Euro Best Team va invita la Cursul Cadru Tehnic pentru Prevenirea si Stingerea Incendiilor, organizat la Bucuresti, in perioada 25 nov – 11 dec 2013. Cursul Cadru Tehnic PSI este acreditat de Autoritatea Nationala pentru Calificari si ofera toate competentele ocuparii unei pozitii de specialist PSI in cadrul structurilor institutionale.
stingere incendii

stingere incendii
Marile incendii se nasc din scântei mici.

Richelieu

Cursul PSI pentru prevenirea si stingerea incendiilor se desfasoara potrivit Programei Cadru avizata de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si reprezinta un instrument rapid si eficient pentru deprinderea abilitatilor de a reactiona corect atat in situatii de prevenire cat si in situatii de criza. Programa si numarul de ore ale cursului au fost aprobate de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) in 2011.

Cursul Cadru Tehnic PSI are caracter 100% practic si permite cursantilor sa invete sa planifice activitati cu rol de informare si instruire a salariatilor, sa organizeze simulari de interventie in teritoriu, sa formeze echipe si sa monitorizeze activitatea de interventie, sa verifice respectarea cadrului legal de folosire echipamentului de protectie si respectarea procedurilor de interventie in caz de urgenta, sa acorde asistenta tehnica de specialitate in situatii critice si sa elaboreze documentele specifice PSI. Activitatile in cadrul acestui curs se realizeaza pe echipe care, in coordonarea lectorului, elaboreaza proiecte cu aplicabilitate in plan real.

Prin tehnicile interactive de predare si instruire folosite de lector, prin simulari ale unor situatii de urgenta, expuneri, dezbateri, aplicatii practice, toate cu rol de intelegere aprofundata a sarcinilor ce revin unui cadru PSI, cursantii au posibilitatea sa-si dezvolte rapid aptitudinile specifice inspectorului din domeniul PSI.

Prin natura responsabilitatilor pe care le are un cadru tehnic PSI, cursul se adreseaza persoanelor integre moral si medical, care doresc sa se specializeze in organizarea, coordonarea si monitorizarea activitatilor de prevenire si stingere a incendiilor (PSI).

Conditiile de participare: Certificat medical/fisa de aptitudini cu specificatia “Apt pentru a desfasura activitati specifice ocupatiei cadru tehnic cu atributii in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor”, nimim studii medii, cu sau fara diploma de bacalaureat.

Locatia cursului cadru tehnic PSI este sediul EBT din str.Lt Stefan Marinescu nr.9, sector 6 Bucuresti.

Participantii la cursul PSI vor intelege cadrul legal actual, reglementat prin legea 307/2006, privind apararea impotriva incendiilor si OMAI nr.163/2007 pentru apararea Normelor generale de aparare impotriva incendiilor si vor dobandi cunostintele teoretice si practice care sa-i ajute sa devina buni profesionisti in domeniu, sa constientizeze importanta asumarii responsabilitatii in alcatuirea echipelor pentru salvarea victimelor din incendii, inundatii si din alte situatii fortuite, sa se descurce la locul de munca inca din prima zi.

La final, protagonistii cursului Cadru Tehnic PSI vor participa la etapa de evaluare in vederea certificarii de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari si vor obtine un certificat insotit de suplimentul descriptiv cu competentele dobandite.

Cursurile se desfasoara seara, timp de 6 zile, cate 6 ore pe zi, in intervalul orar 17.00 – 20.00,