În România se deschide primul Club de Golf indoor și prima Universitate de Golf realizate de TrackMan™

Începând cu 23 septembrie 2017 se deschide oficial Champ du Golf , primul Club de Golf indoor din Sud-Estul Europei, realizat cu tehnologia TrackMan și o investiție de aproximativ 1.000.000 euro.
Clubul deține 3 simulatoare TrackMan, fiecare având un ecran de 5m lungime, 3 m înălțime și un faiway de 7 m în lungime. De asemenea fiecare simulator deține 86 de terenuri de Golf, realizate la o scara de 1 la 1, care oferă posibilitatea unei experiențe de joc incredibilă cu acuratețe de 100%.

În România se deschide primul Club de Golf indoor și prima Universitate de Golf realizate de TrackMan™

Clubul deține 3 simulatoare TrackMan, fiecare având un ecran de 5m lungime, 3 m înălțime și un faiway de 7 m în lungime. De asemenea fiecare simulator deține 86 de terenuri de Golf, realizate la o scara de 1 la 1, care oferă posibilitatea unei experiențe de joc incredibilă cu acuratețe de 100%.

Pe cele aproape 2000 m2, Champ du Golf, mai deține: un Puttin Green acreditat de PGA, cu 8 cupe și 180 m2, Whiskey Club, Gin Bar, Gourmet Area, camera de socializare, reading area, Pro Shop, Gift Shop, vinotecă, vestiare, stație de încărcat mașini electrice și parcare proprie.

Club Champ du Golf este realizat la cele mai înalte standarde europene, înbinând toate elementele necesare unei experiențe de golfla cel mai înalt nivel. Champ du Golf este singurul Club de Golf indoor din Sud-Estul Europei care deține liceța TrackMan University, astfel în fiecare lună, în incinta Clubului se desfășoară workshop-uri de golf susținute de profesioniștii PGA la care pot participa jucători profesioniști sau amatori atât din țară cât și din străinătate, învederea înțelegerii aprofundate a matematicii jocului de golf. Prin acest beneficiu pasionații jocului de golf își pot crește performanțele ducându-le la un nivel net superior.

Champ du Golf se adresează atât jucătorilor profesioniști sau amatori cât și celor care vor să învețe acest sport nobil, indiferent de vârstă.

Compania TrackMan este cel mai mare jucător în industria golfului mondial, pe segmentul de echipamente și radare pentru golf.

Apariția clubului Champ du Golf în România reprezintă un mare plus pentru golful Românesc din mai multe perspective:

– de acum, pasionații acestui sport se pot antrena în orice anotimp, indiferent de condițiile meteo

– din punct de vedere educațional, Champ du Golf pune un mare accent pe etica și moralitatea jocului de golf.

Datorită tehnologiei de ultimă generație și relațiilor internaționale de care dispune, clubul și-a propus să sprijine și să depună toate eforturile pentru a forma jucători de golf Români care să reprezinte cu succes România în competițiile internaționale.

De asemenea la Champ du Golf se organizează evenimente private și corporate, evenimente adiacente jocului de golf precum: evenimente sociale, evenimente caritabile, prezentări de modă, expoziții, etc.

Champ du Golf este situât în Balotești pe DN1 Strada Calea București, nr. 21 și poate fi vizitat zilnic învcepând de la ora 9 dimineața.

Cat de utila este pardoseala flotanta?

Pardoselile flotante sunt utilizate in general pentru caldirile moderne de birouri, find instalate la o inaltime variabila. Aceasta trebuie sa se potrieasca cu materialele care vor fi amplasate dedesubtul ei.
Pardoseala flotanta a devenit foarte folosita datorita functionalitatilor sale. Cu ajutorul ei se realizeaza o distributie a aerului mult mai eficienta, avand astfel o racire mai buna a cladirii in care va fi instalata.

Este formata dintr-un cadru de metal care sustine panourile detasabile, acestea putand fi fabricate pe orice dimensiune dorita. Pe acest tip de pardoseala se poate aplica orice tip de finisaje, de la gresie pana la covoare PVC sau laminate in functie de design-ul dorit, lucru care poate fi oferit de cei de la Floor Consulting , care ofera un sprijin tuturor celor care doresc sa-si modernizeze spatiul in care isi desfasoara activitatea.

Scopul acestor pardoseli flotante este acela de a crea spatii mai flexibile si durabile, se pot monta sisteme de incalzire sau racire, intretinerea cadirii fiind mult mai putin costisitoare, deoarece necesita un consum mai redus de energie in comparatie cu alte resurse. Instalarea unei astfel de pardoseli poate schimba comportamentul termic al spatiului in care este instalata, aceasta se realizeaza in functie de nevoile si planul pe care clientul il prezinta la inceputul proiectului.

Avantajul principal al pardoselii flotante este acela ca pot fi schimbate numai anumite piese daca vor aparea defectiuni din diferite cauze. In cladirile moderne se opteaza pentru o pardosela flotanta la inaltimi diferite, iar in anmite locuri, oameni pot trece pe sub ele fara niciun fel de pericol, fiind montate chiar si sisteme de iluminat in ele.

Montajul unei astfel de pardoselii trebuie sa fie executat in mod corect pentru a prevenii eventualele situatii neplacute, de obiei de apeleaza la o firma specializata in domeniu, precum cei de la Floor Consulting, care vor stabilii in ce parametrii este potrivit sa se desfasoare acesta instalare. Modelele de padoseala flotanta sunt diverse, astfel ca pentru unele personalizate se pot alege cele cu design simplu, finisate ulterior cu modelul dorit de catre fiecare client.

Utilitatea unei pardoseli flotante a fost testata cel mai adesea in spatiile comerciale, unde majoritatea arhitectilor opteaza pentru acest tip de finisaj deoarece implica mai putine costuri, pot ascunde anumite lucruri sub ele avand acces mult mai usor, asa ca majoritatea trag cablurile prin aceste pardoseli, izolandu-le. In cazul unei defectiuni se poate ajunge mult mai usor la problema intervenita.

Spatiul dintre sapa de ciment si pardoseala permite ascunderea firelor instetice sau a tevilor, astfel incat activitatea sa nu fie impiedicata de aspectul inestetic al acestora in spatiile de birouri, cele comerciale si nu numai.

Noua gama XPG GAMMIX de la ADATA debuteaza cu SSD-ul S10 PCIeGen 3×4 NVMe 1.2 si memoriile DDR4 D10

 

Spatiu de stocare si memorii destinate gamerilor, oferind performante optimizate si design subtire

ADATA® Technology, producator de top al modulelor DRAM de inalta performanta si al produselor NAND Flash, anunta lansarea noilor produse din seria XPG GAMMIX prezentate in premiera la Computex 2017. Debutul consta in SSD-ul PCIe3x4 NVMe 1.2 M.2 2280 GAMMIX S10, capabil sa atinga o viteza de 1800MB/s la citire si de 850MB/s la scriere, datorita tehnologiei premium 3D NAND, disponibil cu capacitati de pana la 1TB. Noul S10 se caracterizeaza printr-un radiator elegant, ce asigura o disipare accelerata a caldurii. Acesta este insotit de modulele de memorie DDR4 GAMMIX D10, care ofera, de asemenea, un scut termic personalizat pentru a asigura temperaturi mai scazute si performante mai stabile. Memoriile sunt disponibile pe culoarea negru si rosu, oferind viteze de pana la 3000MHz, cu o viteza de pornire de 2666MHz pe noile placi de baza Intel X299. Seria GAMMIX ofera gamerilor, pasionatilor de custom PC si overclockerilor optiuni suplimentare, care combina performanta si design-ul, intarind misiunea XPG de a asigura mereu experiente imbunatatite.

GAMMIX S10: PCIe3x4 NVMe 1.2 M.2 SSD

Cu viteze de pana la 1800 MB/s la citire si de 850 MB/s la scriere, modelul S10 maximizeaza eficienta slotului M.2 2280 si a protocolului NVMe 1.2 pentru a oferi performante sporite gamerilor si profesionistilor din domeniul graficii. Reduce durata transferurilor de date, timpul de incarcare si latentele la cautare si ofera un spatiu de stocare de pana la 1TB 3D TLC NAND cu un controler SMI.

Radiatorul XPG personalizat asigura faptul ca temperaturile sunt cu cel putin 10 grade Celsius mai mici decat in cazul SSD-urilor M.2 ne-ecranate, promovand stabilitatea si longevitatea. DRAM-ul si cache-ul SLC ajuta la mentinerea performantelor de top, cu evaluari IOPS de citire/scriere de 130K/140K. Modelul S10 sustine in continuare corectia erorilor LDPC si are un rating de 2 milioane de ore pentru MTBF. Acesta vine insotit de o garantie de 5 ani. Pe langa varianta de 1TB, utilizatorii mai pot alege si modele cu capacitate de 128GB, 256GB si 512GB.

 

GAMMIX D10: module de memorie DDR4 cu design agresiv

Modulele de memorie D10 DDR4 de culoare rosie si neagra sunt echipate cu PCB ADATA de culoare neagra si cu carcasa personalizata XPG cu profil zimtat, inclinat pentru a evoca un sentiment de putere si performanta. In acelasi timp, modulele D10 au o inaltIme relativ mica, permitand instalari mai usoare chiar si in carcase de dimensiuni reduse. Disponibile de la 2400MHz pana la 3000MHz, modulele S10 utilizeaza componente premium pentru o calitate si compatibilitate garantate. Pe placile de baza Intel X299, SPD-ul (serial presence detect) stabileste o frecventa de baza de 2666 MHz, in comparatie cu 2400 MHz pentru modulele de pe alte platforme. Placile de circuite integrate ale modulelor D10 au 10 straturi pentru a elimina interferentele si pentru a imbunatati calitatea semnalului, iar carcasa deschisa in partea superioara imbunatateste foarte mult disiparea caldurii in timpul jocurilor sau atunci cand se face overclocking. In interior, un strat de cupru imbunatateste si mai mult racirea. Datorita compatibilitatii Intel XMP 2.0, modulele D10 ofera capabilitati considerabile de overclocking. Acestea sunt livrate cu garantie pe viata, ca toate modulele de memorie ADATA si XPG.

 

xpg

Care este deosebirea intre printul pe poliplan, whiteback și blueback

Ne aflăm în plin sezon estival, iar bătălia între marketeri se dă în funcție de noutățile pe care le aduce fiecare pe piață. În materie de promovare outdoor, diferența este făcută de materialele cele mai rezistente pentru imprimare: poliplan , whiteback sau blueback.

În principiu, este vorba de un tip de hârtie specială pentru print outdoor, mai durabilă și mai groasă decât hârtia normală. Este folosită pentru afișe și panotaj exterior de mari dimensiuni.
Adrian Marinescu, reprezentant Cube Media Solutions

Dar care este diferența între print pe poliplan, whiteback și blueback? Când vine vorba de rezistență crescută la condiții meteo extreme, la umiditate și la razele puternice ale soarelui, fiecare dintre cele trei materiale se află în top. Haideți să descoperim împreună ce le diferențiază.

Print poliplan beneficiază de o suprafață special tratată pentru o aderare excelentă a cernelurilor folosite. Acest lucru garantează un print durabil și strălucitor. Print poliplan este executat pe un material dur, rezistent la zgârieturi și la rupere, cu cerneluri ecologice, pe bază de eco-solvent.

Același tip de cerneală folosim și pentru printurile whiteback și blueback. Așa cum le spune și numele, cele două materiale se diferențiază, în principal, prin culoarea hârtiei folosite pentru imprimare.

În principiu, este vorba de un tip de hârtie specială pentru print outdoor, mai durabilă și mai groasă decât hârtia normală. Este folosită pentru afișe și panotaj exterior de mari dimensiuni. Hârtia pentru whiteback și blueback se remarcă printr-o rezistență crescută la condiții meteo extreme, la umiditate și la razele puternice ale soarelui.

Practic, singura diferență este dată de tipul și culoarea hârtiei folosite pentru imprimare. Pentru printul whiteback, aceasta este albă, mată, cu verso total alb. În schimb, spatele hârtiei în cazul printului blueback este albastru. Acest lucru îi conferă afișajului outdoor vizibilitate sporită față de whiteback.

Printul whiteback, cât și cel blueback, se caracterizează, în primul rând, prin rezistența la umiditate, zgâriere sau rupere, dar și prin excelenta calitate a printului – culori vii, strălucitoare și contraste puternice. Dimensiunile la care putem imprima acest tip de hârtie sunt foarte variate, de la dimensiunile clasice – A4, A3, A2, A1 sau A0 – până la orice dimensiune, care să nu depășească lungimea de 50 de metri și lățimea de 1,5 metri.

Gigantul american ExxonMobil își premiază partenerul din Romania – Star Lubricants

Recunoașterea performanțelor economice ale Star Lubricants a venit și la nivel european, când compania românească a fost desemnată, pentru al doilea an consecutiv, câștigătoarea concursului Circle of Excellence – la secțiunea “Business Performance”. Prin intermediul acestei competiții gigantul american ExxonMobil evaluează în detaliu performanțele tuturor companiilor partenere de pe bătrânul continent și nu numai.
Star Lubricants – Gold Award for Business Performance
Star Lubricants – Gold Award for Business Performance
Firma clujeană s-a remarcat prin inițiative și programe inovative, astfel încât a fost desemnată câștigătoare în urma unei competiții acerbe în care au intrat peste 20 de companii de renume din sudul Europei.

„Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, am intrat în competiție directă cu firme importante din Franța, Italia, Spania, cu tradiție de peste 50 de ani în domeniul lubrifianților. Când discutăm despre longevitatea companiilor private din România facem trimitere la companii care activează pe piață de maxim 27 de ani, 23 de ani în cazul nostru.
Pentru noi este o deosebită onoare să ne fie recunoscute inițiativele, strategia, munca echipei, într-un cadru atât de important. Dorim să îi felicităm cu această ocazie pe premianții locului II – Lubrigrupo, Portugalia, şi, respectiv, III – TTA Lubrifiants, Franța, deoarece ei reprezintă un adevărat model de dezvoltare în acest domeniu” a declarat Silviu Mototolea, CEO Star Lubricants.

În cadrul aceluiași concurs, Star Lubricants a obținut pentru a doua oară consecutiv premiul de argint la categoria “Distributor Industrial Excellence”, distincție acordată pentru derularea unui complex program dedicat industriei de mase plastice.

„Suntem mândri să colaborăm cu unul din șase producători de mase plastice din Romania şi să le putem furniza productivitate sporită echipamentelor” a adăugat Silviu Mototolea.

De asemenea, tot în cadrul acestei ediții a competiției, Star Lubricants a obținut și premiul de argint la categoria “Distributor Motorsport Excellence”. Distincția este o recunoaștere a implicării noastre din ultimii 15 ani în motor sportul românesc, alături de parteneri de renume, precum şi în organizarea a numeroase evenimente și concursuri online și offline pentru iubitorii sporturilor cu motor.

„Am realizat încă de la început că avem onoarea să reprezentăm în România un brand de referință, cu mare greutate în industria motor sportului, sinonim cu performanța – MOBIL 1.
Acest lucru ne-a obligat să creăm continuitate între acțiunile derulate pe plan internațional de către ExxonMobil – performanță în Nascar, Porsche SuperCup şi Formula 1, alături de McLaren sau RedBull Racing – şi cele dezvoltate la nivel național. Ne-am implicat activ in ultimii 15 ani in susținerea sporturilor cu motor din țara noastră, cu precădere în segmentul de raliuri.” a completat Silviu Mototolea.

Alături de toate aceste recunoașteri, Star Lubricants se distinge și prin implicarea activă în comunitatea din care face parte prin numeroase proiecte de responsabilitate socială, sponsorizări și evenimente dedicate copiilor cu nevoi speciale.

Star Lubricants este o companie cu peste 20 ani de experiență în domeniul distribuției de lubrifianți de motor și uleiuri industriale, cu o reputație impecabilă în livrarea de produse de înaltă calitate și cu un grad ridicat de satisfacție a clienților. Activitatea firmei se desfășoară prin intermediul a șapte puncte de lucru proprii cu o capacitate de depozitare de peste două milioane litri lubrifianți. Compania prezintă întreaga gamă de produse Mobil în cadrul unui show-room situat în incinta sediului central de la Cluj-Napoca.

Activând pe o piață a lubrifianților estimată la câteva sute de milioane de euro, Mobil 1 este unul dintre cele mai vândute branduri de lubrifianți din România. Cu o cifră de afaceri de peste 57 de milioane de lei în 2016 si un profit de aproximativ 2.7 milioane de lei, Star Lubricants reprezintă cu mândrie brandul Mobil în România. Compania clujeană comercializează peste 200 de tipuri de produse Mobil cu ajutorul unei echipe formate din circa 60 de persoane

Proiect de 41,4 milioane euro din fonduri europene pentru interconectarea comunitatii stiintifice romanesti la cercetarea internationala

Un contract de finanțare în valoare de 41.4 milioane euro din fonduri europene a fost semnat de ministrul delegat pentru Fonduri Europene, doamna Rovana Plumb, împreună cu ministrul Cercetării și Inovării, domnul Lucian Georgescu și domnul Prof. Univ. Dr. Gheorghe Popa, președintele Asociației Universităților, Institutelor de Cercetare Dezvoltare și Bibliotecilor Centrale Universitare din România ANELIS PLUS, prin Programul Operațional Competitivitate (POC).
Scopul proiectului este asigurarea accesului la bazele științifice internaționale și creşterea gradului de implicare al mediului de cercetare românesc în reţelele internaționale de importanţă majoră pentru dezvoltarea ştiinţei şi tehnologiei. În același timp, acest proiect va contribui la dezvoltarea infrastructurii informaționale corespunzătoare pentru sprijinirea proiectelor complexe de cercetare. Totodată, ANELIS PLUS 2020 răspunde obiectivului specific de creştere a participării româneşti în cercetarea europeană, facilitând legăturile cu structurile din mediul internațional.

“Dezvoltarea cercetării și accesul la cunoaștere este esențial pentru orice națiune puternică. Este prima data după 1977 când, pentru comunitatea academică din România, se creează conectarea la bazele de date internaționale. Doar în acest fel cercetătorii români au acces, în timp real, la literatura de specialitate. Îi mulțumesc domnului profesor Popa pentru efortul de a uni comunitatea academică în jurul acestui proiect atât de relevant pentru țara noastră”, a declarat ministrul Rovana Plumb.

“Mă bucură foarte mult faptul că am reușit împreună semnarea acestui proiect prioritar destinat creşterii capacităţii de cercetare ştiinţifică a sistemului CDI din România, care va asigura interconectarea comunităţii ştiinţifice la activitatea de cercetare ştiinţifică internaţională. Vorbim despre un proiect unic la nivel naţional, care va permite accesul la rezultatele cercetărilor ştiinţifice publicate în fluxurile principale pentru organizaţiile de cercetare. El reprezintă un suport în susţinerea cercetărilor care îşi propun obţinerea de rezultate ştiinţifice de înalt nivel. Vreau să le mulțumesc doamnei ministru Rovana Plumb și domnului profesor universitar Gheorghe Popa pentru implicarea totală în reușita acestui proiect”, a declarat ministrul Lucian Georgescu.

Despre proiect:

Proiectul Acces național electronic la literatura științifică pentru susținerea sistemului de cercetare și educație din România – ANELIS PLUS 2020 este finanțat prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 1: Cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare (CDI) în sprijinul competitivităţii economice şi dezvoltării afacerilor, acţiunea 1.1.2: Dezvoltarea unor reţele de centre CD, coordonate la nivel naţional şi racordate la reţele europene şi internaţionale de profil și asigurarea accesului cercetătorilor la publicaţii ştiinţifice şi baze de date europene si internaţionale.

Despre Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020

Programul Operațional Competitivitate (POC) susține investiții menite să răspundă nevoilor și provocărilor legate de nivelul redus al competitivității economice, în special în ceea ce privește sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare și inovare (CDI) și infrastructura subdezvoltată de TIC și, implicit, servicii slab dezvoltate.

Ce trebuie sa știm pentru a alege maşina potrivită?

A închiria o maşină, la prima vedere, pare un lucru simplu. Chiar dacă aşa s-a intentionat să fie încă de la începuturi, iar cei care conduc aceste firme de închirieri maşini Otopeni încearcă în continuare să simplifice lucrurile, clientul are şi el cateva îndatoriri simple, dar sănătoase.

A închiria o maşină, la prima vedere, pare un lucru simplu. Chiar dacă aşa s-a intentionat să fie încă de la începuturi, iar cei care conduc aceste firme de închirieri maşini Otopeni încearcă în continuare să simplifice lucrurile, clientul are şi el cateva îndatoriri simple, dar sănătoase. Fiindcă posibilitatea de a închiria o maşină, atunci cand situatiile impun locuirea la o distantă mare fată de casă şi imposibilitatea de a conduce propria-ti maşină, e un mare, foarte mare avantaj, de care se bucură din ce în ce mai multi oameni. Şi asta se întamplă tocmai fiindcă firmele, inclusiv cele romaneşti, au înteles că, pentru dezvoltarea acestei afaceri, la fel de important ca propriul caştig, e un client multumit de serviciile furnizate.

Pe pagina web a firmei de închirieri auto Otopeni, Kamo Auto, la partea în care firma îşi prezintă istoricul şi politica după care îşi conduce relatiile cu clientii, poate fi întalnit acest principiu altruist, conform căruia, la sfarşitul afacerii, toată lumea trebuie să fie multumită.

După calculele referitoare la felul în care îşi va petrece cineva perioada pentru care se deplasează, în functie de motivul deplasarii, după ce a hotărat ca este bine să închirieze o maşină, urmează o perioadă a căutării, mai ales atunci cand persoana este la prima afacere de acest gen. Căutarea aceasta are două etape: 1. Trebuie să găsească firma de la care va închiria maşina, şi 2. Trebuie să se hotărască asupra maşinii pe care o va închiria de la aceă firmă.

Ce factori trebuie luati în calcul atunci cand cineva îşi alege maşina pentru închiriat:

Numărul de persoane care fac parte din grup. Nu e nevoie de vreun calcul pentru a demonstra că o călătorie e cu atat mai plăcută, cu cat pasagerii călătoresc mai lejer. Asta e valabil şi în dreptul numărului şi volumului bagajelor fiecăruia. Bagaje multe înseamnă portbagaj încăpător. La fel de valabil e şi reversul, o singură persoănă călătorind într-o maşină in care încap uşor mai multe persoane, nu pare a fi rezultatul unui calcul în care s-a tinut cont de economie financiară.

Distanta care trebuie parcursă. Dacă distanta e mare, atunci e de preferat o maşină diesel. Dacă deplasarea cu maşina e pe distante mici, e bună o maşină pe benzină, luand în calcul preturile la combustibili.

Zona în care se gasesc portiunile de drum care urmează să fie parcurse. Dacă totul se desfăşoară pe autostrăzi sau drumuri europene, tot ce contează e să ai o maşină fără probleme tehnice. Dacă însă, sunt portiuni de drumuri judetene, sau drumuri de munte, trebuie o maşină puternică şi construită pentru aşa ceva. Eventual, pentru drumurile de munte, un SUV e mult mai potrivit decat o maşină cu un motor puternic, dar cu garda prea joasă.

Călătoria intr-o zonă cunoscută, nu presupune folosirea unui GPS. Pentru locuri necunoscute, însă, dacă timpul petrecut pe drum nu are ca scop trăirea unei aventuri, e bine ca maşina să aibă în dotare un GPS.

Indiscutabil, alegerea oricarei maşini sau firme de închirieri auto Bucureşti, are la bază cuprinderea tuturor cheltuielilor într-un anume buget. Astfel, indiferent de alegerea maşinii şi a dotarilor, trebuie respectat un echilibru între factorii amintiti şi bugetul disponibil.

Elaborarea Bugetului General al Uniunii Europene se face cu ajutorul Aplicatiei Comune de Buget Integrat (CIBA), un sistem IT fundamental de business SIVECO face parte din consortiul selectat de Comisia Europeana pentru a oferi suport tehnic pentru acest sistem IT Recent, Comisia Europeana a selectat consortiul care va oferi suport tehnic pentru sistemul critic de business folosit in construirea bugetului Uniunii Europene. SIVECO Romania face parte din acest consortiu, alaturi de Infeurope SA, din Luxemburg. Valoarea contractului este de 664.620 Euro pe o durata de 4 ani. Bugetul Uniunii Europene este un document oficial, publicat de catre Oficiul de Publicatii o data pe an. El contine o impartire detaliata, pe articole, a veniturilor si cheltuielilor bugetate pentru anul in curs, cuprinzand o serie de informatii organizate si prezentate intr-o structura predefinita. Bugetul este publicat in toate limbile oficiale ale Uniunii Europene. Dimensiunea aproximativa a principalelor documente de buget (pentru fiecare limba) este de 2.284 pagini. Totalul documentelor ajunge in prezent la aproximativ 52.500 pagini pentru toate limbile recunoscute in statele membre ale Uniunii Europene. Fiecare document este produs in versiune Draft si Finala, astfel ca volumul total al documentelor atinge circa 105.000 pagini tiparite pe an (pentru documentele principale). Bugetul este realizat prin eforturile combinate a circa 800 de contributori, din 10 institutii. Pentru a gestiona un document de o asemenea importanta, complexitate si volum, este nevoie de un sistem IT critic de business, iar acesta este CIBA , un instrument interinstitutional multilingvistic care permite diferitilor actori (autori, traducatori, corectori si tipografi), sa modifice datele continute in documentele privind bugetul care urmeaza sa fie utilizate in cadrul procedurilor bugetare, iar in cele din urma sa fie publicate, atat online (http://eur-lex.europa.eu/budget/www/index-en.htm), cat si in Jurnalul Oficial al UE (http://publications.europa.eu/official/index_en.htm). “CIBA este o aplicatie speciala, iar suportul IT implica o intelegere profunda a proceselor bugetare (cine, ce face si cand) si cunostinte detaliate despre cum functioneaza diferitele elemente ale sistemului IT si despre modul in care functioneaza ele impreuna. CIBA este un sistem de productie utilizat pentru amendamentele create de comitete si de grupurile politice pe parcursul procedurii bugetare din Parlamentul European (si in timpul acestei perioade Parlamentul creeaza aproximativ 2.400 de amendamente). CIBA este, de asemenea un sistem care creaza o serie de documente bugetare folosite de autoritati in procesul de decizie. Nu in ultimul rand, CIBA este sursa pentru doua tipuri de documente produse pentru procesul de conciliere: documente de intrare si documente de iesire. Suntem extrem de onorati sa lucram la acest proiect, confirmand inca o data pozitia noastra de furnizor IT traditional pentru organizatiile Uniunii Europene, intrucat SIVECO Romania a contribuit pana acum la peste 20 de proiecte finantate de Comisia Europeana”, declara Florin Ilia, Presedinte si Director General al SIVECO Romania. Consortiul IT livreaza suport technic si servicii de testare. Incepand cu anul 2009, SIVECO Romania, impreuna cu partenerii sai, desfasoara peste 20 de proiecte IT pentru Comisia Europeana cu beneficii directe pentru toti cetatenii UE, fiind singura companie romaneasca de software care furnizeaza direct servicii IT organismelor centrale ale Comisiei Europene. Printre clientii guvernamentali europeni de referinta ai SIVECO se numara: DG Connect, DG Taxud, Oficiul de Publicatii al Uniunii Europene, DG Justitie, DG Sanco, Agentia Executiva pentru Consumatori, Sanatate, Agricultura si Alimentatie – CHAFEA, Eurostat – Institutul de Statistica al Uniunii Europene, Oficiul de Cooperare EuropeAid. Serviciile furnizate de SIVECO Romania includ dezvoltarea de sisteme financiare, solutii de management al documentelor si continutului, aplicatii administrative, sisteme informatice geografice (GIS), portaluri web si sisteme de eLearning. Despre SIVECO Romania SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente. Organizatie reconstruita pe model european, cu centre de competenta unice si specialisti competitivi la nivel international, SIVECO Romania este singura firma romaneasca de software care furnizeaza servicii informatice direct catre organisme ale Comisiei Europene. Compania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme private, institutii publice. In ultimii ani, portofoliul de produse si servicii al companiei a fost completat cu noi solutii inovative, adaptate actualului model de business al organizatiei, vizand extinderea catre noi piete si categorii de beneficiari. De-a lungul celor 25 de ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale.

SIVECO face parte din consortiul selectat de Comisia Europeana pentru a oferi suport tehnic pentru acest sistem IT

Recent, Comisia Europeana a selectat consortiul care va oferi suport tehnic pentru sistemul critic de business folosit in construirea bugetului Uniunii Europene. SIVECO Romania face parte din acest consortiu, alaturi de Infeurope SA, din Luxemburg.

Valoarea contractului este de 664.620 Euro pe o durata de 4 ani.

Bugetul Uniunii Europene este un document oficial, publicat de catre Oficiul de Publicatii o data pe an. El contine o impartire detaliata, pe articole, a veniturilor si cheltuielilor bugetate pentru anul in curs, cuprinzand o serie de informatii organizate si prezentate intr-o structura predefinita.

Bugetul este publicat in toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.

Dimensiunea aproximativa a principalelor documente de buget (pentru fiecare limba) este de 2.284 pagini. Totalul documentelor ajunge in prezent la aproximativ 52.500 pagini pentru toate limbile recunoscute in statele membre ale Uniunii Europene.

Fiecare document este produs in versiune Draft si Finala, astfel ca volumul total al documentelor atinge circa 105.000 pagini tiparite pe an (pentru documentele principale). Bugetul este realizat prin eforturile combinate a circa 800 de contributori, din 10 institutii.

Pentru a gestiona un document de o asemenea importanta, complexitate si volum, este nevoie de un sistem IT critic de business, iar acesta este CIBA , un instrument interinstitutional multilingvistic care permite diferitilor actori (autori, traducatori, corectori si tipografi), sa modifice datele continute in documentele privind bugetul care urmeaza sa fie utilizate in cadrul procedurilor bugetare, iar in cele din urma sa fie publicate, atat online (http://eur-lex.europa.eu/budget/www/index-en.htm), cat si in Jurnalul Oficial al UE (http://publications.europa.eu/official/index_en.htm).

“CIBA este o aplicatie speciala, iar suportul IT implica o intelegere profunda a proceselor bugetare (cine, ce face si cand) si cunostinte detaliate despre cum functioneaza diferitele elemente ale sistemului IT si despre modul in care functioneaza ele impreuna. CIBA este un sistem de productie utilizat pentru amendamentele create de comitete si de grupurile politice pe parcursul procedurii bugetare din Parlamentul European (si in timpul acestei perioade Parlamentul creeaza aproximativ 2.400 de amendamente). CIBA este, de asemenea un sistem care creaza o serie de documente bugetare folosite de autoritati in procesul de decizie. Nu in ultimul rand, CIBA este sursa pentru doua tipuri de documente produse pentru procesul de conciliere: documente de intrare si documente de iesire. Suntem extrem de onorati sa lucram la acest proiect, confirmand inca o data pozitia noastra de furnizor IT traditional pentru organizatiile Uniunii Europene, intrucat SIVECO Romania a contribuit pana acum la peste 20 de proiecte finantate de Comisia Europeana”, declara Florin Ilia, Presedinte si Director General al SIVECO Romania.

Consortiul IT livreaza suport technic si servicii de testare.

Incepand cu anul 2009, SIVECO Romania, impreuna cu partenerii sai, desfasoara peste 20 de proiecte IT pentru Comisia Europeana cu beneficii directe pentru toti cetatenii UE, fiind singura companie romaneasca de software care furnizeaza direct servicii IT organismelor centrale ale Comisiei Europene.

Printre clientii guvernamentali europeni de referinta ai SIVECO se numara: DG Connect, DG Taxud, Oficiul de Publicatii al Uniunii Europene, DG Justitie, DG Sanco, Agentia Executiva pentru Consumatori, Sanatate, Agricultura si Alimentatie – CHAFEA, Eurostat – Institutul de Statistica al Uniunii Europene, Oficiul de Cooperare EuropeAid.

Serviciile furnizate de SIVECO Romania includ dezvoltarea de sisteme financiare, solutii de management al documentelor si continutului, aplicatii administrative, sisteme informatice geografice (GIS), portaluri web si sisteme de eLearning.

Despre SIVECO Romania
SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Organizatie reconstruita pe model european, cu centre de competenta unice si specialisti competitivi la nivel international, SIVECO Romania este singura firma romaneasca de software care furnizeaza servicii informatice direct catre organisme ale Comisiei Europene.

Compania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme private, institutii publice. In ultimii ani, portofoliul de produse si servicii al companiei a fost completat cu noi solutii inovative, adaptate actualului model de business al organizatiei, vizand extinderea catre noi piete si categorii de beneficiari.

De-a lungul celor 25 de ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale.

Noile telefoane Nokia 105 şi Nokia 130 – design de calitate și o gamă valoroasă de caracteristici noi

Cu un design adus la zi, popularele telefoane Nokia ajută oamenii din întreaga lume să rămână conectaţi şi să se bucure, totodată, de marea varietate a noilor lor caracteristici
București, 17 iulie 2017 – HMD Global, compania care deține licența exclusivă a brandului Nokia pentru telefoane şi tablete şi operează sub conceptul „The Home of Nokia Phones”, anunţă dubla lansare a modelelor Nokia 105 şi Nokia 130. Având un design ergonomic, adus la zi, ambele terminale vin la pachet cu caracteristici importante, care combină firesc fiabilitatea şi valoarea excelentă cu durabilitatea. Ambele modele dispun de ecrane color de 1,8 inci, lanterne LED, forme cu contur bine definit şi fiecare model este disponibil într-o gamă de trei culori.
Cu peste 1,3 miliarde de utilizatori de telefoane clasice în întreaga lume, mulţi din ţări aflate în Asia şi Africa (1), fiabilitatea şi valoarea excelentă oferite de Nokia 105 şi Nokia 130 vor face ca şi mai mulţi oameni din întreaga lume să se poată conecta unii cu alţii.
Nokia 105 Dual Sim
Nokia 105: proiectat pentru a-l purta zi de zi
Cu peste 200 milioane unităţi Nokia 105 vândute în întreaga lume până astăzi, acest terminal premiat incorporează acum un nou design ergonomic, o durată remarcabilă de viaţă a bateriei şi un grad de utilizare îmbunătățit, cu un ecran mai mare şi o nouă tastatură tactilă. Având ca sursă de inspiraţie moştenirea Nokia în termeni de design, noul Nokia 105 se potriveşte perfect în mâna utilizatorului prin forma sa naturală și elegantă. Carcasa de policarbonat are are capacitatea de a reduce impactul vizual al loviturilor, terminalul Nokia 105 fiind construit pentru activităţile de zi cu zi. Acest telefon vă oferă calitatea, fiabilitatea şi designul robust la care vă aşteptaţi de la un terminal Nokia.
Noile caracteristici ale tastaturii separă tastele pentru utilizare superioară, în timp ce ecranul mai larg, de 1,8 inci, oferă o experienţă vizuală mai bună, atunci când jucaţi jocurile dumneavoastră favorite, precum Snake Xenzia, care vine preinstalat. Profitând la maxim de ecranul mare, Nokia 105 vine cu alte două jocuri pre-instalate try and buy – Doodle Jump şi Crossy Road (2).
În plus, cu până la 15 ore durată de viaţă a bateriei în modul convorbiri (3) şi până la o lună în modul standby (3), Nokia 105 vă permite să vorbiţi de la răsăritul și până la apusul soarelui cu o singură încărcare. În plus, spaţiul de stocare este suficient de mare pentru până la 500 de mesaje text şi până la 2.000 de contacte în agendă, astfel încât să puteți rămâne conectat în permanenţă.
Disponibil în variante dual şi single SIM (4), Nokia 105 dispune, de asemenea, de un radio FM încorporat şi se încarcă prin folosirea unui cablu micro USB standard (USB 2.0).
Nokia 130 Dual Sim
Nokia 130: încurajați-vă latura jucăusă
Indiferent unde sunteţi sau ce faceţi, cu muzică viaţa devine mult mai distractivă. Având o capacitate de până la 44 de ore de playback, acces la radio FM (5) şi spaţiu pentru stocarea a mii de melodii, dacă adăugaţi un card microSD de stocare date de până la 32GB, cu terminalul Nokia 130 puteți fi siguri că veţi avea permanent la dispoziţie o melodie adecvată momentului.
Dacă vă pasionează zona video, ecranul color de 1,8 inci oferă o experienţă vizuală excelentă, atunci când urmăriţi materiale video prin intermediul unui card microSD (6). În plus, cu cele 11,5 ore de video playback disponibile cu o singură încărcare, vă puteţi transforma timpul liber în timp de distracţie. Terminalul Nokia 130 încorporează suport Bluetooth pentru headset sau difuzoare – fiind perfect pentru ascultare wireless a listei favorite de melodii în timp ce sunteţi în mişcare.
Prin intermediul camerei foto încorporate (7), terminalul Nokia 130 vă permite să faceți fotografii şi să înregistraţi materiale video, pe care apoi le puteţi derula folosind un card microSD. În plus, partajarea de conţinut este şi ea simplă cu Nokia 130. Puteți partaja atât materialele video cât şi contactele mai simplu. Astfel, prin activarea Bluetooth şi simpla aducere a terminalului mai aproape de un alt terminal cu Bluetooth, fişierele se transferă rapid şi ușor (8). Nokia 130 suportă, de asemenea, un card microSD extensibil până la 32 GB.
“Există peste 4 miliarde de oameni offline la ora actuală (9), care nu pot beneficia de oportunităţile de dezvoltare socială şi economică ale Internetului, astfel că simpla conectare prin voce şi text reprezintă un pas important pentru mulţi oameni de pe glob”, a comentat Arto Nummela, CEO, HMD Global. “În 2016, au fost vândute peste 400 milioane telefoane clasice la nivel global (10). Nu putem subestima nevoile şi beneficiile conectării între oameni, aşa că suntem dedicaţi furnizării de dispozitive care să permită multor persoane de pe tot cuprinsul globului să-şi extindă orizontul.”
Atât terminalul Nokia 105, cât şi terminalul Nokia 130 dispun de populara lanternă LED – care se porneşte şi se opreşte prin simpla apăsare de două ori a tastei dedicate.
Comercializat la un preţ mediu global de 14,5 USD pentru varianta single SIM şi la un preţ de 15 USD pentru varianta dual SIM, excluzând taxele şi subvenţiile, terminalul Nokia 105 va fi disponibil în culorile albastru, alb şi negru – fiecare culoare cu finisaj mat.
Disponibil în variantele roşu, gri şi negru, terminalul Nokia 130 se comercializează la un preţ mediu global de 21,5 USD, excluzând taxele şi subvenţiile.
Ambele terminale Nokia 105 şi Nokia 130 sunt disponibile în varinatele single SIM şi dual SIM (4).

NORTHFINDER prezintă în România colecția de Primăvară-Vară 2018 ce merită vizionată

Colecția NORTHFINDER Primăvară – Vară 2018 va fi prezentată în data de 19 Iulie în București și în data de 21 Iulie la Cluj-Napoca.
Participanții la această prezentare sunt reprezentanți ai partenerilor Northfinder din România, precum și viitori parteneri de afaceri.
Colecția însumează peste 600 de articole de îmbrăcăminte gama Outdoor , Sportlife(free time, biking, running) și Casual și se adresează atât bărbaților cât și femeilor.
just be yourself

northfinder

În 19 Iulie 2017 NORTHFINDER organizează prezentarea Colecției Spring-Summer 2018 adresată actualilor parteneri din România, respectiv noilor parteneri, situați în jumătatea sudică a țării.

Colecția este prezentată în sistem showroom între orele 11-17, Sala Mincu, Ramada Plaza Bucharest.

Accesul pentru reprezentanții magazinelor de profil este gratuit!

Colecția va fi prezentată de asemenea și la Cluj-Napoca, în 21 Iulie 2017 pentru partenerii actuali și noii parteneri din jumătatea nordică a țării la West City Hotel între orele 10-17.

Prezentarea acestei colecții face parte dintr-un “roadshow” început în Slovacia și continuat în țări unde Northfinder are parteneri: Ungaria, Grecia, Bulgaria, România, Cehia, Polonia, Austria, Germania, Croația, Slovenia.

Cei care doresc să participe gratuit la acest eveniment sunt rugați să trimită un e-mail pe adresa: cosma@northfinder.com

Despre Northfinder

Northfinder este un brand de echipamente sportive din Slovacia cu peste 20 de ani de experiență în piața Centrală și Estică Europeană. Având origini de inspirație în lanțul muntos al Carpaților, produsele și accesoriile oferite de Northfinder sunt de calitate europeană și satisfac până și pe cei mai pretențioși clienți în domeniile: outdoor, ski, snowboard, all sports, freetime, casual. Produsele sunt inspirate și create pentru a fi cât mai utile și ergonomice, cu funcții tehnice accesibile buzunarului consumatorului de aventură în mijlocul naturii.