MedLife Facem Romania Verde, a etapa a doua

Noua acțiune continuă campania Facem România verde, ajunsă la a doua etapă de plantare a copăceilor pentru nou-născuți

MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, continuă campania Facem România verde prin lansarea celei mai lungi scrisori de promisiuni ale părinților pentru viitorul generațiilor următoare. MedLife își propune astfel să ducă mai departe promisiunea de a contribui la sănătatea și echilibrul generațiilor următoare către părinți și viitorii părinți. Fiecare părinte își dorește un mediu sănătos în care copilul lui să se dezvolte, iar aceasta este o promisiune care merită să prindă rădăcini.

Noua acțiune care continuă proiectul Facem România verde va avea o componentă în mediul online, pe platforma https://www.medlife.ro/facem-romania-verde, unde fiecare părinte își poate scrie promisiunea care va fi parte din cea mai lungă scrisoare pentru viitorul copiilor. Actualii sau viitorii părinți care-și vor transmite gândurile pozitive către copiii lor prin platforma online vor fi recompensați fie printr-o naștere naturală gratuită la MedLife, dacă prin tragerea la sorți va câștiga o viitoare mămică, fie printr-un Card Executive în cadrul clinicilor MedLife, timp de un an.

Mai mult decât atât, în următoarea etapă a campaniei Facem România verde, scrisoarea va fi plantată în mod simbolic, ca respectare a promisiunilor, în Capsula Timpului, în zona reîmpădurită din Munții Făgăraș.

A doua etapă de plantare

Cea mai lungă scrisoare cu promisiuni ale părinților pentru un viitor mai verde al generațiilor următoare se lansează odată cu finalizarea celei de-a doua etape de plantare a copăceilor pentru copiii născuți în cadrul maternităților MedLife.

Pe 5 mai, angajații MedLife, alături de voluntari și membri ai echipei Fundației Conservation Carpathia au continuat reîmpădurirea terenului defrișat din Munții Făgăraș. Până acum, în cadrul campaniei Facem România verde s-au plantat 28.000 de puieți.

Despre proiectul Facem România Verde

Potrivit statisticilor, 70% dintre funcțiile pădurilor, sunt vitale oamenilor însă cu toate acestea, în România, pădurile au ajuns să reprezinte doar 28,95% din suprafața tării, iar cest lucru se datorează tăierilor ilegale. În ultimul an, de exemplu, au fost depistate 9.444 de cazuri de tăieri ilegale.

MedLife a dorit să se implice activ în schimbarea pozitivă a mediului înconjurător, iar în noiembrie 2017, a dat startul primului său proiect de responsabilitate socială dedicat protejării mediului – Facem România verde.  Prin această campanie, reprezentanții companiei și-au asumat responsabilitatea de a planta câte un copăcel pentru fiecare nou-născut din maternitățile sale.

Scopul final al proiectului este reconstrucția ecologică a unei zone defrișate, de 10 ha, din munții Făgăraș, prin intermediul Fundației Conservation Carpathia, astfel încât în primul an al proiectului vor fi plantați 40.000 de puieți.

Ca simbol al promisiunii că la MedLife natura și oamenii cresc mari împreună, la venirea pe lume a fiecărui nou-născut, fiecare mamă primește un certificat care atestă  zona dedicată copilului, în pădurea MedLife din munții Făgăraș.

Mai multe informații despre proiectul Facem România verde se regăsesc pe pagina dedicată, https://www.medlife.ro/facem-romania-verde, unde poate fi vizionat și clipul video ce spune povestea campaniei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *