img_5982_55118

 

Cu ajutorul agentiei imobiliare royal-imob.ro am reusit sa gasesc cele mai avantajoase anunturi cu inchirieri apartamente Ploiesti. Totul a pornit cand am fost transferat cu jobul din orasul meu natal, iar pentru a nu pierde postul am decis sa raman o perioada in Ploiesti. Initial, mi-a fost teama de chirii, insa impartind totul la jumatate cu un coleg, am ales sa cautam un apartament cu doua camere in Ploiesti. Royal-imob.ro ne-a fost de mare ajutor.

De ce este mai avantajos sa stai in chirie?

Atunci cand cumperi o casa, devii, fara sa vrei, (mai mult sau mai putin) legat de ea – iar, in Romania, putini sunt cei care ajung la o a doua achizitie. La polul opus, unul dintre avantajele inchirierii este ca te poti muta oricand – atunci cand circumstantele o dicteaza sau, pur si simplu, atunci cand ai chef de ceva nou. Spre exemplu, daca ai un nou job, in partea opusa a orasului (sau chiar in alta parte a tarii), te poti adapta cu usurinta la noua situatie prin schimbarea locuintei. Sau daca iti place o anumita zona, poti cauta foarte bine o casa in imprejurimi. Aceasta flexibilitate prezinta un avantaj si din perspectiva eventualelor schimbari in situatia ta financiara: in cazul in care treci la un job mai prost platit, nimeni nu te opreste sa cauti o locuinta mai ieftina – sau invers.

In actualul context financiar, valoarea chiriei si cea a ratei la banca pentru un apartament similar se situeaza la un nivel apropiat. Un avantaj indiscutabil al statului in chirie este insa ca poti imparti costurile cu cineva, iar in acest fel cheltuielile tale sunt mai mici. Desigur, si in situatia in care ai locuinta ta poti opta pentru inchirierea unei camere unui prieten, folosind banii pentru achitarea unei parti din rata la banca; astfel de situatii sunt insa mai rar intalnite.

In prezent, cei mai multi cumparatori de locuinte apeleaza la un credit ipotecar – fie el Prima Casa sau un produs standard. Odata cu semnarea actelor pentru o finantare bancara, vine insa si grija platii lunare la banca. Chiar daca suma poate fi perfect comparabila cu o chirie, presiunea psihica este mai mare, consecintele neplatii fiind mai dure – penalitati pentru intarziere, in cel mai bun caz, si executare silita, in cel mai rau.

Desi atunci cand stai in chirie ai responsabilitatea pastrarii locuintei intr-o stare buna, lucrarile majore de reparatie cad in sarcina proprietarului. Cu alte cuvinte, daca vecinul de sus te inunda, daca se sparge o teava sau daca sunt necesare reparatii in bloc, nu tu va trebui sa platesti daunele. Pentru proprietar insa, odata cu beneficiul de a avea o casa, vine si grija intretinerii ei.

Avand in vedere pretul chiriei sub 200 de euro pe luna impartit la doi, pot sa spun ca datorita site-ului royal-imob.ro am gasit o chirie atat de avantajoasa pentru un apartament cu 2 camere gata utilat. Recomand cu incredere adresa site-ul royal-imob.ro pentru cei care vor sa gasesca o chirie avantajoasa in Ploiesti sau chiar sa cumpere o locuinta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *