Costa Brava – un motiv in plus sa vizitezi Spania

costa_brava_beach-942

Spania – o tara atat de cunoscuta si totusi atat de putin exploatata. Spania este o tara cu un bogat potential turistic datorita locurilor inedite pe care le detine. Iar unul dintre acestea este statiunea Costa Brava. Daca esti in cautare de un loc deosebit pentru urmatoarea ta vacanta, prinde oferte in Costa Brava si vei fi multumit de alegere.

Costa Brava este o statiune din nord- estul Spaniei, in apropiere de Barcelona. Acesta este un alt mare avantaj pentru ca odata cu un sejur de exceptie pe plajele frumoase din Costa Brava vei avea ocazia sa vizitezi si Barcelona. Daca te intrebi ce face ca aceasta statiune sa fie de cele mai multe ori printre primele alegeri ale turistilor occidentali care viziteaza Europa, ei bine vei afla din urmatoarele randuri.

Costa Brava este locul celor care indraznesc, celor care ies din tipare, este locul curajului si al depasirii limitelor. Asta se intampla si cu relieful acestei statiuni. Costa Brava se refera la salbaticia coastei deoarece aici este unul dintre locurile din lume in care marea si muntele isi dau intalnire intr-un mod spectaculos. Pentru iubitorii combinatiei de munte si mare, Costa Brava este locul perfect.

Plaje intinse cu nisip fin, mult soare, palmieri, cladiri pitoresti si o atmosfera deosebita sunt doar cateva dintre motive de a cauta oferte Costa Brava. Vei fi surprins sa constati ca atmosfera mediteraneana este cu totul diferita fata de alte locatii. Faptul ca aceste locuri au fost si sunt locuite in continuare de mii de persoane face ca atmosfera sa fie extrem de primitoare si calduroasa. Regiunea nu este doar un loc populat de turisti an de an, transformat in ceva comercial si banal, ci locuitorii de acolo reusesc sa umanizeze acele tinuturi si sa creeze o atmosfera foarte placuta.

In Costa Brava vei gasi plaje atipice, salbatice, care nu seamana cu restul plajelor pe care le-ai mai vazut. Datorita peisajelor de vis, plajele ofera privelisti superbe. Te poti bucura de ele alaturi de familie sau alaturi de prieteni. In ambele situatii, Costa Brava ofera posibilitati de relaxare si distractie. Tuturor acestor aspecte li se adauga o bucatarie recunoscuta in toata lumea, specialitati deosebite de mancare pe care ar fi pacat sa le ratezi. Cauta oferte in Costa Brava pentru urmatoarea ta vacanta!

95 de magazine online participă în Competiția GPeC 2018

101 magazine online și-au exprimat intenția de participare anul acesta la Competiția GPeC din care 95 au întrunit criteriile de preselecție și au fost acceptate în concurs. Până pe 27 iunie acestea au trecut prin prima etapă de auditare, fiind evaluate de 25 de experți în e-commerce și marketing online prin peste 200 de criterii de jurizare. Pe 10 iulie au loc, la București, Întâlnirile Consultative GPeC dintre reprezentanții magazinelor online și juriul GPeC pentru detalii și lămuriri asupra primului raport de evaluare.
Andrei Radu CEO & Founder GPeC
Andrei Radu CEO & Founder GPeC

Competiția GPeC este un proces prin care orice magazin online învață concret ce este bine și ce nu la site-ul lui, ce trebuie să schimbe pentru a crește rata de conversie, ce să facă pentru a fi în conformitate cu legea, cum să își gândească strategia de business pe termen mediu și lung.
Andrei Radu, CEO & Founder GPeC

Competiția GPeC – de 13 ani în sprijinul dezvoltării magazinelor online

În cei 13 ani de la lansare, peste 1.100 de magazine online au participat în Competiția GPeC pentru a le fi analizată prezența online, dar și pentru a se pune în acord cu legislația în vigoare și cu bunele practici în e-commerce.

Fiecare magazin online înscris în Competiția GPeC este analizat în detaliu prin peste 200 de criterii de evaluare din punct de vedere: Design, Usability, Customer Experience, SEO, Securitate, adaptare la device-urile mobile, E-Mail Marketing, conținut și prezență în Social Media.

Înainte de a trece prin cele peste 200 de criterii, fiecare magazin trebuie să îndeplinească cerințele legislative și bunele practici în e-commerce în așa fel încât consumatorii finali să aibă parte de experiențe de cumpărare plăcute și, astfel, întreaga piață de comerț electronic din România să crească.

“Competiția GPeC este un proces prin care orice magazin online învață concret ce este bine și ce nu la site-ul lui, ce trebuie să schimbe pentru a crește rata de conversie, ce să facă pentru a fi în conformitate cu legea, cum să își gândească strategia de business pe termen mediu și lung. Tot ce facem la GPeC se bazează pe mulți ani de experiență atât din partea noastră ca entitate reprezentativă în e-commerce, cât mai ales din partea Juriului GPeC format din 25 de specialiști în domeniu. Scopul final este să creștem vânzările magazinelor online, să contribuim la dezvoltarea pieței românești de e-commerce și să asigurăm experiențe de cumpărare plăcute internauților în așa fel încât să revină și să cumpere online cât mai des”, spune Andrei Radu, CEO & Founder GPeC.

Parcursul unui magazin online înscris în Competiția GPeC

– După înscriere (taxa de înscriere variază între 299 și 659 euro în funcție de pachetul de beneficii ales), magazinul este analizat din punct de vedere al respectării legislației în vigoare și al bunelor practici în e-commerce;
– Echipa GPeC trimite un raport de evaluare cu toate recomandările necesare pentru ca standardele legale și bunele practici (toate fiind criterii de preselecție) să poată fi îndeplinite;
– Odată ce acestea sunt respectate, magazinul primește acceptul în Competiția GPeC și marca TRUSTED.ro care demonstrează consumatorilor finali că magazinul este de încredere (în acest moment, peste 200 de magazine online românești sunt atestate de TRUSTED.ro);
– Ulterior, magazinul online intră în prima etapă de auditare cu peste 200 de criterii esențiale pentru orice business online: Design, Usability, Customer Experience, SEO, Securitate, Mobile, E-Mail Marketng, Social Media – toate sunt evaluate de către un juriu format din 25 de specialiști în domeniu;
– După prima evaluare, magazinul primește raportul de audit. Are timp să îl studieze și să îl discute față în față cu evaluatorii în cadrul Întâlnirilor Consultative GPeC pentru a primi recomandări avizate despre cum își poate îmbunătăți afacerea;
– În urma Întâlnirilor Consultative GPeC, magazinul online are 2 (două) luni la dispoziție să implementeze recomandările juriului GPeC. Competiția GPeC îi oferă posibilitatea de a implementa recomandările specialiștilor în timp real;
– Mai apoi, magazinul online intră în etapa finală de jurizare GPeC: este analizat din nou prin cele peste 200 de criterii, este urmărită evoluția lui și i se acordă ultimele note și recomandări;
– Din nou, are posibilitatea de a dezbate față în față și de a primi recomandări de la juriul GPeC;
– La final, media notelor obținute din prima și din a doua etapă de evaluare, va fi cea care desemnează câștigătorii în urma Competiției GPeC – laureați în cadrul Galei Premiilor eCommerce (noiembrie 2018).
Juriul Competiției GPeC

Din Juriul GPeC fac parte unii dintre cei mai buni specialiști în e-commerce și marketing online din România: Adrian Pintilie (Extended.ro), Alexandru Lăpușan (Zitec), Anabela Luca (adLemonade), Andreea Moisa (Beans United), Andrei Avădănei (DefCamp), Andrei Georgescu (WhiteImage), Bianca Grip (GripAds), Bogdan Aron (2Performant), Bogdan Manolea (TRUSTED.ro), Cosmin Dărăban (GoMag), Cosmin Năstasă (2Performant), Cristian Ignat (Canopy), Dan Vîrtopeanu (Breeze Mobile), Daniel Ene (MoLoSo), Doina Vîlceanu (ContentSpeed), Dragoș Smeu (Mavericks), Eugen Potlog (UX Studio), Horia Neagu (Napoleon.Digital), Irina Bucurenciu (123 Form Builder), Lucia Ciucă (Quantum Data Science), Mihai Vânătoru (DWF), Ovidiu Joiță (iAgency), Răzvan Acsente (Vodafone), Roxana Olaru (Creadiv), Victor Kapra.

Xby Counterflix

Madd Electronics – furnizor de incredere pentru afacerea ta

Madd Electronics este firma care activeaza de peste 16 ani pe piata IT din Romania si care opereaza magazinul online www.pcmadd.com.

Pe site-ul www.pcmadd.com veti gasi cele mai bune oferte pentru:

  • Sisteme pc
  • Componente pc
  • Retelistica
  • Service pc performant
  • Laptop Dell, HP, Fujitsu
  • Monitoare lcd & led
  • Imprimante

 Madd Electronics este, din 2010, partener oficial Dell.
Avantajul parteneriatului cu Dell este reprezentat de resursele de calitate oferite catre clienti la costuri reduse fata de alte firme de profil la orice echipament refurbished.

Produsele comercializate de catre Madd Electronics sunt in proportie de 90% produse IT de brand achizitionate din SUA sau Europa.
Din anul 2011 Madd Electronics a devenit partener MAR MICROSOFT – Microsoft Authorized Refurbisher pentru Romania. Datorita acestui program, clientii au posibilitatea de a cumpara calculatoare second hand refurbished cu preinstalare Microsoft Windows 10, Microsoft Office, la preturi foarte accesibile.

– In plus, clientii au parte de beneficii:

– Se pot bucura de programul de fidelizare.
La fiecare comanda plasata online, clientul beneficiaza de un discount de 3%, bani care intra in contul de loialitate. Acesti bani pot fi folositi in parte sau ca suma intreaga la urmatoarele comenzi.

– Pot profita de programul Rabla IT.

Acesta este un program de recilare in cadrul caruia clientul preda echipamentului vechi si cumpara altui echipament nou, primind 10% discount daca produsul reciclat a fost achizitionat de la Madd Electronics si 7% discount daca produsul reciclat a fost cumparat din alta sursa.

– Promotii
Clientii se pot bucura de reduceri sau discount-uri super avantajoase. Tot ce trebuie sa faca este sa urmareasca sectiunea dedicata promotiilor pentru a profita de cel mai avantajos pret.

– Rate rapide

– Clientul poate apela la un sistem de rate rapide, accesibile si foarte avantajoase, oferite rapid prin:
– BRD Finance
 – rate cu card BCR

– rate cu dobanda 0 prin card Avantaj.

Pentru orice nelamurile, clientii beneficiaza de consultanta online in timp real prin intermediul unui chat online sau pot apela la datele de contact prezentate pe site.

Allview anunță lansarea aplicației Touravi, ghidul turistic vocal personal

Allview, brandul românesc de smartphone-uri și tablete, anunță lansarea aplicației Touravi, o aplicație care va oferi utilizatorilor un ghid turistic complet, printr-un sistem care poate recunoaște imagini și livra mai departe informații despre acestea.

Pornind de la capabilitatea procesorului Mediatek Helio P60, integrat în terminalul Soul X5 Pro, de a oferi suport pentru Inteligența Artificială, precum posibilitatea de a lucra alături de platforme ce oferă suport pentru recunoașterea obiectelor din imagini, Allview și-a dorit ca utilizatorii să poată să beneficieze de acest avantaj, în contextul în care se apropie perioada de concedii. Astfel, a fost creat conceptul Touravi, menit să recunoască obiective turistice și să fie mereu la îndemâna utilizatorilor, indiferent dacă aceștia își petrec concediul în țară, sau chiar în străinătate.

Principala funcție a aplicației Touravi este de a recunoaște obiectivele turistice și de a-ți povesti despre acestea în limba ta natală. În plus, pentru a veni în ajutorul utilizatorilor, Touravi a fost dezvoltat astfel încât să îi poată îndruma spre alte puncte de interes din jurul acestuia, precum: restaurante, cafenele, hoteluri, alte obiective turistice din împrejurimi, dar chiar și pagina web prin care utilizatorul are posibilitatea de a își rezerva bilete sau de a avea toate informațiile necesare. Totul se poate întâmpla doar la un click distanță.

Pentru a veni în sprijinul utilizatorilor, Allview a integrat funcția Text-To-Speech a asistentului vocal  AVI în cadrul aplicației Touravi, aceasta fiind capabilă să citească informațiile primite despre imaginea identificată.

Pe lângă recunoașterea obiectivelor turistice, aplicația Touravi este capabilă să recunoască chiar și animale, păsări, plante, și nu în ultimul rând, diferite tipuri de obiecte.

Aplicația va fi lansată într-o variantă Beta care va fi disponibilă exclusiv pe noul terminal Soul X5 Pro și va putea fi testată începând cu 29 iunie 2018. Allview va continua dezvoltarea aplicației Touravi pentru a putea fi utilizată chiar și pe alte terminale din portofoliul său, precum și pentru a aduce noi funcții utile care vor veni în sprijinul utilizatorilor.

AMD celebrează primul an de EPYC

AMD

În urmă cu un an, AMD a adus împreuna un ecosistem global de parteneri și clienți pentru a face o simplă, dar puternică declarație – competiția (și puterea de alegere) se întoarce în datacenter.

Motivul pentru această schimbare a fost lansarea procesorului de servere AMD EPYC 7000 de înaltă performanță. Astăzi, luăm o clipă pentru a reflecta și a celebra impulsul care a condus AMD EPYC în primul an de perturbare a status quo-ului. Fiind primul procesor de server din industrie de tip single-socket, acesta perturbă opțiunile de tip dual-socket care stau în centrul pieței, clienții și partenerii aderă la AMD EPYC și acest lucru se poate vedea.

Mai jos este un snapshot scurt care prezintă câteva dintre cele mai notabile momente ale AMD EPYC de până acum, iar aceasta este o reflecție de pe blog-ul AMD a lui Forrest Norrod. Mai multe detalii se pot găsi pe www.amd.com/en/products/epyc-server .

Dacă aveți alte întrebări nu ezitați să mi le adresați.

  • Iunie 2017: Procesorul AMD EPYC 7000 a fost lansat
  • August 2017: Tencent și JD.com fac angajamentele pentru datacenter cu AMD EPYC
  • Noiembrie 2017: HPE Gen10 DL-385 bazat pe AMD EPYC setează recorduri mondiale în SPECrate2017_fp și SPECfp_rate2006
  • Decembrie 2017: Microsoft Azure a devenit primul client cloud global al AMD EPYC și Baidu a anunțat disponibilitatea imediată a procesoarelor AMD EPYC în sistemele sale ABC
  • Februarie 2018: Dell EMC a lansat soluții single-and dual-socket cu PowerEdge R6415, R7415 și R7425
  • Aprilie 2018: Procesoarele AMD EPYC integrate Cray în noua linie de producție CS500
  • Iunie 2018: Cisco, HPE și Tencent au extins ofertele AMD EPYC
  • Iunie 2018: La COMPUTEX, Lisa Su a oferit o privire asupra procesorului AMD EPYC de nouă generație pe 7nm, codificat “Roma”, care în prezent rulează în laboratoarele AMD

E3 2018: AMD anunță parteneriatul Division 2, noile sisteme partenere și tehnologii pentru gaming

AMD a anunțat un parteneriat cu Ubisoft pentru a oferi jucătorilor Radeon o performanță mai rapidă, optimizată, mai multe cadre pe secundă și o latență redusă cu tehnologia DirectX 12 în jocul Tom Clancy’s Division 2.

    Această colaborare urmează activitatea AMD cu Ubisoft pe Far Cry 5, pentru a se asigura că jucătorii se bucură de o calitate excepțională a imaginii, datorită funcțiilor specifice Vega precum Rapid Packed Math și Shader Intrinsics.

    AMD a dezvăluit, de asemenea, noi sisteme partenere gata de joc, inclusiv noul notebook Acer Predator Helios 500, care ilustrează portofoliul tot mai mare de sisteme AMD premium care preiau piața mondială a jucătorilor. Origins la PC Gaming Show și pe etajul E3 show, publicul a verificat noile desktop-uri Acer Nitro 50 cu Gen 2 Ryzen și Radeon RX 580, precum și notebook-ul Acer Predator Helios 500 cu Gen Gen Ryzen și Radeon RX Vega 56.

    În plus, AMD a subliniat următoarele tehnologii, permițând experiențe incredibile în industria de gaming, precum și implicarea sa în eSports care conduc evoluția industriei de gaming:

  • Noul procesor Ryzen 7 2700x, inclus în cea mai recentă versiune a procesoarelor Ryzen din a doua generație, este ideal pentru orice gamer. Capabil să livreze 100 de cadre pe secundă în titlurile AAA și eSport, acest procesor se ocupă de cele mai competitive scenarii de jocuri.
  • Tehnologia Radeon FreeSync își continuă adoptarea largă, acum susținută de peste 20 de televizoare Samsung, aducând un gameplay fluid, uniform, tear-free și open gameplay pe un nou format de display-uri mari
  • Colaborând cu echipe precum Fnatic, AMD echipează cei mai competitivi jucători de la eSports din lume cu procesoare de gaming puternice Ryzen, permițând jucătorilor să se concentreze mai degrabă asupra jocului decât asupra hardware-ului și instrumentelor, astfel oferind pentru cea mai bună experiență posibilă.

Platforma de sănătate Wello este primul proiect din România acceptat într-un program de dezvoltare al EIT Health, una dintre cele mai mari inițiative mondiale din healthcare

Wello_imagini din platforma

  • Programul GoGlobal, inițiat de EIT Health, sprijină cele mai bune proiecte europene din healthcare să fie lansate pe piața internațională
  • Wello a fost premiată recent și la târgul de inovație în tehnologie VivaTech Paris
  • Wello a atras deja finanțare de 1 milion de euro pentru dezvoltare

CLUJ-NAPOCA, 25 iunie 2018 – Wello, platforma de sănătate dedicată familiilor cu copii supraponderali, dezvoltată de o echipă de 13 specialiști în tehnologia informației din județul Cluj, este singurul proiect din România acceptat în programul de dezvoltare GoGlobal al EIT Health, una dintre cele mai mari inițiative mondiale din industria de healthcare.

Wello va participa la ediția din acest an a GoGlobal Israel-Canada, care se desfășoară în perioada iunie-noiembrie, și reprezintă poarta de acces a IMM-urilor europene incluse în program către două dintre cele mai importante hub-uri de inovație în healthcare, prin implicarea unor parteneri locali de top.  La această ediție, au fost acceptate doar două proiecte din Europa, Wello fiind unul dintre acestea.

Programul GoGlobal își propune să le ofere companiilor care activează în industriile de tehnologie medicală, biotehnologie și sănătate digitală, competențele necesare pentru a se extinde cu succes la nivel mondial. Proiectele acceptate sunt sprijinite să se lanseze în piețe noi cu know-how în sistemele de sănătate specifice țărilor vizate, să afle informații despre reglementările în vigoare, precum și să aibă acces la stakeholderi și analize asupra competiției.

EIT Health, inițiatorul acestui program și organizație susținută de Comitetul European şi Institutul European de Inovare și Tehnologie, își propune să încurajeze dezvoltarea de soluții inteligente pentru industria de sănătate din Europa, iar bugetul de investiții alocat în acest scop, pentru următorul deceniu, este de 2 miliarde de euro.

„Participarea la GoGlobal este o oportunitate pentru orice companie din industria de sănătate care urmărește extinderea internațională, iar validarea Wello, prin includerea într-un program EIT Health recunoscut pentru criteriile foarte riguroase de selecție, ne sprijină în demersul nostru de a găsi clienți și parteneri de top pentru platforma de sănătate Wello, pe care o vom lansa în această toamnă”, spune Sveatoslav Vizitiu, cofondator Wello.   

Selectarea Wello pentru a participa la EIT Health GoGlobal Israel poate fi văzută ca pe o dovadă a evoluției ecosistemului start-up-urilor românești din domeniul sănătății în ultimii ani. Produsul lor se adresează unei probleme serioase și în creștere, iar EIT Health poate oferi Wello contextul și contactele pentru a deveni o soluție folosită la nivel internațional, spune Dr. Ion-Gheorghe Petrovai – reprezentant pentru România al Comunității FreshBlood HealthTech, în cadrul EIT Health RIS Hub.

Misiunea platformei de sănătate Wello, bazată pe Inteligență Artificială, este de a ajuta familiile cu copii cu probleme de greutate să slăbească și să aibă un stil de viață sănătos, bazat pe o alimentație corespunzătoare vârstei, activitate fizică constantă și joc. Dezvoltarea platformei Wello a început în august 2017, iar varianta beta va fi lansată în toamna acestui an. Valoarea totală a proiectului este de 1 milion de euro.

Lansarea Wello vine în contextul în care unu din trei copii din Europa, cu vârste între 6 şi 9 ani, este supraponderal sau obez și, mai mult, România se află pe locul al doilea în Europa în ceea ce privește numărul copiilor cu exces de greutate.

În luna mai, platforma de sănătate Wello a câștigat premiul The School Lunch Revolution oferit de grupul Sodexo la unul dintre cele mai mari târguri internaționale de inovație în tehnologie organizate în Europa, VivaTech Paris, locul de întâlnire al start-up-urilor și liderilor mondiali în tehnologie.

Wello a fost unul dintre cele 1.112 proiecte incluse în competiția dedicată start-up-urilor Viva Technology Challenges, în etapa de preselecție fiind înscrise 8.418 proiecte. Soluția Wello a fost prezentată participanților la VivaTech în cadrul standului Digital Day al Sodexo, lider mondial în Soluții pentru Calitatea Vieții.

Ediția din 2018 a VivaTech a totalizat peste 100.000 de participanți, din 125 de țări, și a adus împreună peste 300 de speakeri de top, antreprenori, lideri în business, investitori și cercetători, care au dezbătut impactul digitalizării în economie și societate, precum Mark Zuckerberg (Facebook), Ginni Rometty (IBM) și Eric Schmidt (Alphabet Inc.).

Promoția ”Made to Game” pentru plăcile grafice GeForce GTX din seria 10 se extinde cu noi parteneri

Gamerii care își doresc îmbunătățirea sistemelor cu un GPU GeForce GTX din seria 10 au începând de azi mai multe opțiuni pentru achiziția de hardware la prețuri avantajoase.

Astfel, plăcile grafice GeForce GTX din seria 10 sunt disponibile în cadrul campaniei ”Made to Game” prin partenerii PC GarageAltex și eMAG.

Utilizatorii pot profita acum de performanțe ridicate prin achiziția unui GPU GeForce GTX din seria 10. Avantajul competitiv poate fi resimțit cel mai ușor în cazul jocurilor care solicită puterea de procesare grafică a sistemelor de gaming.

Mai multe informații despre promoția “Made to Game” și despre disponibilitatea în stoc a plăcilor grafice GeForce GTX din seria 10 sunt disponibile accesând aceste link-uri:

Cele mai bune oferte în momentul de față pot fi găsite în link-urile de mai jos:

Inno3D GeForce GTX 1060 Compact2 6GB DDR5 192-bit – PC Garage – 1.482,63 lei

MSI GeForce GTX 1060 AERO ITX OC, 6GB DDR5, 192-bit – eMAG – 1.339,99 lei

GIGABYTE GeForce® GTX 1070 Mini ITX OC, 8GB GDDR5, 256-bit – eMAG – 2.049,99 lei

MSI NVIDIA GeForce GTX 1070 SEA HAWK EK X, 8GB GDDR5, 256bit – Altex – 2.039,94 lei

AOC și MMD continuă să se poziționeze pe primul loc pe piața monitoarelor din România

Cristian Bucur

AOC ocupă locul doi pe piața monitoarelor din România, în timp ce Philips se poziționează pe a treia poziție. Împreună, cele două mărci continuă să ocupe prima poziție, atât în România cât și în Europa.

București, 22 iunie 2018  Conform ultimelor cifre oferite de firma de analiză Context, piața europeană a monitoarelor a crescut în primul trimestru al anului 2018, din ianuarie până în aprilie, cu 8% față de anul trecut. Potrivit Context, ecranele de dimensiuni mari (între 24,5 și 35 de inchi) și tehnologiile inovative au contribuit la această creștere, în timp ce cota de piață a monitoarelor mai mici de 23-24 de inchi a continuat să scadă. Zonele de creștere considerabilă au inclus și monitoare cu rezoluții QHD și UHD. AOC și MMD, partener licențiat Philips, au avut o creștere dublă față de cifra europeană, adică 16% față de anul trecut. Cele două branduri se poziționează pe primul loc datorită cotelor de piață combinate, AOC reușind să înregistreze o creștere a volumului cu 28% față de primul trimestru din 2017.

AOC și MMD în România

În România, în comparație cu primul trimestru al anului 2017, AOC și-a mărit cota de piață cu 7%, ajungând la 15%, și a reușit să-și asigure locul doi pe piață în primul trimestru din 2018. Creșterea vânzărilor de monitoare AOC s-a dublat în aceeași perioadă, ceea ce reprezintă o creștere de aproape zece ori față de creșterea totală a pieței de 14%. În spatele AOC se află Philips pe un solid loc 3. Împreună, cele două branduri ocupă prima poziție în ceea ce privește cota de piață din România.

În România, ocupăm o poziție foarte puternică pe piața monitoarelor cu ambele mărci și continuăm să ne păstrăm primul loc, la fel ca în ultimii 6 ani. Monitoarele AOC de 24 de inchi cu 3 laturi fără ramă și cele Philips de 40+ inchi au reprezentat produsele care au atras atenția clienților din România”, a declarat Cristian Bucur, Director de vânzări AOC și MMD România.

AOC și MMD în Europa

AOC și MMD, partener licențiat al monitoarelor Philips, au înregistrat o creștere a volumului cu 16% față de primul trimestru din 2017. AOC a înregistrat o creștere semnificativă și a doua cea mai mare creștere a vânzărilor în ultimul trimestru, cu 28%, ceea ce reprezintă o cifră mai mult decât triplă față de creșterea pieței monitoarelor la nivel european.

În segmentul monitoarelor de 31,5 inchi, AOC a înregistrat o creștere a cotei de piață de la 0% la 27,3% într-un singur an (primul trimestru al anului 2017 față de primul trimestru al anului 2018) devenind liderul acestui segment. AOC este, de asemenea, liderul de piață în segmentul monitoarelor cu dimensiuni de 35 de inchi, având o cotă de piață de 30,9% în primul trimestru al anului 2018. În categoria monitoarelor cu dimensiuni mai mari, Philips domină în ceea ce privește display-urile de 40 și 43 de inchi, cu o cotă de piață de 36,9%, respectiv 40,8%.

Creșterea monitoarelor AOC și Philips continuă datorită soluțiilor ecologice și inovative ale Philips precum: PowerSensor, care detectează absența utilizatorului și reduce luminozitatea cu 80%, camera web care funcționează pe sistem pop-up și poate fi ascunsă pentru o securitate sporită sau stația de andocare USB-C care sporește productivitatea și funcționalitatea. Succesul AOC se datorează, în principal, monitoarelor din gama de gaming, incluzând monitoarele ultra-competitive de 240 Hz și cele ultra-wide de 35 de inchi.

AOC și Philips au împreună 15% din cota de piață în Europa și se clasează pe prima poziție în primul trimestru al anului 2018. Din cele 22 de țări / regiuni din Europa, cele două branduri, împreună, ocupă prima poziție în piețele din 11 țări / regiuni, și locul secund în 6 alte țări / regiuni.

Noi, cei de la AOC și MMD, am lucrat la tot mai multe caracteristici inovatoare în diverse domenii precum design, calitatea imaginii, ergonomie sau protecția mediului înconjurător. Aceste inovații au ajutat la creșterea volumului, iar noi continuăm să ne mărim prezența pe piață în fiecare trimestru”, a declarat Stefan Sommer, Director de Marketing și Business Management pe Europa.

Propunerea Axis pentru afacerile mijlocii

Axis Communications, lider global în echipamente video de reţea, vine în întâmpinarea afacerilor în creștere care se derulează acum în România prin traininguri periodice și o serie de componente potrivite pentru proiectarea facilă a unui sistem de securitate simplificat.

Vineri, 22 iunie, a avut loc la București o prezentare comercială a soluțiilor Axis destinate clienților din categoria medium business. Scopul prezentării a fost de a aduce în prim plan soluția completă Axis compusă din: Axis Camera Station – platforma Axis de tip Video Management System (VMS), seriile de Network Video Recorders S10 și S20, precum și recunoscutele camerele de supraveghere video de la Axis. Astfel, prin utilizarea tuturor instrumentelor puse la dispoziție de Axis, se reduce semnificativ timpul necesar instalării şi configurării unui sistem de supraveghere video. Prezentările au fost susținute de Marius Potorac-Roman, Key Account Manager Axis Communications România, precum și de Tomas Chumchal, Axis Medium Business Champion pentru Europa de Est.

Printre noile concepte susține de reprezentanții Axis la eveniment s-a numărat și Axis Integrator Suite care reprezintă îmbinarea a trei componente Axis care simplifică conceperea, proiectarea, testarea și monitorizarea unei soluții de supraveghere video cât mai eficiente.

Toate componentele prezentate astăzi partenerilor din România reprezintă aportul Axis la proiectarea, testarea, monitorizarea la standarde înalte a sistemelor de securitate și supraveghere video. Acestea îi ajută pe partenerii noștri să-și optimizeze considerabil costurile operaționale și, în același timp, să ofere clienților finali soluții profesionale la standarde înalte de calitate. Produsele Axis sunt recunoscute la nivel mondial pentru calitate şi fiabilitate, fapt subliniat şi de garanţia de 3 ani oferită recorderelor AXIS”, a declarat Marius Potorac-Roman, Key Account Manager Axis Communications.

Axis Integrator Suite este alcătuit din:

  • Axis Site Designer – un intrument disponibil pe site-ul Axis care ajută integratorii în faza de concepere și proiectare a unei soluții să reducă semnificativ timpul destinat proiectării acesteia, eliminând complet eventualele erori de natură tehnică sau financiară, dar și să transmită clienților oferta într-un mod profesional.
  • Axis Camera Station – Aplicația de bază care permite importarea listei de materiale create în componenta de Site Designer, iar configurarea și punerea în funcțiune a soluției se poate face automat. După ce sistemul este funcțional, acesta este testat automat după anumiți parametri prestabiliți pentru a elimina anumite erori care pot apărea pe parcursul instalării. Reducerea timpilor de instalare și configurare a unei soluții conduce la eficiență, prin obținerea unor reduceri mari a resurselor utilizate. Toate acestea vor avea un impact direct în costul total al soluției.
  • Axis System Health Monitoring – Platforma Axis oferă posibilitatea integratorului de a monitoriza și menține în parametrii optimi întregul sistem la nivel centralizat, pe toată durata lui de viață, fără a mai fi necesare deplasări programate la locația unde s-a implementat. Această platformă reprezintă o modalitate simplă și extrem de eficientă din punct de vedere al costurilor, care ajută la eficientizarea monitorizării sistemului după instalare pentru menținerea lui în parametri.

Pe lângă prezentările comerciale susținute pentru rețeaua largă de parteneri Axis din România, compania organizează periodic seria de traininguri Axis Academy care oferă acreditarea tehnică a integratorilor pentru a instala sistemele Axis.

 

Despre Axis Communications

Axis Communications este lider mondial în echipamente video de reţea, oferind soluţii inteligente şi sigure, contribuind în mod direct la tranziţia către soluţii digitale de supraveghere. Produsele şi soluţiile video profesionale AXIS sunt dezvoltate în jurul unei platforme inovatoare şi deschise.

Axis are peste 2.800 de angajaţi în peste 50 de birouri din lume şi cooperează cu peste 90.000 de parteneri din toată lumea. Compania Axis a fost fondată în anul 1984 în Suedia şi este listată la bursa NASDAQ OMX Stockholm sub numele AXIS www.axis.com.

Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/