București, 28 august 2018 – HDR10+ Technologies, LLC, o societate mixtă ce reprezintă o colaborare între 20th Century Fox, Panasonic Corporation și Samsung Electronics anunță primele produse certificate și primele companii care au adoptat programul de licență HDR10+. Panasonic și Samsung au anunțat, de asemenea, lansarea unei actualizări firmware pentru modele TV din gama 2018 selectate, oferind utilizatorilor suport pentru HDR10+.

HDR10+ reprezintă un avans al standardului industrial curent High Dynamic Range (HDR) și al formatelor TV HDR10. Ca o versiune actualizată a HDR10, HDR10+ adaugă metadate dinamice fiecărui cadru, iar aceste date HDR optime permit chipseturilor avansate de la acești producători de prestigiu să creeze imagini de un realism covârșitor pe o gamă largă de ecrane.

Programul de licență HDR10+ și logo-ul care îl însoțește garantează faptul că produsele compatibile HDR10+ îndeplinesc standarde ridicate de calitate a imaginii și că intenția originală a realizatorilor de filme este păstrată, prin următoarele:

  • Certificarea de performanță a ecranului implică îndeplinirea cerințelor privind modul de afișare, nivelul maxim de luminanță, stabilitatea maximă a luminanței, funcția de transfer și performanța de tracking a punctului de alb, precum și gama cromatică.
  • Certificarea de procesare a metadatelor implică îndeplinirea cerințelor de transfer și precizie a metadatelor prin interfețe. Certificarea de performanță management ecran implică îndeplinirea cerințelor privind maparea tonurilor pe baza medatadelor HDR10+, precum prezervarea umbrelor.
  • Certificarea pentru player Blu-ray Ultra HD implică îndeplinirea cerințelor privind procesarea și precizia, precum și transportul metadatelor HDR10+ prin interfața HDMI.

În funcție de categoria companiei care o adoptă, certificarea poate fi obținută prin auto-certificare sau prin intermediul unui Centru de Testare Autorizat (ATC). Primele centre ATC verificate pentru HDR10+ sunt Allion și TTA.

HDR10+ Technologies, LLC încheie permanent parteneriate cu companii din ecosistemul media și peste 80 de companii au aplicat deja sau au încheiat programul de licență. Aplicarea pentru programul de licență este ușor accesibilă și disponibilă companiilor producătoare de conținut, producătorilor de panouri TV, producătorilor de playere/recordere Blu-ray și set-top box-uri, furnizorilor de SoC, precum și altor companii, fără redevențe, cu doar o taxă administrativă nominală.

Companiile care adoptă HDR10+ sunt listate pe website: https://hdr10plus.org/current-adopters/

Un proces de licențiere standardizat a permis partenerilor, inclusiv creatorilor de conținut și producătorilor de televizoare și dispozitive, să integreze cu ușurință tehnologia HDR10+” a declarat Danny Kaye, Vicepreședinte Executiv al 20th Century Fox și Director Executiv al Fox Innovation Lab. „Suntem încurajați de interesul manifestat de primele companii care au adoptat acest standard și de un ecosistem HDR10+ extins care va îmbunătăți experiența de vizionare pentru toate categoriile de public”, a adăugat acesta.

20th Century Fox s-a angajat să încorporeze HDR10+ în următoarele noi lansări. Studioul ia în considerare în acest moment mai multe titluri pentru lansare pe piață și are în plan să anunțe disponibilitatea acestora în săptămânile care urmează.

 

Panasonic are plăcerea să anunțe că, prin implementarea unei actualizări firmware, majoritatea modelelor noastre 4K din 2018 sunt acum certificate HDR10+, ceea ce înseamnă că utilizatorii vor putea beneficia de conținut la o calitate și mai apropiată de ceea ce au dorit realizatorii”, a declarat Toshiharu Tsutsui, Director al Diviziei de Produse TV Panasonic.

Suntem foarte încântați de faptul că am putut produce cea mai mare parte a gamei din 2018 astfel încât să fie complet certificată pentru HDR10+,” a afirmat Bill Mandel, Vicepreședinte Relații Industriale în cadrul Samsung Research America. „Colaborăm la nivel global cu alte companii care au adoptat standardul HDR10+ și care produc instrumente, dezvoltându-și propriile procesoare SoC și/sau game TV pentru a fi compatibile cu HDR10+ și pentru a oferi utilizatorilor acces pe scară largă la o uimitoare experiență HDR”, a adăugat acesta.

Ne bucurăm foarte mult să fim o parte a acestui nou standard tehnologic, extrem de promițător, care este HDR10+. Ca Centru de Testare Autorizat terț, Allion depune permanent toate eforturile pentru a face oferte valoroase organizațiilor prestigioase precum HDR10+ Org. și companiilor care adoptă acest standard. Misiunea noastră este să oferim companiilor care doresc să adopte acest standard o cât mai bună experiență de testare și certificare”, a declarat Denver Mishima, Director al Standards & Compliance Division of Allion Japan Inc.

TTA are plăcerea să colaboreze din nou cu industria media și industria producătoare de panouri TV pentru a lansa cea mai nouă tehnologie HDR împreună cu alte companii care au adoptat standardul oferit de HDR10+ LLC. Suntem nerăbdători să oferim servicii de testare și certificare pentru acest foarte nou program de logo”, a declarat și Park Yongbum, Vicepreședinte al TTA.

Companiile pot afla mai multe despre licența HDR10+ și programul de logo, inclusiv specificațiile finale și acordurile cu companiile adoptatoare la http://www.hdr10plus.org.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *