130 de tineri muzicieni din 27 de tari s-au inscris la competitia internationala “YOUTH OF MUSIC” 2021

Bucuresti, 29 aprilie 2021 – In cadrul competitiei Internationale ”Youth of Music 2021” organizata de Muzeul Municipiului Bucuresti si Asociatia MuseArt s-au inscris 130 de tineri artisti cu varste cuprinse intre 9 si 30 de ani, fiind impartiti pe 3 categorii de varsta. Competitia este destinata muzicii clasice, in concurs fiind inscrisi instrumentisti pentru 15 categorii de instrumente si artisti lirici. Perioada de inscriere s-a incheiat pe data de 25 aprilie 2021, urmand perioada de jurizare.

In aceasta competitie internationala aflata la prima editie sunt reprezentate unele dintre cele mai prestigioase conservatoare din lume: Hochschule für Musik Köln, Hochschule für Musik München, UDK Berlin, Hanns Eisler Berlin, MDW Vienna, Mozarteum Salzburg, Royal College of Music Londra, Royal Conservatoire Brussels, Accademia Santa Cecilia Roma, Frederick Chopin Warsaw, Conservatorul Tchaikovski Kiev,  Gnessin School Moscow, Liszt Academy Budapest, Pennsylvania State University si, bineinteles, toate universitatile de top din Romania – Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Academia de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Universitatea Nationala de Arte “George Enescu” din Iasi etc. Lista candidatilor inscrisi in concurs se poate consulta pe site-ul competitiei Youth of Music International Competition 2021.

Pe data de 10 mai se vor anunta castigatorii pentru cele 3 categorii de varsta. Castigatorii vor primi premii in bani, recitaluri in salile Muzeului Municipiului Bucuresti,  trofee de sticla realizate manual oferite de Authentic Plaza, precum si premii speciale constand in sesiuni de inregistrare si alte recitaluri.

Pe langa numarul mare de participanti, suntem foarte impresionati de calitatea candidatilor care provin de la mari scoli de muzica din intreaga lume. Multumesc fiecaruia in parteIn acelasi timp, ma bucur din suflet ca numele Romaniei, al Muzeului Municipiului Bucuresti si al marilor noastre personalitati culturale, care au acceptat sa faca parte din juriu, sau sa acorde premii speciale, numele acestora au ajuns pretutindeni si au reprezentat un garant pentru toti cei care au decis sa aplice intr-un concurs aflat la prima editie. Este un vot urias de incredere pe care tinerii artisti de pretutindeni l-au dat intr-un numar atat de mare. Dar toata aceasta emotie pozitiva nu ar fi fost posibila fara generozitatea partenerilor nostri in acest proiect, a celor care au decis sa isi uneasca fortele si sa ofere premii speciale cu adevarat valoroase. Acestea  pot face diferenta in cariera unui tanar artist aflat la inceput de drum”, a spus pianista Sinziana Mircea, presedinta Asociatiei MuseArt.

Se vor acorda urmatoarele premii speciale: doua Premii “Electrecord”, Premiul Passadori Pianoforti”, Masterclass cu celebra soprana Laura TatulescuPremiul “Talent remarcabil”, Premiul Mecena”, Premiul “Iancu Turcaman”,  trei recitaluri “Debut in Transilvania – Centrul de Cultura Arcus”.

Din dorinta de a incuraja si cultiva dragostea pentru muzica si arta a tinerilor, Muzeul Municipiului Bucuresti, impreuna cu Asociatia MuseArt, intentioneaza sa continue acest proiect, prin organizarea unor editii anuale.

Juriul primei editii a acestui concurs este prezidat de celebrul violonist Alexandru TOMESCU. Din juriu fac parte Liliana Staicu, muzicolog si director al Orchestrelor si Corurilor Radio Romania, pianista Verona Maier, Prorector al Universitatii de Muzica Bucuresti, dirijorul si managerul Orchestrei de Tineret a Uniunii Europene EUYO Alexandru Mija, precum si pianista Sinziana MirceaAceasta din urma este in acelasi timp coordonatoarea proiectului in calitate de presedinta a Asociatiei MuseArt, alaturi de directorul Muzeului Municipiului Bucuresti, Dr. Adrian Majuru.

Muzeul este o prelungire contemporana a  Museionului, templul antic al artelor, unde muzica isi are locul cuvenit. Naratiunea muzeala, in ultimii ani, este insotita de muzica, iar omul si-a definit prezenta inca de la inceputuri prin muzica. Muzica a existat inaintea cuvintelor asa cum surasul este mai vechi decat zambetul. Muzica este surasul omenirii si intreaga noastra istorie este o gama prinsa intr-o cheie sol“, a declarat Dr. Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului Bucuresti.

Recitalurile de gala ale castigatorilor vor fi inregistrate si difuzate online in luna iunie a anului 2021, pe canalul de Youtube si paginile de Facebook ale Muzeului Municipiului Bucuresti, precum si pe paginile Asociatiei MuseArt. Detalii despre criteriile de jurizare si intregul concurs se regasesc aici: https://www.museart-academy.com/regulament-concurs .

Partenerii proiectului sunt: Fundatia Remember Enescu, Authentic Plaza, Crizantema.com, First PR Agency, Electrecord S.A., Passadori Pianoforti Brescia, Asociatia Culturala “Iancu Tucarman si Maria Popa”.

Despre Muzeul Municipiului Bucuresti

Muzeul Municipiului Bucuresti este un muzeu pavilionar in Bucuresti, reunind 9 muzee si case memoriale in prezent deschise vizitatorilor. Din MMB fac parte – Palatul Sutu, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Theodor Aman, Muzeul George Severeanu, Muzeul Victor Babes, Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu, Muzeul Dr. Nicolae Minovici, Muzeul Frederic Storck si Cecilia Cutescu Storck si Colectia de Arta Ligia si Pompiliu Macovei. MMB este un centru informational, cultural si educational, un centru activ al unei retele de organizatii. Muzeul este un punct de reper pentru comunitatile culturale din Bucuresti, precum si pentru mediul academic si stiintific.

Despre Asociatia MuseArt​
Asociatia MuseArt este un ONG cultural roman infiintat in 2013 care isi propune sa sprijine dezvoltarea carierei tanarului muzician la nivel national si international. Presedintele Asociatiei MuseArt este pianista Sinziana Mircea.

https://www.museart-academy.com/

sinziana-mircea.com 

Decorează, protejează mediul și câștigă un televizor Neo QLED cu Samsung Free The Box

Campania #SamsungFreeTheBox îți arată cât de simplu este să dai o nouă viață cutiilor de televizoare Samsung. Mai mult decât atât, acum le și poți personaliza cum vrei tu pentru a te înscrie în competiția care îți poate aduce un televizor Samsung Neo Qled. În perioada 27 aprilie – 06 iunie, personalizează obiectele din carton din highlight-ul #SamsungFreeTheBox cu gif, emoji, stickers ori pencil draw și postează rezultatul pe Insta story cu @samsungromania și #SamsungFreeTheBox.

Fie că este vorba despre producție, design sau ambalaje, pentru Samsung sustenabilitatea a fost mereu o prioritate. Iar în urma eforturilor de a dezvolta produse eficiente din punct de vedere energetic și prin utilizarea materialelor reciclate și ecologice, Samsung și-a propus să reducă impactul pe care inovațiile îl au asupra mediului. Spre exemplu, în urma acestor acțiuni, televizoarele și monitoarele Samsung lansate anul acesta pot reduce aproximativ 25 000 de tone de gaze cu efect de seră în toată lumea.

Noua categorie de televizoare Neo QLED a fost lansată oficial în România luna aceasta și îmbină elemente de noutate și inovație cu funcții integrate și eficiență din punct de vedere energetic. Astfel, Neo Qled, împreună cu toată gama de televizoare Samsung 2021, beneficiază de acest tip de cutie reutilizabilă.

Campania #SamsungFreeTheBox este lansată în contextul în care Samsung și-a îndreptat atenția tot mai mult asupra ambalajelor sustenabile, astfel încât acestea să fie mai ușor de refolosit acasă. Cutiile de carton sunt concepute astfel încât să poată fi transformate în mici obiecte casnice cu instrucțiuni simple, care se regăsesc în codul QR de pe exteriorul cutiei.

Pentru mai multă inspirație puteți vizualiza acest videoclip, iar regulamentul complet al campaniei poate fi citit aici.

OnePlus raportează o creștere a vânzărilor de peste 300% în primul trimestru din 2021, susținută de performanțele gamei flagship

  • Compania a înregistrat o creștere de 388% a vânzărilor și o creștere de 286% a veniturilor în primul trimestru din 2021, comparativ cu perioada similară din 2020
  • Gama flagship – inclusiv noua serie OnePlus 9 – a contribuit la 65% din venituri
  • Țările cu cea mai mare contribuție la veniturile din Q1 sunt Finlanda, Germania și Marea Britanie

 București, 28 aprilie 2021: Compania globală de tehnologie OnePlus a raportat un debut solid al anului curent, cu o creștere substanțială a vânzărilor de 388% și o creștere a veniturilor de 286% în Europa, comparativ cu primul trimestru din 2020. Această creștere se datorează în mare parte gamei de smartphone-uri flagship ale companiei, care au contribuit cu 65% la venitul total. Rezultatele includ vânzările noii serii OnePlus 9.

Europa de Nord a avut cea mai importantă contribuție la vânzări (cu peste 30%), urmată îndeaproape de Europa de Vest. Această performanță se aliniază strategiei de creștere a companiei și de valorificare a oportunităților din regiunea nordică, Belgia și Olanda. De asemenea, regiunea Europei Centrale și de Est a adus o contribuție solidă, plasându-se pe poziția a treia, ceea ce confirmă concentrarea OnePlus în această regiune cu investiții strategice și extinderea prezenței locale. Dintre țări, cele mai bune performanțe de vânzări au fost obținute de Finlanda, Germania și Marea Britanie.

Începem  excelent anul 2021 în Europa, grație performanței puternice a gamei flagship, a comunității în creștere din Europa și a investițiilor susținute în piețe-cheie precum Europa de Nord, dar și a concentrării noastre pe piețe noi, precum Europa Centrală și de Est, unde ne dorim o creștere solidă. Vom continua să depunem eforturi pentru a aduce un portofoliu mai larg de dispozitive 5G, să colaborăm cu comunitatea noastră și să facem OnePlus sinonim cu o experiență de smartphone fiabilă și premium, pe toate segmentele de preț”, a declarat Tuomas Lampen, Head of Strategy, OnePlus Europa.

Succesul din primul trimestru reprezintă o continuare a rezultatelor pozitive din regiunea Europei de Nord de anul trecut, unde OnePlus a fost unul dintre primele trei branduri de smartphone-uri din Finlanda și Danemarca, conform Market Monitor al Counterpoint Research pentru cel de-al patrulea trimestru din 2020. Conform raportului, OnePlus s-a clasat pe locul 1 în topul brandurilor Android 5G în Finlanda, pe locul 2 în topul smartphone-urilor Android în Danemarca și Olanda.

OnePlus a creat de-a lungul anilor unele dintre cele mai apreciate smartphone-uri flagship din industrie. Cel mai recent membru al portofoliului flagship este seria OnePlus 9, cea mai avansată gamă de smartphone-uri flagship a brandului de până acum, care oferă o experiență de top a camerei cu sistemul Hasselblad Camera for Mobile, display cu rată de reîmprospătare ridicată și tehnologie rapidă de încărcare wireless care depășește majoritatea soluțiilor de încărcare prin cablu ale concurenților. Astăzi, OnePlus dispune de un portofoliu de produse divers, care include smartphone-uri premium și mid-range, noul OnePlus Watch și accesorii audio wireless. Anul trecut, odată cu introducerea seriilor OnePlus Nord și OnePlus Nord N, compania s-a extins pe un nou segment de preț și a făcut experiența OnePlus disponibilă pentru mai mulți utilizatori din întreaga lume.

Pentru a face experiența OnePlus mai accesibilă, începând cu 3 mai modelul OnePlus 8T 8GB + 128GB va fi disponibil pe OnePlus.com la €499, în timp ce versiunea 8T 12GB + 256GB va fi disponibilă la €599. Tot începând cu 3 mai, OnePlus Nord 8GB + 128GB va fi disponibil pe OnePlus.com la €369 iar versiunea 12GB + 256GB la €429. Modelele menționate vor fi disponibile și în ofertele partenerilor locali la prețuri reduse, începând de săptămâna viitoare.

 Despre OnePlus

OnePlus este o companie globală de tehnologie mobilă care aduce provocări conceptelor convenționale de tehnologie. Creat în jurul mantrei „Never Settle”, OnePlus creează dispozitive cu design deosebit, calitate premium și hardware performant. OnePlus se dezvoltă prin cultivarea de legături puternice și prin creșterea împreună cu comunitatea sa de utilizatori și fani.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați OnePlus.com sau să ne urmăriți pe:
Instagram – https://www.instagram.com/oneplus_romania/

Facebook – https://facebook.com/oneplus

Twitter – https://twitter.com/oneplus

LinkedIn – https://www.linkedin.com/company/oneplus

5 motive pentru care sărbătorile de Paște sunt prilejul perfect pentru a achiziționa un smartphone nouf

Începutul anului a adus multe noutăți, iar agenda producătorilor de telefoane mobile a fost rezervată lansărilor spectaculoase, cu dispozitive care reprezintă epitomul inovației prin specificațiile de care beneficiază. De la telefoane echipate cu ultima generație de chip-uri de la Qualcomm până la telefoanele din gama medie, cu prețuri accesibile, care oferă o autonomie a bateriei de până la două zile, dar și conectivitate 5G, toate acestea ne-au făcut să ne întrebăm dacă nu ar fi momentul să ne înnoim de Paște… adică să ne schimbăm telefonul. Și pentru că avem prilejul perfect pentru a ne achiziționa un smartphone nou, am enumerat și motivele care îți asigură pledoaria perfectă în fața ta, dar și în fața familiei.

#1 Ofertele speciale

Odată cu venirea sărbătorilor, producătorii de telefoane au prețuri speciale pe platformele proprii de e-commerce, de unde clienții își pot achiziționa online produsele dorite. Un exemplu ar fi www.motorola.com/ro, unde telefoanele moto e7 plus, moto g9 plus și multe altele beneficiază de prețuri speciale.

De asemenea, operatorii de telefonie mobilă au în această perioadă o serie de oferte avantajoase pentru achiziția unui telefon nou. Pentru că tradiția spune că e bine să te înnoiești, poți să faci un tur online al magazinelor de profil, să verifici prețurile, dar și să compari specificațiile tehnice, astfel încât să iei cea mai bună decizie.

#2 Sistem de camere imbatabil, cu o experiență de vizionare incredibilă

Ultimul an ne-a arătat câtă nevoie avem să surprindem mai bine momentul și să creăm amintiri cu cei dragi, iar un smartphone cu o cameră performantă este o investiție din acest punct de vedere. Sărbătorile sunt contextul ideal pentru a face fotografii cu familia și prietenii, dar și pentru a crea content pe social media, imortalizând toate acele preparate savuroase care nu doar că arată Instagramabil, dar pot servi și ca sursă de inspirație pentru ceilalți.

#3 Weekend prelungit, bateria rezistă

Multe dintre telefoanele de pe piață, lansate recent, beneficiază de o autonomie mare, de până la două zile, iar acest aspect nu este deloc de neglijat. Nici atunci când te gândești că vrei să pleci într-o excursie sau când știi ca ai de călătorit cu trenul 6 ore pentru că dacă vrei să pleci la drum, ai nevoie de GPS, dar și de aplicațiile de streaming online. Fie că vrei să te bucuri de muzica preferată, de serialele pentru care ajungi să faci binging sau de o experiență de gaming online, atunci știi cât de important este să ai un telefon echipat cu o baterie puternică, de peste 5000 mAh.

 #4 Ecrane care dau viață imaginilor

Oamenii gândesc în imagini și un telefon bun trebuie să-ți redea o experiență de vizionare perfectă pentru a nu face niciun compromis de la activitățile preferate. Zilele libere sunt momentul pe care îl așteptăm pentru a recupera tot ceea ce nu am văzut pe Netflix. Sau, dacă ești unul dintre utilizatorii pasionați de jocurile video, atunci știi că există mult conținut despre jocurile tale preferate și e un moment bun să vizionezi turnee, tutoriale sau trailere de pe Twitch sau Youtube. În acest caz, un ecran bun, cu o rată de refresh mare, îți va intensifica experiența și te va face să nu renunți la ceea ce-ți place.

 #5 Plăți rapide

Nimănui nu-i place să-și piardă timpul. Cu siguranță nu la cozile interminabile ale supermarket-urilor. Și mai e ceva, ai atâtea lucruri de făcut zilele astea, că e posibil să îți uiți acasă portofelul. Dar ai tot timpul telefonul la îndemână. Noile smartphone-uri de pe piață oferă servicii de plăți rapide, doar activând funcția NFC și  apropiind telefonul de un POS. Mai mult decât o bună și rapidă modalitate de a plăti, tehnologia NFC permite și partajarea către alte dispozitive a fotografiilor, videoclipurilor și documentelor din telefon.

Există multe telefoane pe piață care corespund nevoilor tale, însă există și multe motive pentru care poți alege un telefon din gama medie care să bifeze toate specificațiile de mai sus. moto g100, cel mai recent model lansat de Motorola, este unul dintre telefoanele din segmentul mid-range la graniță cu un flagship. Furnizează performanță de top, oferă o experiență de gaming incredibilă, un sistem de camere remarcabil și o durată de viață a bateriei de până la 40 de ore de utilizare. Îl poți găsi în magazinele Altex și pe website-ul Altex, la un preț competitiv  de 2.199,90 lei.

Pentru mai multe informații despre produse și întrega listă de specificații, vizitați site-ul https://www.motorola.com/ro/ , pagina de FacebookInstagram și YouTube.

 

DEPĂȘEȘTE-ȚI ADVERSARII CU RAZER OROCHI V2

Cu o autonomie a bateriei de peste 900 de ore și un design ultra-ușor, noul mouse este companionul perfect pentru gaming-ul pe notebook

 


BUCUREȘTI, 28 aprilie 2021 – Razer™, cel mai popular brand de lifestyle pentru gameri la nivel mondial, a anunțat Orochi V2, un mouse de gaming wireless, ultra-ușor, de dimensiuni reduse, capabil de până la 900 de ore de utilizare folosind o singură baterie AA. Echipat cu tehnologie wireless Razer™ HyperSpeed și cu switch-uri mecanice Razer din cea de a doua generație, Orochi V2 îmbină performanța și confortul într-un design compact, ideal pentru cei ce se joacă pe notebook.

Screenshot 2021-04-28 120632

Pentru gamerii ce utilizează laptopuri și notebookuri, transportul echipamentelor de gaming de înaltă performanță se dovedește a fi adesea o provocare, spațiul pentru accesorii și periferice fiind de obicei limitat. Orochi V2 a fost conceput pentru a le oferi jucătorilor un mouse de gaming portabil, foarte performant, dar destul de mic pentru a fi strecurat într-un buzunar sau într-o geantă de transport. Mai mult, tehnologia integrată Razer™ HyperSpeed permite conectarea lui Razer™ Orochi V2 și a unei tastaturi wireless la un singur dongle USB, eliberând astfel un port USB pentru a fi utilizat pentru alte dispozitive.

Screenshot 2021-04-28 120704

Design universal ultra-ușor, potrivit pentru toate stilurile de prindere

Cu o greutate de sub 60 de grame (excluzând bateria), designul ultra-ușor al lui Orochi V2 a fost conceput de inginerii Razer și îmbunătățit utilizând feedback-ul de la utilizatori, în final rezultând un aspect simetric care permite utilizarea lui Orochi V2 într-o varietate de stiluri de prindere.

Marginile rotunjite ale Orochi V2 asigură o aderență solidă pentru mișcări rapide și controlate, iar partea superioară este arcuită, asigurând o potrivire sigură a palmei ce previne oboseala în sesiunile prelungite de joc.

Screenshot 2021-04-28 120720

Având un spațiu dedicat poziționării sigure a degetului mare, alături de butoane laterale amplasate optim pentru a fi ușor de accesat, Orochi V2 le permite utilizatorilor să se concentreze în întregime la activitatea din joc sau la sarcinile de serviciu.

„Jucătorii nu ar trebui să sacrifice performanța pentru portabilitate”, a spus Alvin Cheung, Senior Vice President al diviziei de periferice Razer. „Orochi V2 folosește componente de ultimă generație pentru gaming, și le îmbină cu un design ușor, devenind astfel mouse-ul portabil ideal pentru jocuri.”

Performanță care durează

Necesitând o singură baterie AA sau AAA*, Razer Orochi V2 beneficiază de un locaș hibrid pentru baterii, ce este poziționat optim pentru o distribuție echilibrată a greutății. Orochi V2 are o durată de utilizare continuă de peste 900 de ore în modul Bluetooth, ceea ce îl face ideal pentru utilizare alături de dispozitive portabile. În mod alternativ, gamerii pot opta să utilizeze tehnologia Razer™ HyperSpeed ​​Wireless, pentru o conexiune neîntreruptă, fără lag, de până la 425 de ore.
*În pachetul produsului nu este inclusă o baterie AAA.

Screenshot 2021-04-28 120748

Un partener de calitate, oriunde te-ai afla

Orochi V2 utilizează cea de-a doua generație de switch-uri mecanice Razer ™, ce oferă un click precis și clar cu fiecare apăsare. Acestea dispun acum de noi puncte de contact placate cu aur, ce sunt mai puțin predispuse la degradare și au o durată de viață mai mare, de până la 60 de milioane de clickuri.

În plus, Orochi V2 beneficiază de patine 100% PTFE și de un senzor optic 5G avansat și foarte rapid, astfel rezultând un produs perfect pentru orice utilizator de laptop care își dorește cel mai bun mouse atât pentru productivitate, cât și pentru performanță.

Disponibil pe negru, alb sau în variantă personalizată prin Razer Customs

Orochi V2 este disponibil în variantele de culori negru sau alb. Cei care doresc să adauge o notă personală pentru a-și pune în evidență pasiunea și personalitatea, vor putea alege din peste 100 de modele de design prin intermediul Razer Customs. Având la dispoziție o mulțime de posibilități de personalizare, inclusiv multiple design-uri, stickere și culori, sau chiar modele dedicate unor anumite jocuri, utilizatorii pot personaliza mouse-ul Orochi V2 pentru a se potrivi cu setup-ul lor de gaming.

Screenshot 2021-04-28 120735

Pentru mai multe informații despre Razer Orochi V2, consultați acest link.

De curând Razer a mai anunțat și o bandă universală pentru aderență (Universal Grip Tape), pentru gamerii care doresc un control excelent în orice moment. Folosind o suprafață de contact foarte texturată, realizată din poliuretan, banda universală absoarbe umiditatea pentru a oferi aderență maximă chiar și în cele mai intense sesiuni de joc. Banda aderentă universală Razer este livrată ca set de forme autoadezive deja tăiate, ce pot fi utilizate pe mouse-uri, tastaturi, controllere, sau pe orice alt dispozitiv unde este necesară o prindere sigură și fiabilă.

 

 


DESPRE RAZER OROCHI V2

  • Dimensiune aproximativă: 108mm (lungime) x 60mm (lățime) x 38mm (înălțime)
  • Greutate aproximativă: <60g (masă centralizată)
  • Design simetric pentru dreptaci
  • Tehnologie wireless Razer HyperSpeed ​​ce susține două dispozitive cu un singur dongle
  • Două moduri wireless (2.4GHz și BLE)
  • Durată de viață a bateriei: până la 425 de ore (2,4 Ghz), 950 de ore (BLE) cu bateria AA Litiu inclusă
  • Switch-uri mecanice Razer™ generația a doua, certificate pentru 60 de milioane de clickuri
  • Locaș pentru baterii AA / AAA (se utilizează un singur tip de baterie la un moment dat)
  • Șase butoane programabile independent
  • Rotiță de scroll tactilă, proiectată pentru gaming
  • Senzor optic 5G cu rezoluție reală de 18.000 DPI, cu o precizie a rezoluției de 99,4%
  • Accelerație de până la 450 inci pe secundă (IPS) / 40 G
  • Patine PTFE nevopsite
  • Reglare rapidă a sensibilității (Etape implicite: 400/800/1600/3200/6400)
  • Stocare internă DPI și keymap
  • Compatibil Razer Synapse 3

PREȚ ȘI DISPONIBILITATE

Razer Orochi V2: 79,99 Euro

Razer Orochi V2 Customs Edition: 99,99 Euro

Razer.com și partenerii retail autorizați: disponibil acum

IMAGINI: LINK

 

DESPRE RAZER

Razer™ este cel mai popular brand de lifestyle dedicat gamerilor la nivel mondial.

Sigla care reprezintă șarpele cu trei capete este unul dintre cele mai ușor de recunoscut simboluri în lumea jocurilor video și a comunităților de sporturi electronice.

Cu o bază de fani care se întinde toate continentele, compania a proiectat și a construit cel mai mare ecosistem centrat pe nevoile gamerilor, care include pe lângă accesorii hardware și aplicații software, respectiv servicii dedicate.

Gama hardware produsă de Razer și premiată de cele mai populare publicații de specialitate, include periferice de gaming deosebit de performante și laptopurile de gaming Blade.

Platforma software dezvoltată de Razer și folosită de peste 100 de milioane de utilizatori, include Razer Synapse (o platformă de tipul Internet of Things), Razer Chroma (un sistem proprietar de iluminare RGB) și Razer Cortex (un sistem pentru optimizarea jocurilor video).

Serviciile oferite de Razer includ Razer Gold, unul dintre cele mai mari servicii de credit virtual din lume adresate jucătorilor și Razer Fintech, unul dintre cele mai mari servicii de plăți digitale de tip online-to-offline din Asia de Sud-Est.

Fondat în 2005 și având două sedii, unul la Irvine și al doilea în Singapore, Razer are șaptesprezece birouri în toată lumea și este recunoscut ca lider în cadrul brandurilor dedicate gamerilor în SUA, Europa și China. Razer este listată la Bursa din Hong Kong (Cod: 1337).

Comunicat de presă. Care este cheia succesului jucătorilor din comerțul modern

București, 28 aprilie 2021: Deschizător de drumuri pentru tot ce înseamnă astăzi merchandising în strategiile de promovare ale jucătorilor din comerțul modern, ESSA Group a accelerat pasul cu această divizie, care anul trecut a ajuns să însemne 82% din cifra de afaceri de 15 milioane de euro a companiei.

”Dacă ar fi să calculăm o medie a ultimilor ani, merchandisingul a reprezentat circa 65% din cifra noastră de afaceri. Această pondere a fost schimbată în 2020 și pentru faptul că programele de tip BTL au fost înlocuite. În cadrul acestei divizii, programele de merchandising pur au crescut cu 39% față de 2019, ceea ce se traduce prin dorința furnizorilor de a fi prima opțiune în coșul de cumpărături”, declară Eugen Saulea, fondatorul ESSA Group.

Antreprenorul face chiar o referire la începutul comerțului modern, când retailerii au folosit structurile proprii de lucrători comerciali pentru a gestiona prezența la raft a articolelor. Astfel, odată cu creșterea gamei de produse listate, dublată de exigențele din spatele deciziilor de cumpărare, furnizorii au înțeles diferența dintre un lucrător comercial și un merchandiser specializat.

Cu alte cuvinte, pornind de la rolul limitat al unui lucrător comercial, care plasa produsele în suprafața de vânzare, pe măsura epuizării stocurilor, furnizorii și-au dat seama că își doresc o structură de personal calificat, multifuncțional, care să acopere mai multe nevoi, să implementeze calendare de marketing, să plaseze materiale de comunicare. În același timp, se dorea ca această structură să fie suficient de bine pregătită pentru a gestiona blocajele de comunicare și pe cele de marfă, mai ales că, potrivit calculelor ESSA, valoarea generată de lipsa mărfurilor este de patru ori mai mare decât costul cu delegarea unei structuri de merchandiseri.

”Astăzi, referindu-ne strict la comerțul modern, respectiv la canalul de distribuție în care sunt incluse magazinele de tip hypermarket sau supermarket, decizia de cumpărare are la bază factori precum accesibilitatea sau ambalajul.  În toate studiile de specialitate se discută despre o plasare corectă a produsului, de preferat la nivelul ochilor și avertizat corect privind prețul si alte materiale de comunicare. În zona produselor de larg consum, decizia de cumpărare este luată în intervalul 3-5 secunde, la baza acesteia stând atât primul impact vizual, cât și recenziile altor consumatori”, spune Eugen Saulea.

În prezent, ESSA rulează la nivel național peste 2,6 milioane de ore anual, din care 55% sunt implementate prin structuri dedicate și 45% prin structuri de tip multiclient. Compania a început să prioritizeze segmentul de merchandising în 2004, odată cu cererile tot mai dese alte partenerilor săi de business pentru această categorie de servicii.

”În Romania, ulterior crizei din 2008, vânzările au fost în permanență impulsionate de oferte de preț, de gratuități sau de campanii cu degustări. Au fost ani în care modelul de produs GOP (gift on pack) era cel mai de succes concept, fiind treptat împrumutat de către marii jucători din zona de băuturi și nu numai. Pentru a sublinia această dependență a consumatorului local de ofertele de tip GOP, pot spune că, în doar șapte ani, creșterea numerică a fost de peste 350%, discutând de milioane de unități mixate”, mai spune fondatorul ESSA Group.

Eugen Saulea are o strategie de dezvoltare bine închegată pentru divizia de merchandising a companiei sale, chiar dacă acesta nu este singurul aspect pe care antreprenorul plusează și de aici înainte. Mai concret, o altă direcție în care ESSA va investi în 2021 este cea a serviciilor de management POSM, a căror creștere a fost de 53% în 2020, prin comparație cu 2019. De asemenea, este luată în calcul și creșterea capacităților de depozitare, la nivel național. Toate aceste servicii cu potențial de creștere vor fi optimizate de ESSA Group în 2021 printr-o finanțare de cel puțin 2 milioane de euro, susținută atât din bugetul intern, cât și printr-o linie de credit.

Despre ESSA Group:

Fondat în 2010 de antreprenorul Eugen Saulea, ESSA Group este astăzi unul dintre cei mai cunoscuți jucători din piaţa serviciilor de trade marketing şi vânzări din ţară. În anul 2019, grupul a raportat afaceri de 14,3 milioane de euro, pentru ca în 2020 să sară puțin de 15 milioane de euro. Printre serviciile din portofoliul companiei se numără: recrutarea şi plasarea de forţă de muncă, BTL şi evenimente, servicii management POSM (materiale comunicare), call center şi merchandising . În prezent, ESSA oferă servicii în sistem leasing şi outsourcing pentru peste 30 de clienţi, furnizori şi producători, dar şi pentru marile lanţuri de retail precum Carrefour, Kaufland, Auchan, Metro Cash & Carry, Mega Image.

OPPO se clasează în TOP 10 companii cu brevete înregistrate, pentru al doilea an consecutiv

  • Odată cu celebrarea Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale, OPPO își prezintă cele mai noi brevete
  • OPPO își consolidează strategia de „Inovator” prin multiple investiții în cercetare și dezvoltare

28 aprilie 2021, București –  OPPO a sărbătorit anul acesta cea de 21-a aniversare a Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale prezentând progresele companiei în respectarea și protejarea proprietății intelectuale din toate cele peste 40 de țări și regiuni în care este prezentă. Conform Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale, OPPO se clasează în Top 10 al companiilor din punct de vedere al numărului de aplicații pentru brevetare atât în 2019 cât și în 2020, depuse sub Tratatul de Cooperare în Domeniul Brevetelor.

La sfârșitul lunii martie 2021, compania OPPO a aplicat pentru peste 61.000 de brevete în timp ce a avea deja înregistrate 26.000 la nivel global. Acestea sunt, în proporție de 89%, brevete de utilitate ceea ce reprezintă o realizare importantă pentru un producător de smartphone-uri.

„Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale reprezintă o ocazie foarte bună pentru a crește nivelul de conștientizare asupra importanței protejării proprietății intelectuale. OPPO, fiind o companie cu un portofoliu variat de tehnologii proprietare, și-a propus o investiție continuă în cercetarea și dezvoltarea tehnologiilor viitorului. Tocmai din acest motiv, OPPO este determinat să continue dezvoltarea celor mai noi tehnologii la nivel global” a declarat Adler Fend, Directorul Diviziei de Proprietate Intelectuală in cadrul OPPO.

Pe parcursul anilor, OPPO a devenit un brand cunoscut la nivel global care și-a creat un renume în special datorită inovațiilor din domeniul 5G, încărcării rapide, AI și calității imaginii.

  • Fiind un promotor al tehnologiilor 5G, OPPO a depus peste 3.700 de cereri pentru familii de brevete la nivel global, a declarat peste 1.500 de familii de brevete de standardizare 5G către Institutul European de Standardizare în Comunicații și a înregistrat peste 3.000 de propuneri în directă legătură cu standardizarea 5G 3rdGeneration Partnership Project (3GPP).  Mai mult, conform unui studiu realizat de către institutul de cercetare german, IPlytics, OPPO se poziționează printre primele 10 companii care au înregistrat familii de brevete 5G în 2021.
  • Încărcarea rapidăreprezintă un alt domeniu de interes pentru OPPO. Compania a aplicat pentru peste 3.000 de brevete la nivel internațional și deține în prezent peste 1.500 de patente. Mai mult, OPPO a oferit unui număr de peste 40 de companii, licențe pentru tehnologiile sale proprietare de încărcare rapidă. Anul acesta OPPO a lansat un nou proiect – The Flash Innitiative/Inițiativa Flash Charge care transpune tehnologiile proprietare VOOC la autoturisme, spații publice și la procesoare care reunesc multiple tehnologii.
  • În domeniul Inteligenței Artificiale (AI), OPPO a înregistrat peste 2.450 de brevete cu aplicații, în special, în computer vision, tehnologii de recunoaștere ale discursului și machine learning.
  • Nu în ultimul rând, OPPO este recunoscut pentru calitatea imaginii, având în spate peste 8.300 de aplicări de brevete și peste 2.900 de brevete înregistrate.

OPPO este de părere că producătorii de tehnologie ar trebui să aibă ca principal scop înțelegerea tuturor provocărilor tehnologice pe care le întâmpină utilizatorii și oferirea celor mai noi tehnologii ca răspuns la acestea. OPPO are peste 10.000 de angajați în cele 6 institute de cercetare și 5 centre de cercetare cu sedii în China dar și în toate celelalte continente principale.

OPPO a dezvoltat parteneriate foarte apropiate cu principalii lideri ai industriei cum ar fi Qualcomm, Ericsson și Nokia prin dezvoltarea comună a unor patente dar și prin alte proiecte de cooperare. În același timp, OPPO s-a alăturat câtorva platforme de licențiere din industrie atât în calitate de licențiat cât și de licențiator. Spre exemplu, OPPO s-a înscris pe platforma de licențiere Avaci, contribuind cu brevetele 3G și 4G pentru aplicări în Internet of Things și industria vehiculelor conectate.

Fiind un brand de tehnologie, proprietatea intelectuală reprezintă temeiul inovațiilor OPPO.  Urmărind filosofia „Tehnologie pentru Omenire, Bunătate pentru Lume”, OPPO își dorește crearea produselor și serviciilor inovative tuturor celor care sunt în căutarea beneficiilor pe care le-o oferă noile tehnologii.

 Despre OPPO

OPPO este unul din liderii mondiali în domeniul dispozitivelor inteligente. Încă de la lansarea primului telefon în 2008, OPPO și-a urmărit obiectivul de a crea tehnologii cu trup și suflet/personalitate. Dispozitivele OPPO reprezintă sinergia perfectă între tehnologiile de top cu funcții intuitive și un design uimitor. Astăzi, OPPO este prezent în peste 40 de țări și regiuni, având 6 institute de cercetare, 5 centre R&D la nivel global și un centru internațional de design la Londra. OPPO este dedicat dezvoltării standardelor globale 5G fiind totodată și prima companie care a comercializat smartphone-uri 5G pe piata din Europa. Compania colaborează cu peste 50 de operatori de telefonie mobilă din toata lumea pentru a accelera dezvoltarea tehnologiilor 5G la nivel internațional.

Descoperă mai multe despre realizările OPPO și viziunea 5G:

https://www.oppo.com/en/discover/technology/  

 

AXIS Q3819-PVE – O camera video multi-senzor cu vizualizare panoramica si acoperire larga

Axis Communications, lider global in echipamente video de retea, a anuntat lansarea produsului AXIS Q3819-PVE, o camera multi-senzor de 14 MP care ofera o acoperire panoramica de 180° completa. Imaginile de inalta calitate impreuna cu detalii incredibile sunt sustinute de o rata a cadrelor de pana la 30 FPS. Datorita combinarii impecabile a celor 4 fluxuri video, camera ofera o imagine completa pentru o vedere utila de ansamblu.

Aceasta camera video multi-senzor poate fi asociata in mod inteligent cu difuzoarele de retea oferite de Axis, utilizand tehnologia edge-to-edge. De exemplu, puteti adauga echipamente audio care sa va permita sa transmiteti avertizari sonore, descurajand in acest mod eventualele tentative de intruziune. In plus, platforma edge de analiza AXIS Object Analytics face posibila detectarea si clasificarea persoanelor si vehiculelor, micsorand in acest fel rata alarmelor false si oferind o mult mai buna experienta de utilizare operatorilor.

Camera este echipata cu functia Axis Edge Vault, care protejeaza identitarea dispozitivelor Axis si simplifica autorizarea acestora in infrastructura IP. De asemenea, produsul include un modul Trusted Platform Module (TPM) cu certificare FIPS 140-2 de nivelul 2 care permite stocarea in siguranta a tuturor certificatelor si cheilor criptografice in eventualitatea unei brese de securitate.

Caracteristicile principale includ:

  • Senzori multipli de 14 MP cu combinare perfecta a vizualizarilor;
  • Acoperire orizontala de 180° si verticala de 38°;
  • AXIS Object Analytics;
  • Functie AXIS Edge Vault si modul TPM;
  • Motoare robotizate integrate pentru ajustarea campului vizual pe orizontala, verticala si rotire.

Acest produs ofera o varietate larga de optiuni de montaj – pe suprafete, incastrat pe tavan fals si la nivel suspendat, si, de asemenea, poate fi montat chiar spate in spate pentru o flexibilitate ridicata. In plus, in ajutorul procesului de instalare camera include motoare care permit ajustarea de la distanta atat pe verticala si orizontala, cat si rotire. Modelul va putea fi comandat din luna mai prin intermediului canalului de parteneri autorizati.

Despre Axis Communications

Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente si mai sigure, prin crearea de solutii inovatoare, care ajuta la imbunatatirea securitatii si ofera noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Ca lider al industriei de echipamente video de reţea, Axis ofera produse si servicii de supraveghere si analiza video, control acces, interfoane si sisteme audio complete. Axis are peste 3.800 de angajati in peste 50 de tari si colaboreaza cu parteneri din intreaga lume pentru a oferi solutii. Compania Axis a fost fondata in 1984 si are sediul central in Lund, Suedia.

Pentru mai multe informatii despre Axis, vizitati site-ul nostru www.axis.com.

Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/.

BenQ a lansat monitorul PhotoVue SW271C, cu rezoluție 4K și spectru de culoare 99% AdobeRGB

Monitor profesional pentru fotografi și videografi

București, România – Martie 2021 – BenQcompanie recunoscută pe plan mondial pentru inovații în domeniul soluțiilor de imagine și numărul unu pe piața proiectoarelor DLP, anunță monitorul PhotoVue SW271C, un model destinat fotografilor și videografilor, oferind rezoluție 4K și funcții avansate pentru această categorie de utilizatori.

Integrând a treia generație a tehnologiei Uniformity, BenQ SW271C este un monitor profesional atât pentru fotografi cât și pentru videografi, oferind o precizie excepțională a culorilor, totul la o rezoluție 4K. Panoul monitorului este unul de 16 biți, iar spectrul de culoare acoperă 99% Adobe RGB, 100% sRGB/Rec.709, 90% DCI-P3/Display P3. Astfel, acesta este capabil să ofere detalii și texturi fine punând în evidență și cele mai mici detalii dintr-o fotografie sau clip video.

Screenshot 2021-04-27 130301

Proiectat pentru editare foto/video, SW271C este conceput având la bază tehnologia AQCOLOR pentru a livra o gamă de culori cât mai apropiată de standardele industriei, dar și cu tehnologie HDR cu suport pentru format video 24/25/30P.

“SW271C este un monitor perfect pentru fotografii și videografii a căror activitate este în continuă evoluție. Se adresează persoanelor care realizează atât retușuri foto cât și video și necesită o gamă largă de culori pentru o reproducere reală a culorilor. O gamă cât mai largă de culori și o reproducere fidelă a acestora reprezintă un factor important în decizia de achiziție a unui monitor” a declarat Steve Chu, Președintele BenQ Europa.

Screenshot 2021-04-27 130351

Monitorul BenQ SW271C funcționează folosind un singur cablu de tip USB Type C pentru semnal audio, video și alimentare. Este echipat cu un suport reglabil pe înălțime și bine-cunoscutul shading hood ce opreşte lumina directă a soarelui sau din alte surse.

Specificații cheie:

  • Diagonală: 27 inch
  • Rezoluție: 4K 3840 x 2160 pixeli
  • Panou: IPS, 16-bit 3D LUT
  • Spectru de culoare:99% Adobe RGG, 100% sRGB/Rec. 709 și 90% DCI-P3/Display P3
  • Delta E ≤ 2 pentru Adobe RGB și sRGB
  • A treia generație a tehnologiei Uniformity
  • HDR10/HLG
  • Paper Color Sync Technology
  • Un singur cablu USB Type C pentru semnal audio/video și alimentare până la 60W
  • Validat PANTONE și CaIMAN
  • Suportă calibrare CaIMAN și LightSpace

Culori realiste

SW271C oferă un panou net superior față de predecesorii săi, precum și tehnologia Uniformity ajunsă deja la a treia generație, oferind fotografilor și videografilor unealta supremă pentru o redare precisă a culorilor.

Spectrul de culoare Adobe RGB 99% oferă o gamă mai largă de reproducere a culorilor, în special pentru nuanțele de albastru și verde, oferind utilizatorilor o redare mai bună a culorilor pentru fotografiile în aer liber/natură. Pentru a îmbunătăți acuratețea culorilor, SW271C folosește un panou 16-Bit 3D LUT și o precizie a culorilor Delta E≤2 atât pentru spectrul Adobe RGB cât și pentru spectrul sRGB.

Tehnologia BenQ AQCOLOR este garanția că monitorul afișează o paletă de culori la un nivel de referință, iar culorile afișate sunt precise și naturale.

Capturează momentele perfecte

SW271C este soluția perfectă pentru fotografii care creează și conținut video sau pentru videografii care apreciază reproducția culorilor cât mai corectă. Monitorul poate reda un film la 24P/25P sau 30P.

Mai mult, SW271C acceptă două formate HDR (HDR10 și HLG), fiind astfel un monitor excelent pentru editare video și gradare a culorilor.

Monitorul suportă conectarea dispozitivelor SDI și HDMI, ceea ce înseamnă că videografii și fotografii își pot conecta dispozitvele SDI la monitor pentru o transmisie stabilă și un semnal necomprimat, calitatea fiind cea reală inclusiv atunci când se utilizează programe precum AJA sau BlackMagic.

Smart Software

Monitorul Benq SW271C a fost gândit și dezvoltat pentru a oferi imagini clare și pentru a ajuta utilizatorii să retușeze fotografiile la un nivel avansat. Pentru a facilita procesul de printare şi de corecție, BenQ oferă aplicația Paper Color Sync. Acest software oferă o pre-vizualizare corectă a conținutului înainte să înceapă efectiv printarea pentru a analiza corect culorile, contrastul și luminozitatea.

SW271C este compatibil cu software-ul de calibrare CaIMAN, dar și cu LightSpace pentru videografi. De asemenea, monitorul este calibrat din fabrică de CaIMAN și validat PANTONE, iar un raport al calibrării este oferit în pachet.

Putere prin USB Type C

SW271C poate fi utilizat folosind un singur cablu de tip USB Type C. Folosind un cablu de calitate, monitorul poate fi alimentat de la un port USB Type C până la 60W. Prin același cablu monitorul primește și semnal audio/video.

A doua generație Hotkey Puck

Pentru a naviga mai ușor prin meniul monitorului, BenQ oferă acum a doua generație a telecomenzii Hotkey Puck. Aceasta permite un control mai rapid și mai precis printre setări și modurile de imagine. Cu  taste de control redesenate, noua telecomandă oferă funcții noi și permite utilizatorilor să vizioneze o imagine în două profile diferite de culoare pentru o comparație suplimentară.

Pentru mai multe detalii vizitați https://www.benq.eu/ro-ro/monitor/photographer/sw271c.html

Adoptarea legii 5 G în forma actuală și fără notificarea UE ar putea avea efecte negative asupra industriei de telecomunicații din România

Proiectul de lege care va asigura cadrul legal necesar implementării rețelelor 5G în România va fi dezbătut de Camera Deputaților în procedură de urgență. După 8 luni în care proiectul a stat în sertarul Guvernului, într-o săptămână acesta a ajuns de pe ordinea de zi a executivului pe masa legislativului. Iar termenul limită până la care se mai pot face modificări este 4 mai. Legea 5G este deosebit de importantă prin impactul asupra digitalizării României, implicând atât furnizori de echipamente, cât și operatori și autorități locale, iar dezbaterea publică a  proiectului întinsă pe o durată mai mare ar putea avea impact pozitiv asupra rezultatului final, așa cum s-a întâmplat în cazul Germaniei, unde discuțiile la nivel guvernamental au durat 2 ani.

În plus, conform Directivei europene 2015/1535, care spune că statele membre trebuie să anunţe Comisia cu privire la orice proiect de lege ce conţine reglementări tehnice, înainte de adoptarea acestuia, România trebuie să informeze Comisia Europeană cu privire la proiectul de lege privind tehnologia 5G.

Consiliul European solicită UE şi statelor membre să valorifice pe deplin setul de instrumente pentru securitatea cibernetică a reţelelor 5G adoptat la 29 ianuarie 2020 şi, în special, să aplice restricţiile relevante asupra furnizorilor care prezintă risc ridicat pentru activele de bază definite ca fiind esenţiale şi sensibile în evaluările coordonate ale riscurilor la nivelul UE. În cazul în care nu este implementată legislaţia UE, Comisia poate sesiza Curtea de Jutiţie, care poate impune sancţiuni financiare.

Consiliul European menţionează că potenţialii furnizori de tehnologie 5G trebuie să fie evaluaţi pe baza unor criterii obiective comune. Ca UE să fie suverană din punct de vedere digital, trebuie să construiască o piaţă unică cu adevărat digitală şi să îşi consolideze capacitatea de a-şi defini propriile norme, de a face alegeri tehnologice autonome şi de a dezvolta şi implementa capacităţi şi infrastructuri digitale strategice.

Conform Directivei 2015/1535, toate statele membre trebuie să fie informate cu privire la reglementările tehnice preconizate de către orice alt stat membru. Această directivă a fost creată pentru promovarea bunei funcţionări a pieţei interne unde trebuie asigurată transparenţa cu privire la iniţiativele naţionale având ca scop stabilirea reglementărilor tehnice. În acest sens, autorităţile europene susţin că este esenţial pentru Comisie să deţină informaţiile necesare înaintea adoptării reglementărilor tehnice

Astfel că, începând cu data notificării proiectului, există o perioadă de suspendare de trei luni – în cursul căreia statul membru care a făcut notificarea nu poate adopta regulamentul tehnic în cauză – permiţând Comisiei şi celorlalte state membre să examineze textul notificat şi să răspundă în mod adecvat.

Conform Directivei, statele membre comunică de îndată Comisiei orice proiect de reglementare tehnică, cu excepţia situaţiei în care doar se transpune integral textul unui standard internaţional sau european, caz în care este suficientă informaţia referitoare la standardul în cauză.

În cazul specific al României, proiectul de lege privind tehnologia 5G prevede că solicitarea pentru obţinerea autorizării se depune de către producător la MTIC, iar ulterior aceasta se transmite la CSAT. Solicitarea constă într-o scrisoare de intenţie semnată de reprezentantul legal al producătorului, însoţită de: date de identificare, inclusiv datele reprezentanţilor legali şi limitele împuternicirii acordate; structura de acţionariat a producătorului şi a grupului de societăţi din care face parte, inclusiv informaţii detaliate privind societatea-mamă; o declaraţie pe proprie răspundere care să ateste că producătorul îndeplineşte cumulativ o serie de condiţii (nu se află sub controlul unui guvern străin, în lipsa unui sistem juridic independent; are o structură transparentă a acţionariatului; nu are cunoştinţă de un istoric de conduită corporativă neetică; se supune unui sistem juridic care impune practici corporative transparente).

În acest context, documentul prevede că avizul trebuie să se fundamenteze pe evaluări din perspectiva riscurilor, ameninţărilor şi vulnerabilităţilor la adresa securităţii naţionale şi/sau apărării naţionale.

Astfel, pentru ca România să nu riște sancțiuni din partea UE, intervalul de timp  în care proiectul de lege 5G se află în dezbatere publică ar trebui să fie mai îndelungat, acoperind și  perioada de notificare a organismelor europene și permițând ca modificările sugerate de actorii din industrie și care pot care pot  sprijini piața locală de telecomunicații să-și producă efectele asupra formei finale a legii.