Panasonic primește prestigiosul premiu iF Design Award 2020

Panasonic a primit iF DESIGN AWARD 2020, un renumit premiu de design, pentru 14 produse și proiecte, incluzând o boxă, o cameră, căști, un televizor, un pick-up.

Produsele premiate sunt:

  • Pick-up-ul Technics SL-1200MK7
  • Pick-up-ul Technics SL-1500C
  • Căștile wireless RP-HD305Bcu sunet premium
  • Căștile intra-auriculare premium Technics EAH-TZ700E/TZ700
  • Seria de televizoareOLED TX-GZ2000
  • i-SHAPER 3-in-1 Trimmer pentru păr corporal ER-GK80

În fiecare an, cea mai veche organizație independentă de design iF International Forum Design GmbH, cu sediul în Hanovra, organizează concursul iF DESIGN AWARD. În acest an, produsele Panasonic au fost desemnate câștigătoare de către un juriu format din 78 de experți internaționali din întreaga lume. Competiția a fost strânsă: 7.298 de aplicații din 56 de țări au fost depuse în speranța obținerii acestei certificări a calității.

Câteva sfaturi utile pentru a lucra eficient de acasă

Câți dintre noi, în timpul orelor ce păreau interminabile la birou nu ne-am gândit măcar o dată ce bine ar fi să putem lucra de acasă? Sau când mijloacele de transport erau aglomerate dimineața sau vremea rece și neprietenoasă ne îmbia să stăm în casă, nu ne-am dorit să nu mai fie nevoie să batem tot drumul pentru a ajunge la birou?

În această perioadă extrem de afectată de pandemia de COVID-19 tot mai multe persoane sunt nevoite să lucreze de acasă, însă mulți dintre noi nu suntem obișnuiți de fapt cu acest lucru, iar la început pot apărea probleme de adaptare care pot duce la scăderea eficienței.

Pentru a vă ajuta în acest proces, vă prezentăm mai jos câteva idei menite să vă ajute în stabilirea unui program de lucru de acasă, astfel încât să nu vă pierdeți productivitatea și să evitați alte motive de stres suplimentar.

● Creați-vă o rutină începând de la prima oră a dimineții

Chiar dacă sunteți tentați să leneviți ceva mai mult în pat dimineața, încercați să vă începeți ziua într-un mod similar zilelor în care trebuia să mergeți la birou. Dacă ora de începere a programului este 9AM nu vă recomandăm să vă treziți la 8:59 și să începeți să lucrați imediat ce ați coborât din pat. Începeți cu igiena personală, profitați de timpul economisit și preparați un mic dejun sănătos, schimbați pijamalele cu un set de haine de zi și abia apoi începeți programul propriu zis. Este demonstrat faptul că respectarea unei rutine zilnice ajută la întărirea sentimentului de siguranță și la eliminarea stresului.

● Stabiliți-vă un program zilnic

La fel ca atunci când mergeați la birou, programul de lucru ar trebui să se desfășoare într-un interval orar bine stabilit, preferabil similar cu cel avut înainte. Acest lucru vă va ajuta să țineți pasul cu sarcinile pe care le aveți de rezolvat și să estimați eficient termenele de finalizare. De asemenea, atunci când și alți colegi sau parteneri sunt implicați în anumite proiecte, aceștia vor ști la rândul lor care e modul de organizare și nu vor avea surpriza de a primi răspunsuri la emailuri la ore târzii din noapte.

● Încercați să alocați un spațiu dedicat pentru birou

Doar pentru că în această perioadă veți lucra de acasă nu înseamnă că e recomandat să lucrați de pe canapea, cu laptopul în brațe sau în fața unui televizor. Încercați să vă alegeți și să delimitați o zonă dedicată muncii de acasă pentru a vă putea concentra mai bine și a fi productivi. O masă curată, fără obiecte care să o încarce inutil, poate fi cea mai simplă soluție dacă nu aveți la îndemână un birou adevărat. Mai e nevoie de un scaun confortabil și cât mai multă lumină naturală pentru a crea un mediu plăcut și prietenos.

● Nu uitați de pauze

Credeți-ne pe cuvânt: este extrem de ușor să vă lăsați cuprinși de muncă și să uitați de pauze atunci când lucrați de acasă. Există studii care demonstrează că persoanele care lucrează de acasă au tendința de a se bucura de mult mai puține pauze decât cei care se află într-un birou, înconjurați de colegi. Pentru eficiență și productivitate sporită, vă recomandăm să luați câteva pauze și în timpul orelor de lucru de acasă. Mergeți până în bucătărie și beți un pahar mare cu apă, ieșiți pe balcon pentru 5 minute și încercați să vă relaxați puțin, luați o gustare sănătoasă sub forma unui fruct, iată doar câteva idei care vă vor ajuta să fiți mai relaxat și să nu vă pierdeți din productivitate atunci când lucrați de acasă.

● Folosiți tehnologia și rămâneți conectat

Trebuie spus de la bun început că tehnologia este de fapt cel mai important factor care face posibil lucrul de acasă. Astfel, este extrem de important să aveți dispozitivele necesare pentru a duce la bun sfârșit proiectele derulate departe de birou.

Dacă urmează să participați la ședințe de tip video call cu colegii, luați în calcul achiziționarea unor căști confortabile și de calitate. Varianta cu tehnologie Bluetooth vă va oferi mai multă libertate de mișcare.

Pentru a păstra în siguranță datele importante, luați în calcul utilizarea unui dispozitiv extern de stocare și transfer, un HDD sau un SSD încăpător și rapid. Variantele cu protecție suplimentară împotriva șocurilor, apei sau prafului sunt de preferat în aceste condiții.

Hard disk-ul extern ADATA HD830 este un model performant, extrem de rezistent și capacitate de stocare până la 5TB.

Poate fi achiziționat de aici: bit.ly/ADATAHD830

Dacă vă doriți un dispozitiv de dimensiuni reduse, performant și rapid, vă recomandăm utilizarea unui SSD extern cu capacitate de stocare până la 1TB și viteze uimitoare de transfer.

Modelul SE800 de la ADATA nu este mai mare decât o carte de vizită, utilizează interfața USB 3.2 Gen 2 și atinge viteze de scriere/citire de până la 1000MB/s

Produsul poate fi achiziționat de aici: bit.ly/ADATASE800

● Planificați activitățile pentru timpul liber

Pentru a nu vă trezi în situația în care sunteți extrem de obosit deoarece ați lucrat prea mult sau nu știți ce să faceți după ce terminați munca, vă recomandăm să planificați câteva activități care vă plac pentru orele libere de după programul de lucru. Exercițiile fizice nu trebuie să lipsească din programul zilnic având în vedere nivelul de mișcare extrem de redus pe care îl veți face în această perioadă. Activitățile de aprovizionare și preparare a meselor este și acesta un task ce trebuie planificat în avans, o listă de cumpărături se va dovedi extrem de utilă și va reduce considerabil timpul petrecut în supermarket. Întocmirea unei liste de filme pe care vă doreați să le vedeți sau re-vedeți, convorbirile telefonice sau video cu membrii familiei și prietenii, câteva jocuri online… odată planificate își vor găsi locul potrivit în programul dvs. zilnic și vă vor ajuta enorm în gestionarea situației actuale.

● Asigurați-vă rețeaua de acasă

Împreună cu flexibilitatea și beneficiile aferente, lucrul de acasă aduce cu sine și riscuri legate de securitatea datelor și a rețelei de Internet. Calculatorul de pe care lucrați și datele importante salvate pe acesta pot fi afectate dacă rețeaua WiFi este atacată, astfel că devine imperios necesar, mai mult ca oricând, ca rețeaua dvs. de acasă să fie bine securizată.  Pentru a vă bucura de dispozitive securizate și date aflate mereu în siguranță, vă recomandăm câteva lucruri esențiale:

  • Investiți într-un software antivirus
  • Achiziționați un router performant și stabil.

Modelul AC10U de la Tenda are un preț accesibil și dispune de o interfață USB multi-funcțională prin care se poate partaja un dispozitiv de stocare, o imprimantă sau alte dispozitive din casă: bit.ly/TendaAC10U

  • Asigurați-vă că ați setat parole puternice și sigure atât pe dispozitivele utilizate, cât și pe accesul la rețea
  • Schimbați în mod regulat parola WiFi
  • Luați în considerare crearea unei rețele WiFi alocată exclusiv pentru conectarea dispozitivelor de pe care lucrați. Astfel, traficul respectiv va fi direcționat direct către computer, fără a fi împărțit între alte dispozitive inteligente cum ar fi telefoane, console de joc sau televizoare

Nu în ultimul rând, descoperiți lucrurile care vă plac și practicați-le cu plăcere și dedicație, socializați virtual cât mai mult cu cei dragi și fiți mereu vigilenți pentru a putea avea grijă de dvs. și de cei apropiați.

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA lansează Clinica Virtuală, platformă de consultații medicale online

Noul serviciu, dezvoltat în timp record împreună cu Microsoft România, le oferă pacienților posibilitatea de a beneficia de consultații medicale de acasă, oferind cea mai apropiată alternativă de cea clasică, încurajând astfel comportamentul de responsabilitate și izolare impus de către autorități

În contextul generat de evoluția pandemiei COVID-19 și în deplin acord cu măsurile impuse de către autorități, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA le asigură abonaților posibilitatea de a accesa în continuare serviciile medicale de care au nevoie, prin platforma online Clinica Virtuală.

Consultațiile online sunt urmate de un raport medical complet care conține, după caz, și indicații de tratament acceptate în farmacii pentru procurarea rețetelor prescrise. Consultația este salvată în dosarul medical al abonatului, asigurând astfel continuitatea urmăririi medicale a pacientului. Momentan, serviciul beneficiază de disponibilitatea a peste 100 de medici, din numeroase specialități precum medicină internă, gastroenterologie, ORL, endocrinologie, pediatrie, dermatologie, psihologie pediatrică și consiliere nutriție. În perioada imediat următoare capacitatea Clinicii Virtuale REGINA MARIA va crește considerabil, pe măsură ce mai mulți medici din Rețea își vor muta activitatea din cabinete în online.

”În cele mai grele perioade, medicina rămâne un domeniu vital, care trebuie să se adapteze, cu agilitate și responsabilitate, la toate provocările – chiar și la cele cu care ne confruntăm toți pentru prima dată. Suntem alături de pacienții și abonații noștri, pentru care am dezvoltat într-un timp extraordinar de scurt cea mai complexă soluție medicală virtuală de pe piață, conectată la istoricul medical al fiecărui pacient, cu consultații și recomandări care vor fi la rândul lor salvate în dosarul medical electronic al pacienților. În acest fel, asigurăm continuitatea îngrijirii medicale chiar și pe perioada izolării, pentru că sănătatea nu poate fi pusă pe pauză.”, declară Fady Chreih, CEO Rețeaua de sănătate REGINA MARIA.

Clinica Virtuală REGINA MARIA poate fi accesată de către abonați fără niciun cost suplimentar, conform abonamentului, direct din aplicația ”Contul meu”, atât din browserul calculatorului, cât și din aplicația mobilă. Discuția cu medicul va fi facilitată de Microsoft Teams, aplicație care se poate descărca gratuit înainte de consultație.

„Sunt momente în care fiecare dintre noi trebuie să contribuie cu cele mai bune abilități pe care le deține la siguranța și bunăstarea comunităților din care facem parte – și asta se aplică la fiecare dintre noi, dar și la companiile și organizațiile pe care le reprezentăm. Ultimele două săptămâni, dar și starea de maximă urgență provocată, au însemnat un adevărat efort inspirațional din partea tuturor celor implicați în dezvoltarea și implementarea acestei soluții, ajungând de la stadiul de idee la implementare în mai puțin de 10 zile. Este un angajament solid pe care ni l-am însușit, acela de a oferi infrastructura tehnologică necesară tuturor comunităților în care ne desfășurăm activitatea, sprijinind organizațiile să realizeze mai mult. Cu această ocazie, efortul nostru s-a concentrat pe sprijinul oferit pacienților pentru a primi sfaturi relevante de sănătate și pe sprijinul oferit medicilor de a oferi îngrijire la distanță, eliminând în același timp necesitatea de expunere și deplasare care pot fi evitate. Să poți realiza acest lucru este o contribuție mică, dar importantă, la bătălia continuă pe care profesioniștii noștri o duc în fiecare zi. ”, subliniază Violeta Luca, Director General Microsoft România.

Soluția de telemedicină REGINA MARIA se bazează pe o integrare aprofundată între aplicația internă a pacienților, echipele Medis și Microsoft pentru a oferi o experiență consistentă atât pentru pacienți, cât și pentru medici. Pacienții vor putea realiza o programare medicală online de pe desktop sau aplicația mobilă, dar și prin Call Center, programarea fiind ulterior confirmată printr-un e-mail cu o invitație de întâlnire pe aplicația Teams. La ora stabilită, atât medicii cât și pacienții vor intra în întâlnire, pe Teams, pentru o experiență față-în-față în timp real, doar dând click pe linkul din invitație. Integrarea cu aplicația Medis asigură că datele personale ale pacienților rămân sigure, protejate și actualizate la zi.

Clinica Virtuală REGINA MARIA a fost lansată cu prioritate pentru abonați și testată într-un proiect pilot, iar în zilele următoare va fi accesibilă gradual tuturor companiilor abonate. În câteva zile, serviciul va deveni disponibil pentru toți pacienții REGINA MARIA, abonați sau neabonați.

Despre Rețeaua de sănătate REGINA MARIA

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele opt acreditări deținute – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților.

Totodată, REGINA MARIA a inovat și segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu 23 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de peste 600.000 de abonamente. În plus, în ultimii 10 ani, REGINA MARIA a investit peste 100 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale.

REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 30 de alți jucători de pe piață, având o prezență proprie în 20 de județe și acoperire națională prin intermediul celor 290 de clinici partenere. Compania reunește peste 6.000 de angajați și colaboratori în cele 64 de locații proprii din Bucureşti şi din țară, locații prin intermediul cărora oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 3.5 milioane de pacienți

Un venitlator ATI de 37 000 euro donat la Matei Bals – Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria

Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria achizitioneaza un ventilator ATI de ultima generatie pentru  Institutul Național de Boli Infectioase Prof. Matei Bals
In urma primelor contributii la Fondul de Necesitate lansat saptamana trecuta, Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria anunta achizitionarea unui aparat de ventilatie mecanica in valoare de 37.000 eur, ce urmeaza a fi configurat si instalat in urmatoarele zile la sectia de ATI a Institutului National de Boli Infecțioase Prof. Matei Bals. Achizitionarea ventilatorului se face prin contributia generoasa a dnei. dr. Ileana Penea (Director General MediaMed Publicis) si a dr. Wargha Enayati (Presedintele Fundatiei Inovatii Sociale Regina Maria).

“Cea mai mare presiune este, în această perioada, pe sistemul medical, iar lipsa aparaturii vitale, în contextul pandemiei, poate deveni dramatica. Capacitatea spitalelor de a interveni și gestiona cazurile de contaminare trebuie cu prioritate intarita, iar medicii, aflați în prima linie, au nevoie de toate ajutoarele pentru a putea razbi”, a declarat medicul Wargha Enayati, Presedinte al Fundatiei Inovatii Sociale Regina Maria

Intr-o perioada care ne-a aratat cat de importante sunt interventiile rapide si precise in lupta cu COVID-19, Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria isi intensfica eforturile pentru diminuarea presiunii de pe sistemul medical romanesc, folosindu-se de expertiza de aproape 10 ani pe care o are in domeniul medical. Organizatia atrage atentia asupra nevoilor urgente si variate cu care se confrunta societatea romaneasca in contextul pandemiei, anuntand inca de saptamana trecuta lansarea unui Fond de Necesitate pentru sustinerea imediata a scaderii presiunii asupra spitalelor de stat si alocandu-si principalele resurse pentru acest demers capital.

Contributiile companiilor si persoanelor fizice la Fondul de Necesitate continua sa se adune si sunt destinate urmatoarelor linii de sprijin:

  • reparatia imediata a ventilatoarelor defecte si acoperirea altor nevoi tehnice sau de consumabile legate de flota de ventilatoare identificate in Spitalele de stat din Bucuresti si din tara;
  • luarea de masuri urgente de sprijin medical al categoriilor sociale vulnerabile prin activitatea desfasurata in cele doua policlinici sociale ale Fundatiei, pentru oferireaaccesului la servicii medicale vitale pacientilor neinfectati cu COVID-19, in special in contextul acestei crize umanitare, cand accesul la sistemul medical de stat este limitat. Vor fi intensificate în perioada următoare eforturile de sprijinire și protecție a beneficiarilor sociali ai organizatiei – pacienti neasigurati si pacienti cu venituri mici – dar si a pacientilor care nu sunt cazuri sociale dar care au nevoie de servicii medicale constante (varstnici, bolnavi cronici, alti pacienti cu grad ridicat de risc

“Un procent de 11% din populatia Romaniei NU este asigurata medical. Fundatia noastra are inscrisi 2600 de pacienti din aceasta categorie si 1200 de pacienti asigurati, dar cu venituri foarte mici. Aceste categorii de pacienti, fara venituri sau cu venituri prea mici pentru a-si putea permite service medicale in privat, sunt in general cei care apeleaza cel mai frecvent la serviciul de ambulanta si camerele de garda ale spitalelor. Pe ei dorim sa ii protejam in aceasta perioada, protejand in acest fel si spitalele de stat “, director executiv Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria, Cristiana Mateoiu

Pana in acest moment au contribuit generos la Fondul de Necesitate urmatoarele companii, carora le multumim ca ne sunt alaturi in aceasta lupta: Kaufland Romania, Romanian Business Consult (RBC), Asociatia The Social Incubator in colaborare cu Nepi Rockcastle, Terapia S.A., Schneider Electric, Ejot si Radox, precum si companii mai mici care sustin cu mare efort demersurile noastre (Esmed, Traun, Electroproject, IVA Bestal, AGC Flat Glass Romania).

Orice ajutor la FondulDeNecesitate este important, aici vor fi centralizate contribuțiile companiilor și ale tuturor celor care pot să sprijine diminuarea presiunii de pe sistemului medical românesc.

Sponsorizarile se fac:

  • In contul: RO70RZBR0000060012785673, titular Fundatia CMU Regina Maria
  • Online AICI
  • Prin SMSla 8844 cu text SOARTA pentru 2 Euro/lunar
  • Prin redirectionarea a 20% din impozitul firmelor pe primul trimestru fiscal pana la 31 martie printr-un contract de sponsorizare.

Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria este este o inițiativa socială a soților Mitra și Wargha Enayati, singurul ONG care ofera de aproape 10 ani o gamă largă de servicii medicale gratuite persoanelor fără venituri și asigurări medicale și care îngrijește, alaturi de mai bine de 15 dascăli angajați și voluntari, un număr de 200 de copii din familii defavorizate în cele două centre educaționale ale fundației (Clinceni și Băneasa).

Blue Lagoon Clean lansează un serviciu adiacent prin care să își susțină business-ul și angajații pe perioada epidemiei de Coronavirus:

Livrarea la domiciliu a cumpărăturilor, direct la ușa clienților

Compania 100% românească Blue Lagoon Clean, ce oferă servicii ecologice de curățare și dezinfectare a hainelor și covoarelor, precum și serviciul de colectare și livrare a acestora în mod gratuit, lansează un serviciu adiacent: livrarea la domiciliu a cumpărăturilor, direct la ușa clienților săi. De asemenea, această soluție reprezintă o modalitate de susținere a business-ului și de păstrare a celor 40 de angajați în aceste momente foarte grele.

Întrucât România trece printr-o perioadă extrem de dificilă, în care autoizolarea la domiciliu este cea mai bună variantă împotriva răspândirii epidemiei de Coronavirus, echipa  Blue Lagoon Clean furnizează un serviciu adiacent prin care încearcă să ajute cât mai mulți români, fie că sunt tineri sau vârstnici.

Așadar, în paralel cu serviciul de Colectare și Livrare Gratuită a hainelor, echipa Blue Lagoon Clean va prelua și comenzi pentru livrarea de produse alimentare, de îngrijire și alte tipuri de articole de primă necesitate, pentru locuitorii din București și județul Ilfov, zone în care compania își desfășoară operațiunile.

Blue Lagoon Clean își menține angajamentul cu privire la regulile și măsurile de siguranță emise de autorități, astfel că angajații care deservesc serviciul de Colectare & Livrare Gratuită, precum și cel de livrare la domiciliu a cumpărăturilor, direct la ușa clienților, au la dispoziție materiale dezinfectante atât pentru ei, cât și pentru mașini.

O serie de măsuri obligatorii au fost luate: lipsa contactului direct cu clientul, păstrarea unei distante minime de 1 m, dezinfectarea mâinilor, evitarea discuțiilor amicale și limitarea acestora la strictul necesar.

La Blue Lagoon Clean, procesul de curățare și dezinfectare a hainelor se face atât prin detergenții care au aviz din partea Ministerului Sănătății, cât și prin procesul de călcare și uscare profesională. Dezinfectarea hainelor se face prin caracterul biocid al detergenților.

Noile SSD-uri externe SanDisk Extreme Pro se adreseaza cu precadere profesionistilor

SanDisk, marca Western Digital, a creat o noua generatie de solutii de stocare externe dedicate profesionistilor, ce se remarca deopotriva prin performantele de top si rezistenta sporita la utilizarea in conditii de mediu dificile.

Siguranta oferita datelor a reprezentat probabil dintotdeauna cel mai important aspect de care au tinut cont utilizatorii de tehnologie in procesul de alegere a unei solutii de stocare. La randul ei, nivelul de performanta a jucat mereu un rol important, chiar daca adeseori din plan secundar. In acelasi timp, trebuie precizat ca exista o categorie in continua crestere de utilizatori, pentru care accesibilitatea datelor reprezinta o adevarata necesitate.

Din acest punct de vedere, exista la ora actuala mai multe filosofii si mai multe abordari ale temei, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Chiar si asa, este incontestabil faptul ca dispozitivele de stocare portabile continua sa reprezinte cea mai sigura solutie de salvare, accesare si editare a datelor, oricand si de oriunde. Un aspect puternic dezbatut de-a lungul timpului cu privire la acestea a fost insa nivelul de siguranta oferit datelor stocate. Portabilitatea inseamna, printre altele, expunerea la diverse conditii de mediu si riscul de supunere la socuri mecanice, ce pot reprezenta adevarate pericole pentru harddisk-urile clasice. Stick-urile USB pot fi o alternativa, insa presupun limitari legate de performanta si capacitate, iar uneori chiar si de integritate la transfer. Pentru majoritatea utilizatorilor, care folosesc astfel de dispozitive pentru backup si transport in scopuri personale, astfel de neajunsuri nu sunt decat mici neplaceri, fara consecinte notabile. Pentru profesionisti, precum fotografi sau creatorii de continut video, pierderea datelor stocate pe un astfel de dispozitiv poate avea urmari grave, chiar si atunci cand exista copii de siguranta. Coruperea portofoliului chiar inaintea unei prezentari pentru potentiali clienti sau defectarea dispozitivului la scurt timp dupa descarcarea continutului de pe cardul camerei reprezinta doar doua astfel de situatii, pe care SanDisk le-a avut in vedere in procesul de proiectare a unei noi serii de dispozitive de stocare pentru profesionisti.

SSD-urile externe SanDisk Extreme Pro se remarca atat prin dimensiunile reduse, cat si prin performantele de top, posibile multumita interfetei USB 3.1 Gen 2, prin intermediul careia pot fi transferate date cu viteze de pana la 1050MB/s. Iar datorita absentei componentelor in miscare, este practic garantata o imunitate aproape completa la socuri mecanice. In plus, toate cele 3 variante de capacitate disponibile – 500GB, 1TB si 2TB – sunt prevazute cu certificare IP55, ceea ce inseamna ca beneficiaza de protectie impotriva prafului si a picaturilor de apa. De asemenea, designul a fost in asa fel conceput incat sa reziste la diferite conditii neprielnice si lovituri. Astfel, carcasa este bazata pe aluminiu, care ii asigura atat rezistenta sporita, cat si o disipare eficienta a caldurii, dar contine la exterior un invelis din silicon, al carui rol este acela de a atenua socurile mecanice. Toate aceste caracteristici fac din noile SSD-uri externe SanDisk Extreme Pro alegerea ideala pentru toti profesionistii care se deplaseaza frecvent si lucreaza in medii variate, iar fotografii si creatorii de continut video reprezinta principalele tipuri de utilizatori carora li se adreseaza. De altfel, fiabilitatea sporita a acestor modele este sustinuta cu o perioada de garantie de 5 ani.

Noile SSD-uri externe SanDisk Extreme Pro sunt disponibile in Romania prin intermediul partenerilor autorizati, la preturi ce pleaca de la 600 de lei.

Despre SanDisk

Fondata in anul 1988, SanDisk este in prezent o marca a Western Digital, axata pe solutii de stocare flash, stick-uri USB, carduri de memorie, cititoare de carduri de memorie si SSD-uri. Pana la achizitia sa de catre Western Digital din anul 2016, compania s-a remarcat de-a lungul timpului prin mai multe creatii inovatoare, precum primul SSD in format de 2.5”, dezvoltat in anul 1991.

Maspex Romania, alături de medici!

200.000 de produse vor fi donate spitalelor din București și din țară

În contextul actual al pandemiei declanșate de noul coronavirus 2019-nCoV, virus care provoacă infecția numită COVID-19, compania Maspex Romania consideră deosebit de importante solidaritatea în lupta pentru combaterea epidemiei și implicarea în acțiuni de responsabilitate socială. Astfel, compania face donații către spitale din București și din țară în semn de mulțumire și de susținere a eforturilor depuse de cadrele medicale.

200.000 de produse pentru personalul medical

Mii de baxuri cu apă plată, sucuri, biscuiți, însumând peste 200.000 de produse, ajung la Institutul Victor Babeș și Spitalul Colentina din București, la Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul Județean din Timișoara precum și la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Produsele sunt destinate medicilor, asistenților și personalului medical, cărora le mulțumim și le suntem recunoscători pentru efortul extraordinar pe care îl depun în fiecare moment. Apreciem mult implicarea și curajul pe care îl au în lupta pentru supraviețuire a fiecărui pacient în parte. Nu uităm că se expun și ei unui risc foarte mare de a contracta virusul, nu uităm că au multe ore de somn lipsă, dedicate sănătății noastre. Trebuie să fim solidari pentru a depăși această perioadă cu totul nouă pentru noi toți și să oferim sprijin logistic și moral pentru întreg personalul medical. Sunt sprijinul nostru vital în aceste momente, avem nevoie de ei. Le suntem alături.

Produsele vor ajunge și la pacienții aflați în carantină în spitalele menționate.

Maspex Romania sprijină totodată comunitățile în care își desfășoară activitatea, acordând ajutor Spitalului orășenesc din Vălenii de Munte și Spitalului municipal din Vatra Dornei, astfel încât personalul medical de aici să beneficieze de echipamente de protecție, produse și apă.

Compania susține acțiunea umanitară organizată de Crucea Roșie Vatra Dornei, „Te ajutăm din Vatra Dornei”, donând apă minerală naturală îmbuteliată.

Capacitatea de producție funcționează continuu

Compania a implementat proceduri stricte pentru siguranța angajaților și a întregului proces de producție, iar, în prezent, toate fabricile Maspex Romania funcționează continuu și furnizează în mod constant produse alimentare magazinelor.

Cu o experienţă de 24 de ani pe piaţa românească şi un portofoliu vast de produse, compania Maspex Romania este unul dintre cei mai cunoscuţi producători din ţară pentru categoriile sucuri, nectaruri şi băuturi răcoritoare, produse instant, snacksuri dulci şi sărate, paste făinoase, apă minerală naturală și apă de izvor (Tymbark, Tedi, La Festa, Salatini, Arnos, Bucovina, La Vitta).

Noile SSD-uri externe SanDisk Extreme Pro se adreseaza cu precadere profesionistilor

SanDisk, marca Western Digital, a creat o noua generatie de solutii de stocare externe dedicate profesionistilor, ce se remarca deopotriva prin performantele de top si rezistenta sporita la utilizarea in conditii de mediu dificile.

Siguranta oferita datelor a reprezentat probabil dintotdeauna cel mai important aspect de care au tinut cont utilizatorii de tehnologie in procesul de alegere a unei solutii de stocare. La randul ei, nivelul de performanta a jucat mereu un rol important, chiar daca adeseori din plan secundar. In acelasi timp, trebuie precizat ca exista o categorie in continua crestere de utilizatori, pentru care accesibilitatea datelor reprezinta o adevarata necesitate.

Din acest punct de vedere, exista la ora actuala mai multe filosofii si mai multe abordari ale temei, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Chiar si asa, este incontestabil faptul ca dispozitivele de stocare portabile continua sa reprezinte cea mai sigura solutie de salvare, accesare si editare a datelor, oricand si de oriunde. Un aspect puternic dezbatut de-a lungul timpului cu privire la acestea a fost insa nivelul de siguranta oferit datelor stocate. Portabilitatea inseamna, printre altele, expunerea la diverse conditii de mediu si riscul de supunere la socuri mecanice, ce pot reprezenta adevarate pericole pentru harddisk-urile clasice. Stick-urile USB pot fi o alternativa, insa presupun limitari legate de performanta si capacitate, iar uneori chiar si de integritate la transfer. Pentru majoritatea utilizatorilor, care folosesc astfel de dispozitive pentru backup si transport in scopuri personale, astfel de neajunsuri nu sunt decat mici neplaceri, fara consecinte notabile. Pentru profesionisti, precum fotografi sau creatorii de continut video, pierderea datelor stocate pe un astfel de dispozitiv poate avea urmari grave, chiar si atunci cand exista copii de siguranta. Coruperea portofoliului chiar inaintea unei prezentari pentru potentiali clienti sau defectarea dispozitivului la scurt timp dupa descarcarea continutului de pe cardul camerei reprezinta doar doua astfel de situatii, pe care SanDisk le-a avut in vedere in procesul de proiectare a unei noi serii de dispozitive de stocare pentru profesionisti.

SSD-urile externe SanDisk Extreme Pro se remarca atat prin dimensiunile reduse, cat si prin performantele de top, posibile multumita interfetei USB 3.1 Gen 2, prin intermediul careia pot fi transferate date cu viteze de pana la 1050MB/s. Iar datorita absentei componentelor in miscare, este practic garantata o imunitate aproape completa la socuri mecanice. In plus, toate cele 3 variante de capacitate disponibile – 500GB, 1TB si 2TB – sunt prevazute cu certificare IP55, ceea ce inseamna ca beneficiaza de protectie impotriva prafului si a picaturilor de apa. De asemenea, designul a fost in asa fel conceput incat sa reziste la diferite conditii neprielnice si lovituri. Astfel, carcasa este bazata pe aluminiu, care ii asigura atat rezistenta sporita, cat si o disipare eficienta a caldurii, dar contine la exterior un invelis din silicon, al carui rol este acela de a atenua socurile mecanice. Toate aceste caracteristici fac din noile SSD-uri externe SanDisk Extreme Pro alegerea ideala pentru toti profesionistii care se deplaseaza frecvent si lucreaza in medii variate, iar fotografii si creatorii de continut video reprezinta principalele tipuri de utilizatori carora li se adreseaza. De altfel, fiabilitatea sporita a acestor modele este sustinuta cu o perioada de garantie de 5 ani.

Noile SSD-uri externe SanDisk Extreme Pro sunt disponibile in Romania prin intermediul partenerilor autorizati, la preturi ce pleaca de la 600 de lei.

Despre SanDisk

Fondata in anul 1988, SanDisk este in prezent o marca a Western Digital, axata pe solutii de stocare flash, stick-uri USB, carduri de memorie, cititoare de carduri de memorie si SSD-uri. Pana la achizitia sa de catre Western Digital din anul 2016, compania s-a remarcat de-a lungul timpului prin mai multe creatii inovatoare, precum primul SSD in format de 2.5”, dezvoltat in anul 1991.

Spitalul virtual Doclandia se oferă să pună gratuit la dispoziția statului român cel mai performant sistem de telemedicină dezvoltat în România

Potrivit Doclandia.ro, cel mai mare spital virtual dezvoltat în România, sistemul de sănătate românesc are nevoie urgent de introducerea consultațiilor la distanță, facilitate prin sisteme de telemedicină. În acest fel, poate fi redus semnificativ numărul pacienților care pot fi infectați și care pot transmite virusul altor persoane prin simpla prezență la spital sau la cabinetele medicilor de familie.
De aceea, Doclandia face un apel către statul român pentru a urgenta adaptarea legislației medicale pentru susținerea medicinei online. De asemenea, Doclandia anunță că oferă gratuit platforma sa tehnologică Guvernului României, în special Ministerului Sănătății, pe perioada stării de urgență, pentru a fi utilizată de către toți medicii români.

Astfel, statul român poate decide să pună la dispoziția medicilor un mediu online securizat și viabil pentru a continua consultațiile pacienților, de la distanță, prin video și chat. Totodată, dacă se va crea cadrul legislativ favorabil, Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate poate deconta medicilor aceste consultații video astfel încât pacienții români să poată beneficia de consultații online gratuite.

Odată cu ordinul semnat pe 23 martie 2020 de Ministerul Afacerilor Interne, prin care se suspendă consultațiile programate și programabile în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private, reprezentanții companiei afirmă că cei mai mulți dintre pacienții cu probleme de sănătate ușoare pot apela cu încredere la medicina de la distanță, telemedicina, prin care pot beneficia de consultanță medicală, sfaturi competente și personalizate direct de pe smartphone, tabletă sau laptop de la medicii specialiști.

Pandemia cauzată de noul coronavirus a generat provocări majore pentru toate sistemele de sănătate din lume. O evoluție rapidă a cazurilor confirmate pozitiv cu COVID-19, în doar câteva zile, pune la grea încercare capacitatea operațională și umană a spitalelor din România. Rata ridicată de contagiune a noului coronavirus poate fi contracarată prin eficientizarea trierii pacienților care se prezintă la consultații în cabinetele medicilor de familie sau la spitale, cu simptomatologie asemănătoare gripei.

Prin Doclandia se poate monitoriza un număr nelimitat de pacienți, chiar și cei suspecți de infectare cu noul coronavirus, și se poate interveni în cel mai scurt timp cu acțiunile necesare specifice. Astfel, se poate asigura infrastructura necesară pentru izolarea unui număr foarte mare de pacienți, și o monitorizare continuă a situației la nivel național, având rapoarte în timp real atât pentru medici, cât si pentru pacienții români, oriunde s-ar afla aceștia. În acest mod, Guvernul României poate veni cu o soluție importantă în vederea stopării extinderii coronavirusului, monitorizându-i pe români, la domiciliu, fără niciun cost adițional de amenajare locații de carantină.

“În contextul măsurilor luate de Statul român de suspendare a consultațiilor efectuate în structurile ambulatorii ale spitalelor de stat și private, pentru a diminua riscul de contaminare cu COVID-19, vom asista în curând la o migrare masivă a consultaților în online. De aceea, punem gratuit la dispoziția medicilor și pacienților cel mai mare spital virtual din România si singura de acest fel din Romania. Astfel, toți românii cu acces la internet vor putea solicita online, prin mesaje text sau interacțiune video, opinii medicale avizate de la medicul de familie sau un medic specialist.

Este de lăudat solidaritatea spitalelor publice și a celor private, precum și a unor actori din administrația publică de a implementa diverse soluții de telemedicină în ultima perioadă, însă suntem de părere că o soluție profesionistă, aliniată standardelor medicale și tehnologiei anului 2020, poate fi construită doar în timp. Pe această cale, doresc să îi invit să ia legătura cu noi, pentru că doar prin colaborare și ajutor reciproc putem trece cu bine prin această perioadă dificilă. Avem o soluție completă dezvoltată în România, care poate ajuta semnificativ sistemul de sănătate autohton”, a declarat Matei Țiboc, fondatorul Doclandia. 

De la decretarea stării de urgență, peste 100 de medici și-au deschis cabinete online

În ultima săptămână, peste 100 de medici și-au deschis cabinete online în spitalul virtual Doclandia, iar alte câteva sute de medici generaliști sau specialiști sunt în stadiul de verificare a documentelor care atestă dreptul de a practica medicina și vor putea oferi consultanții online în curând.

Atât medicii, cât și pacienții, își pot deschide un cont gratuit în platformă. Pacienții vor plăti doar vizitele pe care le solicită la orice specializare, în funcție de patologie și simptome, însă medicii înregistrați pe platformă pot oferi consultații virtuale pro-bono pacienților, la alegerea lor. Utilizatorii pot crea profiluri medicale pentru fiecare membru al familiei lor, istoricul medical fiind accesibil oricând de pe propriul smartphone. În plus, spitalul online Doclandia oferă posibilitatea pacienților de a salva în contul personal vizitele video, astfel încât acestea să poată fi revăzute oricând este nevoie.

Tehnologia din  spatele Doclandia respectă standardele HIPAA (The Health Insurance Portability and Accountability Act), ceea ce oferă standarde înalte de securitate, fiind special destinată industriei medicale, față de alte platforme care permit comunicarea video, dar care nu sunt dedicate telemedicinei și care nu acoperă toate nevoile utilizatorilor, inclusiv securitatea informațiilor, foarte importantă în acest domeniu.  Toate vizitele în platforma Doclandia.ro sunt securizate și encriptate, la aceste informații având acces doar pacientul și medicul lui.

În ceea ce privește procedura de înscriere, după verificarea autenticității profesiei în platformă, medicii nou înrolați pe Doclandia.ro trebuie doar să își selecteze orarul de lucru și tariful perceput pentru vizită. Platforma are capacitatea de a susține simultan peste 100.000 de sesiuni consult pacient-medic.

MEDLIFE: “Am ținut încă din primul moment legatură cu autoritățile și am implementat toate măsurile care se impun în această situație

descărcare

Facem publice infomatiile cu privire la cazul unei paciente diagnosticate pozitiv cu COVID 19:
În data de 13 martie 2020, pacienta s-a internat în Maternitatea MedLife Grivița pentru naștere, prezentând contracții, fara vizite in alte unitati MedLife. La momentul internării pacienta nu prezenta nici o simptomatologie specifică patologiei respiratorii acute și a declarant, în scris, pe proprie răspundere, că nu a călătorit într-o zonă cu risc și nu a interacționat cu nici o altă persoană suspectă COVID 19 sau care provine din zonele  galbene sau roșii, după cum sunt definite de către Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

În timpul operației de cezariană, pacienta a suferit un puseu febril, care a fost stabilizat în scurt timp. In acest context, pacienta a revenit asupra declarației, menționând ca a intrat în contact cu o persoană recent întoarsă din Spania. Ca urmare, echipa medicală a contactat Directia de Sanatate Publica in vederea evaluarii cazului. La momentul respectiv, reprezentantii DSP au transmis institutiei noastre ca pacienta nu indeplineste criteriile pentru testare. La o saptamana de la nastere, timp in care evolutia a fost favorabila, pacienta a declansat un nou episod de febra, dezvoltand pneumonie. Astfel in data de 20 martie, medicii au insistat pentru efectuarea unor investigatii suplimentare, fiind reluate discutiile cu DSP in vederea testarii pentru COVID-19.

De la momentul recoltarii pentru test, in conformitate cu protocoalele in vigoare si cu procedurile transmise de catre Ministerul Sanatatii, au fost puse in aplicare imediat masurile care se impun, pacienta fiind izolata. Mai mult, aceasta a fost carantinata fata de restul pacientilor si a personalului medical si auxiliar din maternitate, la ea avand acces doar medicul curant si asistenta, echipati corespunzator.

In seara zilei ieri, 23 martie, rezultatul testului pentru pacienta a fost confirmat pozitiv. Pacienta, alaturi de nou-nascut, au fost transferati catre Institutul de Boli Infectioase “Prof. Dr. Matei Bals”. Acestia se aflau intr-o stare buna, mama fiind cu simptomatologie respiratorie in remisie.
Mentionam ca pe toata perioada internarii am comunicat starea pacientei catre Directia de Sanatate Publica pentru a decide oportunitatea testarii pentru COVID 19 si a pune in aplicare masurile care se impun in functie de tabloul clinic.

Am demarat o ancheta epidemiologica, urmand ca in cel mai scurt timp sa comunicam Directiei de Sanatate Publica o evaluare a persoanelor expuse, astfel incat sa se poata incepe cat mai curand testarea acestora. In acest moment, nici unul dintre contactii directi ai pacientei pe perioada spitalizarii, nu este simptomatic.

Pe aceasta cale, facem un apel catre toti pacientii care ajung intr-o unitate medicala, publica sau private, de a respecta in totalitate masurile de preventie epidemiologica impuse de catre autoritati si de a da dovada de reponsabilitate si transparenta totala in relatia cu personalul medical. In aceste momente critice de pandemie, este esential sa se constientizeze importanta transmiterii informatiilor corecte si complete pentru a tine in siguranta personalul medical si a limita raspandirea bolii. De actiunile individuale ale fiecaruia depide siguranta noastra, a tuturor.

Vom reveni cu noi informatii in functie de evolutia situatiei si de deciziile autoritatilor de sanatate publica.