• Lucrările artistei vor fi expuse la Somerset House, Londra între 20 aprilie și 6 mai 2018
  • Imagini disponibile la worldphoto.org/press

București, 15 februarie 2018: World Photography Organisation a anunțat că artista contemporană Candida Höfer este câștigătoarea premiului Outstanding Contribution to Photography la Sony World Photography Awards 2018.

Fotografa va primi distincția în cadrul unei ceremonii organizate la Londra, joi, 19 aprilie 2018. Totodată, la Somerset House, Londra, va fi prezentată o selecție a lucrărilor lui Höfer, ca parte a expoziției Sony World Photography Awards 2018, care va avea loc în perioada 20 aprilie – 6 mai.

Artista de origine germană Candida Höfer (născută Eberswalde, 1944) se numără printre cei mai apreciați fotografi contemporani. Renumită pentru metodologia și tehnica sa precisă, munca sa este recunoscută la nivel internațional, luând adesea forma unor fotografii color în format mare. Portretele sale de interioare goale, spațioase, fac parte din colecții importante din întreaga lume și sunt expuse în muzee internaționale renumite.

Pentru a celebra contribuția lui Höfer în domeniul fotografiei, artista a selectat personal lucrări din cariera sa îndelungată pentru a fi prezentate în cadrul expoziției Sony World Photography Awards 2018 la Somerset House, Londra. Expoziția va cuprinde trei dintre cele mai remarcabile lucrări de mari dimensiuni – Muzeul Luvru Paris XXI 2005, Hermitage St. Petersburg VIII 2014 și Biblioteca Trinity College Dublin I 2004 – acestea fiind împrumutate de la Ben Brown Fine Arts din Londra.

CandidaHfer_OutstandingContributionToPhotography_2018 02

Printre câștigătorii premiului Outstanding Contribution to Photography se mai numără Mary Ellen Mark, Eve Arnold, Bruce Davidson, Elliott Erwitt și, cel mai recent, Martin Parr.

Lucrările lui Höfer se vor alătura unei colecții de peste 600 de imagini Sony World Photography Awards 2018, cea mai diversificată competiție de fotografie din lume. Imaginile expoziției au fost selectate de Mike Trow, fostul regizor de imagine British Vogue, dintr-un număr record de lucrări înscrise la ediția 2018. Acoperind o mare varietate de genuri, de la arhitectură la peisaj, de la fotografie de stradă la faună, de la portrete la călătorii, aceste lucrări selectate și comentate vor oferi publicului o perspectivă asupra tendințelor din fotografie din ultimul an.

Discutând despre premiul acordat și despre expoziția din londra, Höfer a declarat:  “Mă simt foarte onorată. Sper că acest premiu va contribui la distrugerea barierelor dintre fotografie și artă din percepția publicului.”

Scott Gray, CEO al World Photography Organisation a comentat: “Acordarea acestui premiu unui artist atât de important, care a doborât bariere în domeniul ei, reprezintă un privilegiu imens. Este o adevărată plăcere să observi munca depusă de Candida, perfectă din punct de vedere tehnic și extrem de intensă.”

CandidaHfer_OutstandingContributionToPhotography_2018 03

Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați:

Jill Cotton, Emma Double | Press Department | World Photography Organisation

020 7886 3043 or 3049 | press@worldphoto.org

Lista scurtă pentru Sony World Photography Awards 2018 va fi anunțată miercuri, 28 februarie. Câștigătorii vor fi anunțați pe 19 aprilie 2018.

Candida Höfer (n. Eberswalde, 1944)

După ce și-a terminat studiile la studioul Schmölz-Huth, Candida Höfer a început să studieze sub îndrumarea influenților fotografi Bernd și Hilla Becher în 1976. Lucrările lui Höfer recunoscute la nivel internațional au fost prezentate la Kunsthalle Basel, Basel; Kunsthalle Berne, Berna; Muzeul Luvru, Paris; Muzeul irlandez al artei moderne, Dublin; Tate Liverpool; Galeria de artă Barbican din Londra; și cel mai recent la Muzeul de stat Hermitage, St Petersburg. Höfer a reprezentat Germania la cea de-a 50-a ediție a Bienalei din Veneția (2003), a participat la Documenta 11 (2002), iar fotografiile ei fac parte din importante colecții de muzeu de pe tot globul, inclusiv Tate Britain, Londra; Centrul Georges Pompidou, Paris; Muzeul Național de Artă Reina Sofía, Madrid; Muzeul Folkwang, Essen; Kunsthalle Hamburg, Hamburg; Muzeul Metropolitan de Artă, New York; și Muzeul de Stat Hermitage, St Petersburg. Artistul este reprezentat de Ben Brown Fine Arts, Londra. benbrownfinearts.com.

Expoziția Sony World Photography Awards are loc la Somerset House, Londra, între 19 aprilie și 6 mai 2018. Programul este de luni până vineri, între 10 – 9, iar sâmbăta și duminica între 10 și 8.|  Bilete: £6-£18 | www.worldphoto.org/2018exhibition

Lucrările imprimate sunt disponibile prin Official Exhibition Partner, theprintspace.

Despre World Photography Organisation
World Photography Organisation este o platformă globală de comunicare pentru industria foto.  Cu o prezență în peste 180 de țări, scopul organizației este ridicarea nivelului de conversație în jurul fotografiei, celebrând cele mai bune imagini și pe cei mai buni fotografi din lume. WPO creează relații de lungă durată cu fotografii, dar și cu partenerii care conduc industria în întreaga lume. Organizația găzduiește un portofoliu de evenimente anuale precum: Sony World Photography Awards (cea mai mare competiție de fotografie din lume), precum și PHOTOFAIRS, International Art Fairs Dedicated to Photography, găzduit în Shanghai și San Francisco. Pentru mai multe detalii, vizitați www.worldphoto.org.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *