Street Delivery, evenimentul care deschide an de an strada pentru oameni si o inchide pentru masini, ajuns la a treisprezecea editie in Bucuresti, a beneficiat de transmisia live prin camera AXIS Q1635-E si audio AXIS T8351. Transmisia a avut in prim plan pictura de mari dimensiuni realizata pe Zidul Consacrarii realizata de Wanda Hutira & Graffetele, iar ca fundal muzical, au fost redate live prestatiile asigurate de DJ-ii de la Vinyl, Rum, Tapas & Wine.

Un proiect esential pentru identitatea Street Delivery este crearea picturilor murale de mari dimensiuni, care transforma ziduri anoste in adevarate opere de arta publica. Dar foarte rar am reusit sa inregistram ce fac street artistii pe schele, un performance in sine, de altfel. Sa avem transmisiune live a intregului proces cu camere AXIS de inalta fidelitate a fost extraordinar pentru noi si pentru miile de oameni care au urmarit filmarea din toata tara. Ca o anecdota, transmisiunea live cu camera AXIS si aplicatia Camstreamer ne-a rezolvat o problema cu care ne confruntam an de an: masinile abandonate au fost ridicate in doar cateva ore de proprietari, care si le-au vazut pe Facebook. Poate au contribuit si comentariile amuzante ale privitorilor de pe net, care ne indemnau sa le pictam in diverse feluri”, a spus Cristian Neagoe, co-fondator si curator Street Delivery.

Incluzand o serie intreaga de evenimente, prezentari si ateliere derulate pe parcursul celor trei zile in perioada 15-17 iunie, in cadrul editiei 2018 a Street Delivery a fost abordata in mod onest tema: “Ce este, in fond, un smart city? Un oras dominat de tehnologie sau unul in care oamenii aplica noile dezvoltari pentru o convietuire mai placuta? Un buzzword de marketing sau o directie inevitabila a marilor aglomerari urbane? Ne apropie oare noile tehnologii sau ne indeparteaza si mai mult, distrugand comunitatea? Un oras «smart» isi sterge trecutul pentru tot ce-i nou sau stie sa aiba grija de propria sa memorie si identitate?”.

”Ne bucuram sa sustinem oamenii cu initiativa care dezbat in mod onest problemele comunitatii si, chiar mai mult, propun solutii pentru a avea un oras in care sa ne placa sa traim. Am admirat spiritul in care este organizat tot acest eveniment si implicarea atat de multor voluntari care nu au tinut cont de vreme sau de situatiile de moment, organizand un eveniment atat de ”cool””, a declarat Bogdan Gavril, Sales Engineer si Trainer pentru regiunea Europei Centrale si de Este la Axis Communications.

Programul celor trei zile Street Delivery, derulat in principal pe strada Verona, a inclus si ateliere pentru copii si adulti, tururi ghidate in Casa Mincu si o expozitie de concursuri ale Ordinului Arhitectilor, petreceri de pietoni, solutii de transport alternativ, instalatii si performance-uri artistice, proiecte ale societatii civile, dans si initiative pietonale in alte cartiere ale orasului.

Prezentat drept cel mai celebru calcan acoperit cu graffiti din Bucuresti, Zidul Consacrarii in Street Art de pe strada Arthur Verona a fost pictat pentru prima oara de un (aproape) all girls crew format din Wanda Hutira & Graffetele. Calcanul de pe Arthur Verona s-a invecinat cu prestatiile asigurate DJ-ii de la Vinyl, Rum, Tapas & Wine, cu o selectie fina de muzici tropicale, unde participantii au dansat si s-au bucurat de muzica buna. Iar cei care nu au putut ajunge acolo anul acesta au avut prilejul sa urmareasca live transmisia prin sistemul AXIS compus din camera AXIS Q1635-E si microfonul audio AXIS T8351 pe Facebook pe pagina Street Delivery Romania. Transmisia live a totalizat peste 25 de mii de vizualizari, ale celor circa 32 de ore de filmare. Inregistrarile pot fi vazute pe pagina evenimentului pe canalul video al Street Delivery Romania, precum si pe pagina de facebook a Axis Communications Romania.

Despre Street Delivery

Street Delivery militeaza pentru un oras care sa ofere bucurie locuitorilor sai, pentru un oras in care pietonilor le este acordata aceeasi importanta ca si celorlalti participanti la trafic.
”Ne propunem sa determinam autoritatile sa creeze un traseu cultural pietonal in zona strazii Arthur Verona, care in timp sa se extinda pentru a lega parcul Gradina Icoanei de Gradina Cismigiu. Evenimentul este organizat de Ordinul Arhitectilor din Romania, Fundatia Carturesti,
„Nu am pornit, cum se intampla de obicei, de la o comanda publica, ci de la initiativa particulara si nevoia agregarii vecinatatilor unui cartier. Scopul a fost sa reintregim strada Arthur Verona, traversand Bd. Magheru si unind Gradina Icoanei de Parcul Cismigiu printr-o plimbare la pas de 12 minute. Aceasta promenada creeaza un alt gen de relatie decat cele obisnuite cu orasul, cu casele si traficul. Descoperi astfel oportunitati si locuri pe care nici nu-ti poti imagina acum ca pot fi folosite. Exista un beneficiu economic si de confort urban pe care poti sa-l fructifici cand accepti si respecti drepturile pietonului si ale biciclistului.” – Arh. Serban Sturdza, Presedintele Fundatiei Pro Patrimonio.

Ne intereseaza orasul, felul in care functioneaza el si felul in care reactioneaza la interventia oamenilor. Dar ne intereseaza, in egala masura, ca oamenii sa se simta plini de viata si binedispusi in interactiunea lor cu orasul. De aceea, timp de trei zile pe an, inchidem strada Arthur Verona pentru masini si o deschidem pentru oameni.

Despre Axis Communications

Axis Communications este lider mondial in echipamente video de retea, oferind solutii inteligente si sigure, contribuind in mod direct la tranzitia catre solutii digitale de supraveghere. Produsele si solutiile video profesionale AXIS sunt dezvoltate in jurul unei platforme inovatoare si deschise.

Axis are peste 2.800 de angajati in peste 50 de birouri din lume si coopereaza cu peste 90.000 de parteneri din toata lumea. Compania Axis a fost fondata in anul 1984 in Suedia si este listata la bursa NASDAQ OMX Stockholm sub numele AXIS www.axis.com.

Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *