Companiile Vanguard si Libra Bank au lansat pe piata produsul „SMART” – linie de credit destinata investitiilor in valori mobiliare tranzactionate pe piata de capital din Romania, care are atasat un serviciu de monitorizare si gestionare in timp real a utilizarii creditului, fiind primul produs de acest fel de pe piata romaneasca.

Produsul este destinat investitorilor activi de pe piata de capital, clienti ai companiei Vanguard, care detin deja un portofoliu de actiuni. SMART confera investitorilor activi posibilitatea obtinerii unor castiguri sporite prin fructificarea oportunitatilor pietei de capital.
Colaborarea dintre Vanguard si Libra Bank are ca scop crearea si oferirea unor solutii financiare moderne, care sa raspunda necesitatilor actuale tot mai complexe ale clientilor.
Pentru obtinerea liniei de credit, solicitantul foloseste drept garantie actiunile detinute in portofoliu la Vanguard. Limita maxima a liniei de creditare pe care solicitantul o poate obtine de la Libra Bank este stabilita in functie de o valoare ponderata a portofoliului de actiuni detinut si constituit drept garantie in favoarea bancii. Odata ce banca acorda linia de credit, solicitantul poate da ordine de tranzactionare catre Vanguard in baza sumelor neutilizate din aceasta linie de credit, decontarea operatiunilor facandu-se la o data stabilita.
Pentru a facilita administrarea acestui credit, Vanguard pune la dispozitia clientilor sai un sistem de monitorizare online, care ofera informatii in timp real despre valoarea ajustata a portofoliului curent, limita de credit neutilizata, limita maxima de credit, precum si avertizari in cazul atingerii anumitor valori prestabilite care trebuie mentinute intre valoarea portofoliului ajustat si cea a creditului total.
SMART este disponibil incepand din aceasta luna prin companiile Vanguard si LibraBank.