Panourile fotovoltaice au devenit foarte populare si astazi inseamna mai mult decat un mod suplimentar de a obtine energie electrica. Exista posibilitatea sa alegi energia solara pentru toata casa, fara sa mai fie nevoie sa depinzi de reteaua de distributie a energiei electrice din zona ta.  Intr-adevar costurile necesare achizitionarii si instalarii de panouri solare fotovoltaice poate fi asemanator cu cel al cumpararii unui autovehicul, dar pe termen lung investitia se va dovedi foarte buna.

Cu toate astea, tocmai din caza ca investitia pe care o faci e mai mare, trebuie sa iti analizezi bine prioritatile si bugetul inainte de a trece complet pe energia solara. Asta pentru ca nu e o investitie pe care o faci fara sa te gandesti prea mult, iar daca dai gres iti spui ca data viitoare o sa stii mai bine ce sa faci.

Panourile solare fotovoltaice se instaleaza cel mai bine pe acoperis, asa ca trebuie sa te intrebi daca ai un acoperis destul de rezistent care sa iti poata sustine toate panourile pentru mult timp fara probleme. Pe langa asta, trebuie sa stii sigur ca acoperisul nu este in umbra si panourile au toata energia solara la dispozitie pentru a-ti furniza un maxim de energie electrica.

In afara de panourile solare fotovoltaice, ar mai fi o optiune de a folosi energia solara, sistemele solare de incalzire a apei, care convertesc energia de la soare in energie termica. Impreuna cu sistemele fotovoltaice, aceasta optiune este dominanta in ceea ce priveste folosirea energiei solare pentru locuinte. Un sistem solar de incalzire a apei se poate dovedi mai potrivit pentru tine daca locuiesti intr-o zona in care combustibilii folositi in mod normal pentru incalzire sunt scumpi.

E posibil sa fie nevoie sa iti renovezi acoperisul inainte de instalarea panourilor solare fotovoltaice. Daca tu consideri ca acoperisul va trebui oricum renovat peste cativa ani si vrei sa iti instalezi panourile, renoveaza-l acum. Chiar daca mai faci o mica investitie, asta te va scuti de dureri de cap mai tarziu. Gandeste-te ca altfel va trebui sa dai jos panourile si sa le pui la loc, iar asta inseamna timp pierdut si o investitie mai mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *