Stimularea electrică transcraniană ajunge să fie un subiect tot mai căutat pe internet și nu numai în ultimii ani de către foarte mulți pacienți și nu numai. Chiar dacă la prima vedere pare să fie un subiect desprins din cărțile de psihologie, stimularea electrică transcraniană capătă interes fiind considerată o terapie cu rezultate foarte bune aplicată în rezultatul multor afecțiuni neurologie dar și pentru optimizarea și îmbunătățirea randamentului moral în cazul anumitor persoane precum sportivii de performanță sau politicieni. Ceea ce face ca această metodă să fie una extrem de atractivă pentru foarte mulți pacienți constă în faptul că reprezintă o metodă de tratament nedureros, simplu de aplicat, fără un proces intens de pregătire anticipată ce folosește o intensitate a fluxului electric, inducând pacienților modificări cerebrale pozitive de lungă durată.
Complicată sau nu, metoda este prezentată de foarte mulți specialiști pe site-uri, forumuri și bloguri de specialitate fapt ce a dat încredere pacienților spre a apela la astfel de metode de tratament. De amintit este faptul că depresia și afecțiunile de natură psihiatrică, ajung să fie din păcate afecțiuni tot mai des întâlnite, la pacienții de toate vârstele, fiind considerat un fenomen negativ în rândul bolilor prezente în secolul XXI. Lipsa tratamentului aplicat la timp poate provoca uneori grave forme de afecțiuni ce afectează întreaga sănătate a pacientului.
Tratamentul prin stimulare electrică transcraniană (tDCS – Transcranial direct current stimulation) este practic următorul level în ceea ce privește tratarea directă a depresiei prin utilizarea Sooma tDCSTM, dispozitiv proiectat pentru tratamentul clinic a depresiei cu rezultate excepționale înregistrate în ultimii ani. Evoluția în domeniul psihologic a metodelor non-invazive ajunge să fie considerat un trend în materie de tratamente moderne. Părerile ajung să fie totuși uneori împărțite deoarece au existat și voci care au spus faptul că astfel de proceduri nu ar aduce beneficiile promise pacientului.
Stimularea Electrică Transcraniană tDCS este recomandată și de Clinica de Psihoterapie Dr. Dan Constantin, medic ce dorește să scoată în evidență principalul atu al acestui tip de intervenție și anume faptul că este nedureroasă și complet sigură. Depresia ajunge să fie un fenomen extrem de complex despre care acum câteva generații nici nu se putea vorbi. Faptul că evoluția societății a ajuns să aducă și părți negative din punct de vedere comportamental a complicat mult lucrurile obligând specialiștii să apeleze la scheme de tratamente noi inovând spre noi metode așa cum este și Stimularea Electrică Transcraniană tDCS.
Concluziile par să fie unele pozitive deoarece noile metode de tratament sunt inovative și non-invazive, lucru cu care cercetătorii s-au confruntat în ultima perioadă. Chiar dacă previziunile vis-a-vis de vindecarea depresiei par să difere, este clar că metoda de aplicabilitate este una apreciată de mulți cercetători care au analizat și poate chiar care încă mai analizează metoda stimulării electrice transcraniene directe, Sooma Therapy. Puteți afla mai multe informații despre aceste metode de tratament consultând site-ul – Dr. Dan Constantin – drconstantin.ro/stimulare-electrica-transcraniana-tdcs/
Nu ezita să recomanzi și altor persoane care au nevoie de tratament împotriva depresiei metodele de tratament ale Clinicii de Psihoterapie Dr. Dan Constantin.