Cate doi…cate doi…moldovenii incearca sa ajunga ilegal in Occident, tranzitand Romania

Politistii de frontiera din Vestul tarii au depistat alti 2 cetateni din R. Moldova – care, atrasi de „mirajul” locurilor de munca din strainatate, intentionau sa treaca ilegal frontiera de stat a Romaniei.

Astfel, cu ocazia executarii misiunilor specifice de supraveghere si control a zonei de competenta, politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Jimbolia – judetul Timis, au observat, in apropierea liniei de demarcatie dintre Romania si Serbia, la aproximativ 800 m, doua persoane care, la adapostul vegetatiei din zona, se indreptau spre teritoriul statului vecin. Ca urmare a acestui fapt, au procedat la retinerea si identificarea celor in cauza, stabilindu-se ca acestia sunt cetatenii din R. Moldova, Sergiu V., in varsta de 27 ani si Sergiu B., de 23 ani.
Fiind demarate cercetarile si din declaratiile tinerilor, s-a stabilit ca acestia au intrat legal in Romania in urma cu doua zile, in baza propriilor documente de calatorie, si deoarece nu au reusit sa obtina viza necesara pentru intrarea in Uniunea Serbia si Muntenegru sau Spatiul Schengen, au incercat sa treaca fraudulos frontiera in tara vecina, de unde intentionau sa ajunga ilegal pana in Italia, pentru a-si gasi locuri de munca. Asupra celor 2 cetateni moldoveni a fost gasita o schita detaliata, pe care era marcat traseul ce urmau sa-l parcurga pe teritoriul Romaniei si Serbiei, in vederea ajungerii ilegale in Italia.
Cei in cauza au calatorit cu un autocar din Vaslui pana in Timisoara, de unde, cu o masina de ocazie au ajuns in localitatea Jimbolia si de aici, s-au deplasat pe jos pana in apropierea granitei cu Serbia, fiind retinuti de politistii de frontiera la aproximativ 800 m de linia de demarcatie cu tara vecina.
Reamintim ca, ieri, politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Nadlac – judetul Arad, au retinut, in apropierea liniei de demarcatie dintre Romania si Ungaria, la aproximativ 300 m, doua persoane care se indreptau spre teritoriul statului vecin. Ca urmare a acestui fapt, au procedat la retinerea si identificarea celor in cauza, stabilindu-se ca acestia sunt cetatenii din R. Moldova, Igor C., in varsta de 20 ani si Constantin E., de 19 ani.
Fiind demarate cercetarile si din declaratiile tinerilor s-a stabilit ca acestia au intrat legal in Romania in urma cu patru zile, in baza propriilor documente de calatorie, si deoarece nu au reusit sa obtina viza necesara pentru intrarea in Ungaria, au incercat sa treaca fraudulos frontiera in tara vecina, unde intentionau sa munceasca cateva luni pentru a strange “ceva bani”.
Cei in cauza au calatorit cu trenul din Iasi pana in Arad, de unde, cu o masina de ocazie au ajuns in localitatea Nadlac si de aici, s-au deplasat pe jos, pe malul raului Mures, pana in apropierea granitei cu Ungaria, fiind retinuti de politistii de frontiera la aproximativ 300 m de linia de demarcatie cu tara vecina.
Cetatenilor din R. Moldova li s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, la finalizarea cazurilor, urmand a fi prezentati in fata parchetului teritorial, in vederea luarii masurilor legale ce se impun.

Despre INSPECTORATUL GENERAL AL POLITIEI DE FRONTIERA

Serviciul de Relatii Publice din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera
Fabian Badila
tel. 408.74.04
igpf2002@yahoo.com

INSPECTORATUL GENERAL AL POLITIEI DE FRONTIERA

www.politiadefrontiera.ro

Contact INSPECTORATUL GENERAL AL POLITIEI DE FRONTIERA