Masina la start.

În weekend-ul care tocmai a trecut, mai exact in zilele de 6 și 7 aprilie 2019, a avut loc etapa I a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop 2019, Trofeul Serus, fiind desfășurat la Râșnov.

În cadrul acestui eventiment au participat 89 mașini de curse, traseul fiind de 3,7 km lungime, pe drumul dinspre Râșnov spre Poiana Brașov.

Kaufland e-Rally Team s-a putut mandri anul trecut, cu prima mașină electrică de curse din România. Bolidul a avut un rol de deschizător de drum asa ca in momentul acesta avem și o Clasă Electrică.

Federația Română de Automobilism Sportiv din România, a inaugarat acest momentu, inca de anul trecut in cadrul unei conferițe de presă.

Fara doar si poate, mașina electrică a atras o mulțime de priviri iar amatorii de adrenalină și de senzații tari au stat cu ochii pe ea in cele 4 manșe la care a participat, curioși să-i vadă și performanțele ca mașină de curse, nu doar aspectul cool și avantajele privind un mediu nepoluat.

Mașina electric a reușit sa surprindă categoric publicul si nu numai, surclasând nu mai puțin de 24 mașini foarte puternice, aflate in competiție la Râșnov și situându-se pe primul loc la Clasa Electrică. Golf-ul electic Kaufland e-Rally Team a obținut la prima mansa de concurs un timp de 2:28,1 min pe un traseu de 3,7 km, in clasamentul general avand un timp total de 5:13,76 min.

Masina pe traseu

În celebrul viraj Peștera, despre care se cunoaște faptul ca este preferatul amatorilor de competiții de viteză în Coastă, mașina electică a atins viteza de 114 km/h, moment în care a câștigat teren considerabil în fața mai multor mașini campioane.

“Deși au fost și momente în concurs când eram nervos că uneori nu mergea cum voiam eu, trebuie să nu uităm nicio secundă că mașina asta electrică de curse este un prototip, iar menirea lui este să schimbe lumea, chiar dacă nu este posibil să o aduc de la început între primele locuri în Clasamentul General. Învăț să am răbdare cu ea, și sunt convins că dacă de la prima etapă a reușit să depășească atâtea mașini puternice, în etapele viitoare mă aștept să poată și mai mult. Așa că ne vedem pe traseu!” a încheiat pilotul Sorin Ghisoi, multiplu campion național la Competițiile de Viteză în Coastă.

Prima mașină electrică de curse din țara noastră care a fost omologată de FRAS și susținută de lantul de hypermarket-uri Kaufland România, iși va face simțita prezența anul acesta, la Clasa Electrică, in cadrul a 8 etape ale Campionatului Național de Viteză în Coastă și la 4 etape de Super Rally, iar cea de-a doua mașină a echipei Kaufland e-Rally Team, condusă de pilotul Mihai Beldie, va fi deschizător de drum în cadrul acelorași competiții.

Urmatoarea apariție publică a primei mașini electrice de curse din România, ce va avea loc în cadrul Super Rally Mangalia, va fi pe datele de 10 și 11 mai 2019.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *