Primarul municipiului Ploieşti, dl. Emil Calotă va participa la inaugurarea galeriilor comerciale realizate în cadrul complexului comercial Aurora din cartierul Vest, joi, 03 iunie 2004, ora 10.00.
Galerii comerciale

Complexul comercial din Vest este amplasat într-o nouă locaţie unde iniţial exista un teren insalubru, pe care SC „Hale si Pieţe” l-a igienizat. Lucrările de construcţie au demarat în luna martie 2004.

Galeriile comerciale fac parte din cea de-a doua etapă investiţională a complexului comercial Aurora. Acestea au o capacitate de 47 de magazine, cu o suprafaţă de 5 mp fiecare şi sunt realizate din aluminiu şi termopan. Prin magazinele modul, se asigură astfel un spaţiu modern de comercializare pentru toţi agenţii economici, care şi-au desfăşurat activitatea într-un mod insalubru pe terasamentul pietonal dintre cinematograf şi complexul Aurora.

Municipalitatea a pus la dispoziţia comercianţilor care vor funcţiona în cadrul galeriilor utiliţăţi publice (sistem de distribuţie şi de colectare a apei, iluminat, grup sanitar). De asemenea, în zonă se va realiza zilnic salubrizare şi pază.Valoarea totală a investiţiei se ridică la 3,5 miliarde lei.

Prin construirea acestor galerii comerciale administraţia locală sistematizează comerţul din cartierul Vest. Noua piaţă şi galeriile comerciale reprezintă o etapă din Proiectul Municipal Vest iniţiat de primarul Emil Calotă si are menirea de a oferi cetăţenilor din cartierul respectiv o infrastructură complet reabilitată în concordanţă cu standardele europene şi condiţii civilizate pentru desfăşurarea comerţului.