Terapie Intensiva Nou-Nascuti Constanta

  • Lucrarile de demolare a vechii sectii sunt deja efectuate in proportie de peste 50%, urmatoarea etapa fiind refacerea peretilor de compartimentare
  • Noua premii acordate in cadrul evenimentului organizatiilor partenere si voluntarilor implicati in programele fundatiei

Bucuresti, 13 octombrie 2017 – Fundatia Vodafone Romania a anuntat stadiul lucrarilor de renovare a Sectiei de Terapie Intensiva Nou-Nascuti Constanta, acesta fiind cel mai important proiect finantat de fundatie in anul 2017. Anuntul a fost facut in cadrul Galei Anuale a Fundatiei Vodafone Romania, care a marcat 19 ani de activitate a fundatiei. Conform anuntului, lucrarile de demolare a vechii sectii sunt deja efectuate in proportie de peste 50%, urmatoarea etapa fiind refacerea peretilor de compartimentare a spatiului. In paralel, echipa proiectului va finaliza achizitia echipamentelor necesare asigurarii conditiilor optime pentru pacienti si pentru organizarea actului medical.

 

Noua sectie de Terapie Intensiva Nou-Nascuti Constanta va avea o suprafata de 800 mp, o capacitate totala de pana la 26 de locuri si va fi dotata cu echipamente medicale de ultima generatie, inclusiv o solutie de telemedicina ce va permite medicilor sa monitorizeze copiii chiar si din afara spitalului si sa transmita informatii medicale vitale ori sa organizeze video-conferinte cu medici specialisti din alte spitale din Romania si din strainatate.

Proiectul de renovare a Sectiei de Terapie Intensiva Nou-Nascuti Constanta este derulat printr-un parteneriat al Fundatiei Vodafone Romania cu asociatiile Inima Copiilor si Daruieste Aripi. Bugetul intregului proiect este estimat la 1,3 milioane de euro. Finantarea va fi asigurata prin campania nationala de strangere de fonduri organizata de asociatiile Inima Copiilor si Daruieste Aripi, iar Fundatia Vodafone Romania va dubla suma stransa din donatii.

Gala Anuala a Fundatiei Vodafone Romania recunoaste contributia deosebita a ONG-urilor partenere si a echipelor de voluntari in programele fundatiei, prin intermediul unor premii acordate pentru proiectele si echipele de voluntari care s-au remarcat in 2017, in cele patru domenii strategice de investitii ale organizatiei, si anume sanatate, educatie, servicii sociale si voluntariat. Castigatorii premiilor au fost „Unitatea mobila” – Asociatia Caravana cu Medici (Premiul pentru Sanatate), „Laborator de invatare alternativa” – Asociatia Proiect ProEuropa (Premiul pentru Educatie), „Spalatoria comunitara” – Asociatia Generation Tibanesti (Premiul pentru Servicii Sociale). La sectiunea Voluntariat, au fost premiate cinci organizatii care s-au implicat cu echipe de voluntari in proiectul Fundatiei Vodafone Romania „Scrisori pentru Mos Craciun”, si anume Huawei Romania, OTP Bank Romania, Republica.ro, Next Advertising si Fundatia Romanian Business Leaders. Premiul Special a revenit echipei de profesori voluntari de la Fundatia pentru Integrare si Sprijin Social „Impreuna Ineu“.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romaneasca, cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 19 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat 1.046 de programe derulate de 660 de ONG-uri din intreaga tara in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut 2 milioane de beneficiari copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 26 milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ si www.facebook.com/fundatiavodafone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *