Concursul anual de fotografie și videografie de nuntă 2017

Fotografi-cameramani a lansat pe data de 25 octombrie concursul anual de fotografie și videografie de nuntă 2017 .
Acesta este cel mai mare concurs ce se adresează fotografilor și videografilor de nuntă desfășurat în România și se află la cea de a 5-a ediție.
Concursul anual de fotografie și videografie de nuntă
Concursul anual de fotografie și videografie de nuntă
Fotografi-cameramani a lansat pe data de 25 octombrie concursul anual de fotografie și videografie de nuntă 2017.

Acesta este cel mai mare concurs ce se adresează fotografilor și videografilor de nuntă desfășurat în România și se află la cea de a 5-a ediție.

În cadrul concursului se pot înscrie orice fotograf sau videograf profesionist de nuntă, care își desfășoară activitatea pe teritoriul României.

Participanții se vor înscrie în concurs cu cele mai bune materiale ale acestora, realizate în sezonul 2016-2017.

Înscrierile în concurs sunt complet gratuite și se vor face foarte rapid, fiind disponibilă o platformă dedicată complet nouă pentru propunerea materialelor. Pentru a putea accesa platforma, aceștia trebuie să aibă un cont în cadrul catalogului online.

Perioada de desfășurare:

Înscrieri: 25 Octombrie – 12 Noiembrie

Nominalizare: 13 Noiembrie – 26 Noiembrie

Jurizare: 27 Noiembrie – 17 Decembrie

Afișare rezultate: 20 Decembrie

Acesta se va desfășura în două etape:

Etapa de nominalizare, în care cele mai bune materiale vor fi selectate de către o comisie de nominalizare locală (foto și video)Etapa de jurizare, în care materialele nominalizate vor fi notate de către un juriu internațional alcătuit din 18 jurați pentru foto, 8 jurați pentru video, din 11 țări și de pe 4 continente, asigurând astfel că acordarea premiilor se va face în mod obiectiv.

Concursul va avea un număr de 16 categorii pentru fotografii (miri, grup, detalii, cununie religioasă, pregătiri, boudoir, tatuaje, bunici, copii, petrecere, trash the dress, before wedding, botez, bebeluși, maternitate) și 7 categorii pentru videoclipuri (cel mai bun cameraman, cel mai bun editor, prewedding, highlights, botez, teaser, after wedding).

Fiecare participant va putea propune un singur material pentru fiecare categorie.

În funcție de media notelor obținută în urma jurizării se va realiza clasamentul pentru fiecare categorie de concurs în parte.

O premieră față de edițiile anterioare o reprezintă faptul că materialele selectate în cadrul proiectului “Selecția editorilor” vor ajunge direct în faza de jurizare, dacă vor fi propuse de către autorii acestora.

Titlurile de “ Fotograful anului ” și „ Videograful anului ” vor fi acordate pe baza unui punctaj calculat în funcție de câte locuri 1, 2 sau 3 a câștigat participantul respectiv la toate categoriile. Pentru a putea vedea sistemul de calcul exact, puteți accesa regulamentul concursului pentru foto și pentru video.

Câștigătorii edițiilor anterioare sunt:

Fotografie: Sabina Mladin (2016), Alexandru Caranfil (2015), Jambor Photography (2014), Ciprian Biclineru (2013).

Videografie: Adrian Ungureanu (2016), Vasea Onel (2015), Dragoș Bădicu (2014), Mădălin Dumitru (2013).

Și asta nu e tot! 🙂

Pentru toți cei cărora le plac întâlnirile cu profesioniști din domeniu și schimburile de experiență, am pregătit o super tombolă pentru cele mai apreciate workshop-uri și evenimente dedicate fotografiei și videografiei de nuntă organizate în țară.

Partenerii care vor oferi aceste locuri pentru edițiile din 2018 ale workshop-urilor și evenimentelor, sunt:

Pentru fotografie: Weddcamp, shootLess, Ciprian Dumitrescu, Constantin Antochi, Fotodia Studio, Marian Cristea, Marian Sterea, Ovidiu Lesan, Rares Ion.

Pentru videografie: Întâlnirea Videografilor – Frame Concept 2018, Stefan Mirea – UNIKT Media, Vasea Onel + Cristi Coman

Puteți afla mai multe detalii despre concurs, dar și despre catalogul Fotografi-Cameramani accesând link-urile de mai jos:

Detalii concurs foto Detalii concurs video Website Blog Facebook

Fotografi-cameramani este cel mai mare catalog de fotografi și videografi de nuntă din România, prezentând portofoliile a peste 2500 membri. Până în prezent, peste 37,000 de miri au contractat prin intermediul catalogului servicii foto / video oferite de către membrii site-ului.

Conferinţa femeilor francofone – Bucureşti, 1-2 noiembrie 2017

În perioada 1-2 noiembrie 2017, va avea loc, la Bucureşti, Conferinţa femeilor francofone, organizată de România şi Organizatia Internaţională a Francofoniei (OIF), sub Înaltul patronaj al Preşedintelui României, Domnul Klaus Iohannis.

Pentru a marca acest eveniment, Romfilatelia, societatea emitentă a timbrelor şi efectelor poştale româneşti, introduce în circulaţie, la data de 1 noiembrie 2017, emisiunea Conferinţa femeilor francofone.
www.romfilatelia.ro
www.romfilatelia.ro
Conferinţa femeilor francofone

Bucureşti, 1-2 noiembrie 2017

În perioada 1-2 noiembrie 2017, va avea loc, la Bucureşti, Conferinţa femeilor francofone, organizată de România şi Organizatia Internaţională a Francofoniei (OIF), sub Înaltul patronaj al Preşedintelui României, Domnul Klaus Iohannis.

Pentru a marca acest eveniment, Romfilatelia, societatea emitentă a timbrelor şi efectelor poştale româneşti, introduce în circulaţie, la data de 1 noiembrie 2017, emisiunea Conferinţa femeilor francofone.

Conferinţa va avea ca obiectiv evidenţierea contribuţiilor importante ale femeilor la dezvoltarea şi creşterea economică, promovarea întăririi emancipării femeilor şi amplificarea antreprenoriatului feminin. În acest scop, va fi lansată o Reţea francofonă a femeilor antreprenori, pentru facilitarea cooperării dintre ele, în calitate de factori majori ai creşterii economice.

Organizarea acestui eveniment, la Bucureşti, constituie încă o mărturie a convingerii profunde manifestate de România că egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, în spaţiul francofon şi în întreaga lume, este indispensabilă pentru edificarea democraţiei şi păcii şi respectarea drepturilor omului. Menţionăm, totodată, sprijinul semnificativ acordat cauzei egalităţii de gen, în plan mondial, de către Preşedintele României care este unul dintre cei zece Campioni de Impact ai proiectului ONU HeForShe.

Prin tema sa generală – Creaţie, inovaţie, antreprenoriat, creştere şi dezvoltare: femeile se afirmă – Conferinţa aduce, de asemenea, o contribuţie semnificativă la dezvoltarea dimensiunii economice a Francofoniei.

Francofonia este ansamblul politico-cultural al popoarelor care folosesc în mod obişnuit limba francezã. Termenul de „francofonie“ a apărut în 1880, când geograful Onésime Reclus l-a folosit pentru a defini grupurile de persoane şi de şi de ţări care utilizau limba franceză în diverse împrejurări.

Iniţiatorii constituirii comunitãţii francofone sunt: Léopold Sédar Senghor (Senegal), Habib Bourghiba (Tunisia), Hamani Diori (Niger) şi Norodom Sihanouk (Cambogia).

În prezent, Organizaţia Internaţională a Francofoniei mobilizează acţiunea a 84 de state şi guverne francofone din cinci continente, în favoarea principiilor sale directoare vizând pacea, democraţia şi dezvoltarea durabilă. Egalitatea dintre femei şi bărbaţi, drepturile şi emanciparea femeilor constituie o axă majoră a agendei francofone, îndeosebi de la prima Conferinţă a femeilor francofone (Luxemburg, 2000).

Încă de la aderarea ca membru deplin al Francofoniei instituţionale, în 1993, România s-a angajat cu fermitate în promovarea valorilor francofone, reuşind să devină liderul regional al Organizaţiei. În 2006, a găzduit cel de-al XI-lea Sommet al Francofoniei, organizat pentru prima dată în Europa Centrală şi de Est.

Activitatea României în cadrul Francofoniei este profund ancorată în bogata sa moştenire francofonă şi francofilă. Prin apartenenţa la marea familie francofonă, se consolidează identitatea sa de ţară cu destin european şi vocaţie francofonă.

Grafica timbrului ilustrează, în prim plan, logo-ul Conferinţei femeilor francofone, iar plicul prima zi a emisiunii, reproduce imaginea bustului lui Léopold Sédar Senghor expus în Piaţa Francofoniei de la Bucureşti. Valoarea nominală a timbrului emisiunii este de 8 Lei.

Emisiunea este completată de un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre și minicoala de 8 timbre + 1 vinietă.

Romfilatelia mulţumeşte Ministerului Afacerilor Externe pentru sprijinul documentar acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poştale şi fotografului Lucian Tudose.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi Biroul Relaţii Publice:

Tel: 021 / 337 24 42anamaria.anton@romfilatelia.ro

România găzduiește Conferința femeilor francofone dedicată antreprenoriatului -“Creaţie, inovaţie, antreprenoriat, creştere economică şi dezvoltare: femeile se afirmă!”

România va găzdui, în zilele de 1 și 2 noiembrie, a treia Conferință internațională a femeilor francofone, organizată, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, de către Ministerul Afacerilor Externe, în cooperare cu Organizația Internațională a Francofoniei și cu Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse.
MAE
MAE
Tema reuniunii – “Creaţie, inovaţie, antreprenoriat, creştere economică şi dezvoltare: femeile se afirmă!”, reflectă atât angajamentul concret asumat de România în calitate de țară-fanion a francofoniei în regiune, cât și interesul promovat constant de țara noastră în ceea ce privește asigurarea egalității de gen.

La Conferință vor fi prezenți peste 600 de participanți din 48 de state francofone pentru a discuta teme legate de: drepturile femeilor și accesul la piața muncii, contribuția femeilor la inovație și antreprenoriat și, respectiv, leadership-ul femeilor în structurile de guvernanță economică.

Printre participanți se numără Secretarul General al Francofoniei, Michäelle Jean, Președinta Mauritius, Ameenah Gurib-Fakim, miniștri și alți demnitari, lideri de organizații active în domeniul de afaceri și în promovarea egalității de gen, femei de afaceri din peste 30 de state. Reuniunea se va bucura și de participarea unui laureat al Premiului Nobel pentru Pace, Ouided Bouchamaoui, președinta Uniunii Tunisiene a Industriei, Comerțului și Artizanatului.

Conferința va oferi femeilor antreprenor și reprezentantelor societății civile angajate în activitatea economică, culturală și socială, un cadru pentru schimbul de informații și bune practici în domenii esențiale pentru asigurarea creșterii economice și a dezvoltării sustenabile. Reuniunea are ca obiectiv constituirea, în premieră, a unei rețele francofone a femeilor antreprenor.

Cu sprijinul Ministerului Culturii și Identităţii Naţionale şi al Teatrului Național Bucureşti, participantele la conferință se vor bucura de un moment cultural de excepție, reprezentat de un fragment din spectacolul Magic Naţional în regia lui Ion Caramitru.

Concluziile conferinței de la București vor contribui la adoptarea unei Strategii a Francofoniei pentru egalitatea dintre femei și bărbați, document care va fi discutat la viitorul Sommet al Francofoniei, în 2018.

Mai multe informații despre conferință sunt disponibile aici: http://www.mae.ro/node/43665.

Programul de presă este disponibil aici:

http://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2017/program_de_presa_conferintei_femeilor_francofone_ro.pdf.

[cid:image001.jpg@01D35240.DF419C80]

Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare

[cid:image002.png@01D35240.DF419C80]

Tel.: +40 21 431 1377 +40 721 270 845

Acer anunta disponibilitatea in Romania a noilor notebook-uri din seria Nitro 5

Designul versatil completeaza performantele si caracteristicile puternice pentru cei care doresc mai multe optiuni de gaming si flexibilitate

Bucuresti, 31 octombrie 2017 – Notebook-urile Acer Nitro 5, anuntate in luna mai la New York, sunt acum disponibile si in magazinele partenerilor Acer din Romania. Seria Nitro 5 ofera un echilibru performant intre caracteristici puternice si design elegant prin intermediul unei varietati de configuratii care includ grafica si procesoare populare, oferind consumatorilor o selectie larga pentru a satisface diferite bugete si nevoi.

Utilizatorii pasionati de gaming pot alege din configuratii care includ 4 tipuri de placi grafice: NVIDIA® GeForce® MX 150, AMD Radeon™ RX 550, NVIDIA® GeForce® GTX 1050, NVIDIA® GeForce® GTX 1050Ti asociate cu procesoare Intel® Core™ i7 sau i5 de generatia a 7-a si a 8-a sau procesoare AMD A12 sau FX generatia a 7-a, cu pana la 32GB memorie DDR4.

Nitro 5_3 Nitro 5_2

 

 

 

 

 

 

 

Pentru accelerarea timpului de boot si reducerea timpilor de incarcare in jocuri, modelele disponibile sunt echipate cu SSD-uri super-rapide PCIe (pana la 512GB) sau cu un HDD de 1TB, pentru cei care isi doresc un spatiu mai mare de stocare. Un port Ethernet Gigabit ofera conexiuni rapide si fiabile cu fir, in timp ce tehnologia wireless 802.11ac 2×2 MIMO ofera o conectivitate wireless rapida si stabila. Gama de porturi disponibile include un port USB 3.1 Type-C (Gen 1), un port USB 3.0, doua porturi USB 2.0 si un port HDMI 2.0, care poate suporta rate de refresh de pana la 90 Hz.

Desigur, niciun sistem de jocuri nu este complet fara o solutie termica pentru a gestiona caldura si pentru a mentine sistemul in parametri optimi de functionare. Nitro 5 are ventilatoare duale cu tehnologie Acer Coolboost™ care ofera viteze sporite de rotatie si capacitate ridicata de racire si permite utilizatorilor sa controleze manual procesul de racire atunci cand o utilizare intensa necesita un impuls suplimentar.

Toate modelele ofera un afisaj anti-glare de 15,6 inchi FHD IPS (1920 x 1080), iar tehnologia Dolby Audio™ Premium si Acer TrueHarmony™ ofera o profunzime incredibila a sunetului. Acestea lucreaza in tandem pentru a oferi experiente captivante in timpul sesiunilor de gaming sau pentru vizionarea de filme.

Toate modelele Acer Nitro 5 beneficiaza de garantia Free Pick Up and Return, adica preluarea prin curier a produsului defect in perioada de garantie si returnarea acestuia dupa repararea lui.

Preturi si disponibilitate:

Laptopurile Aspire Nitro 5 sunt disponibile in magazinele partenerilor Acer din Romania la preturi recomandate incepand de la 2.999 lei pana la 4.399 lei.

Despre Acer

Fondata in anul 1976, Acer este o companie care furnizeaza componente hardware, software si servicii, investind in cercetare, proiectare, marketing, vanzari si suport pentru produse inovatoare, care imbunatatesc viata oamenilor. Portofoliul de produse Acer include PC-uri, monitoare, proiectoare, servere, tablete, smartphone-uri şi produse de tip wearables. Firma dezvolta, de asemenea, si solutii cloud care reunesc Internet of Things. Acer a sarbatorit in 2016 40 de ani de la infiintare si este una din primele 5 companii furnizoare de PC-uri din lume. Are 7,000 de angajati in intreaga lume si o prezenta in peste 160 de tari. Va rugam sa vizitati www.acer.com pentru mai multe informatii.

© 2017 Acer Inc. Toate drepturile rezervate. Acer si sigla Acer sunt marci inregistrate ale Acer Inc. Celelalte marci comerciale si marci inregistrate sunt folosite cu acordul proprietarilor. Toate ofertele pot fi modificate fara notificare si pot varia in diverse canalele de distributie. Preturile listate sunt preturile de retail recomandate de producator, dar pot varia de la o zona la alta. Pot fi adaugate taxe suplimentare la vanzare.

evoMAG dă startul Black Friday pe 1 noiembrie

  • evoMAG va desfăşura ediţia din acest an a Black Friday în intervalul 1 – 19 noiembrie, pe parcursul a trei runde de reduceri
  • Cele mai mari reduceri din an vor ajunge până la 70% şi vor viza aproape 30.000 de produse

 evoMAG dă startul reducerilor de Black Friday 2017 pe 1 noiembrie, oferind discount-uri de până la 70% la aproape 30.000 de produse din circa 2.000 de repere. Cele mai mari reduceri din an vor viza aproape toate categoriile de produse. Astfel, preţuri mai mici vor fi la telefoane mobile şi accesorii, tablete, laptopuri, televizoare şi echipamente multimedia, monitoare, imprimante, electrocasnice, componente PC, produse de îngrijire personală, din categoria sport & fitness etc.

evoMAG va desfăşura ediţia din acest an a Black Friday în intervalul 1 – 19 noiembrie, pe parcursul a trei runde de reduceri:

  • Runda 1 – între 1 şi 5 noiembrie
  • Runda 2 – între 7 şi 14 noiembrie
  • Runda 3 – între 17 şi 19 noiembrie

În fiecare nouă rundă de Black Friday vor fi incluse şi produse diferite, care nu au beneficiat de reduceri în rundele anterioare.

„Anul acesta, evoMAG va desfăşura campania de Black Friday în perioada 1 – 19 noiembrie. Extindem perioada cu cele mai importante reduceri din an, pentru a le oferi clienţilor noştri posibilitatea de a achiziţiona mai devreme produsele pe care şi le doresc. Ne-am gandit că dacă avem deja produsele şi reducerile stabilite, să le şi oferim clienţilor. De asemenea, modificările aduse la interfaţa site-ului vor îmbunătăţi experienţa de cumpărare a clienţilor, iar parteneriatele pe care le avem cu companiile de curierat, la care se adaugă livrarea cu flotă proprie şi punctele de livrare disponibile, ne aigură că produsele vor ajunge la clienţi mai rapid ca anii trecuţi”, spune Mihai Pătraşcu, CEO evoMAG.

De Black Friday, clienţii vor putea achiziţiona televizoare de la 349 lei, sau cu preţuri reduse aproape la jumătate, telefoane mobile cu până la 48% mai ieftine, electrocasnice cu preţuri mai mici cu până la 35% etc.

Clienţii pot beneficia de o reducere suplimentară de 10% la orice comandă mai mare de 600 de lei, în cazul în care vor accesa un credit online de la Credius.

În perioada de Black Friday, evoMAG pune la dispoziţia clienţilor mai multe opţiuni de plată. Spre exemplu, la evoMAG, produsele cumpărate pot fi plătite în această perioadă în 18 rate fară dobândă prin Banca Transilvania, în 11 rate fără dobândă prin cardul de credit de la ING, în 7 rate fără dobândă prin UniCredit şi în 6 rate fără dobândă prin BRD, BCR, Banca Transilvania, Garanti Bank şi Alpha Bank.

Clienţii le vor putea primi produsele comandate într-una sau în trei ore de la plasarea comenzii, dacă optează pentru livrare rapidă. Această opţiune este disponibilă pentru produsele comandate până pe data de 15 noiembrie. Cât priveşte produsele comandate în intervalul 17 – 19 noiembrie, în ultima rundă de Black Friday, jumătate dintre acestea vor fi livrate în 48 de ore, urmând ca restul produselor să ajungă la clienţi în cel mult 4 zile de la plasarea comenzii.

Ediţia din acest an a Black Friday găseşte evoMAG cu o ofertă mai diversificată, prin urmare cu un stoc mai mare de produse în comparaţie cu anii trecuţi, cu o platformă îmbunătăţită şi o interfaţă nouă, care oferă o rapiditate mai mare de procesare a comenzilor, un timp de livrare mai mic şi o experienţă mai bună de cumpărare.

Despre evoMAG:

evoMAG este una dintre cele mai importante companii din industria de comerţ electronic din România. Magazinul online comercializează peste 170.000 de produse din domeniile IT&C, electrocasnice, auto, de îngrijire personală, sport & fitness, asigurări şi produse destinate nou-născuţilor. evoMAG a realizat anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 20 de milioane de euro, iar magazinul online este vizitat zilnic de peste 60.000 de persoane. Mai multe informaţii despre evoMAG şi servicile oferite se găsesc şi pe pagina de Facebook a companiei şi pe canalul de YouTube.

ELKO anunta disponibilitatea notebook-ului Getac Semi-Rugged S410

ELKO Romania, companie membra a grupului ELKO specializata in distributia unei game largi de echipamente si solutii IT, anunta disponibilitatea notebook-ului Getac S410.

Plecand de la un design conceput sa reziste tuturor provocarilor zilnice actuale cu care se confrunta tehnicienii de pe teren, Getac introduce cea de-a doua generatie a notebook-ului S410 in categoria semi-rugged, cu performante, optiuni de securitate si dotari de top pentru categoria din care face parte. Datorita configurarii pe care o are si formatului subtire si usor, noul S410 este instrumentul ideal pentru profesionistii aflati in miscare din domenii precum siguranta publica sau asigurari.

Una dintre cele mai importante noutati pentru S410 este camera sa IR disponibila optional, care suporta recunoastere faciala cu integrare Windows Hello, pentru o autentificare mai rapida si o securitate sporita. Impreuna cu TPM 2.0 si Opal 2.0 SSD – ambele disponibile in mod standard pentru S410 – utilizatorii au acum la dispozitie o solutie mobila extrem de sigura, pe care o pot folosi fara griji oriunde au nevoie.

“Prin imbunatatirea cunoscutului Getac S410, ne dedicam in continuare producerii celor mai avansate notebook-uri semi-rugged din industrie”, explica Scott Shainman, presedinte Getac.  “Integrand procesoare mai rapide, solutii grafice mai puternice si solutii de securitate mai bune, S410 este complet echipat pentru a le furniza profesionistilor aflati in miscare tehnologia de care au nevoie pentru a-si indeplini sarcinile intr-un mod eficient.”

Cea mai buna performanta din aceasta categorie este asigurata de procesoarele Intel® CoreTM i5/i7 de Generatie 8, care ofera mai multa putere de procesare si sunt mai eficiente din punct de vedere energetic. Multumita solutiei grafice Intel UHD Graphics 620, interfetelor Wi-Fi 802.11ac si Bluetooth 4.2 si designului care permite inlocuirea rapida a bateriei, utilizatorii pot experimenta acum toate avantajele performantei mobile. Ecranul Full HD LumiBond® 2.0 de 14” aduce o experienta tactila superba, asigurand suport pentru pana la 10 atingeri simultane, chiar si atunci cand sunt folosite manusi, in timp ce luminozitatea de pana la 800cd/m2 garanteaza lizibilitatea perfecta, chiar si in lumina puternica a soarelui (optional, este disponibil si un ecran HD cu 1000cd/m2).

Img2

Astazi, organizatiile sunt mai vulnerabile ca oricand in fata furturilor de date si atacurilor si de aceea Getac a proiectat S410 avand in vedere suportul unei game vaste de optiuni de securitate inglobate in Windows 10. TPM 2.0 monitorizeaza si protejeaza sistemul la pornire, asigurandu-se ca acesta nu a fost compromis inainte de a oferi controlul sistemului de operare, in timp ce BitLocker protejeaza datele stocate, utilizate sau transferate. Tehnologia avansata de criptare hardware pentru SSD – Opal 2.0 – protejeaza impotriva accesului neautorizat datele confidentiale stocate pe acesta. Optiunile de autentificare multiple, printre care camera IR, cititorul de amprente, cititorul Smartcard si cititorul RFID cu doua frecvente (LF/HF), functioneaza in tandem cu instrumentele de protectie ale Microsoft Windows 10, precum Windows Hello si Microsoft Passport, adaugand astfel un nivel suplimentar de protectie. In cazul in care sistemul este pierdut sau furat, solutia optionala Absolute DDS permite dezactivarea lui de la distanta.

Camera in infrarosu (IR) optionala furnizeaza imagini clare, indiferent de conditiile de iluminare, ceea ce imbunatateste acuratetea si securitatea sistemului de recunoastere faciala. Iluminarea IR ii permite camerei sa capteze informatii aditionale pentru a determina daca in fata obiectivului se afla o persoana sau o simpla fotografie a unui utilizator autorizat.

Fiabilitatea este sinonima cu marca Getac, iar noul notebook S410 din categoria semi-rugged continua cu succes aceasta traditie. El este certificat MIL-STD-810G si IP52, ceea ce inseamna ca poate supravietui caderilor de la inaltimi de pana la 1m, lichidelor, umezelii, vibratiilor, socurilor si temperaturilor extreme, de la -21°C pana la 60°C (conditii de operare) si de la -51°C pana la 71°C (conditii de depozitare). Porturile I/O prevazute cu protectie si tastatura de tip insula, rezistenta la lichide, protejeaza componentele interne impotriva prafului si umezelii, in timp ce colturile acoperite cu cauciuc si manerul ergonomic din cauciuc asigura un nivel superior de protectie.

Solutiile de andocare pentru vehicule de la Gamber-Johnson si Havis fac din notebook-ul semi-rugged Getac S410 alegerea ideala pentru domeniul sigurantei publice, caci porturile de tip tri-pass-through le permit ofiterilor sa conecteze simultan antene WWAN, WLAN si GPS de mare putere, amplasate la exterior.

Mai multe detalii despre echipamentele Getac rugged sau semi-rugged puteti afla de la ELKO si, de asemenea, puteti comanda aceste echipamente prin partenerii ELKO din toata tara.

Despre Getac

Getac este o subsidiara importanta a MiTAC-Synnex Business Group (venit consolidat pentru 2015 de 28 miliarde USD). Getac a luat fiinta in 1989, ca joint venture cu GE Aerospace pentru furnizarea de produse electronice destinate apararii. Astazi, portofoliul Getac include notebook-uri si tablete rezistente, terminale si dispozitive video mobile pentru armata, politie, pompieri, companii de utilitati, asigurari si clienti care furnizeaza servicii pe teren. Pentru mai multe informantii, vizitati getac.com.

Despre Grupul ELKO si ELKO Romania

Grupul ELKO este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse si soluții IT din regiune, reprezentand 200 de producatori si oferind o gama larga de produse si servicii catre mai mult de 7500 de companii, producatori de calculatoare, retaileri, integratori de sisteme din 30 de țari in Europa si Asia Centrala. Cifra de afaceri a grupului in 2016 s-a ridicat la 1460 milioane USD.

ELKO Romania face parte din Grupul ELKO si este specializata in distribuția unei game largi de echipamente si soluții IT: soluții mobile, componente, soluții de infrastructura IT si de stocare, soluții de supraveghere video, echipamente industriale, software, periferice. Compania comercializeaza produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor sai, companii revanzatoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiecteaza, instaleaza si revand soluții IT, sisteme de comunicații si supraveghere video), adresand toate canalele de distribuție IT & Telecom.

Nokia 2: Baterie pentru două zile cu o singură încărcare Spuneţi adio raţionalizării consumului bateriei

București, 31 octombrie 2017 – HMD Global, compania care deține licența exclusivă a brandului Nokia pentru telefoane şi tablete şi operează sub conceptul „The Home of Nokia Phones”, a anunţat, lansarea terminalului Nokia 2. Telefoanele Nokia sunt asociate cu o durată excepţională de viaţă a bateriei; lansăm astăzi un smartphone care duce totul la un nou nivel. Cu o durată de viaţă a bateriei de două zile[i], Nokia 2 este construit ca să rămână în funcţiune mult timp față de alte smartphone-uri care necesită reîncărcare.

Impresionanta durată de viaţă a bateriei de două zile nu afectează parametrii performanţei. Dotat cu platforma mobilă Qualcomm® Snapdragon™ şi un ecran de 5 inci de calitate superioară plus experienţa unui AndroidTM pur, securizat şi actualizat, terminalul Nokia 2 oferă tehnologia pe care vă puteţi baza zi de zi.

Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global, a declarat:

“Oamenii se bazează atât de mult pe telefoanele lor în zilele noastre, încât mulţi dintre ei îşi raţionalizează inconștient durata de viaţă a bateriei atunci când nu folosesc terminalul, astfel încât acesta să dureze o zi întreagă. Noi nu credem că ar trebui să faci mai puţine lucruri cu telefonul, motiv pentru care am creat un smartphone care continuă să funcţioneze atunci când alte dispozitive au nevoie de o oprire la priza de reîncărcare.

“Prin Nokia 2 am dorit să replicăm experienţa unică Android, pe care am livrat-o până acum, cu durata extinsă de viaţă a bateriei, pe care atât de mulţi fani o asociază şi o aşteaptă de la telefoanele Nokia. Ca să transformăm această dorinţă în realitate, fiecare componentă a terminalului Nokia 2 – de la ecran la baterie, de la chipset la designul sistemului – a fost construită ca să extragă cât mai puţină energie de la bateria dispozitivului, astfel încât fanii să se bucure de un telefon cu durată mare de funcţionare.”

Construit să reziste

Terminalul Nokia 2 oferă o durabilitate fără egal în termeni de design, bazându-se pe caracteristicile distincte ale brandului Nokia precum calitate, simplitate şi fiabilitate. Carcasa zveltă este construită cu precizie dintr-un singur bloc de aluminiu, în timp ce ecranul Corning® Gorilla® Glass este completat de policarbonat sculptat pe partea din spate, ceea ce conferă o senzaţie excelentă, dar și construcție de calitate care se așteaptă de la un smartphone Nokia. Materialele premium şi designul ergonomic se combină pentru a crea un model unic, modern şi practic, ceea ce permite utilizatorului să se bucure de o experienţă smartphone accesibilă și de lungă durată.

Libertatea de a face mai mult

Nu este vorba doar de capacitatea mare a bateriei de 4100 mAh, ci și de ecranul LCD de 5 inci LTPS HD care oferă o experienţă vizuală excelentă, în condiţii de consum redus de energie. Nokia 2 vă oferă libertatea de a vă bucura de o experienţă continuă de divertisment – de la materiale video HD şi fotografii clare, cu un contrast ridicat, la cântece favorite, social media şi navigare web – fără să vă faceţi griji că rămâneţi fără baterie.

Dotat cu o cameră principală de 8MP ce încorporează detectarea automată a cadrului şi auto focus, terminalul Nokia 2 asigură realizarea unor instantanee memorabile în orice moment. Cu ajutorul camerei frontale de 5MP, puteţi surprinde momentul din orice unghi. Întotdeauna veţi dispune de capacitatea suplimentară de care aveţi nevoie pentru amintirile pe care doriți să le păstraţi cu ajutorul slotului dedicat cardului de memorie şi al posibilităţii de a încărca fotografii şi materiale video fără limită[ii] pe Google Photos.

Întotdeauna Androidul pur, securizat și actualizat

Smartphone-urile Nokia oferă întotdeauna experienţa unui Android pur, securizat şi actualizat și dispun de caracteristici importante precum Google Assistant, dar fără preinstalări sau skins. Lansându-se deja pregătit pentru Android Nougat şi Android Oreo, terminalul Nokia 2 primeşte actualizări lunare de securitate, astfel încât veți fi siguri că dețineți un telefon securizat şi actualizat.

Disponibilitate

Nokia 2 va fi disponibil în variantele Pewter/Black, Pewter/White şi Copper/Black la un preţ global mediu de 99 euro.

Specificaţii tehnice pentru Nokia 2

  • Reţele:
    • GSM: 850/900/1800/1900
    • WCDMA: 1, 2, 5, 8
    • LTE: 1, 3, 5, 7, 8, 20, 28, 38, 40
  • Reţea: LTE Cat. 4, 150Mbps DL/50Mbps UL, VoLTE, Video Calling, VoWiFi
  • Procesor: Qualcomm® Snapdragon™ Mobile Platform
  • Sistem de operare: Android Nougat
  • RAM: RAM 1GB DDR3
  • Stocare: 8GB e-MMC (până la 128GB cu MicroSD card)
  • Ecran: 5.0” HD 1280 x 720 LTPS LCD, In-Cell Touch, Corning® Gorilla® Glass 3
  • Camere foto:
    • Cameră principală: 8MP auto focus cu flash LED
    • Cameră frontală: 5MP fixed focus
  • Conectivitate: 802.11 b/g/n, BT 4.1, GPS/AGPS/GLONASS/Beidou, FM/(RDS)
  • Senzori: Senzor de lumină ambientală, senzor de proximitate, accelerometru (G-sensor), E-busolă
  • Baterie: 4100 mAh
  • SIM slot: 2 Nano-SIM + 1 uSD slot (Dual SIM) / Nano-SIM + 1 uSD slot (Single SIM)
  • Input/output: Micro USB (USB 2.0), 3.5mm audio jack
  • Dimensiuni: 143.5 x 71.3 x 9.30 mm

Despre HMD Global

Cu sediul în Espoo, Finlanda, HMD Global Oy este noua companie care găzduiește telefoanele Nokia. HMD proiectează şi vinde o gamă de smartphone-uri şi clasice, ţintite către o gamă largă de consumatori şi preţuri. Dedicată inovării şi calităţii, HMD Global Oy deţine licenţa exclusivă a mărcii Nokia pentru telefoane şi tablete. Nokia este marcă înregistrată Nokia Corporation. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hmdglobal.com.

Android, Google și alte mărci sunt mărci înregistrate ale Google Inc. Qualcomm and Snapdragon sunt mărci înregistrate ale Qualcomm Incorporated, înregistrată în Statele Unite ale Americii și alte țări. Qualcomm Snapdragon este un produs al Qualcomm Technologies, Inc.

[i] Pe baza unui test real de utilizare efectuat de HMD Global. Mai multe informaţii la www.nokia.com/nokia2.

[ii] Pentru imagini sub 16MP (aşa cum sunt pe Nokia 2)

Luna marilor capturi: peste 40 milioane de ţigări de contrabandă

Bucureşti, 31 octombrie 2017 – În ultimele 30 de zile, autorităţile române au împiedicat peste 40 milioane de ţigări de contrabandă să ajungă pe piața neagră din România.  Valoarea capturilor se ridică la 20 milioane de lei și reprezintă aproximativ 30% din totalul țigărilor capturate de la începutul anului, conform datelor disponibile pe website-ul www.stopcontrabanda.ro, o campanie a British American Tobacco.

În ultima lună au fost înregistrate cele mai mari capturi de ţigări de la debutul campaniei „Stop Contrabanda”. Săptămânile trecute, autorităţile au anunţat confiscarea a peste 20 de milioane de ţigarete. În Vama Constanţa Sud, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit într-un container venit din Turcia peste 14 milioane de ţigări contrafăcute, cea mai mare captură din acest an. În același interval, pe raza judeţului Vrancea, 4 milioane de ţigări de contrabandă au fost descoperite în două spaţii de depozitare construite special pentru ascunderea mărfurilor. În rândul capturilor recente se adaugă şi cele 6 milioane de ţigări netimbrate depistate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii a Criminalităţii Economice de pe raza judeţului Arad.

Frecvenţa capturilor indică şi o intensificare a încercărilor contrabandiştilor de a trafica ţigări pe teritoriul României. Diversificarea şi îmbunătăţirea tehnicilor inedite folosite de traficanţi pentru forţarea graniţelor pot alimenta contrabanda cu ţigări în perioada imediat următoare. O creștere de un punct procentual al nivelului contrabandei înseamnă aproximativ 40 milioane de euro neîncasaţi anual de către stat sub formă de taxe și accize.

Succesul autorităţilor reprezentat de capturile recente trebuie menţinut și completat cu acţiuni de control al punctelor în care aceste tipuri de produse sunt comercializate astfel încât să existe o reducere a pieţei negre a ţigărilor din România, situată în prezent la nivelul de 15%, mult peste media europeană de 10%. Din cauza accesului facil la produse de contrabandă, România a ocupat în 2016 un alarmant loc 6 la nivelul Uniunii Europene ca volum de ţigări de contrabandă consumate, potrivit unui studiu KPMG realizat pentru think-tankul britanic Royal United Services Institute. Acelaşi studiu arată că ponderea contrabandei din piaţa totală a ţigărilor din România rămâne cea mai mare din Europa.

DESPRE CONTRABANDA CU ŢIGĂRI ÎN ROMÂNIA

  • România este una dintre cele mai afectate țări din Uniunea Europeană, a doua din Europa de Est, după Polonia.
  • Nivelul pieţei negre din România este mult peste media europeană de 9%, iar regiunea cea mai afectată de contrabanda cu ţigări rămâne în continuare Nord-Estul ţării. Aici se află graniţele cu Ucraina și Republica Moldova, principalele ţări de origine pentru ţigările de contrabandă ce ajung sa fie consumate în România.
  • România are în total 2.000 de km de graniță cu țări non-UE, în care prețul tutunului poate fi de până la 6 ori mai mic decât în România.
  • Traficul ilicit de țigări prejudiciază anual statul român cu peste 650 milioane de euro (aproximativ 3 miliarde de lei). Pentru fiecare procent adăugat pieței ilegale de tutun, bugetul de stat pierde anual încă 40 milioane de euro.
  • În ultimii 7 ani (2010-2016) statul român a pierdut 4,8 miliarde de euro (aprox. 21,6 miliarde de lei).
  • Piața neagră a crescut cu 27% între 2011 și 2016.
  • Fiecare container de țigări ilegale înseamnă 1 milion de euro profit pentru rețelele de contrabandă. Date ale Interpol arată că traficul ilicit de țigări este un catalizator pentru traficul de droguri, arme, persoane și chiar activități teroriste.

Quickmobile: Românii au plătit în avans, integral, peste 1,5 milioane de euro pentru 1.200 de smartphone-uri iPhone X

București, 31 octombrie 2017 – În doar trei zile, Quickmobile, cel mai mare specialist tech din România, a înregistrat precomenzi pentru 1.200 de smartphone-uri iPhone X.  Toate telefoanele au fost achitate de către români integral, valoarea totală a acestora depășind 1,5 milioane de euro. Comenzile vor fi livrate către primii clienți din România începând cu 6 noiembrie, Quickmobile fiind, și de această dată, primul retailer local care livrează noile iPhone-uri.

Cel mai așteptat telefon al anului, iPhone X, este disponibil la precomandă în oferta Quickmobile de vineri dimineață. În doar trei zile de la startul precomenzilor, retailerul a înregistrat 1.200 de precomenzi pentru noul vârf de gamă al producătorului american Apple.

„Faptul că, în doar trei zile, peste 1.200 de utilizatori au plătit integral, în avans, în medie, 1.250 de euro pentru vârful de gamă al Apple ne arată că am reușit să creăm o comunitate mare de clienți fideli, care își doresc să aibă primii cele mai noi telefoane și care au încredere în compania și serviciile noastre. Făcând o comparație, numărul clienților care au virat, în medie, 5.700 de lei în contul Quickmobile în 3 zile este mult mai mare decât al celor care își deschid depozite de această sumă la o bancă, iar acest lucru oferă o valoare uriașă companiei noastre”, a declarat Tudor Țiboc, General Manager al Quickmobile.

Din totalul precomenzilor plasate de către români, jumătate au vizat varianta telefonului iPhone X de 64 de GB. Cei care au ales această variantă a terminalului au preferat culoarea space gray. Restul precomenzilor au fost pentru varianta de 256 de GB a vârfului de gamă, culoarea preferată de către români fiind tot space gray.

Modelul iPhone X de 64 GB este disponibil în oferta retailerului la prețul de 5.299 de lei, în timp ce varianta de 256 GB este comercializată de către Quickmobile la prețul de 6.099 de lei. Prețurile includ TVA și garanția standard de 2 ani.

„Apetitul românilor pentru telefoanele Apple este tot mai mare, iar acest lucru l-am putut observa cu ușurință de-a lungul anilor. Dacă anul trecut, modele iPhone 7 și 7 Plus au înregistrat 1.000 de precomenzi, anul acesta, iPhone 8, 8 Plus și iPhone X au generat, însumat, peste 1.800 de precomenzi”, a încheiat Tudor Țiboc.

Despre Quickmobile

După 12 ani de la înființare, Quickmobile a devenit cel mai mare specialist în smart tech din România, datorită portofoliului extins și a disponibilității produselor în stoc.

Quickmobile.ro este unul dintre cele mai importante magazine online de telefoane, tablete, gadgeturi și accesorii din România, fiind completat de o rețea de puncte de vânzare în cele mai mari centre comerciale din țară.

Noi tehnologii care vor permite creșterea economiei digitale a României

Oracle a anunțat noi tehnologii semnificative în cadrul conferinței sale globale anuale, Oracle Openworld 2017. Aceste tehnologii vor ajuta organizațiile din întreaga lume să crească mai repede, să se diferențieze de competitori și să isi servească mai bine clienții.

Unele dintre anunțurile-cheie facute la Oracle OpenWorld sunt cu adevărat revoluționare, Oracle fiind prima companie care le oferă clienților din întreaga lume aceste tehnologii. Printre acestea se numără prima bază de date autonomă din lume, soluțiile de securitate machine learning, folosirea inteligentei artificiale în toate aplicațiile de business, introducerea sistemelor de chatbots bazate pe inteligenta artificiala și cel mai cuprinzător serviciu de blockchain din industrie.

De asemenea, suntem foarte mândri că o companie specializată și extrem de inovatoare, clegături puternice în România, a participat la Oracle Openworld și a semnat o colaborare cu Oracle în domeniul soluțiilor de robotică. Consultați detaliile cooperării Oracle – UiPath de mai jos.

Business-urile de toate dimensiunile, industriile și geografiile se îndreaptă către serviciile cloud, fiecare avand motivatii diverse. Avantajele cheie ale cloud computing includ: nu este nevoie de investiții inițiale imense (în comparație cu investițiile IT interne), costuri flexibile, scalabilitate, fiabilitate ridicată, securitate ridicată si chiar un impact mai mic asupra mediului.

Piața românească este strâns conectata de tendințele globale. Avem una dintre cele mai rapide conexiuni la internet din lume și avem profesioniști IT foarte buni și oameni de afaceri talentați. De asemenea, România are cea mai buna rata de adaptare a cloudului      din Europa. Business-urile sunt din ce in ce mai agile, astfel ca cererea de disponibilitate în permanență devine din ce în ce mai mult o necesitate. Oracle face aceste soluții noi disponibile și pe piața locală, pentru a ajuta companiile românești să concureze cu succes și să găsească noi modalități de afaceri în economia digitală. Avem deja clienți locali de succes – vedeți, de exemplu, o poveste despre modul în care Multi Data Soft utilizează cloud pentru creștere.

Oracle România este foarte bine echipată pentru a avea succes pe piață. Avem colegi foarte talentați care au acces la cursuri și cunoștințe de ultimă oră. Cei aproximativ 4500 de angajați lucrează într-o gamă largă de funcții: de la vânzări la nivel local și de la consultanță, dezvoltare de produse, asistență pentru clienți la finante și HR – doar pentru a numi câteva. Prin cunoștințele și expertiza noastră putem servi companiile românești la un nivel înalt, contribuind totodata și la dezvoltarea întregii industrii IT locale.

Puteți găsi detalii și statistici suplimentare în documentul de mai jos.

SINTEZĂ ORACLE OPENWORLD 2017

Oracle anunță primul cloud de baze de date autonom din lume

Larry Ellison, Președintele Consiliului de Administrație Oracle și CTO și-a prezentat la OpenWorld viziunea pentru primul cloud de baze de date autonom din lume. Cu o automatizare totală bazată pe învățarea automată, Oracle Autonomous Database Cloud elimină forța de muncă umană necesară pentru a gestiona o bază de date, permițând unei baze de date să se actualizeze automat, să corecteze și să se adapteze în timp ce rulează. Fără alte posibilități de eroare umană sau cerințe privind testarea performanțelor umane, Oracle este capabilă să reducă la minimum orele costisitoare planificate și neplanificate la mai puțin de 30 de minute pe an și să garanteze că organizațiile își pot reduce costurile la jumătate în comparație cu Amazon. Oracle garantează un procent de 99,995 SLA.

Citate similare de la Larry Ellison:

  • “Nu folosesc in fiecare an sintagma tehnologie revoluționară aici la Oracle OpenWorld, pentru că nu există atât de multe tehnologii noi revoluționare. Dar aceasta este.
  • “Acest lucru este cu adevărat elastic, instantaneu elastic. Deci, niciodată nu furnizați mai multă resursă decât aveți nevoie. Este într-adevăr computing la cerere. “

Oracle transformă securitatea IT și managementul cu capabilități noi de machine learning – Oracle a demonstrat noi cyber security machine learning capabilities care transformă securitatea IT și managementul. Acest nou set de integrated suites- portofoliul de servicii Oracle Identity Security Operations Center (SOC) și Oracle Management Cloud – vor ajuta companiile să prevadă, să reducă, să detecteze și să rezolve amenințările în materie de securitate cibernetică și să remedieze problemele legate de performanța aplicațiilor și a infrastructurii.

Citate similare din LJE:

  • “Abordările existente privind securitatea și managementul nu mai sunt suficiente, motiv pentru care titlurile publicatiilor sunt acum pline de încălcări ale securității și întreruperi ale activitatii”, a spus Ellison. •

“Companiile pierd războiul cibernetic. Și se înrăutățește în fiecare an. Companiile trebuie să se apere împotriva statelor-națiune care le fură datele și a criminalilor cibernetici care le fură datele “.

  • “Trebuie să reprioritizăm și să ne gândim mai mult la modul în care ne apăram informațiile. Avem nevoie de noi sisteme. Nu pot fi oamenii nostri versus calculatoarele lor. Vom pierde războiul. Trebuie să fie computerele noastre versus computerele lor. Și nu faceți nici o greșeală: este razboi”

 

Doar Oracle oferă inteligență artificială (AI) periferică în toate straturile Cloud
Oracle anunță Oracle AI Platform Cloud Service, care permite dezvoltatorilor să creeze și să implementeze rapid servicii de business AI. Oracle anunță introducerea de noi aplicații bazate pe inteligența artificială pentru finanțe, resurse umane, aprovizionare, marketing, comerț, vânzări și servicii pentru clienți. Noile aplicații Oracle Adaptive Intelligent combină în mod unic datele primare și de altă natură cu științele decizionale sofisticate și machine learning pentru a furniza cele mai puternice aplicații de business moderne bazate pe tehnologia AI.

Oracle lansează AI-Powered Intelligent Bots pentru a ajuta companiile să implice clienții și angajații – Oracle anunță o actualizare majoră a Oracle Mobile Cloud, cu capabilități de inteligență artificială chatbot (AI). Bots-urile Oracle pot sprijini multe dintre cele mai populare canale de comunicare de astăzi, inclusiv clienți de mesagerie, cum ar fi Facebook Messenger, Kik, Skype, Slack și asistenți vocali digitali, cum ar fi Amazon Echo, Amazon Dot și GoogleHome. În plus, robotii inteligenți Oracle furnizează un SDK nativ și JavaScript pentru a extinde aplicațiile mobile și web cu capabilități de chat și voce prin intermediul Apple Siri, GoogleVoice sau Microsoft Cortana.

Oracle lansează cel mai complex serviciu Cloud Blockchain din industrie – Oracle va dezvălui adăugarea serviciului Oracle Blockchain Cloud către portofoliul de platforme Oracle Cloud PaaS, în creștere. Platforma de cloud dezvoltă platforme de distribuție de înaltă performanță, care permite clienților să accelereze operațiunile, să creeze noi fluxuri de venituri și să reducă riscul prin extinderea în condiții de siguranță a aplicațiilor locale și a cloud-urilor pentru a conduce tranzacții comerciale între companii într-o rețea de afaceri de încredere .

 

ORACLE PARTNERI UiPATH

 

La Oracle OpenWorld 2017, Vikas Anand, Vicepresedinte product management Oracle, s-a alaturat fondatorului si CEO-ul UiPath, Daniel Dines, pentru a dezvalui faptul ca cele doua companii se angajeaza sa accelereze adoptarea Robotic Process Automation (RPA). Ei au anunțat că cele doua companii vor colabora atât pe piață, cât și pe co-vânzare.

Oracle a selectat UiPath după o evaluare tehnică si de business amanuntita a mai multor furnizori de software RPA. Arhitectura deschisă și extensibilă și capabilitățile pentru roboți de programe prezenți și nesupravegheați au reprezentat cheia selecției Oracle. Capacitatea UiPath de a capta cu ușurință procesele de afaceri și de a oferi informații complet noi despre productivitate, aplicații și procese a fost critică.

Împreună, Oracle și UiPath vor permite noi operațiuni digitale de afaceri la scară mai rapidă. În timpul prezentării sale, Anand a subliniat că Oracle atacă trei perturbări majore ale pieței și una dintre acestea este RPA.

Companiile vor oferi detalii suplimentare despre modul în care clienții și partenerii pot beneficia de colaborare. UiPath este, de asemenea, mândru să anunțe faptul că Oracle va fi sponsor al UiPath Forward, turneul de conferințe la nivel mondial al utilizatorilor UiPath, inclusiv pe 16 noiembrie la New York și pe 30 noiembrie la Londra.

Referinte locale despre solutiile cloud – MDS

Multi Data Soft se extinde și crește de 8 ori viteza de lucru folosind soluții Oracle –  Multi Data Soft, integrator local de aplicații, implementează noi soluții Oracle pentru a se extinde pe piața de servicii IT. Noile tehnologii folosite de companie au eliminat necesitatea unei achiziții de 29.000 USD pentru infrastructură hardware, au redus cheltuielile cu energia electrică cu 60% și au crescut viteza de răspuns la nevoile clienților de până la 8 ori.

Compania investește în dezvoltare și a decis să deschidă noi segmente de piață, utilizând cele mai noi tehnologii și platforma Oracle Cloud pentru a spori disponibilitatea sistemelor și a infrastructurii IT. Astfel, pentru Multi Data Soft a devenit o prioritate de business reducerea costurilor cu personalul, a consumului de energie, dar și creșterea gradului de securitate a informațiilor.

„Înainte de lansarea soluțiilor Oracle Infrastructure as a Service și Platform as a Service, am investit mai mult de 100.000 de dolari pentru a construi o platformă redundantă de găzduire locală. O soluție similară costă aproximativ 6.000 de dolari pe an în Oracle Cloud, cu costuri de mentenanță zero. Acest lucru va aduce afacerii noastre beneficii extraordinare, mai ales pe termen lung. “, spune Claudiu Bogdan Păunescu, Director Executiv, Multi Data Soft SRL.

Informatii corporate

  • Venitul total non-GAAP pentru FY17 a fost de 37,9 miliarde de dolari
  • 138,000 de angajati in lume

 

Top 10 informatii despre cloud:

·         Oracle este compania cu cea mai rapidă creștere a cloud-ului din lume

  • Oracle a generat venituri non-GAAP din cloud de 4.7 miliarde USD în FY17
  • Venitul Oracle cloud este acum la o rată anuală de 6 MB
  • Oracle investește în cercetare și dezvoltare peste 6 miliarde de euro anual
  • Veniturile totale cloud au crescut cu 51% în FY18 Q1 la 1,5 miliarde de dolari
  • Veniturile SaaS au crescut cu 62%, până la 1,1 miliarde USD în FY18 Q1
  • Oracle Cloud livrează peste 1.000 de aplicații SaaS și 50 de servicii PaaS și IaaS enterprise clienților din întreaga lume, susținând peste 60 de miliarde de tranzacții în fiecare zi
  • În ultimul an, Oracle a adăugat peste 1.700 de clienți Fusion ERP
  • Oracle are aproximativ 5.000 de clienți Fusion ERP, plus 12.000 de clienți NetSuite ERP în Oracle Cloud. De 30 de ori mai mulți clienți ERP decât zile de lucru
  • Oracle Data Cloud are peste 5 miliarde de ID-uri globale de consum și de afaceri identificate

  Informatii despre Oracle Romania

  • 2 locații (București, Iași)
  • Aproximativ 4500 de angajați în România
  • Oracle Romania a obținut titlul de “Cel mai dorit angajator” timp de 6 ani consecutivi.
  • Oracle Romania găzduiește din 2004 o serie de centre de servicii globale, printre care: funcții administrative, echipe de dezvoltare de produse, asistență avansată pentru clienți, servicii de asistență software etc.
  • Oracle continuă să recruteze în România. Căutăm o varietate de abilități, abilități tehnice, non-tehnice, limbi străine. Candidatul ideal are un potențial și o abilitate ridicată de a învăța și de a se adapta rapid la un mediu în rapidă schimbare, inovator și exigent. Poziții deschise: https://www.oracle.com/corporate/careers/index.html
  • Un contributor cheie al educației IT din România prin intermediul Academiei Oracle:
  • 1,169 de membri în 42 de orașe
  • 111 membri ai facultății universitare
  • 43, 011 de studenți
  • 160 de ore de lucru pentru studenți în 2017/2017 cu voluntari Oracle la peste 800 de studenți în universități din 4 orașe: București, Cluj, Iași și Suceava