Avand in vedere ca in momentul de fata pe piata corpurilor de iluminat exista foarte multe modele de corpuri de iluminat, achizitionarea acestora se dovedeste o misiune complicata mai ales in cazul in care esti o persoana care nu este pasionata de acest domeniu de activitate. Pentru ca banda led achizitionata sa nu strice aspectul casei tale trebuie sa stii ca achizitionarea corpurilor de iluminat se realizeaza in functie de urmatoarele criterii:

  1. Camera in care urmeaza sa fie amplasat corpul de iluminat este primul criteriu de care trebuie tinut cont in momentul in care se achizitioneaza un corp de iluminat. Chiar daca toate corpurile de iluminat fac acelasi lucru acest lucru nu inseamna ca toate corpurile de iluminat pot fi utilizate in toate camerele. Exista corpuri de iluminat destinate dormitoarelor, sufrageriilor, holurilor, bailor, etc.
  2. Modalitatea in care se monteaza corpul de iluminat este un alt detaliu ce trebuie avut in vedere pentru a putea achizitiona un lucru care sa se potirveasca cat mai bine nevoilor avute. In functie de acest criteriu pot fi achizitionate corpuri de iluminat care se monteaza pe tavan, pe perete sau care sunt independente.
  3. Temperatura de culoare emisa de catre corpul de iluminat este un alt detaliu care daca nu este luat in considerare va conduce la achizitionarea unui corp de iluminat neadecvat nevoilor avute. Trebuie stiut ca in functie de acest criteriu pot fi achizitionate corpuri de iluminat cu lumina calda, rece sau neutra. Lumina calda este recomandata pentru corpurile de iluminat utilizate in casa pentru ca acest tip de lumina ofera relaxarea de care avem nevoie.
  4. Dimensiunea camerei este de asemenea un aspect ce trebuie avut in vedere. In cazul in care dimensiunea camerei in care urmeaza sa fie amplasat corpul de iluminat este mare atunci si corpul de iluminat trebuie sa aiba capacitatea de a emita un flux ridicat de luminozitate.

In concluzie, pentru a putea achizitiona un corp de iluminat adecvat nevoilor noastre trebuie sa tinem cont printre altele si de sfaturile prezentate in cadrul acestui articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *