tao-massage-interior

Extrem de senzual, masajul Tantra are ca obiectiv principal trezirea conștiinței corpului, dincolo de controlul minții, departe de gesturile și comportamentele automate ale vieții de zi cu zi. Este o experiență senzuală și spirituală.
Există mulți oameni care se întreabă care este diferența dintre un masaj erotic și un masaj Tantra. Ambele sunt masaje relaxante, unde, într-un grad mai mare sau mai puțin, sunt incluse zonele sacre care corespund organelor genitale.
Până aici cele două tipuri de masaj par să fie similare, dacă adăugăm și judecățile socio-culturale și religioase și folosirea cuvântului “Tantra” pentru a vinde și a da un anumit exotism masajului erotic, avem un amestec perfect pentru a crea această confuzie. Acest lucru face ca masajul Tantra să fie aproape exclusiv legat de sex sau sexualitate, în detrimentul esenței sale mai emoționale și spirituale.

Diferențele esențiale dintre masajul erotic și masajul Tantra
Scopul: la masajul erotic este plăcerea și ejacularea, iar la masajul Tantra este expansiunea conștiinței.
Intenția: la masajul erotic, intenția este de a excita în timp ce la masajul Tantra nu există nici o intenție, nici măcar aceea de vindecare. Atingerea conștientă este lipsită de intenție.

Masajul erotic
Masajul erotic este definit prin un masaj relaxant și senzual pe tot corpul, inclusiv masajul organelor genitale și unde scopul este plăcerea, orgasmul și ejacularea. Celebrul “happy ending” se referă la stimularea manuală. Există oameni care vor să experimenteze această parte fizică a sexualității și care vor să-și exploreze dorințele și fanteziile, să elibereze credințe, temeri, rușine și tabu-uri… sau pur și simplu nu știu cum să facă altfel. Pretul platit pentru aceasta placere este o mare cantitate de energie risipita.

Masajul Tantra
Acest tip de masaj unic este un ritual care trezește, dinamizează și folosește energia sexuală pentru a o răspândi, a o difuza în sistemul nervos, armonizează chakrele (centrele energetice) și purifică canalele energetice ale întregului corp. Printre obiectivele acestui masaj se numără și îmbinarea sexualității cu dragostea (activarea centrului energetic al inimii), ridicarea energiei Kundalini la Ajna (chakra celui de-al treilea ochi sau chakra înțelepciunii), învățarea controlului asupra ejaculării. Dar scopul său nu este niciodată plăcerea în sine sau ejacularea, deși masajul Tantra nu exclude orgasmul.

Tocmai această utilizare a energiei sexuale și canalizarea ei prin toate centrele energetice ale corpului pentru a intra în stări extinse de conștiință și meditație prin intermediul plăcerii și bucuriei este ceea ce definește masajul Tantra. Plăcerea este mijlocul prin care se trezesc simțurile și senzualitatea corpului, sensibilitatea și relaxarea profundă. Este cheia deschiderii conștiinței și extinderii ei dincolo de corpul fizic. Și acest masaj poate sau nu să includă și masajul organelor genitale. Sexualitatea fiecărei persoane este diferită.

O altă calitate esențială a acestui masaj este respirația conștientă și, conform tradiției, se vor folosi tehnici de respirație atât pe nas cât și pe gură. Respirația ne ancorează în corpul fizic, ajută la răspândirea energiei care se mișcă în noi și ne leagănă precum valurile mării, creând stări de relaxare profundă. Respirația conștientă ne face să fim pe deplin prezenți și conștienți în corp.
Combinația dintre mișcarea energiei sexuale, respirația și atingerea conștientă de la Tao Erotic Massage Bucharest face ca fiecare masaj Tantra să fie unic, diferit, personal și magic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *