În perioada 1-3 iunie 2018 s-a desfășurat în Timișoara cea de-a patra conferință FemHelp, cu titlul Concepte moderne în ginecologie , medicină fetală și infertilitate . Conferința medicală a fost organizată de Asociația FemHelp în parteneriat cu Spital Première, cu scopul de a aduce în prim plan lectori cu expertiză în domeniile lor de practică medicală și dornici să împărtășească cercetările, rezultatele și noutățile din aceste domenii de top.
Conferința FemHelp 2018
Conferința FemHelp 2018

Principalele teme ale conferinței au fost dezbătute de renumiți specialiști, iar programul evenimentului s-a bazat pe interactivitate și a avut scopul de a ajuta la îmbunătățirea activității medicilor participanți. Conferința se remarcă prin faptul că a reușit să împletească cu succes aspectele teoretice ale subiectelor dezbătute cu aspectele practice concretizate prin intermediul workshop-urilor.

Speakerii invitați, lectori cu expertiză în domeniile lor de practică medicală, au împărtășit cercetările, rezultatele și noutățile în fața publicului constituit din medici de renume. Printre aceștia s-au aflat: Prof. Gerard H. A. Visser – Profesor emerit în obstetrică la Centrul Universitar din Utrecht, Prof. Gregor Kasprian din Viena, Prof. Dr. Șerban Dan Costa – Otto-von-Guericke-Universität Magdeburg, Prof. Stéphane Ploteau – Centrul Universitar din Nantes, Prof. Bernhard Kraemer – Universitatea din Tubingen, Prof. Pietro Litta din Padova, Prof. Stefano Angioni din Cagliari, Prof. Gil Dubernard din Lyon, Prof. Peter Plateau din Bruxelles și dr. Gernot Kommetter din Klagenfurt. De asemenea, au fost prezenți și medici din România cunoscuți ca experți și lideri de opinie.

Xby Counterflix

„Calitatea lectorilor este ceea ce a ridicat de fapt calitatea științifică a acestei conferințe, iar faptul că ne leagă deja o prietenie strânsă cu majoritatea dintre ei face posibil și întreține acest demers științific și ne obligă să ne gândim deja la următoarea ediție.” – a declarat Dr. Bogdan Mureșan, Medic Primar Obstetrică – Ginecologie, Spital Première.

Majoritatea celor prezenți au declarat că a fost o manifestare cu un nivel deosebit din punct de vedere științific, în cadrul evenimentului având loc și sesiuni de chirurgie live. Au fost realizate două intervenții chirurgicale cu un grad de dificultate ridicat: un caz de afecțiune oncologică genitală și un caz de endometrioză profundă. Aceste intervenții au fost transmise live din blocul operator al Spitalului Première și au facilitat interacțiunea dintre chirurgi și participanți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *