Baia Mare – prima zonă urbană cu risc de poluare ce beneficiază de un sistem inovant pentru prognozarea calităţii aerului pentru 24h

Administraţia Naţională de Meteorologie R.A. organizează în data de 22 aprilie 2005 Conferinţa Finală LIFE-AIRforALL. Acest eveniment este dedicat încheierii cu succes a proiectului LIFE-AIRforALL. Conferinţa va avea loc în Bucureşti, hotel Howard Johnson – sala “Arizona”.
Baia Mare – prima zonă urbană cu risc de poluare ce beneficiază de un sistem inovant pentru prognozarea calităţii aerului pentru 24h

Începând cu luna noiembrie 2001 ANM derulează Proiectul “LIFE-AIRforALL – Sistem de Prognoză, Alertare şi Monitorizare la Scară Locală şi Regională, în condiţii meteorologice şi topografice nefavorabile”. Partenerii ANM în proiect sunt: Agenţia de Protecţia Mediului Maramureş, Primăria Baia Mare şi METEO France. Proiectul este co-finanţat de către Comisia Europeană, Direcţia Generală Mediu prin intermediul Programului LIFE-Mediu cu 201.277 EURO, fiind unul dintre cele patru proiecte aprobate în 2001 pentru România. Proiectul se va finaliza la data de 30 aprilie 2005.

Proiectul a avut ca obiectiv principal dezvoltarea şi implementarea unui sistem pilot capabil să prognozeze calitatea aerului pe o perioadă de 24 de ore având beneficii directe pentru oraşele intens poluate, sistem ce atenţionează atât administraţia locală cât şi poluatorii asupra impactului prognozat. Sistemul pilot AIRforALL va fi aplicat într-o regiune intens poluată din România, respectiv oraşul Baia Mare. Se doreşte astfel implementarea unui program de acţiune care să conducă la îmbunătăţirea calităţii aerului în zone cu nivel ridicat al poluării, şi care să descurajeze poluatorul în a-şi continua activitatea cu acelaşi nivel ridicat al emisiilor în condiţiile atmosferice date. De asemenea se doreşte conştientizarea publicului asupra impactului poluatorului.

Conferinţa Finală îşi propune să disemineze rezultatele tehnice obţinute cu ocazia implementării sistemului AIRforALL, şi să promoveze transferul de “know-how”, practici şi tehnologia sistemului AIRforALL dezvoltate cu ocazia proiectului. Acestea pot fi replicate în situaţii identice sau similare, având un potenţial de extindere la o scară geografică mai mare.

Despre 3C Total Consult SRL

Obiectul principal de activitate al Administratiei Nationale de Meteorologie il constituie activitatea de meteorologie si climatologie necesara dezvoltarii social-economice a României si integrarea acestei activitati in sistemul de conventii si relatii internationale.
Constantin IONESCU
Şef Proiect LIFE-AIRforALL
Administraţia Naţională de Meteorologie
tel.: 021 230 32 40 / 263
constantin.ionescu@meteo.inmh.ro

3C TOTAL CONSULT SRL

life-airforall.inmh.ro

Contact 3C TOTAL CONSULT SRL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *