• Compania trece la Consiliu de Administrațieși cooptează doi profesioniști cu experiență dovedită. Alături de Adrian Viman și Ciprin Lăduncă se numără și co-fondatorii Eugen Voicu, Dragoș Bonea și Ionuț Nicolescu
  • Meta Estate Trust,care a ajuns la 75 de milioane de lei capital social, pregătește listarea pe piața de capital și implementează o guvernanță corporativă la nivelul companiilor listate
  • Meta Estate Trust are un model de business rezilient și agil și consideră că imobiliarele rămân active de refugiu atât în situațiile de criză, cât și într-un context inflaționist

București, 09 Martie 2022

Meta Estate Trust, companie de tip holding ce activează în sectorul imobilar printr-un model investițional inovator pe piața din România, anunță numirea unui Consiliu de Administrație cu rol de gestionare strategică.

Astfel, conducerii companiei se alătură două noi nume de referință în mediul de business – Adrian Viman și Ciprian Lăduncă. Aceștia fac parte, începând cu luna februarie, din Consiliul de Administrație al Meta Estate Trust, alături de co-fondatorii companiei, Eugen Voicu, Dragoș Bonea și Ionuț Nicolescu.

„În contextul în care avem în vedere listarea companiei pe piața AeRO a Bursei de Valori București, printr-un IPO, în următoarele luni, am considerat firească numirea unui Consiliu de Administrație, asumându-ne astfel standardele de guvernanță corporativă pentru o companie listată pe piața principală. Considerăm că este primordial să aplicăm cele mai riguroase reguli de guvernanță corporativă atât pentru a oferi încredere și transparență investitorilor, cât și pentru a ajuta organizația să atingă standardele dorite în raport cu propria sa cultură organizațională.  Compania beneficiază și de suportul unui Advisory Board format din din cinci acționari al cărui Președinte este Ilinca Von Derenthall (Director Independent, Președinte al Comitetului Reprezentanților, Fondul Proprietatea)”, a declarat Eugen Voicu, Co-fondator Meta Estate Trust.

Adrian Viman

Adrian Viman este unul dintre cei mai performanți executivi români, inclusiv pe plan internațional. Acesta a condus business-ul Kaufland România pentru o perioadă de 9 ani, pentru ca mai apoi să preia mandatul de CEO și președinte al Consiliului de Administrație în cadrul Kaufland Germania. Adrian Viman, după experiența căpătată, a ales să fie antreprenor în domenii precum real estate și industria de wellness.

„Sunt onorat de numirea în cadrul conducerii Meta Estate Trust. Motivul pentru care m-am alăturat companiei, atât în cadrul echipei, cât și din poziția de investitor, vine în contextul în care modelul de business propus este unul inovator, cu o agilitate ridicată, capabil să permită o dezvoltare flexibilă indiferent de contextul economic și geo-politic al pieței locale”, a declarat Adrian Viman.

Cel de-al doilea membru al Consiliului de Administrație proaspăt alăturat companiei, Ciprian Lăduncă, are statutul de membru independent. Acesta este membru în Capital Markets & Financial Services TF în AmCham (Camera Americană de Comerț în România) şi în Coaliţia pentru Dezvoltarea României. Totodată, Ciprian Lăduncă este membru al Asociaţiei Administratorilor Independenţi, membru al Aspen Institute România, membru al Comitetului Director al United Way. Acesta a deținut poziții de top în companii locale, precum cea de Director Financiar şi Director General Adjunct timp de peste opt ani în cadrul Metropolitan Life, al doilea cel mai mare asigurator de viaţă.

Ciprian Ladunca

„Modelul de business și obiectivele ambițioase ale Meta Estate Trust de a democratiza piața locală de real estate și de crea un instrument financiar care oferă lichiditate prin listarea pe piața de capital sunt principalele aspecte care m-au convins să mă implic activ în acest proiect. De asemenea, echipa multidisciplinară ce stă în spatele Meta Estate Trust este o confirmare, în plus, că business-ul companiei este unul solid și cu un mare potențial. Sunt mândru să fac parte din acest proiect”, a afirmat, de asemenea, Ciprian Lăduncă.

Eugen Voicu

Model de business rezilient și adaptabil situațiilor de criză

Eugen Voicu, co-fondator al companiei, a mai afirmat că listarea Meta Estate Trust este un obiectiv strategic care va fi îndeplinit indiferent de contextul geo-politic, din dorința de respectare a angajamentelor anterioare. Astfel, compania consideră că este cel mai important să acționeze în interesul actionarilor săi, urmând să fie deschise noi oportunități pe care modelul de business foarte flexibil și agil al Meta Estate Trust le poate valorifica.

“Chiar și în actualul context geo-politic și economic, investițiile în imobiliare reprezintă active de refugiu. În cadrul Meta Estate Trust, aplicăm un model de business rezilient, care asigură o diversificare atât geografică, cât și pe segmente de piață și, ca atare, o diminuare a riscurilor, aspecte extrem de importante într-un context schimbător. Spre deosebire de investițiile tradiționale în imobiliare, acționarii noștri vor putea lichidiza parțial sau total investiția fără sa fie nevoiți să aștepte perioade lungi pentru a vinde o proprietate atunci când nevoie de lichiditate este mai mare. Pe de altă parte abordarea noastră ne permite căutarea celor mai bune soluții de investiții în orice context economic”, a subliniat Eugen Voicu.

Majorarea capitalului social la 75 de milioane de lei

Meta Estate Trust anunță, de asemenea, că a fost majorat capitalul social 75.000.000 de lei, fiind împărțit în 75 milioane de acțiuni cu o valoare nominală de 1 leu. Aceasta majorare este ultima cu alocare de acțiuni preferențial care sunt plafonate la valoarea 11.250.000 de acțiuni, în timp ce numărul total de acționari ai companiei a ajuns la la 136.

“Atingerea unui capital social de 75 de milioane de lei a fost gândită, ca și obiectiv de business, pentru primii doi ani de la înființare. Cu toate acestea, la nici un an de la lansarea Meta Estate Trust, am atins această țintă, fapt ce confirmă, o dată în plus, succesul modelului de business”, a subliniat  Eugen Voicu.

Meta Estate Trust are, în acest moment, investiții active de circa 14 milioane de euro în 17 proiecte rezidențiale în orașe precum București, Constanța, Sibiu, Iași, Brașov și în stațiunile de pe litoral. Compania combină avantajele în investiții imobiliare cu cele ale piețelor de capital prin crearea unui instrument financiar care oferă lichiditate și în care orice investitor poate accesa randamentele oferite de piața imobiliară, indiferent de capitalul de care dispune.

Despre Meta Estate Trust

Meta Estate Trust SA este un holding lansat pe piața imobiliară autohtonă de către un grup de antreprenori cu expertiză solidă pe piața de real estate și de capital. Modelul de business presupune investiții în segmentul imobiliar, cu un ciclu scurt de rotație a capitalurilor, cu focus pe segmentul rezidențial urban mare.

Inițiatorii proiectului sunt Eugen Voicu – prin Certinvest Management Solutions, Ionuț Nicolescu – președinte SVN România, Adrian Stanciu – membru fondator al Kiwi Finance si Erudio și Ascendis Consulting, compania Delta Studio – prin antreprenorii Dragoș Bonea și Alex Bonea și Cosmin Mizof. De asemenea, compania dispune de sprijinul unui Advisory Board format din cinci acționari: Ilinca Von Derenthall, Marian Alecu, Andreea Păun, Marius Scuta și Viorel Nica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *