Solutii ATEN Sector Public ATEN VK2100.professional-audiovideo.control-system.45 

Bucuresti (19 Octombrie 2020) – Cu totii ne dorim un trai mai bun oferit de orasul in care locuim. Daca urmam exemplele din vest, putem vedea ca in tara noastra orasele au un nivel mai scazut de dezvoltare. Romania a incercat sa ocoleasca saltul spre mediul digital al infrastructurii publice, iar discrepanta nivelului de trai dintre noi si „ceilalti” devenise din ce in ce mai evidenta in deceniul trecut. Probabil s-a preferat sa facem totul cu mana noastra decat sa ne bazam pe dispozitive care, la momentul respectiv, parea ca nu ofera siguranta fortei de munca umane, pe langa costul de integrare greu de justificat. Totusi, lipsa de automatizare a unor procese vitale de infrastructura duce la o scadere a eficientei pe termen lung si chiar la risipa de resurse. Datorita evolutiei exponentiale si a ieftinirii tehnologiei din ziua de astazi, Romania are sansa sa prinda din urma statele civilizate, simplificand astfel viata locuitorilor.

In cadrul ultimei expozitii digitale ATEN ON de la finalul lunii septembrie s-au prezentat mai multe solutii de digitalizare a sectorului public. Printre acestea, Sorin Oprescu, Field Application Engineer al ATEN Romania, a propus introducerea unei solutii accesibile de eficientizare a infrastructurii locale. In prezentarea sa, Sorin a luat cazul orasului Medgidia, unde reteaua de iluminat public cu becuri incandescente produce costuri mari de functionare si intretinere, ele fiind pornite permanent pe timpul noptii. Sistemul actual invechit si neautomatizat risipeste energie si, implicit, banii dati pe taxe ai contribuabililor.

Printr-un proiect pilot, Sorin ne arata cum acest sistem poate fi reinnoit pentru a fi mai econom si ecologic. La baza proiectului sta produsul ATEN VK2100, un panou de comanda capabil sa centralizeze o serie intreaga de echipamente care sa comunice pe baza unor reguli prestabilite prin programul software inclus. Prin integrarea de senzori de miscare si de sunet in planul urban, reteaua de iluminat poate fi actualizata sa isi regleze capacitatea in functie de conditiile de trafic. Astfel, pe timpul noptii, in momente cand nu circula soferi sau pietoni, luminile pot fi slabite sau inchise total. Asa ceva ar reduce semnificativ costurile de functionare si poluare a luminii, chiar si pe termen scurt. De asemenea, Sorin evidentiaza avantajele adoptarii tehnologiei cu becuri LED, care sunt mult mai eficiente decat cele traditionale incandescente. Senzorii mentionati anterior vin integrati in camerele de supraveghere video, iar intregul pachet de echipamente poate fi integrat ca solutie.ATEN vk2100.professional-audiovideo.control-system.front

Pentru un asemenea proiect destinat sectorului public, sunt foarte importante posibilitatile de finantare. Chiar si pentru un oras de dimensiuni mici, schimbarea intregului sistem de iluminare este o adevarata investitie, deseori greu de inclus in bugetul local de inceput de an. Insa exista integratori care pot permite integrarea sistemului propus sub forma de serviciu cu taxa platita lunar. Costurile fiind astfel impartite, proiectul poate fi mult mai usor de accesat, iar compania se ocupa de tot, inclusiv de pregatirea documentatiei necesare. Conform prezentarii sustinute de Sorin, autoritatile sunt incurajate de acest mod de finantare care, in cazul ideal, poate ajunge la un buget lunar similar cu factura de intretinere de pana acum, iar investitia urmand a se amortiza rapid, in circa 3 ani. Un asemenea proiect urmeaza este pe cale sa fie implementat in Bucuresti anul acesta.ATEN vk2100.professional-audiovideo.control-system.rear

Solutia este scalabila si include echipament care poate moderniza nu doar reteaua de iluminat, ci poate avea impact in mai multe. Panoul de control ATEN VK2100 si camerele cu senzori sunt capabile sa comunice cu un sistem audio public, sau cu alte retele de informatie, precum cea meteorologica. ATEN VK2100 Control Box se instaleaza cu usurinta intr-un sistem existent si se integreaza perfect cu produsele ATEN VanCryst pro-A/V, precum si majoritatea dispozitivelor hardware, inclusiv echipamente A/V, de iluminat, sisteme de conferinte, dar si aer conditionat, senzori de miscare, comutatoare de alimentare si multe altele. VK2100 Control Box serveste ca platforma centrala la care sunt conectate dispozitivele hardware pentru a fi monitorizate, gestionate si controlate direct de la distanta printr-o interfata grafica personalizata. Intreaga solutie poate servi in o diversitate de scenarii, precum securitate, transmisiune de informatii catre populatie, analiza de date, chiar si in scopuri de divertisment. Compania ATEN Romania ne arata astfel ca un viitor digitalizat, eficient si ecologic este mai aproape decat ne asteptam, chiar si pentru tara noastra.

Prezentarea completa din cadrul expozitiei internationale ATEN ON! sustinuta de Sorin Oprescu in limba engleza este disponibila pana la finalul lunii octombrie inregistrandu-va la link. In plus, puteti afla informatii noi, unice de la ATEN ON! despre diferite piete si regiuni, care va pot ajuta sa gasiti noi oportunitati intr-o lume digitala.

Despre ATEN

Infiintata  in anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT si solutii de administrare. Incluzand solutii KVM, solutii A/V profesionale si solutii inteligente de alimentare,  gama de produse ATEN conecteaza, administreaza si optimizeaza echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educatie, media si transporturi. ATEN detine peste 570 de brevete inregistrate la nivel international si o echipa de cercetare ce asigura un flux constant de solutii inovatoare, de unde rezulta un portofoliu cuprinzator de produse disponibile la nivel mondial.

Cu sediul in Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins si are astazi subsidiare in China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India si Romania – cu centre de cercetare in Taiwan, China si Canada.

Pentru mai multe informatii despre ATEN, vizitati www.ATEN.com.

* Nume ce pot apartine altor companii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *