Evenimentul va avea loc în perioada 04-05 octombrie 2018 și pune accent pe importanța creării unui mediu favorabil pentru dezvoltarea industriei de game development din România

București, 7 martie 2018 – Asociația dezvoltatorilor de jocuri din România anunță primul val de speakeri confirmați la DEV.PLAY 2018 by RGDA, conferința românească dedicată industriei de game development ce va avea loc în această toamnă. Surpriza acestui prim anunț este popularul Rami Ismail, cofondator al studioului Vlambeer și un nume consacrat în industria dezvoltatorilor de jocuri. DEV.PLAY va avea loc în perioada 04-05 octombrie 2018 și va pune accentul pe educație și inovație ca elemente esențiale pentru dezvoltarea industriei locale. Programul va conține o diversitate de  subiecte în materie de artă, tehnologie și business. Conferința reunește numeroși speakeri internaționali și personalități ale industriei recunoscute la nivel mondial și local într-o serie de prezentări, workshopuri și paneluri.

Rami Ismail este dezvoltator de jocuri și împreună cu Jan Wilem Nijman a fondat studioul Vlambeer, cunoscut pentru titluri precum Nuclear Throne, Ridiculous Fishing, Super Crate Box, Serious Sam: The Random Encounter și Luftrausers. Pasiunea pentru jocuri a început de la 6 ani iar rolul său în industria de game development depășește aspectul tehnic al programării, Rami fiind un adevărat susținător al industriei și remarcându-se prin eforturile dedicate comunității. El împărtășește foarte des cunoștințele sale despre industria de game development prin susținerea unor prezentări în cadrul incubatoarelor de jocuri, evenimentelor locale și universităților din toată lumea  dar și prin realizarea unor instrumente gratuite de dezvoltare precum faimosul presskit() ce ajută dezvoltatorii de jocuri indie să distribuie cu ușurință informații despre proiectele lor viitoare.

“Industria de game development este una dintre cele mai importante industrii creative din România și sperăm ca tot mai multe studiouri independente să iasă în față cu proiecte care să fie recunoscute la nivel internațional. Mergând și mai departe, unul dintre obiectivele acestei ediții DEV.PLAY  este încurajarea generațiilor tinere de a se orienta către industria jocurilor și de a se implica în realizarea unor proiecte remarcabile. Există mulți pasionați de gaming, programare și design grafic iar noi vrem ca Dev.Play să le arate oportunitățile pe care le oferă această industrie”, a declarat Cătălin Butnariu, președintele RGDA.   

Speakeri internaționali de top

Alături de Rami Ismail, la DEV.PLAY 2018 by RGDA va fi prezentă o serie de speakeri internaționali, profesioniști sau dezvoltatori ai industriei de game development din întreaga lume. Primele nume confirmate sunt Grzegorz Mazur (Vile Monarch), Vlad Micu (un cunoscut consultant în industrie), Jodi Sahlin (Space Ape Games), Cvetan Rusimov (Imperia Online), Dave Pimm (Suffolk University) și Liviu Boar (Stuck in the Attick).

Oportunități pentru dezvoltatorii indie

Nordic Game Discovery Contest @ Dev.Play – Pentru al doilea an consecutiv, Nordic Game aduce în România  competiția Discovery Contest, ce oferă dezvoltatorilor indie o nouă șansă de a-și prezenta proiectele selectate în cadrul unor sesiuni live. Competiția va avea loc la DEV.PLAY 2018 by RGDA iar mai multe detalii, precum și lista completă a premiilor, vor putea fi găsite în curând pe site-ul evenimentului.

De asemenea, DEV.PLAY 2018 by RGDA va fi gazda ceremoniei de decernare DEV.PLAY Awards Gala în cadrul căreia vor fi premiate jocurile românești prezentate pe parcursul evenimentului în cadrul unui Indie Game Showcase iar toate informațiile legate de înscriere vor putea fi găsite pe pagina oficială DEV.PLAY.

Mai multe nume și activități din cadrul DEV.PLAY 2018 by RGDA vor fi anunțate pe parcurs.

Bilete și alte informații

Bilete la DEV.PLAY 2018 by RGDA sunt deja puse în vânzare pe site-ul evenimentului și pe pagina de facebook Dev.Play Conference.  Tot aici veți găsi mai multe informații despre eveniment și veți putea urmări ultimele actualizări (locație, noi speakeri și noi evenimente speciale în cadrul conferinței) publicate de organizatori.

Despre RGDA

Asociația Romanian Game Developers Association (RGDA) este o organizație non-profit care își propune să sprijine și să promoveze dezvoltatorii de jocuri video din Romania. Ghidată de valori solide, RGDA promovează integritatea, calitatea, schimbul de bune practici, respectul și ajutorul reciproc ca modalitate de dezvoltare a industriei locale. Obiectivele asociației sunt acelea de a informa publicul larg asupra industriei, a se asigura că există suficiente surse de training și educație pentru cei care iși doresc o carieră în domeniu, a crea o comunitate stransă a dezvoltatorilor și de a  reprezenta industria în fața instituțiilor statului și a actorilor internaționali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *