Marketing creativ prin reciclarea ideilor

Daca cei mai multi antreprenori ar sti ca reciclarea unei idei iti poate schimba viitorul, poate ca ar fi mai atenti la studierea istoriei marketingului
Grafica Logo Optimum Communication
Grafica Logo Optimum Communication
O afacere este de succes, în masura în care, ofera un produs sau serviciu care contribuie la fericire, în toate formele sale.
Mihaly Csikszentmihalyi

Daca citesti articolul direct de pe blogodeala, ai in pagina un videoclip exemplificator.

Nu avem nici macar o scuza in invocarea lipsei bugetului de comunicare, daca nu am folosit nici macar putin marketingul creativ sau creativitatea in organizarea de evenimente, folosindu-ne de bugetele si interesele altora.

Este imposibil sa nu-ti sune ca o regula ceea ce spune profesorul de psihologie si management Mihaly Csikszentmihalyi:

O afacere este de succes, în masura în care, ofera un produs sau serviciu care contribuie la fericire, în toate formele sale.

Cata “fericire” aduc produsele sau serviciile tale?

Te-ai gandit vreodata cat de simpla, directa si eficienta este folosirea responsabilitatii sociale in castigarea notorietatii de care ai atata nevoie?

Gandeste-te la pilda aceasta:

Un băiat, voind sa se joace, veni la tatăl sau. Acesta, neavand nici timp și nici chef de joaca, se gândi cum ar putea sa-i dea de lucru copilului si găsi o coperta de revista avand o fotografie complicata și detaliata a pământului, pe care, rupand-o în multe bucatele, i-o dădu copilului ca sa refacă fotografia, cu gandul ca datorita complexitatii puzzle-lui astfel creat, copilul va fi ocupat destula vreme.

Retragandu-se într-un coltisor baietelul începu sa refacă asazisul puzzle. Nici nu trecuseră câteva minute, ca veni la tatăl sau și ii arata fotografia absolut completa. Tatăl lui fu atat de uimit, ca nu-i veni sa creada minunea si il intreba pe copil cum de reusise sa refaca atat de repede o fotografie atat de complicata a hartii lumii, asa cum o numise el.

Copilul ii raspunse: “pe partea cealalta era fotgrafia unui om. Am facut omul si cand a devenit omul, om, atunci a devenit si lumea, lume”…

Ce lectie de afaceri si de viata poate fi mai simpla de atat?

Daca vom intoarce lucrurile pe fata corecta, vom constata ca privindu-ne clientii in acest mod, rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Nu creativitate de dragul creativitatii si nici indepartarea de nevoile concrete ale potentialilor cumparatori, prin inventarea falselor nevoi, ne vor aduce rezultatele reale si sustinute pe termen lung.

Despre aceste lucruri, despre responsabilitate sociala si despre tehnici de schimbare a perspectivei si de obiectivare, care ajuta la cresterea afacerilor, poti afla la cursurile de PR Marketing si la cursurile de creativitate in organizarea de evenimente, pe care le-am lansat recent.

Articole recente pe blogodeala: Ce mai e nou prin jungla ta “economica”?Hai sa te fac om! Uite ce trist sfarseste maimuta!Marketing creativ prin reciclarea ideilor

Articole scrise de Adrian Stavriu, Trainer in comunicare de marketing, vanzari si PR