Incep inscrierile pentru a treia editie a Premiului Henkel CEE pentru Arta

Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE) invita artistii din Europa Centrala si de Est sa participe la cea de-a treia editie a competitiei “Premiul Henkel pentru Arta”. Marele premiu, in valoare de 5.000 Euro, urmareste imbunatatirea modului de percepere a particularitatilor culturale ale Europei centrale si est-europene, contribuind la procesul integrarii europene.
Pentru a veni in sprijinul artistilor tineri, Henkel CEE ofera si la aceasta editie “Premiul pentru Tineri Artisti”, in valoare de 1.500 Euro. Acesta se va acorda participantilor la programul “Artists-in-residence” derulat de catre organizatia KulturKontakt Austria.
Incep inscrierile pentru a treia editie a Premiului Henkel CEE pentru Arta
Dupa editiile 2002 si 2003, dedicate desenului contemporan si respectiv fotografiei, Premiul Henkel pentru Arta din acest an este dedicat Design-ului Experimental.
Ca o noutate pentru editia din acest an, intregul proces va culmina la inceputul lunii noiembrie 2004 cu o ceremonie de decernare a premiilor insotita de vernisajul unei expozitii la Palatul Porcia din Vienna. Expozitia adresata publicului larg va cuprinde o selectie a celor mai bune lucrari ale artistilor inscrisi in competitie. Faptul ca anul acesta alte zece tari au intrat in Uniunea Europeana confera Premiului Henkel pentru Arta o semnificatie aparte.
Castigatorul va fi desemnat de catre un juriu international format din experti in domeniu. In afara premiului de 5.000 de Euro si a expozitiei deschise la Viena, Henkel CEE il va sprijini pe castigator sa isi deschida o expozitie si in tara sa de origine.
“Pentru Henkel, acest premiu reprezinta o contributie semnificativa la procesul de integrare europeana” declara Dl. Friedrich Stara, Presedinte al Henkel Central Eastern Europe.

Pentru inscrierea in concurs sunt necesare urmatoarele documente:
•Un curriculum vitae si documente care sa ateste dezvoltarea profesionala a artistului
•Lucrari de design experimental ale artistului. In competitia de anul acesta se pot inscrie schite de design, drafturi si studii cu caracter experimental si vizionar, fara sa se tina cont de traspunerea lor in realitate.
Competitia este deschisa artistilor din: Austria, Bielorusia, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Moldova, Polonia, Romania, Rusia, Serbia si Muntenegru, Slovacia, Slovenia si Ucraina.
In acest fel, Henkel doreste sa aduca un omagiu artei si spiritului creativ al celor 18 tari ale Europei Centrale si de Est. Faptul ca un numar considerabil de tari au fost integrate de curand in Uniunea Europeana face ca initiativa Henkel pentru cultura sa fie cu atat mai importanta.

“Premiul Henkel pentru tineri artisti”– Programul KulturKontakt Austria “Artists-in-Residence”
In plus, Henkel CEE ofera si un premiu de 1.500 de Euro tinerii artisti talentati din regiunea Europei Centrale si de Est. Castigatorul Premiului Henkel pentru Tinerii Artisti va fi desemnat in cadrul Programului “ Artists in Residence” initiat de organizatia “KulturKontakt Austria“.Aceasta competitie este deschisa artistilor din tarile din Europa Centrala si de Est, avand varsta sub 40 de ani.

Castigatorul va fi ales pe baza votului unui juriu international.

Pentru inscriere sunt necesare:
•Un curriculum vitae si documente care sa ateste dezvoltarea profesionala a artistului
•Exemple de lucrari de design experimental (schite de design, drafturi si studii cu caracter experimental si vizionar, fara sa se tina cont de traspunerea lor in realitate).

Data limita de inscriere pentru ambele premii este 31 Iulie 2004. Formularele de inscriere vor fi trimise la:

KulturKontakt Austria
Spittelberggasse 3/DG
A-1070 Vienna
Austria

Mai multe informatii pot fi obtinute de la KulturKontakt Austria, la adresa de email kultur@kulturkontakt.or.at, sau la telefon +43-1-523 87 65 int. 43.

___________________________________________________________________
Henkel Central Eastern Europe este sediul regional al companiei germane multinationale Henkel Group. Henkel CEE, cu sediul la Viena, coordoneaza activitatea regionala de pe 18 piete din Europa Centrala si de Est (Austria,Bielorusia, Bosnia-Hetegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Moldova, Polonia, Romania, Rusia, Serbia si Muntenegru, Slovacia, Slovenia si Ucraina), cu o populatie totala de 350 milioane de locuitori.

In prezent, Henkel CEE are 7.700 angajati iar in anul 2003 veniturile totale ale companiei au atins valoarea de 1,027 miliarde Euro.

Henkel CEE este lider pe piata produselor destinate ingrijirii parului, pe piata adezivilor si a tehnologiilor de suprafata si ocupa o pozitie de varf pe piata detergentilor si a produselor de curatat, precum si pe piata produselor cosmetice.

Despre Graffiti BBDO
Henkel Romania, filiala a Henkel CEE Vienna, activeaza pe piata detergentilor, a produselor cosmetice si a adezivilor din Romania inca din 1994, principalele sale marci – detergenti (Persil, Rex, Pur, Silan, Perwoll, Clin, Bref, Clorox), cosmetice (Fa, Palette, Taft, Schauma, Bac, Vademecum), adezivi (Ceresit, Moment, Pritt, Loctite, Teroson) detinand cote importante de piata in segmentele vizate. In anul 2003, firma Henkel Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 1.890 miliarde lei si un rezultat operational de 124 miliarde lei, avand astazi cca. 300 de angajati.
-Graffiti/BBDO, persoana de contact: Roxana Poede, tel. 221.02.00
GRAFFITI BBDO
www.graffiti.bbdo.ro
Contact GRAFFITI BBDO