Masurarea varstei arteriale schimba situatia

In fiecare an mor 150 de mii de cetateni romani din cauza bolilor cardiovasculare si a complicatiilor acestora.
Masurarea varstei arteriale schimba situatia
In Romania in 50% din decesele inregistrate, cauzele sunt bolile cardiovasculare, iar in cazurile de pierdere a capacitatii de munca o treime este cauzata de bolile cardiovasculare. In ciuda nenumaratelor campanii de atentionare, responsabilitatea societatii si cea personala nu este satisfacatoare pentru o profilaxie eficienta, si ar fi timpul sa tratam serios problema si noi romanii.

Rezultatele catastrofale a bolilor cardiovasculare, atacul vascular cerebral, infarctul miocardic sau pierderea membrelor inferioare din cauza ischemiei arterelor periferice, sunt cele mai grave situatii cauzate in viata unui bolnav, si pun o greutate uriasa atat pe casa de asigurare de sanatate cat si pe bolnavi si familiile lor.

„Oamenii, de obicei, privesc bolile cardiovasculare ca pe evenimente inevitabile ale sortii. Intr-adevar cauza majora din spatele bolilor cardiovasculare, ateroscleroza, poate sa fie asimptomatica pentru o perioada indelungata. Astfel, la multi pacienti primul simptom poate fi in acelasi timp si ultimul, pentru ca infarctul miocardic sau atacul vascular cerebral sunt de multe ori fatale.” – a declarat domnul Prof. Dr. Dragos Vinereanu, presedintele Comisiei de Cardiologie din Ministerul Sanatatii.

„In strategia de preventie cardiovasculara ar putea sa fie integrata o zicala veche, conform careia ai varsta arterelor tale. Recunoasterea imbatranirii precoce a sistemului arterial si terapia preventiva agresiva ar putea sa ajute la prevenirea evenimentelor fatale.”

In ultimele decenii, stiinta medicala a creat noi posibilitati pentru detectarea stadiilor incipiente ale aterosclerozei, prin evaluarea functiei arteriale si a flexibilitatii arterelor mari. Rezultatul schimbarii paradigmatice este aparitia instrumentelor usor utilizabile, utilizarea lor prin proceduri inofensive, care pot masura parametrii functiei arteriale. Anterior, aceste caracteristici importante au fost examinate doar in conditii clinice; masurarea elasticitatii arterelor in prezent e la fel de simpla ca o masurare de tensiune.”Arteriograph-ul” este un echipament medical cu ajutorul caruia dupa o masurare nedureroasa, in cateva minute primiti informaţii valoroase privind sistemul arterial, de la arterele principale pana la arteriolele mici.

“Varsta dumneavoastra nu este neaparat identica cu varsta sistemului vascular. Definirea varstei arteriale ofera informatii importante si usor de inteles pe plan individual. Factorii de risc clasici bine cunoscuti, cum ar fi fumatul, obezitatea, diabetul zaharat sau hipertensiunea arteriala ridicata chiar pot deveni o amenintare reala si sa conduca in cele din urma la modificarile stilului de viata dorit, in cazul in care pacientul se confrunta cu propriile sale rezultate despre starea arteriala “- spunea domnul Csuka Szabolcs, Directorul general de la Arteriograf Srl.

Pe fondul dificultatilor economice şi sociale, responsabilitatea individuala este mai importanta ca niciodata in sistemul sanitar, astfel vor fi necesare in viitor metode eficiente si ieftine de prevenire.

Mai multe informatii despre Arteriograph veti gasi pe pagina:www.arteriograf.ro

Despre Arteriograf S.R.L.
Firma Arteriograf Srl. se ocupa cu distribuirea aparatelor din linia de produse „Arterialcare” din care face parte si aparatul Arteriograph. Firma a fost infiintata in anul 2007, avand suportul direct al firmei producatoare si a firmei mama din Ungaria.

Csuka Szabolcs

Director general

Targu Mures Str. Aurel Filimon, nr. 12

Tel.: 0265 250 627

info@arteriograf.ro
Arteriograf S.R.L.
Florin Mierlita – Director Vanzari
Pentru telefon si e-mail click aici
ARTERIOGRAF S.R.L.
www.arteriograf.ro
Contact ARTERIOGRAF S.R.L.