Potrivit studiului intitulat “Relații inteligente”, realizat pentru Huawei de către compania de cercetare de piață IPSOS, colectand date din 12 țări, inclusiv din România, romanilor le plac telefoanele inteligente si tocmai de aceea există din ce in ce mai puține lucruri carora acestia sa le atribuie o importanta mai mare decat cea acordata dorintei de-a fi in permanenta conectati. Dar ce inseamna cu adevarat pentru romani sa fie mereu conectati?

Reflectând asupra vieții de zi cu zi, este aproape imposibil pentru oricare dintre noi sa nege legătura puternică pe care o are cu smartphone-ul sau. Tindem să dormim cu telefoane langa noi, să le ținem aproape în timpul meselor și să le purtam in permanenta în buzunar. Cu toate acestea, rezultatele studiului “Relațiile inteligente”, realizat pentru compania Huawei, care a lansat primul smartphone ce încorporează platforma AI, ne demonstreaza că tendim să folosim smartphone-ul mai degraba ca instrument prin intermediul caruia ținem legatura cu cei dragi.

În general, se pare ca există din ce in ce mai puține lucruri care sa fie mai importante decat dorinta de-a fi in permanenta conectati. 71% din romani renunță cu ușurință la televizor in favoare smartphone-ului. Mai mult, 67% dintre respondenții romani afirma ca pot renunta la fel de usor sa consume dulciuri timp de o luna in loc sa renunte la smartphone.

#Addictedtoyou

Cu toate acestea, 79% dintre romanii intervievati ar renunța la smartphone in favoarea relatiei cu partenerul lor, in timp ce 69% dintre acestia declara ca ar renunta fara sa stea pe ganduri la telefon in favoarea petrecerii timpului cu prietenii. Aceste rezultate reprezinta dovada clara ca romanii prefera prefera să fie cu adevarat conectați cu cei apropiați, alegerea de-a fi conectati virtual venind pe un loc secund.

In timp ce romanii interactioneaza cu cei dragi si mentin relatiile cu acestia, ei sunt de parere ca telefoanele sunt dispozitive menite să le facă viața mai ușoară, nicidecum pentru a substitui relatiile sau interactiunile umane. 89% dintre romani admit ca nu au telefonul cu ei in pat atunci cand dorm. 93% de romani care au copii susțin categoric că nu vor renunța la timpul petrecut cu ei sau la jocurile cu acestia. in favoarea smartphone-ului.

Unii sugerează că smartphone-ul ucide romantismul mai repede decât trebuie, insa cercetarea de fata relevă totusi o influența pozitivă pe care smartphone-urile le au asupra noastra, si anume ca acestea ne usureaza si ne ajuta sa fim in contact cu cei dragi prin intermediul apelurilor si mesajelor text. Studiul companiei Huawei a confirmat faptul că smartphone-urile sunt un instrument excelent pentru a menține relațiile cu cei apropiati și ca suntem cu adevărat atașați de acestia, si nu de dispozitivele noastre.

Cercetarea de piață a fost realizată pentru Huawei de către compania Ipsos și a fost efectuată în luna ianuarie 2018 pe următoarele piețe: Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Danemarca, Grecia, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovenia și Turcia.

Mate 10 Pro – specificații de top la puterea AI

  • Procesor Kirin 970, primul procesor AI din lume pentru smartphone-uri cu o unitate dedicată de procesare neurală (NPU – Neural Processing Unit);
  • Un corp construit din sticlă 3D, cu display Huawei FullView, ce integrează o margine aproape inexistentă și tehnologia HDR10 pentru culori intense și strălucitoare;
  • Certificarea tehnologiei proprietară Huawei, SuperCharge, de către compania TÜV Rheinland și o baterie de 4000 mAh, cu o gestionare inteligentă a resurselor de energie datorată Inteligenței Artificiale;
  • Noul sistem dual-camera Leica cu lentile SUMMILUX-H, ambele camere având o apertură de f/1.6 și capabilități de fotografiere generate de Inteligența Artificială, precum recunoașterea scenei și a obiectelor în timp real sau efectul Bokeh bazat pe Inteligența Artificială;
  • Noua interfață simplificată EMUI 8.0, bazată pe versiunea Android™ 8.0.

Despre Huawei Consumer BG

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări și deservesc o treime din populația lumii. În anul 2017, Huawei s-a clasat pe locul al doilea în ceea ce privește livrările de smartphone-uri la nivel global. Compania deține 17 centre R&D în țări precum Statele Unite, Germania, Suedia, Rusia, India, China și Finlanda. Făcând parte din cele 3 filiale ale companiei Huawei, Huawei Consumer BG pune la dispoziția utilizatorilor săi telefoane mobile, tablete, accesorii inteligente, dispozitive pentru acasă și servicii cloud etc. Cu peste 30 de ani de expertiză în domeniul telecomunicațiilor, Huawei este orientată spre a oferi soluții inovatoare, care se traduc în experiențe extraordinare pentru consumatorii de pretutindeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *