Punctul de colectare se află la AFI Mall Cotroceni, la parter, în fața hipermarketului

București, 2 martie 2022: La doi ani de la lansarea campaniei #scutpentruspitale, Asociația Zi de Bine ridică #SCUTpentruUCRAINA și colectează produse necesare pentru refugiați. În contextul actual, la toate punctele de trecere a frontierei dintre România și Ucraina se află mii de oameni care încearcă să supraviețuiască și să ajungă împreună cu familiile lor într-un loc sigur. Este nevoie de ajutor, gest cu gest și donație cu donație. Astfel, asociația deschide un punct de colectare la AFI Mall Cotroceni, la parter, în fața hipermarketului, în intervalul orar 10:00 – 21:00.

În următoarele zile, Asociația Zi de Bine și-a propus să umple două camioane cu ajutoare, de șapte tone, pe care să le trimită apoi către vama de la Sighet. Unul dintre camioane se va opri la graniță iar produsele vor deservi femeile și copiii care intră zilnic la noi în țară. Produsele din cel de-al doilea camion vor ajunge de cealaltă parte a graniței, pentru a-i ajuta pe ucrainienii care așteaptă ore întregi și chiar zile să treacă granița, sau care campează acolo așteptând să se clarifice situația din țara lor. În următoarea perioadă autoritățile se așteaptă ca vămile să se aglomereze și mai tare în ambele părți, astfel, acest ajutor va fi binevenit.

Asociația Zi de Bine_#SCUTpentruUCRAINA

“Când a văzut sendvișul, copilul l-a luat din mâna mea și a mușcat cu tot cu hârtie. Atât îi era de foame”. O astfel de relatare, oricât de tare ai fi, nu te poate lăsa nepăsător. Nu putem să oprim războiul, dar putem să-i facem pe oamenii care trec prin el să nu se simtă abandonați“, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

Produsele de care este nevoie acum se pot împărți în 5 mari categorii:

  • alimente neperisabile, care se pot prepara ușor și căra ușor
  • produse de igienă
  • produse pentru copii
  • textile
  • electrice

Iată lista de produse sugerată:

  • Saci de dormit, pături
  • Suplimente cu multivitamine (concentrație puternică /de calitate), paracetamol, panadol, fervex, nurofen, antinevralgic, supozitoare cu paracetamol pentru bebeluși, pastile pentru gât
  • Lenjerie intimă / Izmene / Mănuși și căciuli, șosete groase
  • Produse de igienă (absorbante, geluri dezinfectante, pastă de dinți, periuțe de dinți, săpun, șampon).
  • Produse pentru bebeluși (lapte praf formulă, termos, șampon, biberoane, mănuși și căciuli, marsupiu pentru bebeluș, pampers, șervețele umede).
  • Conserve, produse pentru pregătire rapidă (supă instant), alimente de bază neperisabile, batoane proteice cu nuci, semințe, ceai, cafea, ciocolată, sticle de apă mici.
  • Vesele (farfurii, tacâmuri, pahare) de unică folosință.
  • Radiatoare pentru încălzire, baterii, lanterne.
  • Fierbătoare electrice, baterii externe pentru telefon.
  • Bandaje și tifon steril, atele pentru fracturi, oximed, plasturi pentru răni și bășici.
  • Cutii de împachetat de diverse dimensiuni, rezistente, scotch lat

Pentru a eficientiza și urgenta distribuirea produselor, ar ajuta dacă produsele ar fi sortate deja pe categorii, de către donator. În cazul în care produsele vor fi în cutii deja închise, este important să apară pe ele ce conține fiecare pachet (de ex: produse pentru copii 1-3 ani/ produse de igienă femei, etc). Totodată, pentru ca asociația să poată ține o evidență a produselor distribuite, ar ajuta o listă cu produsele ce urmează a fi donate.

Dacă vreți să susțineți financiar acest proiect, puteți să o faceți prin fundraiserul deschis de Asociația Zi de BINE pe FB sau prin direcționarea a 20% din impozitul pe venit/profit către Asociație. Contractul poate fi descărcat de pe site-ul www.zidebine.ro.

Cei care doresc să susțină proiectele realizate de Asociația Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau prin donarea zilei de naștere. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza .

***

Despre Asociația Zi de BINE

Scopul Asociației Zi de Bine este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația va susține câte un ONG în fiecare lună a anului. Fiecare cauză selectată de Asociația Zi de Bine se adresează unei comunități și se implementează cu ajutorul unui ONG local.

Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se va anunța cauza susținută și se vor descrie nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a întâmplat cu banii și vor fi invitați să vadă rezultatul implicării lor.

Dacă aveți un proiect în care credeți dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *