10 August 2018, București – UPC România a oferit șansa echipei câștigătoare a competiției Technovation Challenge by UPC să plece în perioada 6-12 august în Silicon Valley, SUA. Cele cinci eleve au ocazia de a participa ca echipă invitată la Technovation World Pitch, unde vor putea vizita sediul Google, Adobe și Facebook, Universitatea Stanford, hub-uri de tehnologie și startup-uri tech.
Fetele vor fi însoțite de reprezentanții Adfaber (adfaber.org), organizatorul evenimentului Technovation în România.
„Vom vizita companii cu o cultură organizațională extraordinară, etalon pentru ce înseamnă oportunitatea de a lucra în tehnologie. Acolo vom cunoaște și români ce le vor povesti fetelor din experiența lor”, a spus Alin Chiriac, CEO Adfaber.org, organizator și Ambasador Național al programului.
În cadrul evenimentului Technovation World Pitch, elevele românce se vor alătura echipelor de fete din alte țări participante și vor întâlni lideri din domeniul tech și business din întreaga lume. De asemenea, vor explora tehnologii de ultimă generație, cum ar fi inteligența artificială și vor cunoaște experți AI, cercetători și reprezentanți ai companiilor de tehnologie prezenți în cadrul evenimentului.
Technovation World Pitch se desfășoară în peste 100 de țări și este sprijinit de UNESCO, Peace Corps și ONU Women.
Foto: Kernel Panic la Technovation Challenge România 2018
Echipa care va pleca în Silicon Valley este formată din Andreea-Bianca Morecuț, Ioana Stelea, Ana Bercaru, Ana Daria Hendoreanu și Emma Chirlomez. Acestea au câștigat etapa națională Technovation printr-o aplicație care are ca scop facilitarea colectării selective a deșeurilor.
Din 2010, mai mult de 23.400 de fete din 115 țări au participat la Technovation. Cu ajutorul voluntarilor ambasadori și partenerilor naționali, fetele participante au creat “startup-uri mobile” care au ajutat la rezolvarea problemelor la nivel local și în comunitățile globale din întreaga lume.
Mai multe informații despre proiect, aici.
Adfaber este ONG-ul care face cunoștință copiilor și tinerilor cu tehnologia. Printre alte proiecte care au acest scop, se numără și Kids in Tech (kidsintech.adfaber.org), programul care aduce cursuri gratuite de programare în tot mai multe școli generale și licee din România, dar și Hour of Code (hourofcode.ro), evenimentul internațional care arată oricui că doar într-o oră poate înțelege principii de bază din programare și Computer Science.