Balconul este unul dintre spațiile locuinței ce poate fi ușor transformat într-o zonă dedicată relaxării. Odată cu startul primăverii, HORNBACH, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcții și grădinărit, oferă o serie de recomandări pentru amenajarea și transformarea acestuia dintr-un spațiu obișnuit într-o adevărată oază de relaxare.

„Interesul românilor pentru amenajarea balconului crește simțitor în această perioadă a anului, când ne pregătim pentru vară. De altfel, observăm în ultimii ani și o schimbare a percepției românilor asupra acestui spațiu adiacent locuinței, de la un simplu spațiu de depozitare, la o zonă de relaxare“, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Director General al HORNBACH România.

Întrucât majoritatea balcoanelor au dimensiuni reduse, iar posibilitățile de amenajare sunt limitate, alegerile corecte și creativitatea reprezintă elementele care pot transforma acest spațiu într-o zonă atractivă. Printre variantele de decorare preferate ale acestui spațiu se numără plantele, astfel că HORNBACH vine în întâmpinarea clienților cu o mare varietate de specii și culori, respectiv accesorii și obiecte decorative, ce pot acoperi o plajă largă de preferințe și necesități.

Totodată, specialiștii HORNBACH prezintă o serie de recomandări, pentru a veni în ajutorul celor ce au în plan acest proiect. Spre exemplu, pentru spațiile înguste, aceștia recomandă utilizarea unor plante înalte și subțiri, cum ar fi cactușii, dar și plantele cățărătoare, precum clematita, glicina sau trâmbița. Trebuie avut în vedere însă că încărcătura florală îngustează vizual spațiul, deci nu este indicat să se folosească multiple specii de flori.

De asemenea, pentru ca balconul să pară mai mare și mai aerisit, se recomandă ca decorul să fie conceput pe înălțime, cu un singur punct central, fie un arbore, un arbust sau un pom fructifer. În plus, iluzia de spațiu poate fi redată prin diverse accesorii, precum ghivecele clasice, dar și prin aceeași cromatică în ceea ce privește tipul de flori folosite. Senzația de lărgime poate fi amplificată, de altfel, cu ajutorul unor nuanțe calde, iar cei care doresc un efect de alungire a spațiului pot zugrăvi latura mai lungă a balconului cu o culoare rece.

Nu în ultimul rând, pentru ca funcționalitatea spațiului să fie întregită, consilierii HORNBACH atrag atenția și asupra modalităților de iluminare a balconului, caz în care sunt recomandate aplicele de perete a căror culoare și textură pot fi alese în funcție de designul balconului.

Nu trebuie omis însă nici mobilierul specific și accesoriile adecvate pentru întreținerea acestui spațiu. Spre exemplu, pentru transformarea balconului într-un spațiu de petrecut timpul liber, clienții pot găsi în rețeaua magazinelor HORNBACH o varietate de piese de mobilier, cum ar fi scaune și mese pliabile, umbrele de perete, dar și diverse polițe, dulapuri suspendate ori accesorii de decor –  lumânări, leduri cu aplică etc.

Pentru recomandări avizate legate de amenajarea balconului, în magazinele HORNBACH, în zona special amenajată pentru proiect, consultanții vor oferi informații avizate celor interesați, pe tot parcursul lunii mai. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul www.hornbach.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *