Perioada de înscriere în competiția Solve for Tomorrow a fost prelungită până pe 10 noiembrie

București, România, 31 octombrie 2023

Samsung Electronics România anunță prelungirea perioadei de înscriere în competiția dedicată tinerilor hotărâți să construiască un viitor sustenabil. Elevii de liceu cu vârste între 16 și 18 ani se pot înscrie, individual sau alături de alți 4 prieteni, în cea de-a treia ediție Solve for Tomorrow până la data de 10 noiembrie (23:59:59), completând formularul disponibil pe site.

Sunt așteptate proiecte în cadrul celor patru categorii ale competiției: Mediu Înconjurător, Diversitate și Incluziune Socială, Educație și Dezvoltare Durabilă. Mai mult detalii puteți afla din regulamentul actualizat al competiției, disponibil aici.

Ediția de anul acesta a competiției este organizată în parteneriat cu Junior Achievement România și cu sprijinul Google România și Impact Hub Bucharest.

Canon România a oferit cursuri gratuite, de fotografie, liceenilor de la Colegiul Național “Grigore Moisil”, din București.

Aceștia reprezintă a treia generație de absolvenți a Programului Canon dedicat Tinerilor.

București, 25 octombrie 2023 – Elevii au îmbinat orele din programa școlară cu workshopurile de fotografie, organizate de Canon. Proiectele fotografice, realizate de ei, au fost prezentate în cadrul vernisajului de la Galeria de Artă Galateca, ce a avut loc pe 23 octombrie.

Workshopurile intensive de fotografie s-au desfașurat la Colegiul Național “Grigore Moisil”, pe o perioadă de șase săptămâni. Elevii au avut la dispoziție echipamentele Canon, cu ajutorul cărora au putut să exerseze noile aptitudini de comunicare vizuală și să-și rezolve temele primite de la fotojurnalista Ioana Moldovan, ghidul lor în această incursiune în lumea fotografiei. În cadrul cursurilor, elevii au documentat, prin fotografiile lor, unele dintre cele 17 Obiective pentru Dezvoltare Durabilă (ODD), stabilite de Națiunile Unite. Rezultatul muncii lor a putut fi admirat în cadrul vernisajului de la Galateca, ce a avut loc pe 23 octombrie. Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 1-30 noiembrie, la parterul ParkLake Shopping Center (Str. Liviu Rebreanu 4, București ).

Ioana Moldovan, mentorul tinerilor, a supervizat întregul proces creativ și a susținut cele șase  workshopuri intensive, ce au avut atât o componentă teoretică, cât și practică. “Orice inițiativă care deschide această lume a fotografiei pentru tinerii pasionați, care facilitează contactul cu alți fotografi, este, pentru mine, esențială. M-am bucurat să lucrez cu adolescenții de la Grigore Moisil, m-au entuziasmat curiozitatea și dedicarea lor. E o experiență pe care as repeta-o oricând”.

“Este o dorință mai veche de a avea în curricula școlară cursuri de fotografie, am îmbrățișat imediat propunerea Canon România”, a declarat Dana Bobocea, directoarea Colegiului Național „Grigore Moisil”. “Elevii noștri sunt implicați în multe activități extrașcolare, colegiul având inclusiv un Club de Fotografie. Interesul față de acest domeniu exista, însă ne lipseau echipamentele foto și experiența unui profesor. Ioana i-a îndrumat pe elevi, le-a oferit noțiunile de bază, a răspuns tuturor întrebărilor pe care ei le-au avut, le-a oferit un cadru de învățare. Cred ca acest tip de educație complementară este ideală la vârsta lor și ne bucurăm că am avut ocazia să ne implicăm în acest proiect”.

Programul Canon pentru Tineri este un program internațional, ce se desfășoară din 2015 în Africa, Europa și Orientul Mijlociu. Sunt peste 5500 de copii implicați în acest proiect, din 25 de țări. În România ne aflăm la cea de-a treia ediție. “Sper ca acest program să crească în România, iar impactul să fie pe termen lung. La nivel mondial, investim  constant în proiecte de educatie și competiții ce au ca scop formarea noilor generații de fotografi. Suntem încântatați că putem contribui în plan local și prin Programul pentru Tineri, implicându-ne în formarea adolescenților. Este o mare responsabilitate, dar și o mare bucurie, ce ne dă energia să continuăm”, a declarat  Petronius Secăreanu, Director General Canon România.

Programul are obiectivul de a crește impactul social, prin ilustrarea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD), și dezvoltarea complementară a viitoarei generații, prin cursurile intensive de fotografie organizate. Demersul face parte din campania globală “Inspiring a World of change”, și deservește pilonul de comunicare “For the Future of the People”.

Lucrările elevilor de la Colegiul Național Grigore Moisil” vor fi expuse pe tot parcursul lunii noiembrie la parterul ParkLake Shopping Center (Str. Liviu Rebreanu 4, București ). Aici găsiți mai multe detalii.

Xiaomi anunță seria Xiaomi 14 , Xiaomi HyperOS și alte produse AIoT la Beijing

Xiaomi a prezentat seria Xiaomi 14 și Xiaomi HyperOS, sub tema „Leap Beyond the Moment” și a dezvăluit ecosistemul inteligent „Human X Car X Home”, alături de Xiaomi 14, Xiaomi 14 Pro și alte produse AIoT. Mai multe informatii aveți la link-ul următor: https://www.mi.com/global/discover/article?id=3048

Mai mult, compania a anunțat și noul Xiaomi HyperOS, ce propulsează ecosistemul său inteligent de dispozitive personale, mașini și produse pentru casă. Xiaomi HyperOS promite o nouă experiență de utilizare și va fi preinstalat pe seria Xiaomi 14, Xiaomi Watch S3, Xiaomi TV S Pro 85″ MiniLED și alte dispozitive de pe piețele sale interne. Detaliile integrale sunt disponibile aici: https://www.mi.com/global/discover/article?id=3047

Peek & Cloppenburg deschide magazinul cu numărul 10 la Iaşi, în ansamblul Mixt Palas

https://www.facebook.com/Vizual.Art

Primul magazin P&C din Iaşi şi al 10-lea din România și-a întâmpinat deja primii clienţi ȋn ansamblul Palas, din centrul oraşului.

În acest weekend (26-29 Octombrie), renumitul retailer multi-brand din industria fashion Peek & Cloppenburgsărbătorește marea deschidere din Iaşi. Clienții sunt invitați să se bucure de muzică live, vor fi răsfățați în lounge-ul de beauty special amenajat, se vor dezmierda cu dulciuri, băuturi răcoritoare si se vor bucura de activităţi atractive. În plus, atât membrii activi ȋn cadrul programului de loialitate, cât si cei care se vor ȋnscrie beneficiază de discount-uri exclusive de 20% la cumpărăturile efectuate pe durata celor 4 zile, la ȋntreaga gamă de produse.

Anto. fotograf

În prezent, P&C este prezent ȋn 16 ţări: Germania, Austria, Elvetia, Olanda, Polonia, Croaţia, Cehia, Ungaria, Letonia, Lituania, România, Slovenia, Slovacia, Bulgaria, Serbia şi din 2022 şi ȋn Belgia.

Suntem fericiti de invesţia ȋn primul magazin din Iaşi pe care l-am inaugurat astăzi ȋn ansamblul mixt Palas. Chiar şi după atâţia ani de P&C ȋn România investim constant în dezvoltarea magazinelor și serviciilor pe care le oferim. Suntem mulţumiţi de parcursul P&C ȋn România şi bucuroşi să le aducem clienţilor noştri portofoliul cu deja binecunoscutele branduri ȋn cadrul celui de-al 10- lea magazin din ţară, aici ȋn Iaşi. Ne dorim ca ȋn Iaşi, destinaţia finală a anului 2023 din planul nostru de expansiune, să fim cel puţin la fel de bine primiţi aşa cum am fost ȋn Timişoara, Cluj sau Constanţa. În romanticul Iaşi, orasul celor 7 coline, cu importantă semnificaţie ȋn istoria şi moştenirea noastră culturală, sperăm să devenim o sursă de inspiraţie cu ultimul concept de magazin şi să aducem cele mai noi trenduri ȋn modă. În acelaşi timp, Iaşi este un centru universitar renumit care atrage mulţi tineri din toate colţurile tării şi chiar şi de peste hotare, iar acest concept li se potriveşte foarte bine având ȋn portofoliul nostru un departament dedicat lor, boutique cu branduri precum Guess, Tommy Jeans, CK Jeans, G-Star şi Review. Acest magazin se adresează nu doar ieşenilor, ci tuturor locuitorilor din regiune, iar poate astfel identificăm şi alte oportunităţi ȋn zonă.

P&C Opening Iasi_c Kristof Puller (3)_A

Nu este o coincidenţă deschiderea magazinului cu numărul 10 ȋn Iaşi, 10 ȋnsemnând performanţa, excelenţa, iar acest lucru ne motivează să devenim din ce ȋn ce mai buni pentru clienţii noştri.menționat  Alina Șerban Regional Sales Manager Peek & Cloppenburg.

  • Noul concept de magazin

În noul magazin de 3400 de mp din ansamblul mixt Palas ce este dispus pe două etaje – mezanin pentru femei şi etajul dedicat bărbaţilor, P&C va oferi peste 100 de branduri sub acelaşi acoperiş, astfel clientii ȋşi pot găsi ţinuta potrivită stilului personal pentru orice ocazie. Acest lucru este posibil printr-o coordonare atentă a gamei de produse ce include atât branduri exclusive, cât şi renumitele branduri internaţionale.

P&C Opening Iasi_c Kristof Puller (5)_A

Noul magazin are un design mai plăcut și facil în identificarea pieselor preferate, iar unul dintre punctele principale de atracţie ȋl reprezintă segmentul de sport-fashion adresat tinerilor, un trend ȋn creştere cu piese ce pot fi integrate ȋn ţinutele zilnice, iar noul magazin răspunde cu eficienţă cerinţei segmentului tânăr. P&C continuă dezvoltarea reţelei sale de magazine pe pieţele deja existente, urmărind ȋn acelaşi timp şi noi pieţe ȋn Europa de Est.

Al 10 lea magazin P&C intenţionează să le ofere clienţilor o stare de bine, un spațiu ideal pentru a găsi inspirația alegerii unei ținute care să îi reprezinte, aceștia având la dispoziție o varietate de colecții premium de la branduri de top – Hugo, Boss, Tommy Hilfiger, Joop!,  Polo Ralph Lauren, Marc Cain, CK Jeans, Tommy Jeans, dar şi branduri exclusive P&C precum Jake*s, Review, McNeal şi Christian Berg.

Anto. fotograf

Discount-uri speciale și activități atractive la deschidere

Timp de patru zile, oaspetii se vor bucura de diverse surprize la vizita ȋn noul magazin. Inaugurarea este sărbătorită de joi până duminică, iar membrii activi ȋn cadrul programului de loialitate, cât şi cei care se vor ȋnscrie beneficiază de discount-uri exclusive de 20% la cumpărăturile efectuate pe durata celor 4 zile, la ȋntreaga gamă de produse.

Aqurate, prin integrarea cu platforma eCommerce MerchantPro, crește valoarea medie a comenzilor The Home cu 16%

  • Sesiunile de cumpărare influențate de Aqurate Personalize au avut o rată de conversie de 5 ori mai mare

Timișoara, 25 octombrie 2023 Aqurate, platformă SaaS bazată pe Inteligenţă Artificială (AI) care crește conversiile din eCommerce prin interpretarea datelor, anunță că, odată cu integrarea soluției Personalize în magazinul online de mobilier și accesorii The Home, valoarea medie a comenzilor înregistrate de acesta a crescut cu 16%. Integrarea s-a realizat prin platforma de eCommerce MerchantPro, pe care TheHome.ro își desfășoară operațiunile încă din 2019.

Mai mult, în cele patru luni de colectare a informațiilor după integrarea Aqurate Personalize în magazinul online The Home, statisticile arată că sesiunile de cumpărare influențate de soluția AI au avut o rată de conversie îmbunătățită de cinci ori.

„Suntem mulțumiți când vedem un impact pozitiv al soluției nostre în rândul magazinelor care ne-au ales ca parteneri. În acest caz, recomandările noastre inteligente de produs au influențat nu mai puțin de 42% din tranzacțiile derulate de utilizatorii The Home” – declară Vlad Marincaș, CEO Aqurate.

Portofoliul The Home include peste 100.000 de produse și 200 de branduri de mobilier și accesorii. The Home a evoluat de la un proiect exclusiv online, la un magazin online însoțit și de trei showroom-uri, două dintre acestea situate în Cluj-Napoca și unul în București.

„Ne concentrăm permanent pe extinderea și optimizarea platformei MerchantPro, alături de dezvoltarea și integrarea unor soluții inovatoare, cu scopul principal de a ne ajuta clienții să atingă cel mai bun nivel de performanță. Acest lucru este susținut în principal de automatizări, dar și de integrarea rapidă și agilă a unor soluții precum Aqurate, ce furnizează rapid rezultate clare și un impact pozitiv asupra afacerilor”, adaugă Arthur Rădulescu, CEO și fondator MerchantPro.

Aqurate ajută la colectarea datelor cu care interacționează utilizatorii magazinelor online și la introducerea acestora în motorul de recomandare de produse. Soluția AI este bazată pe analizarea și interpretarea unor volume mari de date privind comportamentul clienților – produse cumpărate, click-uri, produse adăugate în coș și altele. Aceasta compară acțiunile similare ale diferiților utilizatori și estimează, prin intermediul inteligenței artificiale, ce ar putea prezenta interes pentru fiecare utilizator.

Aqurate Personalize crește veniturile din eCommerce cu până la 23%, prin recomandările de produs generate cu AI, personalizate fiecărui vizitator al site-urilor. Serviciul crește atât rata de conversie din eCommerce, cât și valoarea medie a comenzii.

Integrarea Aqurate cu platforma MerchantPro s-a realizat la începutul anului 2023. The Home a fost printre primele magazine online care au utilizat această funcționalitate.

Cele peste 2000 de magazine active în România care utilizează platforma SaaS MerchantPro pentru operațiunile zilnice de eCommerce au acces la un ecosistem deschis, bazat pe o suită completă de funcționalități și  pe capacități extinse de personalizare și dezvoltare la cerere.

Heyo Club: noua platformă de influencer marketing, cu peste 5.000 de membri și o profilare detaliată a fiecarui utilizator; investiție de 50.000 Euro

  • Platforma eficientizează comunicarea pentru branduri globale, locale sau antreprenoriale din domenii precum alimente și băuturi, cooking, frumusețe și îngrijire personală, îngrijirea casei, fashion, lifestyle, distracții și călătorii, retail, Horeca sau sănătate
  • Heyo Club este un produs Hello Group, servicii de comunicare full-service, fondat în 2010.

București, 19 octombrie 2023 Heyo Club, lansată astăzi, este noua platformă de social engagement și influencer marketing care grupează peste 5.000 de creatori de continut și  profesioniști din variate piețe, profilează în detaliu fiecare membru și, din primele teste executate pentru companiile care au accesat serviciile pre-lansare, aduce cu peste 20% mai multe înscrieri în campaniile de promovare a vânzărilor. Investiția în versiunea inițială a platformei se ridică la 50.000 de Euro.

„Credem mult în autenticitate și în microinfluencers. Credem în comunitățile autentice și, prin rezultate, demonstrăm valoarea reală a accesului la grupurile variate de oameni care chiar urmăresc și au încredere în creatorii de conținut. Venim cu o soluție care asigură companiilor o segmentare detaliată, cu multiple opțiuni de profilare, eficientă nu doar pentru campanii de recenzie, testare, promovare, ci și mistery shopping, conversii și vânzări. Suntem la început, dar nivelul rapid de afiliere a membrilor la platformă, diversitatea profilelor, afinitatea pe care o putem genera  si campaniile derulate pana in prezent ne dau încrederea să spunem că avem o resursă de marketing eficientă și inovatoare, pentru rezultatele clientilor nostri”, declară Marilena Istrătescu, Fondator Heyo Club.

Specifică Heyo Club este nu doar profilarea rafinată, prin care orice brand își poate găsi vocea potrivită, dar și calitatea conținutului și miza pe integrarea naturală și credibilă a produselor comunicate. Heyo Club implică și o componentă puternică de curatoriat, vizibilă de la strategie și concept, până la execuție si evaluare a rezultatelor.

Principalele categorii reprezentate de membrii platformei includ: alimente și băuturi, cooking, frumusețe și îngrijire personală, îngrijirea casei, fashion, lifestyle, distracții și călătorii, retail, Horeca sau sănătate.

Heyo Club este un produs Hello Group, agenție full-service fondată în 2010. Heyo Club are la bază expertiza extinsă de creator de experiențe a agenției, cu o componentă puternică de trade marketing, și capitalizează pe achiziția de know-how digital și influencer marketing. Rezultatul este o platformă completă, utilă pentru orice afacere din România, de la corporații până la afaceri locale și antreprenoriat.

Profilul membrului Heyo Club

Primii 5.000 de membri Heyo Club înseamnă 48% părinți, 70% posesori de animale de companie, 30% pasionați de sport, 34% oameni care se relaxează gătind, iar 33% sunt pasionați de grădinărit si activitati DIY.

Profilarea detaliată pe specializări arată ca 7% din membri lucreaza in educație, 6% in domeniul medical și farmaceutic și 5% în Horeca.

Categoria de vârstă de 18-25 de ani domină, numeric, membrii, cu 55% din total, iar persoanele de 30-45 de ani echivalează cu 40% din totalul platformei, în prezent.

Dintre aceștia, 7% au deja peste 20.000 de followers în platformele de social media. 72 % din membri au conturi de Facebook, la egalitate cu cei care au conturi de Instagram, TikTok fiind folosit de 34% din membri.

Segmentarea geografică

Dacă București și Ilfov însumează 29,4% din totalul membrilor înscriși în platformă, podiumul este completat de Moldova, cu 16,5%, și Muntenia, cu 13,8%.

La mică distanță urmează Transilvania, cu 13,3%, apoi Oltenia, cu 6%, Dobrogea, cu 5,5%, Banat cu 4,5% și Bucovina, cu 4,4%.

Heyo Club este platforma de social engagement și influencer marketing care sprijină creșterea și vizibilitatea mărcilor, prin accesul la talente speciale, profesioniști și micro influenceri segmentați cu precizie, prin instrumente eficiente de marketing. Mai multe informații sunt disponibile la www.heyoclub.ro și www.facebook.com/club.heyo.

Zyxel Networks lansează primul punct de acces WiFi 7 pentru a rezolva problemele legate de viteza și securitatea WiFi

Noul punct de acces WiFi 7 WBE660S oferă viteze de cinci ori mai mari decât cele ale generației anterioare, alături de gestionarea în cloud și securitatea wireless edge.

18 octombrie 2023 – Zyxel Networks, lider în furnizarea de soluții de rețea securizate și bazate pe cloud, a anunțat astăzi lansarea primei sale soluții WiFi 7  WBE660S pentru furnizorii de servicii gestionate (MSP) și întreprinderi mici și mijlocii (IMM) Oferind tehnologie de nivel enterprise, performanță excepțională și management și securitate fără întreruperi bazate pe cloud. Modelul WBE660S va putea fi achiziționat începând cu sfârșitul lunii octombrie 2023.

Satisfacerea cerințelor de conectivitate în continuă evoluție

Punctul de acces wireless WiFi 7 de la Zyxel Networks este conceput pentru a ajuta companiile să răspundă cererii tot mai mari din zonele cu densitate mare, cum ar fi birourile, sălile de clasă, stadioanele și nodurile de transport. Cu arhitectura sa radio triplă, WBE660S suportă viteze de până la 22Gbps, de cinci ori mai rapid decât generația anterioară de WiFi (WiFi 6/6E), datorită canalului mai larg de 320MHz (exclusiv pentru dispozitivele WiFi 7), care nu numai că îmbunătățește debitul general, dar crește și capacitatea (mai multe dispozitive), prin valorificarea spectrului de 6GHz. În plus, includerea unui uplink LAN Multi-Gig care suportă până la 10GbE, deblocând întregul potențial al rețelelor 10GbE.

Performanță

Echipat cu platforma Wi-Fi 7 Qualcomm  ® Networking Pro 1220 Wi-Fi 7, WBE660S oferă o putere de calcul robustă și asigură operațiuni fără probleme chiar și în cele mai solicitante scenarii. Cele trei antene inteligente 4×4 optimizează performanța WiFi prin modelarea inteligentă a modelelor de antenă pentru a se adapta inteligent la fiecare mediu, atenuând interferențele.

Designul exclusiv RF-first al Zyxel Networks, care încorporează tehnologiile Advanced RF Filter și Advanced Cellular Coexistence, minimizează și mai mult interferențele de la canalele WiFi adiacente și rețelele mobile 4G/5G – care sunt adesea întâlnite în mediile cu densitate mare. Designul nu numai că asigură o performanță optimă pe toate canalele, dar profită la maximum de creșterile de debit oferite de 4K QAM (exclusiv pentru WiFi 7).

Management simplificat și securitate mai puternică cu Nebula Cloud

Gestionarea și securizarea unei rețele critice, de mare densitate, cu un spațiu minim de manevră pentru probleme de rețea poate fi extrem de dificilă. Integrat perfect cu cloud-ul Nebula de la Zyxel Networks, WBE660S vine cu funcții de nivel enterprise, de exemplu WiFi Health, WiFi Aid și Connect & Protect Plus (CNP+), cu o licență Nebula Pro Pack de un an inclusă.

WiFi Aid rezolvă automat problemele de acces la rețea pe parcursul întregului proces de conectare a clienților wireless, iar CNP+ oferă o securitate sporită împotriva încălcărilor la punctul de acces – securizând marginea wireless în punctul în care cel mai mult trafic al utilizatorilor intră în rețea.

“Platforma  Qualcomm Networking Pro 1220 oferă astăzi caracteristici Wi-Fi 7 de ultimă generație, dispune de un sistem de calcul puternic, un design arhitectural construit pentru medii de infrastructură complexe”, a declarat Ganesh Swaminathan, vicepreședinte și director general, Wireless Infrastructure and Networking, Qualcomm Technologies, Inc. “Prin colaborarea noastră continuă cu Zyxel, suntem mândri să oferim o platformă care este ideală pentru întreprinderile foarte aglomerate, pentru întreprinderile mici și mijlocii și care stabilește reperele industriei în ceea ce privește performanța rețelelor.”

“WBE660S este o evoluție importantă pentru MSP care caută să rezolve congestia WiFi în cele mai dificile locații”, a declarat dl Kell Lin, Senior Associate Vice President al Zyxel Networks. “În calitate de pionieri WiFi 7, am valorificat puterea inovațiilor wireless și am combinat-o cu arhitectura noastră unică de produse pentru a aborda provocările de conectivitate cu care se confruntă companiile. Cu managementul cloud Nebula care îmbunătățește ușurința de utilizare, Zyxel Networks este mândru să fie lider în a aduce WiFi 7 la mai multe domenii și să le ajute să beneficieze de noua eră a conectivității.”

Pentru mai multe informații, vă invităm să vizitați:

https://www.zyxel.com/global/en/products/wireless/be22000-wifi-7-triple-radio-nebulaflex-pro-access-point-wbe660s .

Numarul proceselor dintre consumatori si banci s-a redus cu 1.000 in ultimul an. Negocierile incheiate cu impacarea partilor in cadrul CSALB au crescut cu 20%

18 octombrie, București. Numărul proceselor dintre consumatori și bănci este la cel mai scăzut nivel din 2015, anul înființării Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB). Dacă în perioada 2015 – 2016 erau aproximativ 40.000 de procese între consumatori și bănci, iar anul trecut numărul litigiilor era de 13.000, în 2023 evidențele sistemului bancar arată că numărul proceselor a scăzut până la 12.000. S-au înmulțit, în schimb, negocierile și împăcările dintre consumatori și bănci în cadrul CSALB. În primele 9 luni ale anului, 575 de oameni au negociat cu băncile condiții mai bune pentru contractele existente, iar până acum, 475 dintre ei au ajuns la un acord cu banca și au găsit o soluție la problemele semnalate, cu 20% mai mulți decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Durata, unul dintre motivele scăderii numărului de procese din instanță

Potrivit sondajului CURS realizat în luna iulie 2023, la solicitarea CSALB, consumatorii de produse și servicii financiare apreciază cel mai mult rapiditatea în rezolvarea problemelor pe care le au cu băncile și/sau IFN-urile. În ultimii doi ani, durata medie de soluționare a unei înțelegeri amiabile între consumatori și bănci a fost de aproximativ 30 de zile în cadrul CSALB.

Deschiderea unei căi de comunicare directă cu banca, gratuitatea pentru consumatori a procedurilor de conciliere, simplitatea negocierilor, precum și expertiza conciliatorului sunt aspecte pe care clienții persoane fizice le consideră prioritare în demersul de rezolvare a problemelor pe care le au cu băncile/IFN-urile.

Amelia-Raluca Onișor, judecător Curtea de Apel București: Litigiile presupun cheltuieli ridicate și termene lungi. Costurile pe care le presupune un proces nu se rezumă întotdeauna doar la taxa de timbru și, eventual, la onorariul avocatului. Mulți nu iau în calcul celelalte cheltuieli inerente litigiilor, de exemplu cele privind efectuarea expertizelor de diferite tipuri. Alături de alte motive, acestea ne pot încuraja să fim deschiși pentru a susține căile de soluționare alternativă a litigiilor, cum este cea disponibilă în cadrul CSALB. Pentru a întări puterea concilierii este nevoie ca informația despre avantajele acestor mijloace să circule, atât către justițiabili, cât și către instanțele de judecată. […] Conflictele sunt inerente unei societăți democratice, ce este opțional este lupta, mai ales lupta în justiție.

Procese începute în instanță și încheiate amiabil

Aproape 400 de procese începute în instanță s-au încheiat prin negociere în cadrul CSALB începând cu anul 2021. Anul acesta au fost închise 184 de procese în instanță, pentru că părțile au solicitat și au reușit să găsească o soluție amiabilă în cadrul CSALB (față de cele 145 de cazuri înregistrate pe tot parcursul anului 2022).

Majoritatea sunt în faza de fond, însă în orice etapă procesuală un dosar poate ajunge la CSALB cu acordul părților. Practic, băncile le-au recomandat clienților să apeleze la CSALB încă din momentul când au primit cererea de chemare în judecată. Acest lucru face ca negocierile să conducă la rezolvarea problemelor chiar și înainte de primul termen de judecată.

CSALB recomandă tuturor tribunalelor și judecătoriilor din țară să îndrume consumatorii și băncile să găsească mai întâi o soluție amiabilă în cadrul CSALB și doar dacă nu au găsit o cale de înțelegere să o urmeze pe cea contencioasă. Un astfel de demers ar duce și la degrevarea instanțelor de judecată de procese lungi și costisitoare pentru toate părțile implicate.

Alexandru Păunescu, reprezentantul Băncii Naționale a României în cadrul  CSALB: „Observăm un lucru foarte interesant în sondajul realizat de CURS în vara care a trecut: consumatorii de servicii și produse financiare apreciază cel mai mult rapiditatea în rezolvarea unei probleme pe care o au cu banca. Așteptările lor intră în contradicție cu ceea ce se întîmplă în realitate în instanță. Acolo, litigiile durează cel puțin doi ani, iar în unele cazuri părțile află și după 5 – 7 ani verdictul judecătorului. Acest fapt poate fi unul dintre motivele creșterii activității CSALB, unde o negociere purtată în ultimii doi ani s-a rezolvat într-o perioadă medie de doar o lună. Anul acesta am înregistrat (raportat la primele trei trimestre) cele mai multe cereri din ultimii șapte ani, au avut loc cele mai multe negocieri (adică cereri acceptate de comercianți), s-au încheiat cele mai multe împăcări și am gestionat cel mai mare număr de procese din instanță soluționate amiabil, prin conciliere. Aceste creșteri ale activității CSALB, corelate cu scăderea numărului de procese din instanțe cu aproximativ 1.000 într-un singur an, arată o înțelegere mai profundă a părților privind avantajele soluționării alternative. Notorietatea CSALB, inclusiv în rândul magistraților, nu putea crește fără existența avantajelor reale pe care le oferă concilierea. La finalul anului vom depăși 10 milioane de euro, reprezentând valoarea tuturor beneficiilor financiare obținute din negocieri, începând cu 2016. Credem că acest fapt contribuie la creșterea încrederii consumatorilor în sistemul bancar, într-o perioadă marcată de multiple crize și conflicte internaționale, în care băncile au demonstrat că înțeleg problemele pe care le întâmpină românii și caută să găsească soluții pentru rezolvarea acestora “.

Mai multe cereri, negocieri și împăcări în 2023

  • În primele nouă luni din 2023, 917 consumatori s-au împăcat cu băncile și IFN-urile, după ce au parcurs întregul proces de conciliere (depunere cerere, negociere și soluție acceptată de ambele părți în 475 de cazuri) ori au ajuns la o înțelegere amiabilă direct cu băncile/IFN-urile, după ce au apelat la CSALB, în 442 de cazuri. Creșterea este cu peste 11% față de situația înregistrată în primele 9 luni din 2022, atunci când 823 români s-au aflat într-una dintre aceste două situații;
  • De la începutul anului 209 cereri de conciliereau fost trimise de consumatori, cu 10% mai multe față de anul trecut. Dintre acestea, 1.410 sunt adresate băncilor și 799 vizau diferite aspecte ale relației consumatorilor cu IFN-urile;
  • Dintre toate cererile trimise, 949 solicită ștergerea înregistrărilor din Biroul de Credit(305 sunt adresate băncilor și 644 sunt în raport cu IFN-urile). Numărul cererilor cu acest obiect este în ușoară scădere față de anul trecut, când 998 de solicitări vizau acest aspect;
  • IFN-urileau acceptat de la începutul anului doar 4 cereri spre negociere, însă au soluționat direct 295 dintre cererile consumatorilor, majoritatea dintre acestea fiind cererile de radiere a înregistrărilor din Biroul de Credit. Acestea nu pot face obiectul unor negocieri în cadrul CSALB, fiind spețe simple, care pot fi rezolvate prin cerere directă adresată comerciantului;
  • Băncileau acceptat în primele 9 luni 571 de cereri spre negociere, cu 14% mai multe decât în 2022. Dintre acestea, 475 s-au finalizat deja prin acceptarea de către cele două părți a soluțiilor de rezolvare propuse de conciliatorii CSALB, fiind cu 20% mai multe decât în 2022;
  • 93% este procentul de negocieri încheiate cu împăcarea părțilorîn primele trei trimestre din 2023. Acest procent reprezintă dovada certă că actorii din piața financiar-bancară românească (băncile, IFN-urile, consumatorii) apelează tot mai des la mecanismul de soluționare amiabilă a litigiilor.

Despre CSALB: CSALB este o entitate înființată ca urmare a unei Directive europene și intermediază gratuit și în mai puțin de trei luni negocierea dintre consumatori și bănci sau IFN-uri pentru contractele aflate în derulare. Consumatorii din orice județ al țării pot trimite cereri către Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) completând un formular online direct pe site-ul www.csalb.ro. Dacă banca acceptă intrarea în procedură de conciliere/negociere este desemnat un conciliator. CSALB colaborează cu 17 conciliatori, dintre cei mai buni specialiști în Drept, cu expertiză în domeniul financiar-bancar. Totul se rezolvă amiabil, iar înțelegerea părților are puterea unei hotărâri în instanță. Mai multe informații despre activitatea Centrului puteți obține și la telefon 021 9414 (apel cu tarif normal).

Numarul proceselor dintre consumatori si banci s-a redus cu 1.000 in ultimul an. Negocierile incheiate cu impacarea partilor in cadrul CSALB au crescut cu 20%

18 octombrie, București. Numărul proceselor dintre consumatori și bănci este la cel mai scăzut nivel din 2015, anul înființării Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB). Dacă în perioada 2015 – 2016 erau aproximativ 40.000 de procese între consumatori și bănci, iar anul trecut numărul litigiilor era de 13.000, în 2023 evidențele sistemului bancar arată că numărul proceselor a scăzut până la 12.000. S-au înmulțit, în schimb, negocierile și împăcările dintre consumatori și bănci în cadrul CSALB. În primele 9 luni ale anului, 575 de oameni au negociat cu băncile condiții mai bune pentru contractele existente, iar până acum, 475 dintre ei au ajuns la un acord cu banca și au găsit o soluție la problemele semnalate, cu 20% mai mulți decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Durata, unul dintre motivele scăderii numărului de procese din instanță

Potrivit sondajului CURS realizat în luna iulie 2023, la solicitarea CSALB, consumatorii de produse și servicii financiare apreciază cel mai mult rapiditatea în rezolvarea problemelor pe care le au cu băncile și/sau IFN-urile. În ultimii doi ani, durata medie de soluționare a unei înțelegeri amiabile între consumatori și bănci a fost de aproximativ 30 de zile în cadrul CSALB.

Deschiderea unei căi de comunicare directă cu banca, gratuitatea pentru consumatori a procedurilor de conciliere, simplitatea negocierilor, precum și expertiza conciliatorului sunt aspecte pe care clienții persoane fizice le consideră prioritare în demersul de rezolvare a problemelor pe care le au cu băncile/IFN-urile.

Amelia-Raluca Onișor, judecător Curtea de Apel București: Litigiile presupun cheltuieli ridicate și termene lungi. Costurile pe care le presupune un proces nu se rezumă întotdeauna doar la taxa de timbru și, eventual, la onorariul avocatului. Mulți nu iau în calcul celelalte cheltuieli inerente litigiilor, de exemplu cele privind efectuarea expertizelor de diferite tipuri. Alături de alte motive, acestea ne pot încuraja să fim deschiși pentru a susține căile de soluționare alternativă a litigiilor, cum este cea disponibilă în cadrul CSALB. Pentru a întări puterea concilierii este nevoie ca informația despre avantajele acestor mijloace să circule, atât către justițiabili, cât și către instanțele de judecată. […] Conflictele sunt inerente unei societăți democratice, ce este opțional este lupta, mai ales lupta în justiție.

Procese începute în instanță și încheiate amiabil

Aproape 400 de procese începute în instanță s-au încheiat prin negociere în cadrul CSALB începând cu anul 2021. Anul acesta au fost închise 184 de procese în instanță, pentru că părțile au solicitat și au reușit să găsească o soluție amiabilă în cadrul CSALB (față de cele 145 de cazuri înregistrate pe tot parcursul anului 2022).

Majoritatea sunt în faza de fond, însă în orice etapă procesuală un dosar poate ajunge la CSALB cu acordul părților. Practic, băncile le-au recomandat clienților să apeleze la CSALB încă din momentul când au primit cererea de chemare în judecată. Acest lucru face ca negocierile să conducă la rezolvarea problemelor chiar și înainte de primul termen de judecată.

CSALB recomandă tuturor tribunalelor și judecătoriilor din țară să îndrume consumatorii și băncile să găsească mai întâi o soluție amiabilă în cadrul CSALB și doar dacă nu au găsit o cale de înțelegere să o urmeze pe cea contencioasă. Un astfel de demers ar duce și la degrevarea instanțelor de judecată de procese lungi și costisitoare pentru toate părțile implicate.

Alexandru Păunescu, reprezentantul Băncii Naționale a României în cadrul  CSALB: „Observăm un lucru foarte interesant în sondajul realizat de CURS în vara care a trecut: consumatorii de servicii și produse financiare apreciază cel mai mult rapiditatea în rezolvarea unei probleme pe care o au cu banca. Așteptările lor intră în contradicție cu ceea ce se întîmplă în realitate în instanță. Acolo, litigiile durează cel puțin doi ani, iar în unele cazuri părțile află și după 5 – 7 ani verdictul judecătorului. Acest fapt poate fi unul dintre motivele creșterii activității CSALB, unde o negociere purtată în ultimii doi ani s-a rezolvat într-o perioadă medie de doar o lună. Anul acesta am înregistrat (raportat la primele trei trimestre) cele mai multe cereri din ultimii șapte ani, au avut loc cele mai multe negocieri (adică cereri acceptate de comercianți), s-au încheiat cele mai multe împăcări și am gestionat cel mai mare număr de procese din instanță soluționate amiabil, prin conciliere. Aceste creșteri ale activității CSALB, corelate cu scăderea numărului de procese din instanțe cu aproximativ 1.000 într-un singur an, arată o înțelegere mai profundă a părților privind avantajele soluționării alternative. Notorietatea CSALB, inclusiv în rândul magistraților, nu putea crește fără existența avantajelor reale pe care le oferă concilierea. La finalul anului vom depăși 10 milioane de euro, reprezentând valoarea tuturor beneficiilor financiare obținute din negocieri, începând cu 2016. Credem că acest fapt contribuie la creșterea încrederii consumatorilor în sistemul bancar, într-o perioadă marcată de multiple crize și conflicte internaționale, în care băncile au demonstrat că înțeleg problemele pe care le întâmpină românii și caută să găsească soluții pentru rezolvarea acestora “.

Mai multe cereri, negocieri și împăcări în 2023

  • În primele nouă luni din 2023, 917 consumatori s-au împăcat cu băncile și IFN-urile, după ce au parcurs întregul proces de conciliere (depunere cerere, negociere și soluție acceptată de ambele părți în 475 de cazuri) ori au ajuns la o înțelegere amiabilă direct cu băncile/IFN-urile, după ce au apelat la CSALB, în 442 de cazuri. Creșterea este cu peste 11% față de situația înregistrată în primele 9 luni din 2022, atunci când 823 români s-au aflat într-una dintre aceste două situații;
  • De la începutul anului 209 cereri de conciliereau fost trimise de consumatori, cu 10% mai multe față de anul trecut. Dintre acestea, 1.410 sunt adresate băncilor și 799 vizau diferite aspecte ale relației consumatorilor cu IFN-urile;
  • Dintre toate cererile trimise, 949 solicită ștergerea înregistrărilor din Biroul de Credit(305 sunt adresate băncilor și 644 sunt în raport cu IFN-urile). Numărul cererilor cu acest obiect este în ușoară scădere față de anul trecut, când 998 de solicitări vizau acest aspect;
  • IFN-urileau acceptat de la începutul anului doar 4 cereri spre negociere, însă au soluționat direct 295 dintre cererile consumatorilor, majoritatea dintre acestea fiind cererile de radiere a înregistrărilor din Biroul de Credit. Acestea nu pot face obiectul unor negocieri în cadrul CSALB, fiind spețe simple, care pot fi rezolvate prin cerere directă adresată comerciantului;
  • Băncileau acceptat în primele 9 luni 571 de cereri spre negociere, cu 14% mai multe decât în 2022. Dintre acestea, 475 s-au finalizat deja prin acceptarea de către cele două părți a soluțiilor de rezolvare propuse de conciliatorii CSALB, fiind cu 20% mai multe decât în 2022;
  • 93% este procentul de negocieri încheiate cu împăcarea părțilorîn primele trei trimestre din 2023. Acest procent reprezintă dovada certă că actorii din piața financiar-bancară românească (băncile, IFN-urile, consumatorii) apelează tot mai des la mecanismul de soluționare amiabilă a litigiilor.

Despre CSALB: CSALB este o entitate înființată ca urmare a unei Directive europene și intermediază gratuit și în mai puțin de trei luni negocierea dintre consumatori și bănci sau IFN-uri pentru contractele aflate în derulare. Consumatorii din orice județ al țării pot trimite cereri către Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) completând un formular online direct pe site-ul www.csalb.ro. Dacă banca acceptă intrarea în procedură de conciliere/negociere este desemnat un conciliator. CSALB colaborează cu 17 conciliatori, dintre cei mai buni specialiști în Drept, cu expertiză în domeniul financiar-bancar. Totul se rezolvă amiabil, iar înțelegerea părților are puterea unei hotărâri în instanță. Mai multe informații despre activitatea Centrului puteți obține și la telefon 021 9414 (apel cu tarif normal).

DENT ESTET lansează noile abonamente dentare Smart Choice, în parteneriat cu MedLife. Un abonat poate economisi până la 10.000 lei/ an în prevenția afecțiunilor dentare

  • Abonamentele Smart Choice by DENT ESTET se adresează adulților, copiilor și adolescenților și sunt disponibile pe website-urile dentestet.roși medlife.ro;
  • Acestea oferă pacienților acces facil la servicii integrate de îngrijire orală și la o echipă de experți în toate ramurile stomatologiei;
  • Adițional serviciilor de stomatologie, noile abonamente DENT ESTET oferă discounturi la o serie de servicii medicale în cadrul rețelei medicale MedLife;
  • Abonamentul de servicii stomatologice este un instrument eficient de prevenție pentru afecțiunile dentare, dar și o modalitate la îndemână de economisire;
  • Raportat la experiența privind abonamentele medicale, un abonat accesează serviciile unui medic de până la două ori mai mult decât un neabonat și poate face economii de zeci de mii de lei pe an.

BUCUREȘTI, 17 OCTOMBRIE 2023 – DENT ESTET, parte din Grupul MedLife și liderul  inovației în medicina dentară din România, lansează noi abonamente stomatologice în cadrul parteneriatului încheiat cu MedLife. Noile abonamente individuale și corporate oferă pacienților acces facil la servicii integrate de îngrijire orală și la o echipă de experți în toate ramurile stomatologiei.

Disponibile pe website-urile www.dentestet.ro și medlife.ro, abonamentele Smart Choice se adresează adulților, copiilor și adolescenților și oferă  acces la soluții stomatologice personalizate, tehnologii inovatoare și expertiză medicală, contribuind la depistarea din timp a afecțiunilor dentare și la menținerea sănătății orale prin planurile de tratament integrate. În funcție de abonamentul achiziționat, pacienții obțin reduceri și în cadrul clinicilor din rețeaua MedLife.

Abonații pot accesa o varietate de servicii stomatologice în toate ramurile medicinei dentare: Implantologie dentară, Chirurgie, Estetică avansată, Protetică dentară, Ortodonție, Endodonție microscop, Parodontologie, Stomatologie laser, Stomatologie pediatrică, Radiologie și Imagistică.

Noile soluții Smart Choice Individual și Smart Choice Corporate includ o varietate de consultații de specialitate, planuri de prevenție, reduceri pentru profilaxie și imagistică dentară, dar și intervenții în cazuri de urgență. Abonamentele individuale sunt concepute progresiv pentru a răspunde nevoilor de prevenție, a degreva pacientul de presiunea financiară a planurilor de tratamente complexe, precum și pentru a încuraja apelarea la serviciile de mentenanță necesare păstrării rezultatelor pe termen lung. Abonamentele corporate sunt personalizate în funcție de nevoile companiilor, fiind disponibile atât pentru angajați, cât și pentru familiile acestora.

„Prin abonamentele nou lansate, asigurăm accesul la ultimele inovații în domeniul medicinei dentare pentru orice pacient, fie că vorbim de un simplu control de prevenție sau de tratamente complexe care necesită cea mai înaltă expertiză. În contextul în care aproximativ două treimi dintre companii facilitează angajaților accesul la servicii medicale private, iar aproape 40% dintre salariați le consideră utile, potrivit unui studiu de piață realizat de compania EY în 2023, abonamentele stomatologice reprezintă un beneficiu foarte apreciat atât de angajați și familiile lor, dar și de angajatori”,declară Cristian Taban, Director Executiv al DENT ESTET.

Experiența de aproape trei decenii pe piața de servicii medicale private din România ne confirmă faptul că abonamentul medical este, de departe, unul dintre cele mai eficiente instrumente de prevenție și o bună investiție în sănătate. Doar la nivelul anului trecut am înregistrat cca 3,7 milioane de accesări ale serviciilor medicale pe bază de abonament, ceea ce în termeni simpli se traduce, nu doar printr-o degrevare a spitalelor publice, dar mai ales prin sute de mii sau chiar milioane de vieți salvate. Mai mult, în timp abonamentul s-a dovedit a fi și o modalitate eficientă de economisire, ceea ce îi conferă și mai multe avantaje pacientului. Toate acestea ne-au întărit convingerile că un astfel de produs ar putea fi extrem de util și în piața de servicii dentare și avem convingerea că, împreună cu partenerii noștri de la DENT ESTET, vom aduce și mai multă valoare adăugată atât segmentului de business (companii mari, IMM-uri sau start-ups), cât și la nivel individual, noile produse fiind disponibile atât pentru persoane juridice cât și pentru cele fizice”, menționează Mirela Dogaru, Director Comercial MedLife Group.

Simbol al inovației stomatologice la nivel național de peste 24 de ani, cu 18 clinici în 9 orașe mari din țară, o echipă de 185 de medici supraspecializați și 7 divizii de excelență, DENT ESTET s-a remarcat prin pionieratul continuu în materie de tendințe și inovații în domeniul medicinei dentare. De-a lungul anilor, a atras cei mai buni specialiști  și a investit constant în tehnologii digitale avansate. De asemenea, grupul deține DENT ESTET 4 KIDS – prima clinică de Stomatologie Pediatrică din România și din Europa de Est – precum și DENT ESTET 4 TEENS – prima și singura clinică din România dedicată exclusiv adolescenților.