Studiul demarat de Huawei vine ca o continuare a angajamentului companiei de a afla măsura în care tehnologia poate contribui la îmbunătățirea calității vieții consumatorilor

Datele celui mai recent studiu realizat de IPSOS în 11 țări din Europa, printre care și România, evidențiază faptul că nivelul de stres și starea de anxietate au crescut exponențial în ultimele luni. Huawei a dorit să determine importanța tehnologiei când vine vorba despre nivelul de stres: 47% dintre români consideră că tehnologia poate ajuta la gestionarea nivelului de stres, iar 68% dintre ei ar fi interesați să utilizeze un smartwatch. Media celorlalte state europene a fost de 63,5%. Astfel, interesul crescut al utilizatorilor români pentru tehnologie și dispozitive inteligente depășește media europeană.  

Pentru a satisface această nevoie, Huawei a lansat recent două noi modele de smartwatch: HUAWEI WATCH GT 2 Pro și HUAWEI WATCH FIT.

Fie că utilizatorii încep sporturi noi sau caută să își ducă performanțele la nivelul următor, HUAWEI WATCH GT 2 Pro oferă peste 100 de moduri de activități sportive. Acestea includ moduri sportive noi cum ar fi schiul, schiul de fond, snowboarding-ul și golful. Modurile de schi monitorizează viteza medie a utilizatorilor, distanța, traiectoria, coborârea cumulativă, panta maximă, ritmul cardiac, saturația oxigenului din sânge și multe altele, cu memento-uri vocale pentru mai multă siguranță.

Huawei și-a îmbunătățit semnificativ capacitățile de monitorizare a sănătății pe noul HUAWEI WATCH GT 2 Pro. Fie că utilizatorul aleargă, înoată sau practică un alt sport, smartwatch-ul monitorizează ritmul cardiac în timp real, ritmul cardiac în timpul antrenamentului, dispune de alertă pentru ritm cardiac ridicat, cea mai mare absorbție de oxigen, timpul de recuperare și multe altele. În scenariile de gestionare a sănătății, HUAWEI WATCH GT 2 Pro suportă monitorizarea ritmului cardiac pe 24 de ore, în repaus, notificări pentru ritm cardiac anormal, urmărirea științifică a somnului, monitorizarea stresului pe tot parcursul zilei și detectarea saturației oxigenului din sânge (SpO2).

În același timp, smartwatch-ul de fitness HUAWEI WATCH FIT oferă funcții de ultimă oră de monitorizare a nivelului de oxigen din sânge și a nivelului de stres. Monitorizarea nivelului de stres le oferă utilizatorilor toate datele de care au nevoie pentru a nu-și face griji cu privire la starea de sănătate și oferă sugestii de exerciții de respirație care ajută la relaxare.

Principalii factori de stres, comuni printre respondenții din Europa

Principalii factori de stres, atât la nivel european, dar și în rândul românilor, se dovedesc a fi sentimentul de nesiguranță, problemele financiare și problemele personale de sănătate. În ceea ce privește sentimentul de nesiguranță, acesta este resimțit de 44% dintre respondenții români, de 46% dintre cei bulgari și de 50% dintre respondenții sârbi. Cel mai mare procent de nesiguranță a fost înregistrat în Turcia, unde 55% dintre respondeți l-au menționat drept principala sursă a nivelului ridicat de stres.

Atunci când vine vorba despre problemele financiare, 42% dintre români declară că acestea îi determină să fie mai stresați. Deși este un procent relativ ridicat, maximul a fost înregistrat în Grecia, unde 60% dintre respondeți confirmă faptul că incertitudinea financiară le aduce un nivel ridicat de stres. Problemele de sănătate au fost menționate drept unul dintre principalii factori de stres de 29% dintre români. Aceștia sunt urmați, în topul procentajelor, de către austrieci (35%) și finlandezi (37%).

Atunci când vine vorba despre activitățile care ajută la combaterea stresului, discuțiile cu prietenii și familia, muzica și vizionarea de filme sau seriale TV au fost menționate drept primele trei moduri de relaxare preferate ale europenilor, iar acestea s-au dovedit a fi și principalele activități de reducere a stresului folosite de către români.

93% dintre români preferă să asculte muzică, procentul înregistrat în Croația fiind de 96%, iar maximul de 97% a fost atins în Serbia. Când vine vorba despre discuțiile cu prietenii și familia, această activitate este preferată de 93% dintre români, 87% dintre turci și 91% dintre finlandezi. Vizionarea de filme sau seriale TV se dovedește a fi, de asemenea, o activitate relaxantă, practicată de 93% dintre români, 84% dintre respondenții din Ungaria și 91% dintre polonezi.

Mai multe despre studiul IPSOS demarat de Huawei

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de peste 4,4 mii de respondenți din 11 țări din Europa, inclusiv Austria, Bulgaria, Croația, Finlanda, Grecia, Ungaria, Lituania, Polonia, România, Serbia și Turcia. Studiul a fost realizat în România în perioada 25.08.2020 – 02.09.2020, pe un eșantion de 402 persoane cu vârstele cuprinse între 18 și 50 de ani.

Despre Huawei Consumer Business Group

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Compania deține 14 centre R&D în țări precum Statele Unite ale Americii, Germania, Suedia, Rusia, India și China. HUAWEI Consumer BG este una din cele 3 filiale ale companiei și include telefoane inteligente, computere și tablete, dispozitive purtabile și servicii cloud, etc. Cu peste 32 de ani de expertiză în domeniul telecomunicațiilor, HUAWEI oferă tehnologii inovatoare pentru consumatorii de pretutindeni.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *