NVIDIA RTX Hybrid Graphics sunt posibile datorită AI și Ray Tracing; Performanță de 6 ori mai mare; Disponibilitate din luna septembrie

București, România, 21 august 2018 — NVIDIA a anunțat astăzi  seria GeForce RTX™, primele plăci grafice (GPU) bazate pe noua arhitectură NVIDIA Turing™ și pe platforma NVIDIA RTX™, unește shaderele de nouă generație cu ray tracing în timp real și aduce noi capabilități pentru inteligența artificială (AI).

Aceste capabilități grafice hibride reprezintă cel mai important salt între generații din istoria GPU-urilor de gaming. Turing – care oferă o performanță de 6 ori mai mare decât predecesorul său, Pascal™ — redefinește PC-ul ca platformă supremă de gaming, cu noi funcționalități și tehnologii care oferă gaming 4K HDR la 60 frame-uri pe secundă chiar și în cazul celor mai solicitante jocuri.

“Turing inaugurează o nouă eră a gaming-ului, cu un nivel de realism posibil doar prin ray tracing, ceea ce mulți oameni credeau că va fi posibil doar peste 10 ani. Inovația constă într-un model hibrid de randare care sporește grafica de PC și adaugă accelerarea ray tracing-ului la o viteză uluitoare și AI. RTX va redefini grafica pe PC. Odată ce vei vedea un joc rulând pe RTX, nu va mai exista cale de întoarcere”, a declarat Jensen Huang, fondator și CEO al NVIDIA, în cadrul Gamescom, cea mai mare expoziție de gaming din lume.

GeForce RTX — o nouă familie de plăci grafice
Noile plăci grafice GeForce RTX 2080 Ti, 2080 și 2070 include funcționalități nemaiîntâlnite în cazul GPU-urilor, precum:

 • Noi core-uri RT care permit ray tracing în timp real pentru obiecte și medii, cu umbre realiste, reflexii, refracții și iluminare completă.
 • Core-urile Turing Tensor dispun de procesare extrem de rapidă de tipul rețelelor neurale.
 • Un nou framework NGX pentru grafica neurală integrează AI înprocesul grafic, ceea ce le permite algoritmilor de AI să îmbunătățească semnificativ și să genereze imagini.
 • Noua arhitectură Turing cu Variable Rate Shading le permite shaderilor să se concentreze pe puterea de procesare în zone în cu un nivel ridicat de detalii, oferind astfel un spor de performanță.
 • Un nou sistem de memorie cu GDDR6 de viteză foarte ridicată, cu memorie de bandă de peste 600GB/s care oferă gaming rapid, la rezoluție înaltă.
 • NVIDIA NVLink®, o interfață de conectare rapidă care oferă mai multă lățime de bandă (până la 100 GB/s) și scalabilitate îmbunătățită pentru configurațiile multi-GPU (SLI).
 • Suport hardware pentru USB Type-C™ și VirtualLink(1), ceea ce duce la crearea unui nou standard în industrie pentru a crește puterea, afișajul și lățimea de bandă necesare în linie cu cerințele impuse de noua generație de căști de VR, printr-un singur conector USB-C™.
 • Tehnologii noi pentru îmbunătățirea performanțelor aplicațiilor de VR, precum Variable Rate Shading, Multi-View Rendering și VRWorks Audio.

Construit de NVIDIA pentru gameri 
NVIDIA lansează versiunile speciale Founders Edition pentru noile plăci grafice GeForce RTX. Proiectate și construite în conformitate cu standardele companiei, noile GPU-uri include noi funcționalități-cheie:

 • Design gândit pentru overclocking, cu o sursă de alimentare iMON DrMOS de nouă generație cu 13 faze și un management al energiei de ordinul sub-millisecundelor, pentru performanță maximă în overclocking.
 • Ventilatoarele axiale duale cu 13 lame produc un flux al aerului de trei ori mai puternic și un zgomot foarte redus.
 • Carcasa din aluminiu turnat și finisat cu un nivel ridicat de detalii oferă o greutate redusă și un design deschis cu linii continue.
 • Prima placă grafică cu vapor chamber care acoperă întreaga suprafață a PCB-ului, careîmbunătățește dispersia căldurii și transferul de căldură către lamelele radiatorului.
 • DisplayPort 1.4a îmbunătățit cu DSC, care îi permite unui singur conector să suporte un monitor 8K la 60Hz.

Suport pentru GeForce RTX la nivelul industriei

Cei mai mari publisheri, dezvoltatori de jocuri și creatori de motoare din lume și-au anunțat sprijinul pentru platforma NVIDIA RTX, pentru a aduce ray tracing-ul în timp real și impactul inteligenței artificiale în jocuri. Printre titluri se numără Battlefield V, Shadow of the Tomb Raider, Metro Exodus, Control și Assetto Corsa Competizione. Dintre dezvoltatori amintim EA, Square Enix, EPIC Games și nu numai.

Platforma NVIDIA RTX a devenit rapid standardul în industrie pentru ray tracing în timp realși inteligența artificială în jocuri.

Platforma RTX este folosită de un număr mare de dezvoltatori de aplicații de randare profesională, precum Adobe, Autodesk și Pixar.

Începând de la 499$, precomenzile încep de astăzi, disponibilitate din 20 septembrie 
Plăcile grafice GeForce RTX au prețuri începând de la 499$ și, împreună cu modelul Founders Edition, vor fi disponibile la nivel global în 238 de țări și teritorii. Vor fi comercializate de parteneri precum ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY și Zotac.

Precomenzile pe nvidia.com și la peste 100 de parteneri încep de astăzi pentru GeForce RTX 2080 Ti și GeForce RTX 2080, cu disponibilitate din 20 septembrie. Modelul GeForce RTX 2070 va fi disponibil în luna octombrie.

GPU GeForce Ray Tracing Performanță* Memorie De la Founders Edition
RTX 2080 Ti 10 GigaRays/sec 78T RTX-OPS 11GB 999$ 1.199$
RTX 2080 8 GigaRays/sec 60T RTX-OPS 8GB 699$ 799$
RTX 2070 6 GigaRays/sec 45T RTX-OPS 8GB 499$ 599$

Echivalentul operațiunilor matematice cumulate realizate prin Turing Shaders, CUDA Cores, Tensor Cores și RT Cores necesare pentru randarea graficii RTX. Rezultatele se aplică pentru versiunea Founders Edition.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *