Sunteți invitați să participați la cel mai mare eveniment al anului, organizat direct de către Asociațiile profesionale a crescătorilor și operatorilor de însămânțări artificiale din România- Ziua Națională a Bălțatei, 1-2 septembrie – Târgu Mureș.

Bonitare animale
Bonitare animale
Fermierii alături de familiile lor, crescătorii de bălțată din toată țara, îmbracă straie de sărbătoare și își dau întâlnire la Mureș, pentru a sărbători împreună, pentru a se bucura împreună.

Rasa Bălțată, o istorie de peste 150 de ani, scrisă de către înaintașii noștri, la care se adaugă încă două pagini de istorie scrise în 1 – 2 septembrie pentru cea mai frumoasă rasă, pentru cea mai iubită vacă – bălțata cu roșu.

Mureșul, leagăn de formare a rasei, motor de dezvoltare și creștere a bălțatei, unește crescătorii din toate zonele țării, rupe barierele geografice, entice sau sociale și împreună promovează și mediatizează atât national cât și international laptele, carnea, junincile – produse obținute de la această rasă.

Organizatiile partenere ale acestui eveniment, aduc tuturor celor interesați, experiența pozitivă din zona cercetării științifice, producției, evidențierea progresului genetic și ameliorarea bovinelor, programul culminând cu prezentarea în ring a celor mai frumoase exemplare din această rasă.

Din program:

Workshop- dezbateri tematice privind Actualități și Perspective pentru Rasa Bălțată;

Congresul rasei cu – Noutăți și strategii de dezvoltare pentru rasa Bălțată;

Expoziția de animale- prezentarea în ring a celor mai frumoase exemplare din rasa Bălțatăși premierea celor mai destoinici fermieri;

Expunerea de produse tradiționale – cu degustări specifice;

Masă festivă – masa câmpenească cu moment artistic.

Obiective urmărite:

Aducerea in prim plan a noutatilor si strategiilor de dezvoltare privind cresterea si ameliorarea rasei baltata prin dezbateri tematice, simpozioane, cercetări științifice cu cei mai mari specialiști în domeniu din țară și străinătate, reprezentanți ai organizațiilor profesionale și a instituțiilor de profil;Prezentarea și promovarea directă a produselor obținute de către fermieri, la nivel național și internațional și apărarea intereselor fermierilor crescători de bovine.Întărirea legăturilor dintre producători și crescători, în vederea creșterii încrederii consumatorilor față de produsele românești.

Stimați fermieri, stimați consumatori,

Să ne bucurăm împreună, de Ziua Națională a Rasei Bălțată- Târgu Mureș, eveniment aflat la a- II-a ediție, la care vă așteptăm cu drag să participați în perioada 1 – 2 septembrie 2017.

Organizația Națională de Însămânțări Artificiale

Ing. Valer SICIAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *