inchiriere-sistem-stocare-300w-panou-fotovoltaic-100wp-199-99-lei-saptamana-14036-5705

In ziua de astazi cel mai avantajos este sa devii independent din punct de vedere energetic, deoarece ai parte numai de beneficii pe termen lung. In primul rand, cei care au investit deja in sisteme fotovoltaice de la e-acumulatori.ro au observat cum facturile de curent s-au diminuat aproape la zero. Atunci cand sunt pene de curent generale, cei care au instalat un sistem de producerea energiei solare nu simt acest lucru. De fapt, proprietarii de sisteme fotovoltaice pot sa ofere printr-un contract companiilor de curent energie produse chiar de propriile sisteme fotovoltaice.

Elementele componente ale unui sistem fotovoltaic sunt panourile fotovoltaice, invertorul, iar in cazul sistemelor independente (offgrid), regulatorul de incarcare si bancul de acumulatori reprezinta unicele componente.

Tehnologia sistemelor fotovoltaice evolueaza constant indreptandu-se recent catre conceptul de locuinta inteligenta, capabila sa isi gestioneze consumul de energie facand astfel economii la facturile de electricitate.

Acest lucru este posibil cu noua generatie de sisteme fotovoltaice inteligente ce contin invertoare hibride care, impreuna cu panourile fotovoltaice si un banc de acumulatori, pot acoperi o parte sau complet nevoile de consum ale unei locuinte sau foate fi utilizat ca sistem de back-up in caz de urgenta.

In acelasi timp, consumul locuintei, cat si productia de energie a sistemului fotovoltaic pot fi monitorizate online folosind aplicatia de pe mobil sau calculator.

Odata cu cresterea eficientei echipamentelor a crescut si garantia acestora. In prezent, producatorii ofera garantii cuprinse intre 10 si 30 de ani.

Beneficiile si avantajele sistemelor de panouri fotovoltaice:

– Energia solara gratuita, ce poate fi folosita oriunde;

– Reprezinta o asigurare impotriva cresterilor preturilor la energiea electrica;

– Timp scurt de recuperare a investitiei;

– Creste valoarea proprietatii;

– Garantii ale echipamentelor intre 10 si 30 ani;

– Scaderea facturilor la energie electrica pentru gospodarii sau afaceri;

– Folosirea energiei electrice in locatii unde Reteaua Electrica Nationala nu este disponibila – case de vacanta, ferme etc;

– Costurile de intretinere ale sistemelor fotovoltaice sunt minime.

Sistemele de incalzire bazate pe panouri solare sunt instalatii perfecte pentru case, reusind sa dezvolte energia necesara in cel mai scurt timp. Kit-ul de panouri solare are un cost infim in comparatie cu avantajele obtinute in uma folosirii acestuia. Veti obtine incalzirea locuintei si apa calda menajera necesara unui trai decent cu investitii reduse.

Panourile fotovoltaice, cu putere mare, sunt folosite de regula pentru producerea unei cantitati ridicate de energie in cadrul centralelor fotovoltaice. Panourile produc energie prin intermediul celulelor fotovoltaice. Acestea capteaza radiatia soarelui transformand-o in energie.

Panourile fotovoltaice functioneaza chiar si in conditii de radiatie indirecta, adica atunci cand este innorat. In aceste conditii scade insa eficienta panoului. Conditiile optime pentru producerea energiei sunt atunci cand radiatia solara cade perpendicular pe suprafata celulelor, cand afara este senin, iar lumina soarelui este directa.

Lasand la o parte costul initial al unui sistem fotovoltaic (care poate fi putin costisitor pentru unii), pe termen lung este o investitie de durata din care utilizatorul are numai de castigat. De asemenea, si mediul inconjurator devine mai sigur, deoarece panourile solare nu emana radiatii sau gaze toxice!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *