC, va avea loc vernisajul Expozitiei de fotografii si carti postale “Bucurestii intre 1850-1914”, continand 30 fotografii originale si 100 de carti postale apartinand Bibliotecii Academiei Romane, Cabinetul de Stampe.