Turiștii încep să descopere plăcerea de a sta în camping și renunță treptat la vacanțele petrecute în hoteluri, în orașe mari și aglomerate. Popularitatea acestei activități a crescut considerabil în ultimii ani, mai ales în Germania, Cehia și Polonia. Pentru o vacanță în camping lipsită de griji, șoferii trebuie să se asigure că anvelopele pe care le aleg se potrivesc perfect autovehiculului: cu cât încărcătura este mai mare, cu atât anvelopele sunt solicitate mai mult. Pentru o călătorie sigură, întreținerea anvelopelor este esențială.

Popularitatea autorulotelor, rulotelor, caravanelor și a furgnotelor modificate este în continuă creștere. Conform statisticilor furnizate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), până la data de 1 ianuarie 2019, în România erau înregistrate peste 25.600 de rulote și autorulote.

Aceste autovehicule sunt grele, mai ales atunci când sunt încărcate pentru vacanță. Anvelopele cu care sunt echipate, pe lângă faptul că trebuie să suporte o greutate excesivă, de câteva tone, trebuie să ofere siguranță pasagerilor pe toate tipurile de teren, de la suprafețe netede, asfaltate, până la drumuri de acces cu pietriș, plaje sau drumuri forestiere. Înainte de a-și planifica următoarea vacanță cu o rulotă sau autorulotă, șoferul trebuie să verifice atent anvelopele – vechimea acestora, nivelul de uzură și presiunea. O presiune ridicată crește stabilitatea vehiculului, reduce generarea excesivă de căldură, îmbunătățește durata de viață a anvelopelor și totodată face ca vehiculul să fie mai ușor de controlat.

“Anvelopele trebuie să fie alese conform condițiilor oferite de locurile pe care călătorii plănuiesc să le viziteze în timpul vacanței. Șoferii trebuie să știe, de exemplu, care sunt indicii de viteză sau sarcină ai anvelopelor pe care le utilizează.”, spune Martin Dražík, Product Manager pentru Nokian Tires Europe.

Anvelopele durabile sunt necesare, pentru călătorii sigure și fără griji. Anvelopele Nokian pentru rulote și caravane sunt dotate cu Tehnologia Aramid Sidewall. Aceste anvelope au pereții laterali consolidați cu fibră Aramid, foarte dură, care asigură rezistența pneurilor și oferă siguranță în toate condițiile de condus.

Mulțumită Tehnologiei Aramid, rezistența premium la contactul cu orice tip de teren este garantată. Fibra Aramid, adăugată compozitului de cauciuc, întărește peretele lateral al anvelopei, mărind astfel rezistența în cazul loviturilor și totodată la impactul cu pietre sau rădăcini de copaci, cu gropi sau borduri, care ar putea cauza deteriorarea pneurilor. Același material este utilizat și în industria aerospațială și de apărare.“, continuă Dražík.

Anvelope durabile pentru furgonete și rulote

Anvelopele de vară, deja foarte populare, Nokian cLine Van, cu pereții laterali susținuți de fibra Aramid, oferă stabilitate, durabilitate și siguranță. Siguranța acestor anvelope puternice și confortabile este oferită de un compus special de cauciuc, numit Clinch, care presează în mod flexibil marginile jantei, ceea ce asigură durabilitatea benzii de rulare în timpul transportului unor materiale grele. Această inovație minimizează zgomotul din cabina autovehiculului. Banda de rulare centrală a anvelopei este stabilizată printr-o canelură de undă, care scade pericolul de acvaplanare în timpul ploilor bruște de vară și ajută anvelopa să își mențină forma inițială și să reziste la uzură. Aceste anvelope au fost clasate pe locul 4 în topul german German ADAC 2019. Meritul se datorează consumului bun de combustibil și performanței la uzură.

Anvelopele de vară Nokian cLine Cargo sunt proiectate pentru vehicule grele și oferă o manevrabilitate excelentă, chiar și atunci când sunt încărcate complet. Tehnologia Aramid aplicată și compusul special de cauciuc Clinch, cu o serie de elemente de stabilizare și de susținere, garantează rezistența anvelopei, chiar și la încărcări mai mari (de exemplu, în cazul autovehiculelor de distribuție). Aceste anvelope sunt ideale pentru uz profesional. Promobil, revista germană dedicată industriei auto, a acordat anvelopelor Nokian cLine Cargo locul 2 în testul de vară din 2019. Anvelopele au fost descrise ca fiind “remarcabile și de neînvins pe un drum uscat, cu o distanță scurtă de frânare în condiții uscate și o stabilitate foarte ridicată la testul de schimbare a benzii de rulare“. De asemenea, au fost lăudate pentru o manipulare foarte sigură în condiții uscate.

Anvelopele Nokian Weatherproof C All-Weather de înaltă performanță sunt extrem de durabile și garantează un model de uzură uniform. Acestea funcționează foarte bine și în condiții de lapoviță și ninsoare. Anvelopele Nokian Weatherproof C au modele diferite de rulare, atât pentru vehiculele mari, cât și pentru cele cu încărcături mai ușoare. Modelul simetric, în formă de săgeată (Nokian Weatherproof C Cargo) pentru vehiculele de distribuție garantează o bună aderență pe suprafețele umede și cu zăpadă. Pentru autoutilitarele ușoare, modelul de rulare asimetric personalizat (Nokian Weatherproof C Van) reduce riscul de acvaplanare și îmbunătățește confortul. Desigur, și aceste anvelope sunt dotate cuTehnologia Aramid.

Confort la cote maxime, cu Nokian Tyres Aramid Guarantee și Satisfaction Promise

Deși anvelopele Nokian Tyres, dedicate vehiculelor utilitare și ușoare, camioanelelor și autovehiculelor, sunt foarte rezistente, în orice moment pot interveni și situații neașteptate. De aceea, Nokian Tyres oferă clienților săi Nokian Tyres Aramid Guarantee, garanție care acoperă pagubele care apar ca urmare a uzurii pereților laterali ai anvelopei în condiții normale de utilizare. Nokian Tyres oferă, de asemenea, încă un tip de garanție numit Satisfaction Promise. În cazul în care un client nu este mulțumit de noile anvelope, indiferent de motiv, le poate înlocui cu alt set de anvelope în termen de 14 zile de la cumpărare. Clienții pot intra în posesia acestor garanții Nokian Tyres atunci când achiziționează anvelopele de la retailerii selectați.

Sfaturi utile pentru condusul fără griji în timpul verii

  • Înlocuiți anvelopelecare au fost utilizate timp de mai mult de 6 ani, chiar dacă mai există urme de rulare.
  • Alegeți anvelope de vară de înaltă calitate. Acestea rezistă mai mult și au caracteristici mai bune. Pentru alegerea anvelopelor potrivite, puteți consulta lista rezultatelelor obținute în urma testelor, publicate în revistele de specialitate sau redate pe etichetele de anvelope din UE.
  • Verificați presiunea din anvelope.O presiunea corectă îmbunătățește siguranța, prelungește durata de viață a anvelopei și reduce consumul de combustibil. Presiunea din anvelope trebuie verificată la fiecare trei săptămâni și de fiecare dată înaintea unei călătorii mai lungi. Când conduceți cu sarcină maximă, măriți presiunea conform instrucțiunilor. Nu uitați să verificați și presiunile de rezervă ale anvelopei. Aceste verificări ale presiunii trebuie să aibă loc atunci când când anvelopele sunt reci.
  • În timpul verii, verificați suprafața de alunecare a anvelopelor de câteva ori. În general, această verificare ar trebui să aibă loc mai des. Adâncimea minimă recomandată a benzii de rulare este de 4 milimetri, chiar dacă legea permite o valoare mai mică.
  • Creșteți durata de viață a anvelopelorprin rotirea acestora din față în spate și viceversa atunci când diferența de adâncime a benzii de rulare ajunge la 2 milimetri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *