Libra Bank vine in intampinarea nevoilor medicilor care isi desfasoara activitatea in cabinete medicale aflate in proprietatea statului si doresc sa cumpere spatiul respectiv. Acquisitio, noul produs Libra Bank, ofera solutii de finantare medicilor care vor sa cumpere aceste locatii.

Medicii au acum posibilitatea achizitionarii cabinetelor medicale fie prin plata integrala a acestora catre stat, fie prin plata unui avans de 25 % din valoarea achizitiei. Creat special pentru oricare din aceste doua variante, creditul Acquisitio al Libra Bank nu necesita avans. Perioada de creditare poate ajunge pana la 14 ani si, in plus, ofera avantajul rambursarii integrale in orice moment fara nici un fel de penalitati.

Anticipand nevoia de informare, Libra Bank ofera medicilor consultanta gratuita privind conditiile in care pot achizitiona un cabinet medical. In acest scop, Libra Bank a pus la dispozitia celor interesati o linie de telefon la care pot obtine gratuit consultanta. De asemenea Libra Bank organizeaza saptamanal sesiuni de prezentari pe tema achizitiei cabinetelor medicale.
„Organizam de doua ori pe saptamana, alternativ in doua dintre sucursalele noastre situate in centrul Bucurestiului, intalniri cu cate 10-15 medici. Intalnirile au caracter informal. Este o atmosfera destinsa unde invitatii nostri primesc informatii financiare si legislative sau consultanta pentru alegerea celui mai scurt drum pentru realizarea aspiratiilor lor. De cealalta parte, si noi invatam din criticile sau laudele lor, deopotriva. In cele doua sucursale am organizat galerii de pictura foarte apreciate de invitatii nostri cat si de ceilalti clienti ai bancii”, a detaliat vicepresedintele Libra Bank, Emil Bituleanu.

Libra Bank si sectorul medical

In primavara anului 2004, Libra Bank a lansat un un pachet de servicii financiare dedicate in exclusivitate medicilor si membrilor familiilor lor, tehnicienilor medicali, companiilor din acest domeniu, spitalelor si clinicilor private, cabinetelor medicale. Peste 1 000 de clinici si cabinete medicale au beneficiat deja de credite pentru diverse utilizari – achizitie de echipamente si autoturisme, renovare si modernizare sau pentru cheltuieli curente, devenind clienti ai bancii.
Medici, tehnicieni medicali, cat si membri ai familiilor lor si-au putut realiza planurile personale, Libra Bank venind in sprijinul nevoilor acestora cu solutii adecvate persoanelor fizice.
Ca urmare a rezultatelor si experientei dobandite in sectorul medical, Libra Bank si-a diversificat oferta in domeniu, in anul 2005, intreptandu-si atentia si catre segmentul farmaceutic – pentru care au fost implementate produse si servicii dedicate. Vicepresedintele Libra Bank, Emil Bituleanu a sublinit principalele realizari ale Libra Bank in sectorul medical: « Am intrat pe aceasta nisa de piata acum un an si jumatate. Am parcurs un drum extraordinar si am descoperit o lume frumoasa. Afirmam atunci ca avem toata increderea in calitatile medicilor romani si in potentialul lor. Rezultatele sunt deosebit de incurajatoare si vom ramane consecventi misiunii Libra Bank, aceea de a fi „Partenerul Financiar al Medicilor”. Am invatat din experienta bancii germane APO BANK (care presteaza servicii pentru sectorul medical german) cu ocazia vizitei pe care am facut-o in Germania, in primavara acestui an. Vom valorifica aceasta eperienta in continuare prin lansarea de noi produse dedicate si prin servicii de cosultanta pe care le vom livra prin diverse canale moderne”.
Libra Bank continua sa ofere dobanzi foarte avantajoase. Deponentii Libra Bank beneficiaza de dobanzi care pot ajunge pana la 9.5 % la depozitele in lei si pana la 5.3 % la cele in valuta. In plus, depozitele in valuta pot fi constituite chiar si pe termene de pana la trei ani, Libra Bank reprezentand astfel una dintre cele mai bune optiuni de economisire a banilor.