Autoturism de lux furat din Bosnia, descoperit la Botosani

Politistii de frontiera din cadrul PTF Stanca-jud. Botosani, impreuna cu lucratorii vamali, au depistat un cetatean ucrainean care intentiona sa intre in Romania la volanul unui autoturism de lux, in valoare de peste 210 milioane lei, declarat furat in cursul lunii iulie 2003, din Bosnia Hertegovina.

Astfel, cu ocazia efectuarii controlului asupra unui autoturism marca „VW Passat Variant”, condus de cetateanul ucrainean Volodymyr L., in varsta de 37 ani, echipa comuna formata din politisti de frontiera si lucratori vamali, a constatat ca asigurarea auto internationala, eliberata de o firma de asigurari din Bulgaria, este falsa, fapt ce a trezit suspiciuni membrilor echipei de control.
Fiind demarate cercetarile, politistii de frontiera au procedat la verificarea autoturismului prin intermediul Biroului National Interpol, ocazie cu care s-a stabilit ca mijlocul de transport este declarat furat la data de 23.07.2003, din Bosnia Hertegovina.
Fata de cele constatate, barbatul a declarat ca a achizitionat autoturismul de la o persoana a carei identitate nu o cunoaste, in schimbul sumei de 2.000 Euro, fara sa cunoasca faptul ca autoturismul este furat.
Ca urmare a celor constatate, politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei cetateanului ucrainean, cercetarile fiind continuate in vederea identificarii eventualelor persoane implicate si stabilirii intregii activitati infractionale, la finalizarea cazului urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Despre INSPECTORATUL GENERAL AL POLITIEI DE FRONTIERA

Serviciul de Relatii Publice din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera
Fabian Badila
tel. 408.74.04
igpf2002@yahoo.com

INSPECTORATUL GENERAL AL POLITIEI DE FRONTIERA

www.politiadefrontiera.ro

Contact INSPECTORATUL GENERAL AL POLITIEI DE FRONTIERA