Raliul Sardiniei: Inca un pas spre titlu

Fisiere atasate:
2200-press-sardinia-citroen-sainz-01.jpg
Cu locurile doi şi trei obţinute de echipajele Sebastien Loeb / Daniel Elena şi Carlos Sainz / Marc Marti, cele două Xsara WRC au marcat puncte importante atât în competiţia piloţilor cât şi în cea rezervată constructorilor. Cu trei etape înainte de căderea cortinei, Citroën se află mai aproape ca niciodată de adjudecarea ambelor titluri mondiale.
Raliul Sardiniei: Inca un pas spre titlu

Sébastien Loeb mai are nevoie de cinci puncte pentru a cuceri prima sa coroană mondială, în timp ce Citroën îşi poate apăra cu succes rezultatul de anul trecut dacă mai obţine şapte puncte. Cu două etape derulate pe asfalt, acest obiectiv se află în totalitate la îndemâna echipei franceze.

Ultima zi a din Sardinia a adus competitorii în faţa unui examen destul de dificil, cele şase probe speciale derulându-se fără a avea prevăzut un parc de asistenţă între ele. Şi încă o dată, maşinile Citroën Xsara WRC şi-au demonstrat fiabilitatea, Guy Fréquelin fiind mulţumit de rezultatul obţinut după sosirea la Olbia. “Ambele maşini au mers excelent şi n-am avut nici un fel de probleme. Iar rezistenţa şi fiabilitatea lor este întărită de puterea şi talentul piloţilor noştri. Rezultatul este în conformitate cu planurile şi strategiile noastre din campionat. Deseori am comparat Campionatul Mondial cu un raliu în sine: sunt 16 etape ce pot fi asimilate ca 16 probe speciale. Cel mai rapid pilot este acela care trece linia de sosire în fotoliul de lider.”

Clasat pe locul secund pentru a cincea oară în acest sezon (şi pe podium pentru a zecea oară), Sébastien Loeb a etalat din nou aceeaşi maturitate a unui pilot cu experienţă. “Imediat după prima probă specială, am realizat că va fi foarte greu să-l bat pe Petter Solberg. Deşi am mers foarte rapid pe anumite probe, el şi-a menţinut în permanenţă avantajul. La momentul în care Marcus s-a confruntat cu probleme am ştiut că nu greşesc cu nimic dacă merg pentru locul secund. Cam asta am făcut înaintea celor doua etape care ar trebui să ne avantajeze pe noi. Şi nu vreau să ascund faptul că m-aş bucura să pot câştiga titlul în Corsica…”

Aflat la cel de-al 94-lea podium mondial din cerieră, Carlos Sainz s-a declarat mulţumit de rezultat. Veteranul campionatului a demonstrat încă o dată că este capabil să se lupte cu reprezentanţii tinerei generaţii. “A fost un raliu dificil pentru ingineri şi tehnicieni, terenul fiind necunoscut. A trebuit să găsim cât mai repede soluţiile pentru reglaje. Specialele înguste şi bolovanii de pe margine au dat bătaie de cap piloţilor. Dar chiar şi aşa, echipa a obţinut un rezultat excelent. Din partea mea mai trebuie să spun că voi încerca să-mi apăr poziţia a treia din clasamentul piloţilor…”

Victorii PS: P.Solberg 13, M.Gronholm 4, S.Loeb 2.

Lideri succesivi: PS 1-19 P.Solberg.

Clasament final

1. P.Solberg / P.Mills Subaru Impreza WRC 4h43m47,9s

2. S.Loeb / D.Elena Citroën Xsara WRC + 2m07,9s

3. C.Sainz / M.Marti Citroën Xsara WRC + 3m20,9s

4. A.Navarra / S.Fedeli Subaru Impreza WRC + 10m16,1s

5. F.Duval / S.Prevot Ford Focus RS WRC + 10m48,0s

6. G.Galli / G.D’Amore Mitsubishi Lancer + 25m11,6s

7. M.Grönholm / T.Rautiainen Peugeot 307 WRC + 26m39,2s

8. A.Warmbold / G.Price Ford Focus + 28m03,2s

9. P. G.Andersson / J.Andersson Suzuki Ignis + 29m03,6s

10. P.Andreucci / A.Andreucci Fiat Punto + 31m01,9s

Clasamentul Campionatului Mondial

Constructori: Citroën 164p; Ford 117p; Subaru 101p; Peugeot 80p.

Piloţi: S.Loeb 100p; P.Solberg 74p; C.Sainz 61p; M.Märtin 59p; M.Grönholm 49p; F.Duval 47p; M.Hirvonen 23p; H.Rovanperä 20p; J.Tuohino 16p; F.Loix 7p; D.Carlsson 6p; G.Panizzi 6p; A.Navarra 5p; C.Robert 4p; M.Stohl 4p…

Despre Automotive Trading Services SRL

Automotive Trading Services este importator oficial Citroen pentru Romania. In gama Citroen sunt incluse urmatoarele modele: Citroen C2, C3, C3 Pluriel, Xsara, Xsara Picasso, C8, Berlingo Multispace si vehicule comerciale: Berlingo Furgon, Jumpy si Jumper.
Monica Jitariuc
021- 233 09 17
ats@ats.ro

AUTOMOTIVE TRADING SERVICES SRL

www.citroen.ro

Contact AUTOMOTIVE TRADING SERVICES SRL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *