Constituirea Asociaţiei „Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007”

Reprezentanţii tuturor instituţiilor de cultură din oraş au fost invitaţi să participe, în calitate de membri fondatori, la şedinţa de constituire a Asociaţiei „Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007”
Luni, la Primăria Municipiului Sibiu, a avut loc şedinţa de constituire a Asociaţiei „Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007”.
Reprezentanţii tuturor instituţiilor de cultură din oraş au fost invitaţi să participe, în calitate de membri fondatori, la şedinţa de constituire a Asociaţiei „Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007”. Şedinţa s-a desfăşurat în sala 100, de la ora 12, şi s-a bucurat de prezenţa a circa 30 de reprezentanţi de marcă ai instituţiilor culturale sibiene.
Primarul Klaus Johannis le-a mulţumit celor prezenţi: „Vă mulţumesc că aţi onorat această invitaţie. Cei mai mulţi dintre dvs. au participat deja cu proiecte importante în programul care i-a adus Sibiului titlul de Capitală Culturală Europeană. Acum vă invit să deveniţi membri fondatori ai asociaţiei sub girul căreia se va dezvolta programul cultural pentru 2007”.
În cadrul şedinţei au fost votate actul constitutiv şi statutul asociaţiei. De asemenea, au fost aleşi prin vot membrii Comitetului Director al asociaţiei. Aceştia sunt: preşedinte de onoare – ministrul Culturii în funcţie; preşedinte – primarul în funcţie, Klaus Johannis; vicepreşedinte – directorul Teatrului „Radu Stanca”, Constantin Chiriac; secretar – coordonatorul proiectului, Marius Constantin; membru – directorul Direcţiei pentru cultură, culte şi patrimoniu cultural naţional, Vasile Crişan.
Proiectul „Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007”, în care municipalitatea a acţionat ca un moderator şi liant, a fost validat de instituţiile europene. Proiectul a fost aprobat de juriul de selecţie, primind mai apoi recomandarea Comisiei Europene şi, în cele din urmă, votul Consiliului de Miniştri ai Culturii din Uniunea Europeană, care a desemnat astfel Sibiul drept Capitală Culturală Europeană a anului 2007.
Asociaţia funcţionează de facto încă din luna februarie şi a asigurat colectarea şi asamblarea schiţelor de proiecte într-un program coerent, susţinerea şi aprobarea acestuia de instanţele europene. În viitor, Asociaţia va fi structura sub girul căreia se va dezvolta programul cultural pentru 2007 şi care va coordona întregul proiect.

Despre Primaria Municipiului Sibiu
Biroul de presa al Primariei Sibiu
0269.208.800
press@primsb.ro
PRIMARIA MUNICIPIULUI SIBIU
www.sibiu.ro
Contact PRIMARIA MUNICIPIULUI SIBIU