Marți, 11 iulie 2017, începând cu ora 09.00, în com. Tohani, sat comuna Gura Vadului, jud. Prahova, Chemark Rom va organiza cel de-al doilea eveniment marca AGRO FEST la cultura specială de viță de vie, la domeniul Amfiteatru Vitis . Partenerii Chemark Rom în cadrul acestui eveniment sunt companiile Nufarm, Adama, Summit Agro România, Syngenta.
Amfiteatru Vitis produce exclusiv vinuri single-vineyard, caracteristica principală a acestora este ca sunt obținute din struguri culeși de pe o singură parcelă cu viță de vie. Un vin single-vineyard reprezintă cea mai bună modalitate de exprimare a terroir-ului – acea sumă intrinsecă a tuturor caracteristicilor pedo-climatice. Calitatea vinurilor se datorează condițiilor prielnice, precum dispunerea viilor pe versanți terasați expuși la soare, temperatura mai mare în perioada de vegetație a viței de vie, precipitații moderate și nu în ultimul rând, cultivarea unor soiuri valoroase, precum Feteasca Neagră și Tămâioasa Românească.

Acest domeniu viticol a luat naștere din pasiunea pentru viticultură și vin, se întinde pe o suprafaţă de 33 ha în două locaţii, prima în zona dealului Strehan de 16,5 ha şi a doua în zona dealului Vârful cu Dor cu aceeași suprafaţă. Plantaţiile au orientare sudică, fiind mângâiate de soare pe toată durata zilei, au zone plate şi terasate, zona de la Strehanu având formă unui amfiteatru, de aici şi denumirea. Sortimentul viticol este diversificat având următoarele soiuri de struguri: Feteasca Neagră, Chardonnay, Riesling Italian, Feteasca Regală, Tămâioasa Românească, Muscat Ottonel.

Vârsta plantaţiei este de 7 ani, domeniul Amfiteatru Vitis fiind replantat prin programul naţional de reconversie al viţei de vie cu sistem de susţinere modern cu spalieri metalici. Producţia anuală de vin este de peste 150.000 litri, cu denumire de origine controlată. Gama sortimentală de vin a societăţii este formată din două mărci, marca Aristocrat, respectiv Zaiafet. De altfel, încă de apariţia pe piaţă a vinurilor, acestea au fost prezent la târguri şi concursuri, fiind foarte apreciate şi recompensate cu medalii şi diplome.

În cadrul evenimentului din 11 iulie, tehnologiile de protecţie aplicate culturii de viță de vie au scopul de a-i inspira pe fermieri în alegerea celei mai potrivite game de protecție pentru această cultură, cu specific pe această zonă. Companiile partenere recomandă o monitorizare continuă a stării de sănătate a tuturor culturilor agricole, respectarea programelor de combatere a agenţilor patogeni şi a momentului optim de aplicare a tratamentelor.

Chemark Rom a identificat necesitatea existenței unui sector specializat pe nutriția plantelor la noi în țară și astfel, din 2011, gama de nutriție adusă în exclusivitate în România este drumul corect spre o agricultură modernă și performantă.

Chemark Rom, prin repezentantii săi, îşi intensifică an de an eforturile şi creativitatea pentru a dezvolta servicii noi, adaptate specificului local, capabile să răspundă nevoii fermierilor de a deveni mai competitivi şi de a avea recolte bogate.

În 2016, evenimentele în câmp grupate în jurul loturilor demonstrative pregătite de Chemark Rom au adus împreună peste 2000 de fermieri din întreaga ţară, în 8 locaţii din zone diferite ale ţării. În extrasezon, în cadrul celor 17 seminarii tehnice, cei interesați au aflat noutățile în materie de produse și tehnologii puse la dispoziție de Chemark Rom și partenerii săi, au descoperit soluţiile de sezon în ceea ce priveşte protecţia şi nutriţia plantelor.

La evenimentul de la domeniul viticol, Amfiteatru Vitis din zona Dealu-Mare, pe lângă prezentările tehnice ale platformelor, invitații vor avea parte de multe surprize pregătite de echipa de marketing a Chemark Rom, pe lângă un concept original de eveniment în câmp, în ton cu seria de evenimente deosebot de creative, marca Agro Fest.

Evenimentele Chemark Rom organizate atât ca oportunităţi specializate pentru profesionişti, cât şi ca ocazii de socializare în câmp, îşi dovedesc în continuarea utilitatea și inovația în domeniul agricol din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *